OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2006-jun-30
FREDAG!
Nu bär det iväg till sjukgymnastiken.

Efter det packar jag cykelkärran och cyklar med hunden till kanalen och Sundsberget. Där blir det korvgrillning och lite öl.

Hustrun kommer och möter från andra hållet.

Må Bra!
12.28
kommentarer  
Hej Nisse!

Du verkar vara ditt "gamla jag", dvs dagarna fulla av spännande aktiviteter och upptåg. Du har alltid brukat ta var på dagen och nu verkar du göra det mer än någonsin. Jag/vi gläds med dig.

- Håkan e-post
- 2006-jun-30 15.36

Håkan:
Jo, det känns ju betydligt lättare numer att aktivera sig.

Vi syns i kväll (lördag).

- Nisse
- 2006-jul-01 05.04


2006-jun-29
Torsdag
Jobbet
Den digitalkamera (Sony Mavica MVC-FD200) jag nu prövat har taskigt närområde, ingen macro. Får ingen skärpa i närbilder. Ska ta med min egen HP Photosmart 735 i morgon och testa med den.

Djuren
I dag hände det som inte ska hända. Men det som inte fick hända hände ändå vid en förhållandevis gynnsam händelse.
Ofta, nu på sommaren, så öppnar vi någon av våra balkongdörrar för att få in lite luft. Djuren kan då också passa på att gå ut och insupa lite utekänsla.
Därför är vi noga med att kolla så inget djur är ute på någon av balkongerna när vi stänger dörren.
Denna kontroll skedde även i morse. Innan jag lämnade bostaden och cyklade till jobbet.
När jag kommer hem, hör jag hur vår hund skäller inne – jaha, tänker jag, hustrun har kommit hem tidigare eller så är sonen på besök. Jag tittar upp mot vår dörr och då ser jag min granne och bostadsrättsföreningens ordförande komma ut ur vår lägenhet och låser dörren efter sig.

Vår snälla granne har hört kattjamanden från vår balkong på baksidan och eftersom hon inte visste hur länge vi skulle vara borta så kontaktade hon till slut då någon som kunde göra något åt detta. Katten bör alltså ha varit ute på balkongen från 07:00-ca 11:00.

Tur att det var så bra väder och att grannen var hemma.

Det jag undrar över är var någonstans var egentligen katten när jag kollade om det nu var något djur där ute på baksidan?
13.33
kommentarer  
Oj oj.. det där var väl ingenting. Jag glömde Ella på balkongen förra sommaren från 7.00 till 16.00 på den varmaste dagen på hela året, hon hade inget vatten.. Då fick jag den gammla vanliga "men matte" komentaren av Daniel som ringde mig på jobbet och la upp samtalet ungefär "vet du vad som har hänt!!!" och onda blickar i säkert en vecka :-)

- Katrin
- 2006-jun-29 15.23

Katrin:
Jaha, och nu blev det en tävling i vem som har gjort värst i från sig och fått lida mest?

Då kontrar jag med hunden Molly utestängd en hel natt, när det var en massa minusgrader ute. Då var du typ 4 år eller nåt.

- NGN
- 2006-jun-29 16.03

Dementi:
Hustrun meddelar att formuleringen "en massa minusgrader" är felaktig. Mer rätt blir det om man ersätter den frasen med: "kallt".

Ytterligare en dementi; Jag har ju under flera år påstått att vi flyttade in i nuvarande lägenhet hösten 1999.
Det korrekta är: Den 2 juni 2000.

Så, rätt ska va' rätt.

- Nisse
- 2006-jun-30 05.14


2006-jun-28
Onsdag
Jobbet
Idag övergav vi möjligheten att den lilla streckkodsläsaren (som man sätter i handdatorns SDIO-uttag) löser 'alla' inläsningsproblem.
Jag ägnade en god stund åt att försöka hitta en s.k. C-Pen (en liten pennskanner, den skannar in text, bl.a.). Jag köpte den för länge sedan. Med den kunde man ju läsa in de teckenserier som inte gick in med streckkodsläsaren. Den C-Pen jag letade efter kommunicerade med en värddator via IR (infrarött ljus) och då tänkte jag att det kanske skulle gå att få över några tecken från C-Pen till min handdator, via IR.
Men nu verkade det som om just denna, gamla, C-Pen hade fått ben eller blivit bedömd som kass. Den gick inte att hitta. Den har försvunnit under min bortavaro.

