OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen  fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2005-jun-20
Elände
I och för sig materiellt elände, men ändå! Tvättmaskinen har pajat. Just när jag tvättade min tvätt som jag ville ha tvättad inför fortsatt semestrande, söderut mot Danmark, kanske Tyskland och kanske, kanske Polen.

Rastade hunden.

Nu ska jag tvätta mig, borsta tänderna och gå och lägga mig.
23.08
kommentarer  
God kväll.
Det är mycket planerande fixande och trixande på semestern oxå inte bara att slappa och ha det gott. Nu kan ni nog slappna av det låter ju som om djuren är i trygga händer i alla fall. Både Sune och jag har gjort vår första arbetsdag efter semestern i dag. Hoppas ni får det riktigt gott på er fortsatta semester.
Siv

- Siv
- 2005-jun-20 17.51


Allmänt
Börjar bli trött nu.

Vi var hos veterinären med hunden. Hunden fick lämna blodprov och så överlämnades tre stycken avföringsprov, hundens.

Man är lite delad. Det vore ju bra om de hittade något så man vet hur man ska behandla det. Samtidigt är det jobbigt att hunden är sjuk. Det vill man ju inte.

Hittar de inget. Ja vad är det då som gör att hunden får diarré upprepade gånger?

Bunkrade upp konserver och annat inför vår fortsatta semester. Vi köpte också färdiga sallader och rykande färska baguetter.

Sonen ska från och med i morgon passa katter och hund. På torsdag körs hunden till min syster. På fredag kommer en god vän och tittar till katterna. På lördag och söndag gör min mor en koll. På måndag lämnar min syster hunden till sonen. Och därefter sköter sonen om det hela igen tills vi kommer hem, i slutet på den veckan.

Vi ska på en konfirmation nästa söndag.

Nu ska jag hänga upp tvätt.

Till morgonen bär det av söderut, mot Danmark.
21.28 

Semester Hafsten
2005-06-20 måndag
10:00
Har precis "vilat bort" ett värkanfall i ljumsken. Jag får det om jag råkar sitta lite för länge vid frukostbordet och vad som är för länge, det varierar från gång till gång. Jag brukar då lägga mig på en hoprullad handduk som jag lägger rakt under där stjärtmuskeln är som tjockast.

Nu ska vi packa ihop och städa stugan. När det är klart har jag tänkt ta ett bad.

Solen skiner!

Det blev ett bad i havet. Det var kallt men man kunde ta några simtag och andas relativt lugnt.
21.20 

Semester Hafsten
2005-06-19 söndag
09:56
Vi har bestämt att stanna en natt till.

Smörjt in alla röda fläckar på hustrun. Det blev tydligen lite för mycket sol i går.

Solen skiner i dag också. Det känns jättehärligt.

12:25
Nu har vi varit till "Hafstenstoppen". Det var jobbigt i värmen.

Mor ringde. Faster E fyller 75 och har kalas den 27:e på em.

22:41
Har precis vunnit över hustrun i kortspelet "500". 2 ggr.

Läst en bok. Hustrun solade och badade i havet! En kort promenad med hunden. Hunden blev mer eller mindre vettskrämd av ett gäng hästar? Hon var uppskärrad i flera timmar. Nu är hon lugn.

Nu är det dags för kvällsrengöring, hundrastning och sedan sängen.
21.13 

Semester Hafsten
2005-06-18 lördag
Har precis ätit frukost. Vi bestämde att bo i stugan en natt till. Det blev bekvämast så.
En campingplats kostar 205 SEK. Så det skiljer bara 270 SEK.

Hunden spydde i natt.

Solen skiner.

Låg och läste hela fm och sov på em. Hustrun solade.
Burkskinka och potatismos med majs till lunch.
Jag kände att jag ville ha senap och ketchup till maten. Den hade jag (vi) glömt packa. Så jag gick bakom stugan, låste upp cykeln och trampade iväg mellan stugorna mot campingaffären. Efter ca 10 meter kommer hunden farande på min vänstra sida, inte bra med lösa hundar på en camping. Hunden var instängd på altanen, vi hade ”stoppat” med en utvikt, liggande brassesolstol. Den hoppade hon galant över och över även trapporna nedanför. Det är väldigt imponerande att vår hund gör så för hon är egentligen livrädd för ”liggande” stolar och okända trappor. Men, att se sin husse, cykla iväg, det var starkare. Hon tycker det är himla kul att följa med på cykelturer.

En lätt pastasallad till middag.

Vid ca 18:00 bestämde vi oss för att cykla ned till affären vid Rotviksbro. Det var öppet till 19:00. Köpte några fler kvalitetspocket. Ett paket Uddevallare och korvbröd gjorda på grovt bröd. Hustrun köpte nåt kött och körsbärstomater.
När vi cyklar tillbaka och jag är nästan precis på vägens högsta punkt, mellan Rotviksbro och infarten till Hafsten, stannar det till en silverfärgad bil, i den mötande halvan av vägen. Ett riktigt "kärringstopp" var det. "Kärringstopp" innebär att stannar bilen med bromsen utan att trampa ned kopplingen.
Jag noterade detta och antog att det var någon som var ute och letade efter något. Jag fortsatte att cykla.

När vi var en bit in på vägen till Hafsten så kom en bil bakom mig och tutade. Jag höll mig ordentligt åt sidan. Tänkte att det var kanske någon som behövde ordentligt med plats.

Bilen vägrade köra om. Den kom i stället sakta krypande och körde jämsides med mig. En glad man ropar; "Hej!", till mig. Bilen var silverfärgad. Samtidigt som jag stannar och kliver av cykeln, fortsätter mannen; "Känner du inte igen oss?". Innan jag hinner säga att det är något bekant men som jag inte kan placera får jag veta att det mamman och pappan till sonens flickvän.

De har en stuga alldeles i närheten och vi blev ditbjudna.

Det var jättetrevligt. Hunden kunde visserligen uppträtt lite mindre hispigt. Känns bra att vi nu är riktigt bekanta med föräldrarna till Sonens flickvän.

Vi var hemma strax före 24:00.
21.11 

Semester Hafsten
2005-06-17 fredag
Efter lite diskuterande fram och tillbaka bestämde vi oss för att åka till Hafsten och hyra en stuga och eventuellt sedan byta till tält.

Packade bilen. Hustrun dammsög lägenheten. Ca 16:00 lämnade vi hemmet.

Stannade vid Torp. Köpte öl, tilltugg och lite kvällsmat och frukosttillbehör.

McDonalds förärades med ett besök också.

Framme vid campingen. Varken hustrun eller jag hittade något campingkort. Jag hittade mitt lite senare. Hustrun kom på att hennes campingkort låg i hennes plånbok och plånboken låg i hennes jacka och jackan hängde kvar på en stol hos McDonalds, på Torp.

Vi åkte direkt tillbaka och hämtade jackan.

Stugan kostar 475 SEK. Att bada bastu skulle kosta 75 SEK per person så det fick vara.

På kvällen avnjöt vi några goda öl, lite chips och salta pinnar.
21.10 

2005-jun-17
Semester mot Hafsten
Nu är det dags igen. Nu håller vi på å packar. Vi åker troligtvis ut till Hafsten och antingen hyr en stuga eller tältar. Hunden ska med.

Vi åker någon gång på eftermiddagen.
12.27
kommentarer  
Hej!
Hoppas ni får lite mera sol och värme på er fortsatta semester. Vi kom hem från Milano i går kväll det var en lyckad tur även om Milano inte var så jättebra semester stad. det regnade en hel del. Femtioårsdagen firades med La Bohéme på Teatro alla Scala det låter det va. Jag fick en jätte fin väska för vi hade varit gifta i tjugo år oxå. Forts.

- Siv Ingman
- 2005-jun-18 04.05

I torsdags var det strålande sol, vi tog tåget till Comc som ligger vid en sjö verkligen en riktig pärla, dit kommer vi nog att åka igen ,känns det som nu i alla fall.
Ett riktigt stort grattis i efterskott.
Men Nisse vad ska du med en slipsnål till?
Hälsa Eva och ha det så gott Siv o Sune

- Siv
- 2005-jun-18 04.13

Slipsnål? Det händer faktiskt att jag bär slips, även om nu Ni aldrig har sett det. Och då tycker jag slippsen fladdrar och far. Än har jag inte hittat någon "slipskedja" som duger.

- Nisse
- 2005-jun-20 08.34


2005-jun-16
Reklampaus
Kollar på "De tolv apornas arme" med Bruce Willis och Brad Pitt. Sett den förut men kollar ändå. Så då tycker jag antagligen att den värd att se åtminstone två gånger.
22.32 

Allmänt
Nu har jag satt upp ett "galler" vid ytterdörren. Vi kan då ha den dörren öppen och på så sätt få in lite frisk luft i vår lägenhet som håller en temperatur om ca 25 grader Celsius.
"Gallret" består av två, med ståltråd hopsatta, s.k. kompostgaller, gröna.
Nu hoppas jag vi kan ha dörren öppen utan att oroas av att katterna smiter ut, olovandes.

Varmt, mulet. Blir det åska?

Nu blir det gröt.
17.04 

Allmänt
Solen skiner idag också, varmt! Vår lägenhet går numer inte att vädra effektivt p.g.a. att det pågår arbete med våra balkonger. Balkongdörrarna är ”igenspikade” från utsidan.

Ringde veterinären och fick en tid på måndag, då ska det tas blodprover. Vi ska ta avföringsprov, 3 st. Hoppas vi kommer tillrätta med den stackars hundens magproblem.

Vi blev bjudna på lunch på Bergagården av Mor och Far. Med var också min bror hans sambo och brorsbarnen samt Wille.

Nu har hustrun åkt och solat. Jag har vilat och ska nu ge mig på hunden. Den ska schamponeras. Hon har rullat sig i något äckligt, givetvis.
15.25 

Semester Norge
2005-06-15 onsdag
Solen sken! Frukosten smakade lika bra. Klockan 10.00 skulle vi vara ur rummet. Och det behövde inte städas!

Efter att vi packat bilen och hängt på cyklarna bestämde jag mig för att nu var det dags att ta ett bad vid den närliggande badplatsen.

Det var väl 12-13 grader Celsius. En förbipasserande, annan vandrarhemsgäst, upplyste om oss att igår var vattentemperaturen uppmätt till 9 grader Celsius. Så kallt tyckte jag inte att det var. Det var skönt! Faktiskt!

På väg tillbaka ut ur Kristiansand och mot Sandefjord, ”lurade” vi Norska vägtulleriet och körde en annan väg så slapp vi betala de där ’retliga’ 10 NKR.

En bit utanför Kristiansand stannade vi vid ett stort köpcenter. Jag var nämligen ute efter en Norsk fasadflagga. Och se, i en av butikerna, hittade jag en, för 49,5 NKR.

Vi körde vidare. Vi gjorde en liten omväg och kollade Valle. Ett av de små mysiga ställen jag ’hittade’ när jag var ute och cyklade, 1999. Valle består till mesta del av en Sjöhandelsaffär, SPAR och en stor gästhamn. Hit kommer alla rika Norrmän med sina dyra båtar från sina semesterplatser belägna utanför i skärgården.
En glass blev det att avnjuta i ett härligt solsken.