Då prövade jag nästa idé och det var att ta en digitalbild av den text jag ville åt.
I 'våra' gömmor hittade jag en gammal Mavica en digitalkamera som kan spara direkt till en vanlig diskett (1,44 MB) och till ett s.k. Memory Stick. Och som på de flesta digitalkameror så kunde man även på denna Zooma in bilden och på så sätt se siffrorna tydligt och bra. Bilderna är på 2 MegaPixlar.

Så kan jag då bara komma till vettigt position en gång så kan jag nu då lättare skriva in hela numret genom att titta på digitalbilden och skriva in det i handdatorn.

Den där synkroniseringen mellan vårt ePostsystem och mobiltelefonen som IT-teknikern kom och fixade med i går, funkar inte i dag. Felanmält.

Handskar
Vet ni vad jag gjorde i morse? Mina fleeshandskar försvann ju i går. Nu idag lämnade jag ett par skinnhandskar på pakethållaren till cykeln och knallade in på jobbet. Och när jag skulle hem så saknade jag dem givetvis och kom då på att jag glömt dem på pakethållaren. Jaha, tänkte jag, där försvann ett par handskar till. Jag måste vara klåpigheten manifesterad.
Döm om min förvåning när jag såg att de låg kvar på pakethållaren. Vad är detta? Har tjyvarna ingen koll?

Hej-å-hå!

Telia fördel
Vi är ju kunder hos telia, både fast telefoni och bredband. Det innebär att man då samlar poäng - fördelspoäng.
Och nu var det dags igen att använda sina poäng. Då får man hem en 6-sidig A4-folder samt ett A4-brev där det förklaras hur man ska göra.
Bara att surfa in på fördelshemsidan och logga in med 'pin'-koden och beställa! - STOPP! - Det där stämde inte riktigt. Det har skett en förändring. Tre av de möjliga valen (s.k. tjänster) har nu plockats bort från webbeställningen. Bl.a. möjligheten att minska kostnaden för den fasta telefonin.
Denna möjlighet måste man ringa till fördelskundtjänsten och beställa via personlig service?

Nu kan man ju lura på av vilken anledning det är så? Helt klart är dessa tre val de mest populära och telia fick inte avkastning för 'prylarna'. Folk ville ha billigare tjänster - ja då gör man det besvärligare - sicket jävla sätt!

Nåja, jag fick ju nedlåta mig till att ringa det där numret 020-275275. Då var det så många som ringde så de kunde inte ta emot mitt samtal!? "Var god ring senare."

Då ringde jag 90200 - där hamnade jag till slut i en telefonkö och hamnade på plats 81!? Skit i det också!

Enligt informationsbladet så kan man tydligen också knalla iväg till en teliabutik och fixa det här så det tänker jag göra i morgon och så vill jag ha en ePostadress dit jag kan klaga riktigt ordentligt.

Vädret
Var är sommaren? I morse när jag cyklade iväg till jobbet var det 13 grader Celsius i 'skuggan'. Nu har temperaturen rusat upp till 16 grader.

Hälsa
I dag ska jag till sjukgymnastiken kl 15:00. Det var änna längesedan nu. Det var ju inget i fredags.
13.55
kommentarer  
sommaren är där du vill hitta den. kom bara ihåg hur kallt det var i vintras. ta med dig en filt och leta upp sommaren. den finns. men ta jackan också.

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-28 14.56

vänsterchaffisen:
Hörde på radion att det skulle bli 25 grader varmt i morgon? Kan det va sant?

- Nisse
- 2006-jun-28 15.17

jo jag tror det blir så varmt. det betyder att i kroppen din blir det minst 38,5 grader varmt. utnyttja det. ring hon gunilla ifall frun jobbar eller är ute med hunden. eller om hon är och köper risDRYCK till dig. heja Nisse!

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-28 17.53

vänsterchaffisen:
Glöm Gunilla.