Nästa stopp blev strax efter Eidanger och nära E18, på den väg jag cyklade. Här var nämligen den fantastiska serpentinkurvan. Det var så brant så vägen gick i en spiral uppåt. Då, 1999, var jag för trött för att gå ned och ta ett kort. Nu fotograferade jag både uppifrån och nedifrån.

Upp på E18 igen. Stannade vid Larvik och tankade lite, började bli kris. Vi kom precis så vi hann med 16:30 färjan från Sandefjord till Strömstad.

Än en gång fick vi avnjuta det fantastiska smörgåsbordet. Efter lite SMS:ande fram och tillbaka med sonen fastslogs det till slut att hans flickvän troligtvis fanns med på samma färja.

10 minuter före vi skulle ned till bildäck ”rusade” vi runt, uppifrån soldäck och nedåt och letade. Och se på däck 6, tror jag, hittade vi henne, hennes lillebror, mamman och pappan. Det blev ett kort hälsande sedan fick vi gå ned till bilen.

Stannade vid en OKQ8 vid Håbo. Där var det lätt panik. Datorer, kassaapparater och tankmaskiner krånglade. Vi fick vår bensin till slut.

Skönt att komma hem. Klappa vår sjukliga hund, som nu var något bättre. Katterna mådde prima. Det var inte helt fel att lägga sig och sova i sängen. Jag sov gott.
15.24 

Semester Norge
2005-06-14 Tisdag
10:44
Sovit en bra stund.
Frukosten på vandrarhemmet var helt OK.
Vi bokade en natt till.

Nu ska vi hämta regnkläder för att sedan ut å cykla lite.

15:00
Nu är der dags att vila lite.
Vi har precis ätit mat. Ravioli, tomat, ärter och morötter samt grovt mjukt bröd med omega-3 margrin.
Innan maten företog vi oss en cykeltur till Kristiansands naturhistoriska museum och botaniska trädgård.

Efter att vi vilat ska vi eventuellt kolla i själva staden lite och sedan blir det kanske ett nytt försök till badhuset.

19:12
Det bidde inget bada. Vi tog det lugn i staden i stället.
Kollade lite priser på kläder, på sådana plagg som hade 'EU-prislapp'. I en affär kostade ett plagg 159 NKR och 129 SKR. Ett annat plagg kostade 129 NKR och 129 SKR. Ett tredje plagg kostade 100 NKR och 120 SKR. Vi hittade ingen logik i denna prissättning?
Vi tog en tur ned till hamnen och sedan vidare till den centrala småbåtshamnen. Ute på piren stod vi en stund och studerade en segelbåtstävling med optimistjollar och klassen större.

Nu ska vi värma pilsnerkorv och jag tänker ta en 'pilsner' till korven.
15.21 

Semester Norge
2005-06-13 Måndag
Min födelsedag. 50 år.
Mor var först att ringa, 07:29. Jag sov just då. Därefter ringde Svägerskan, 09:48.

Hustrun var jätteduktig och ringde ett vandrarhem i Kristiansand och bokade ett rum. 450 NKR.

Strax utanför Kragerø och innan E18 ringde Sonen, 11:05.

E18 har vägtullar, fick vi erfara, 20 NRK kostade det!

Vi stannade vid en mycket tjusig rastplats, precis efter vägtullen. Då ringde Dottern, 11:38.

Ungefär halvvägs, från Kragerø till Kristiansand, ligger Arendal. Där ville jag hitta campingen jag stannade vid, när jag cyklade, 1999.
Vi irrade bort oss i centrala Arendal. Frågade en ung pojk och visst, han gav oss en vägbeskrivning som ledde oss rätt. Även om jag tvivlade flera gånger.

13:05. Nostalgiplats. Campingen vid Arendal. Hustrun och jag äter mat, dyrt som f-n. Solen skiner!

Strax innan Kristiansand åker vi på en vägtull till! 10 NRK.

Parkerad vid centrala Kristiansand. Kontantbehov. Hittade en automat. Sedan letade vi livsmedelsaffär. Hittade det också, en ICA. Givetvis regnade det när vi gick tillbaka till bilen.

Hittade lätt vandrarhemmet. Promenaden till och från mataffären hade dock inverkat negativt på min sjukliga kropp.

Det regnar. Vandrarhemmet var sjabbigt. Åt en chokladbit. Nu ska ja försöka sova en stund.

20:05
Då har jag lagat Norgekartan, med tejp inköpt på en 'rema 1000'.
Vi var till ett internetcafé (20 NKR för 30 min) och tog reda på mer precis var den där vägen med en serpentinformad kurva fanns. Det är mellan 'Langangen' och 'Eidanger/Porsgrunn'. Nu ska det bara hittas på kartan också.

Vi bestämde oss till slut att vi skulle gå till stadens badhus och avnjuta en skön kväll. Givetvis hade vi sett fel på tiderna. Badet var inte alls öppet till 22:00. Det var gymmets öppettider. Vi får se om det blir något badat i morgon?

Tillbaka till vandrarhemmet värmde vi wienerkorv. Under tiden samspråkade vi med en Syrier som var gästarbetare har i Norge. Han var dock anställd av ett företag i Lidköping, chefen var Polack, och själv bodde han i Malmö. Han har bott i Sverige i 28 år. Intressant kille. Dessutom hade han ett 'företag' som sålde maskiner och maskindelar till Syrien.

Nu ska jag läsa lite.
15.20 

Semester Norge
2005-06-12 Söndag
Hotellfrukosten var till belåtenhet.
Vi bestämde att vi skulle studera staden Sandefjord. Det blev inte så lyckat. Det regnade. Det var söndag och ”allt” var stängt. Till och med Turistkontoret. Den vikingabåt vi hade sett ut som turistmål, fanns inte, borta. Så efter lite samråd kom vi fram till att vis kulle skiljas. Siv&Sune åkte till flygplatsen, norr om Sandefjord, och väntade på sin avgång till Milano, Italien.
Vi, Hustrun&Jag, tog bilen och körde åt rakt motsatt håll med Kristiansand som ett framtida slutmål.

Vi körde helt fel. Vi körde norrut i stället för söderut. Det blev en ”omväg” om ca 3 mil.

Vi svängde av E18 vi Larvik för att se om vi kunde hitta ett öppet Turistkontor. Icke. Vi gick in på ColorLines färjeterminal för att höra oss för om priserna för bil och två personer till Danmark. Mycket förvirrande? En enkel resa kostade 1340 NKR, en tur och retur kostade 990 NKR, 890 NKR om man bokade via internet. Dyrt, tyckte vi, eftersom vi betalade 100 SKR för ”alla plus bilen” från Strömstad till Sandefjord.

Nu bestämde vi oss för att hitta ett matställe. Det visade sig inte vara så lätt det heller. Förts körde vi ut mot E18, igen. Enligt skyltarna skulle det finnas ett matställe där. Det fanns det inte. Däremot såg vi ett matställe från E18, men det verkade som man då skulle köra in mot Larvik igen och sedan mot E18 och matstället ”en annan väg”. Vi prövade det. Hittade inte riktigt. Men vi hittade en park med en restaurang i en bokskog. Norges största erfor vi.

Medan vi satt där och åt ’skitdyr’ mat så började det att låta utanför. Det var en musikkår, med barn. Efter en stund kom det en till och en till och en till…
Jag det kom ca 15 stycken, det var något slags barnmusikkårens dag. Det hölls tal och delades ut priser och det spelades marschmusik. Himla käckt!
En liten promenad i bokskogen blev det också.

Vi körde vidare och hade bestämt oss för ett vandrarhem i Kragerø. Det visade sig att hela vandrarhemmet var bokat för ett marint läger för ungdomar, tror jag.
I valet mellan ett hotellrum i centrala Kragerø för minst 1000 NKR och en stuga (hytta) på campingen, Lovisenbergs familjecamping för 500 NKR, blev det stugan. Jag bestämde att det var trevligare att äta upp 500 NKR än att sova bort dem.

Detta var väl den campingen under min cykeltur genom Norska sørlandet som jag var minst intresserad av att återuppleva. Då, 1999, lät de mig inte handla mat i butiken som låg i samma utrymme som campingreceptionen bara för att det hade passerat ett visst klockslag. Jag fick köpa Coca-Cola och chips. Den natten fick jag jätteont i magen och vandrade runt på campingen en stor del av natten. Det är nämligen rätt så långt och backigt mellan campingen och närmsta matbutik.

Här hyrde vi i alla fall en stuga som egentligen skulle ha kostat 750 NKR. Men campingvärden märkte väl att vi höll på och vända när han sa det. Så det blev 500 SKR, i stället. Den var precis så liten som vi skulle vilja ha en eventuell egen liten stuga. Två rum; ett litet sovrum och ett litet kombinerat kök och TV-rum. Stugan var kall. Men där fanns ett El-element som vi satte på. Stugan låg uppe på en liten bergknalle, ingen trappa. Och det hade regnat så det var såphalt. Det regnade ännu mer på natten och senare på morgonen.

Givetvis företog vi oss en promenad runt på campingen. Dels för att det är kul att kolla runt på campningar dels för att då kunde jag visa hustrun var jag hade mitt tält, då 1999.

Kvällsmat; köttsoppa på burk och hårt bröd.

Sedan var det dags för en kvalitetspocket och då råkade det slinka ned en påse bilar också? Konstigt?
15.19 

Semester Norge
2005-06-11 Lördag
Det tog lite tid att komma till Svinesund.
Eftersom vi var så sena fick vi parkera längst bort.
Vi behövde dock inte vänta så värst länge så kom det en buss som körde oss fram till bron och festplatsen samt platsen för löparnas start. Vilken vi missade, fastän den var försenad.
Vi tog en
Promenad ut mitt på bron och kunde konstatera att vi givetvis glömt kameran, i bilen.
Målet var mitt på bron, på ena halvan. Man kom alltså inte över till den sidan. Det var lite svårt att se de som kom i mål. Så vi gick tillbaka till brofästet på Svenska sidan.
Där placerade vi oss så att vi skulle kunna se Siv&Sune när de kom till den sista "fållan".
Vi väntade, väntade och väntade. Antingen sprang de väldigt långsamt eller så sprang de halvmaran på 21 km.
Hustrun bestämde sig för att gå över till festplatsen på Norska sidan.
Jag väntade kvar vid "fållan".
Till slut kom allt Sune. Han såg helnöjd ut. Pigg och relativt fräsch?
Det hade gått bra. Riktigt bra tid också, ca 1:31.
Siv kom något senare. Hon förde fram teorin att de nog hade mätt lite fel. För dels tyckte hon att det var jobbigare än Göteborgsvarvet och dels hade hon bättre tid här. Vi får se om "sanningen" kommer fram någon gång?

Vi började förstå att det inte gick an att vara där å môsa. Det fanns risk för bilköer in till Strömstad.

Vi bestämde att det var dags att dra sig till bilarna. Siv&Sune hade sin relativt nära och vi hade vår längst bort. Vi bestämde att vi skulle träffas vid färjeterminalen.

Nu började det bli lite nervöst. Vi kick till platsen där man skulle samlas för att via buss transporteras till bilparkering, som var utmed nya E6.an söderut. Där var massor med folk och anledningen fick vi veta när vi frågade en funktionär; det kom inga bussar!

Hustrun och jag började diskutera om den ene av oss, hustrun, skulle börja gå till bilen, ca 5 km. Och om den jag då till slut kom på bussen så kunde jag hämta upp henne. Om hon å andra sidan kom först till bilen så kunde ju hon hämta upp mig vid korsningen innan ”festplatsen”. Ett problem med det resonemanget. Hon kommer fram till bilen samtidigt som jag åker med bussen, hon kör iväg, för att hämta mig och jag går av bussen vid ”vår” hållplats och finner att bilen är borta. Då måste hustrun köra ett helt ”varv” ca 1 mil, för att hämta upp mig. Vi började få lite tidsnöd för att hinna till färjeterminalen.
Nu löste det sig, det kom en buss medan vi stod och lade upp våra planer. Det tog ca 15 min att bli körda till vår parkerade bil.

Lite lustigt, vi kom till färjeterminalen precis samtidigt. Siv&Sune var i bilen före oss. På färjan ställde vi oss, direkt, i kön till den väntande buffén. En buffé som var mycket tilltalande. Den kan rekommenderas.

Hotell Atlantic i Sandefjord var helt OK. Nu var vi lite sena och Sune och jag ville ju basta och ta en pilsner. Klockan var ca 22:30 och bastun stängdes av 23:00. Det fixade sig. Vi kunde avnjuta en skön fuktig ångbastu på eftervärmen.
De hade mysko duschar. Hur många rattar som helst och en massa munstycken. Pillade man ”fel” blev man duschad i knävecken?
15.18 

2005-jun-11
Semester mot Norge
Nu är det när. Nu ska vi åka om ca 22 minuter!

Hustrun ska bara komma tillbaka från en liten inköpsrunda först.

Sedan ska jag hänga på cyklarna. Vi ska hämta triangaköket i förrådet.

Hunden ska rastas precis innan.

Nu ska jag skriva en lapp med instruktioner till sonen hur hunden ska medicineras.
12.11
kommentarer  
hej nisse har ni sovit gott i natt + førmiddagsslummern nu ska vi ut i regnet och frøjdas.
sivingman2hotmail.com

- siv ingman
- 2005-jun-12 06.06


Allmänt
Då har jag varit till Överby och bytt lite grejor. Slipshållaren gick inte att byta. Det fanns ingen sådan som jag ville ha så där blev det pengarna tillbaka. I en annan butik hittade jag faktiskt precis en sådan slipshållare som jag ville ha, som en kedja liksom, det vara bara det att den var i guld och kostade 1190 SKR så då fick det va'.

En lite bit smörgåstårta har jag också avnjutit samt resten på en fruktsallad. Nu är det dags för den här kroppen att vila en stund.
11.02 

Allmänt
Nu har jag gjort rent i kattsandlådorna. Det är ju bra om både katterna och den som ska sköta om det har ett rent utgångsläge så att säga.
Vi försöker ringa till Apoteket. Det var inte det lättaste. Det var det tydligen fler som gjorde.
09.23 

Allmänt
God morgon!
Idag blev jag överraskad på morgonen. Hustrun och sonen kom sjungandes in i vårt sovrum.
Jag fyller ju år på måndag och då är vi ju borta. Eftersom vi åker idag så då blev det morgongrattis idag i stället. Och det hade ju jag inte fattat.
Jag fick massor med presenter! 4st DVD filmer, 2st LEGO byggsatser (ja, jag är barnsligt förtjust i LEGO), 1st slipshållare och en packe sockor.
Tack! Hustrun, sonen och dottern.

Sockorna, slipsnålen och en av LEGO byggsatserna ska jag byta. Sockorna för att de är för tjocka. Slipsnålen för att det inte var en sådan modell som jag tänkt mig och LEGO byggsatsen för att det var en som jag redan hade.

Så det ska jag göra innan vi åker idag. Vi ska också fixa näringsersättning till vår diarréhund.
08.57 

Hunden
Är nu rastad.
Givetvis får hon nu lagom tills vi ska åka diarré. Precis som förra gången vi åkte. Magen på den hunden kan inte vara riktigt bra. Som tur är har vi en "magmedicin"-kur kvar åt henne. Ett slags bredspektrumantibiotikum (läkemedel som verkar mot många olika sorters bakterier). Så nu ska hon fasta i tre dagar. Äta läkemedlet i fem dagar (fr, lö, sö, må, ti). På fjärde dagen, nu på måndag, ska hon ta en "kur" Canicur. Ett preparat som är en näringsersättning som är extra snäll mot magen. På tisdag kväll får hon sedan första målet mat.

När vi kommer tillbaka från vår semester är det nog dags med ett snack med veterinären igen.

Nu är det kvällen. God natt!
00.00 

2005-jun-10
Semester
Ja då blev ju bilen hämtad. Det blev faktiskt billigare, 3850 SKR. Det var en grej de inte kunde åtgärda. Inget som påverkar körsäkerheten och ska heller inte innebära något problem inför besiktningen.

Ett gäng kvalitetspocket hittade jag också på en loppis.

Nu har jag varit ute och monterat på takboxen (modell mindre) och packat den med våra campinggrejer.

Så nu är det "bara" resten som ska packas.

Cyklarna tar vi med oss också. De hänger vi bak på en sådan där anordning som man fäster på dragkroken (om man har en).
14.49 

Allmänt
Ja då är det dags att cykla in till staden och hämta bilen. Först blir det till att ta ut "lite" kontanter. På vägen tänkte jag försöka hitta lite kvalitetslitteratur i pocketform, på några bensinstationer, kanske?
Bra att ha med när man ska ut å semestra.

Det bär ju av mot Svinesund i morgon och senare färjan över till Norge från Strömstad. I Norge blir det övernattning på hotell. Därefter får vi se. Vi har med oss utrustning för både camping och vandrarhem.
12.07 

Bilen
Jösses!
Bilen var klar. De är duktiga på Veteranos i Vänersborg.
Visserligen blir vi 5000 SKR fattigare. Men, det här med bilar är inte billigt och vill man nu ha lyxen med tillgång till ett eget motordrivet fortskaffningsmedel, ja, då kostar det.

Hörde förresten en sann bilstory. En person köper en bil för 300 000 SKR 1996. I år 2005 lägger "all" elektronik av i bilen. Att reparera den skulle kosta ca 150 000 SKR (tror jag det var). Personen blir erbjuden 60 000 SKR (tror jag det var) för bilen i "mellanskillnad" mot att p köper en annan bil.

Snacka om värdeminskning: (300000-60000)/(9år*12månader)= 2220 SKR per månad!

Ja, jag avslutar med ett; Jösses!
10.50 

Läst
God morgon!
Har sovit jättebra!
Läste i ttela en insändare av signaturen "ST GÖRAN". Signaturen radar upp en hel radda anklagelser om att den Svenska socialdemokratin ska ligga bakom allt elände i Sverige nu och faktiskt också tidigare elände.
Och på det vill jag som f.d. socialdemokrat reagera på. Han har helt rätt! För mig har det varit känt länge att socialdemokrater har fört en moderat politik. Moderaterna har nöjsamt lutat sig tillbaka med armarna i kors och gillande fått uppleva detta märkliga förfarande.
Varför socialdemokraterna har blivit så utpräglat kapitalistiska begriper jag inte. De verkar ånga på i någon slag naiv tro om att samarbetar man med "marknaden" (kapitalismen) så är de bussiga och är jättesocialistiska tillbaka och är rättvisa och tar hand om allt och alla. Det är ju så man baxnar!

Är det så att så fort man närmar sig den "professionella" politiska karriären så omvandlas en folkvald ideologisk politiker till en kapitalistisk marionett?

Det där fattar jag inte riktigt.
09.07 

2005-jun-09
Allmänt
Dags att gå ut med hunden.

Efter det - God natt!
23.52 

Allmänt
Fantastiskt. Nu är det ordning på ekonomin, igen! Ordning och ordning? Jag ligger ca 4000 SKR minus. Men jag vet i alla fall varför. Och det är ju bra!

Nu ska jag fortsätta med en 'ny' sida som jag ska döpa till 'Jag tycker!' Det kommer så småningom att dyka upp en länk till den sidan här till vänster.

Mycket tyckande blir det. Jag kommer på 'nytt' hela tiden.
19.41 

Allmänt
Så, nu är 'kalaset' avklarat. Jättegod, av hustrun lagad, soppa. Jordgubbar med, av mig vispad, grädde. Och kaffe och tårta (fått som gåva, för att jag fyller 50, av ICA Kvantum VBG). Det blev tårta kvar vilket jag och hustrun snabbt delade på.

Nu ska jag gå igenom mina senaste ekonomiska transaktioner.

Ha' de'!
18.20 

Allmänt
Det fanns tydligen lite krafter kvar? Har precis dammsugit.
14.49 

Allmänt
Måste erkänna att det nu börjar ta på krafterna. Har precis cyklat till staden och tillbaka. Härligt väder! Nu kommer snart Mor & Far!
14.20 

Allmänt
Nu är tvättstugan klar!
Nu ska jag vila, på min vibratordyna. Därefter ska hunden rastas och sedan ska jag cykla å handla lite.
11.50 

Hälsa
Efter omständigheterna får jag säga att hälsoläget är OK. Ingen känsel i tummen. Värk i höger- och vänsterarmen samt högerbenet. Lite brännande känselsensationer i fötterna. De trådlösa hörlurarna gör att jag inte störs så mycket av väsandet i huvudet.

Ett problem med hörlurarna är att jag inte hör om det är någon som knackar eller ringer på dörren samt om det ringer i telefonen.
09.34 

Allmänt
Fantastiskt! Nu är toaletterna klara. Och nu väntar jag bara på att tvätten ska torka. En torktumlareomgång står och väntar.
09.31 

Allmänt
Nu har jag städat en av två toaletter. Om 10 minuter ska jag göra tredje besöket i tvättstugan.
Solen skiner! Nu ska jag ta en kopp kaffe, fastän jag inte tål det!?
08.51 

Allmänt
Nu är jag igång. De två första tvättmaskinerna är nu laddade i vår bostadsförenings tvättstuga.

Natten har varit jobbig. Störd nattsömn, så att säga.

Ja, jag använder just nu mina nya trådlösa hörlurar som jag fick av mina arbetskamrater i tisdags. Jag lyssnar på RIX FM 105 MorgonZoo (där fick de lite reklam).
07.21 

2005-jun-08

Jobbigt
Fick för en stund sedan ett olustigt telefonsamtal. Det
handlar om att en person har blivit avskedad från sitt jobb, med omedelbar
verkan, av okänd anledning. Denne person har varit engagerad i en förening,
under en period då det försvann pengar och annat värdefullt. En otäck
'koppling' eller sammanträffande eller vad man nu ska kalla det. Hoppas att
det inte är så. Samtidigt vill jag ju att stölden av föreningens pengar och
kapitalvaror ska klaras upp.
21.45 


Allmänt
Phu! Nu har vi cyklat till Överby och tillbaka
(Onsjö/Vänersborg). Med hund och cykelkärra. Bilen är ju på lagning. Med
välfylld cykelkärra stannade vi till vid McDonalds, "Mackedunken" kallad av
barnen när de var mindre. Vid golfbanan stannade vi och hjälpte en bekant
att hitta en golfboll. Hustrun ställer sig i köket och lagar soppa. Vi har
bjudit hit min Mor och Far i morgon 15.00. Jag ska tvätta, i den gemensamma tvättstugan, i morgon mellan 07.00-12.00.
Däremellan har jag tänkt att hinna med å göra rent toaletterna, rasta hunden
och vila.
19.18 


Teknik
Nu har jag skickat några frågor till: support@nic.nu.
En om det är möjligt att få tillgång till ett eget s.k. Forum.
Den andra frågan handlade om uppdatering av bloggen via mobiltelefon.
Vi får se vad de svarar?
15.27 

Teknik
Önskar mig en solcellsladdare till mobiltelefonen. Främsta anledningen är
att jag då obekymrat kan ha med mig mobiltelefonen när jag ger mig ut på
mina långfärdsturer på cykel [se Här.]. Ett annat användningsområde jag kom på är att jag då också skulle kunna ladda min handdator. Om jag hittar passande adapter.
När jag är ute och cyklar för jag anteckningar. P.g.a. mina besvär har jag
dock problem med att skriva för hand. Så det skulle vara bra att kunna ha
med sig ett lite smidigare elektroniskt hjälpmedel som en handdator att föra
anteckningarna. Dessutom kan man spela in saker på den och läsa nedladdade
eBöcker samt lyssna på musik.
Ska kolla om det går att fixa en adapter till digitalkameran också.
Hej-å-hå! Nu bär det iväg.
13.15 

Hälsa
Nu har jag åtnjutit en skön vilostund på min vibratordyna. Dynan lägger jag
i sängen och sedan mig själv ovanpå. Startar alla tio motorerna och slappnar
av. Efter 15 min stängs den av automatiskt. Just precis när den stängs av
infinner sig en extremt tydlig avslappningsfas.
Detta är kanon för min hud på ryggen framför allt. Den har under flera år
nämligen fått för dålig blodcirkulation. Vilket beror på att flertalet av
mina ryggmuskler är ständigt spända och därmed "stryper" blod och
näringstillförsel till huden, på ryggen. Man får då något som en del kunniga
kallar "apelsinhud". Huden blir nästintill läderartad.
När jag genomgick en akupunkturbehandling gick det inte att få in nålarna
på vissa ställen, de böjde sig.
Främsta anledningen till att jag har ständigt spända ryggmuskler beror på
att ca 4 av mina ryggmärgsnerver som utgår från nacken är klämda, direkt av
s.k. bentillväxning på ryggmärgskotorna där ryggmärgsnerven lämnar ryggraden
och indirekt klämda av de spända musklerna. En slags 'negativ' spiral.
13.06 

Teknik
Jag ändrade datumformatet i telefonen till dd-mm-yy. Det funkade inte det heller. Shit!
11.03 

Teknik
Har funderat lite på det där med att skicka ePost via mobiltelefonen och vad det kan vara som krånglar. Ska testa om det fungerar bättre om jag ändrar telefonens datumformat till: dd-mm-yyyy.
10.47 

Bilen
Jaha, då var den inlämnad. Och så fick jag mig en cykeltur också.
10.44 

Bilen
Ja då har jag kontaktat bilverkstaden. Och kan man tänka sig! De kunde ta
bilen direkt, om de får ha den till fredag eftermiddag. Jag slog till
direkt. Känns bra. Visserligen blir vi 5000 SKR fattigare. Men jag utgår
från att bilen nu ska hålla ett år, eller, jag hoppas det i alla fall.
Bra väderutsikter, idag.
09.46 

Teknik
Har en lång stund grejat med att försöka få det möjligt att kunna skicka meddelanden till bloggen via mobiltelefonen.

Jag har fixat ett separat ePostkonto (telia) som jag har 'laddat' i mobilen.

Det är bara det att när jag skickar ePost från mobilen till bloggen får jag ett svarsmeddelande som säger: "There was no date in the header of the email."

Jag skickade en fråga till avsändaren: 'devel04@nic.nu' och frågar: "Hur gör jag då?". Vi får se vad eller om de svarar.

Nu är det dags att fundera på sängen. Hej-svejs!
00.15 

2005-jun-07
Beslut
Hustrun och jag har diskuterat om hur vi ska göra med bilen. Det blir reparation. Så jag kontaktar verkstaden i morgon och hör när de kan ta hand om den.
22.32 

Hälsa
Ja då är man nybastad och fysiskt genomgången på Friskis&Svettis.

Bastu är ett slags 'livselexir' för min själ, främst. Givetvis är det fantastiskt rent fysiskt också. Men, jag vill påstå, att det är mest psykiskt.
22.31 

Hälsa
Nu är det strax dags att ge sig iväg till Friskis&Svettis. Därefter blir det en skön bastustund!
Må Bra!

PS
Det där med ePost via Vodafone verkar skita sig eftersom jag har ett Campuz Mobile abonnemang och det är tydligen lite 'B'.

Så jag håller på och försöker lägga upp en epostadress till via vårt telia abonnemang. För närvarande något mystiskt 'Tekniskt fel'. Vad annars?
DS
18.06 

Allmänt
Nu har jag precis kommit tillbaka från verkstaden. De har kollat ABS-systemet. En sensor vä bak har lagt av. Kostar ca 1500 + arbete. En stötdämpare vä. bak var också slut, de byter man parvis, 1000 SEK + arbete. Till sist; hö fjädring fram var av, 500 + arbete. Totalt reparationskalas 4450 SKR. Visst är det kul med bilar!

För detta, var jag till Trollhättan och åt lunch med ett helt gäng av mina arbetskamrater. De passade på att fira min 50-års dag som kommer det 13/6.

Jag fick lunch, trevligt sällskap och ett par trådlösa hörlurar! Fina grejer! Jag tackar följande; Anita P, Anita S, Berit K, Betty, Bijan, Birgitta C, Birgitta N, B-M L, B-M S, Bodil L, Britt C, Britt H, Carina J, Dan, Eva A, Eva H, Helena, Inger, Jennie L, J-M F, Kerstin L, Krister, Lars A, Lars C, Lars-Erik, Marianne, Marika, Mattias, Monica Å, Peter, Siv L, Siv N och Yvonne.

Nu ska jag försöka fixa till en gratis ePostadress via Vodafone så jag kan skicka meddelanden till denna blogga via mobiltelefonens ePost.
16.03 

Test
Ytterligare ett test.
Skrev 'Hälsa' i ePostens ämnesrad. Får se om det hamnar som rubrik?
Det tjuter i huvudet. Lätt värk i ljumsken. Vanlig värk i högerarmen och
högerbenet. Stel i nacke och rygg. Och som vanligt ingen känsel i höger
tumme.
07.05 

Allmänt
Jaha då har man tillsammans med sonen grattat hustrun på hennes födelsedag.
Och nu har hon cyklat till jobbet. Hunden är rastad. Kl 12.00 skall jag träffa mina arbetskamrater och äta lunch. Klockan 14.00 skall bilen lämnas in för en undersökning om vad det kan vara för fel på ABS-systemet. 19.00 skall jag hjälpa till med värdskapet för Friskis&Svettis.
Idag ska det också arbetas med våra balkonger och loftgångar. Vi ska få nya räcken och så ska lös betong bearbetas bort. Sedan på med nytt och därefter målning.
Tur att vi åker på semester till helgen. Vi ska åka till Svinesund och titta på när det springs över broarna. Framförallt är det våra vänner Siv&Sune vi ska titta på.
Vi åker sedan till Strömstad och tar färjan över till Sandefjord och smörjer kråset. Sedan blir det ett par dar i Norge för vår del.
Våra kamrater flyger till Milano.
06.59 

2005-jun-06
Test
Testar hur det funkar att blogga via eposten. Om det ser bra ut så tycker
jag att det verkar vara smidigt. /Hej!
23.28 

Första Texten!
Ja då ska bloggen vara igång.

Här nedan kommer några noteringar jag gjort inför att min blogg skulle aktiveras.

2005-06-05 16:43 [Allmänt]
Jag ska bestämma mig för hur vi ska börja semestern jag och hustrun. Jag fyller 50 i år och jag har bestämt mig för att inte ha något kalas och åka bort.

Nu är det som det är, pengar är inte en outtömlig källa. Ekonomin begränsar.
Jag har att välja mellan kortare bilsemester till Danmark och eventuellt Tyskland eller en mer traditionell charterresa.

Troligtvis skulle jag må bra av en eller två veckor i varmare klimat. Jag mår dock relativt bra av att köra bil också. Så?

Det verkar som om värmen är på gång på våra breddgrader också.

Mitt förslag: Vi åker till Svinesund och kollar när Siv & Sune springer. Sedan åker vi med dem och med vår bil till Sandefjord. Hittar ett vandrarhem eller camping (tältgrejerna tar vi med). Därefter färja över till Danmark. Antingen från Larvik till Fredrikshamn eller från Kristiansand till Hirtshals.
Givetvis är jag ju också sugen på att köra till Stavanger och därifrån färja till Newcastle och sedan bila ned till östra England och därefter tågtunneln från Dover till Calais. Sedan hemåt. Men det blir väl dyrt som attan.


2005-06-05 14:13 [Allmänt]
Mina första bloggord blir: ”Jag är lätt bakfull”.
Inte den mest glamorösa början eller direkt intellektuella men den verkliga.

En annan verklighet. Denna text skrivs innan jag har en blogg. Jag har i flera dagar försökt aktivera en blogg via min .NU domän ngn.nu. Bloggen kommer då att heta ngn.blogga.nu. Får se om de kan fixa till det.

Egentligen vill jag ändra på min hemsideorganisation. Jag vill ha ngn.nu som startsida och därifrån en länk till min hemsida på passagen och till de icke officiella lösenordsskyddade hemsidor på telia samt till bloggen.

Just nu funkar inte ngn.nu? Vilket sannolikt beror på mitt ’schabbel’.

Jag vill att min blogg ska innehålla flera rubriker. T.ex. Allmänt, Hälsa, Politik och Personligt. Under Hälsa vill jag uttrycka mina tankar och erfarenheter om långtidssjukskrivning och vårdköer samt min upplevelse av min egen sjukdomsperiod. Under Politik vill jag främst diskutera kapitalismen och regeringspolitikers feghet och slapphet gentemot den s.k. marknaden. Arbetslösheten hamnar också under politik.

I morgon är det Sveriges nationaldag. Vad är det vi firar? Ur Bonnier MEDIA: ”Dagen för Gustav Vasas kungaval 1523 och regeringsformens antagande 1809.” Det låter ju ”hurtigt”, eller? 2009 kan bli ett rejält firandeår. 200 år sedan regeringsformens antagande. Vilken regeringsform? Nuvarande?
Den 6 juni är också ”Svenska flaggans dag” fr.o.m. 1916. 1983 togs det officiella beslutet att göra den 6 juni till nationaldag. Och fr.o.m. 2005 är den 6 juni allmän helgdag. På bekostnad av annandag pingst.

Idag, den 5 juni, är det Danmarks nationaldag och de firar ”Grundlagarna 1849, 1915 och 1953”. Så de så.
23.24 

arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6