- Nisse
- 2006-jun-28 18.13


2006-jun-27
Tisdag
Jobbet
Vi, min vikarie och jag, får inte handdatorn och streckkodsläsaren att fungera 'perfekt'. Den funkar i princip på alla streckkoder förutom de på datorerna och bildskärmarna - typiskt. Vi funderar vidare.
Troligtvis får det bli den manuella lösningen som får gälla. Men jag behåller handdatorn.

Jag fick besök i dag - av en IT-tekniker, Birgitta, hon fixade till så att jobb-mobiltelefonen (SonyEricsson P900) 'syncar' mot vårt ePostprogram.

Tvätta
Jaha, nu var det dags igen? Tvättar handdukar och sängkläder i bostadsrättsföreningens tvättstuga nu mellan 12:00-17:00.

Städa
Mellan tvättstugebesöken tänker jag dammsuga och städa toaletterna.

Motion
I kväll är det jympa här på Onsjö. 19:00-20:00. Det är Gunilla som har en KI-jympa. Får se om jag masar mig dit? Kanske blir det en sväng till bastun efter det?

GRATTIS!
Till faster Eivor. Hon fyller år i dag.
12.56
kommentarer  
Tvättstugehaveri!
Jag avskyr när välfärdsproblemen stör mitt materialistiska sinnelag. Torkskåpet var 'under reparation'. Det betyder att det inte fungerade! Jag var TVUNGEN att bära två blöta påslakan och två blöta lakan upp till lägenheten och hänga in dem i vårt alldeles egna torkskåp.
Dylikt extraarbete är ju nästan knäckande - kanske ska man begära hyresreglering?

- Nisse
- 2006-jun-27 07.22

hur hårt kör frun med dig Nisse? först ska du slita in flis till hushållet. sen åker du på att tvätta efter det. och till sist så verkar hon också kräva att du ska vara i bra trim. det är i alla fall tur att du kan ta en sväng med gunilla i bastun efteråt. jag unnar dig det. vart ligger den där bastun?...

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-27 12.46

vänsterchaffisen:
Frun är ju den förvärvsarbetande part som drar det tyngsta lasset. Jag jobbar ju "bara" 25%. Det blir liksom per automatik då att de mesta hemsysslorna hamnar på mig. Hon har dessutom dålig ländrygg.
Gunilla har jag försökt fått med mig till bastun - omöjligt - tvärstopp. En del brudar är märkligt tvära?
Bastun ligger inom vår bostadsrättsförening.

Trim å trim... jag är just nu mest tjock på mitten. Jag rör på mig.

- Nisse
- 2006-jun-27 16.01

jo jag vet att en del kvinnor kan vara vrånga ibland. har ju coachen. där kan det vara riktigt vrångt. men jag tycker du ska bjuda in din fru till bastun - hota med gunilla. om sen gunilla inte inser vikten av att bada bastu, ja då är det bara hon som förlorar på det. du blir vinnare som vanligt. upp med näsan!

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-27 16.58

vänsterchaffisen:
Frun har en ständigt stående inbjudan till bastun och hon vägrar konsekvent - "hot" har ingen som helst effekt.

Och givetvis är det så - brudarna (som inte kommer) anar ju inte att de missar en ytterst trevlig samvaro. Det tror jag de brudar kan intyga som faktiskt har varit med - till bastun.

- Nisse
- 2006-jun-27 17.28

Tack för goda tips om bloggen, jag tar det till mig och ska försöka bli en utmärkt bloggare:-)

- Spaceface  hemsida 
- 2006-jun-28 03.22

Hej igen!
Gick in på din röda spalt och hittade andra bloggadresser så att jag kan sprida mi blogg. Men...jag är inte så himla teknisk och smart, så jag hajjar inte riktigt. Måste jag ha en ny blogg på varje adress, eller hur gör jag för att länka till den här adressen på blogga.nu??
Tack för hjälpen

- SpaceFace  hemsida 
- 2006-jun-28 03.47

SpaceFace:
Tack för de vänliga orden. Nu har du ju inte uppgett någon ePost så jag har gjort i ordning en liten specialsida som troligtvis kan hjälpa dig lite. Klicka HÄR!
Bra om du hör av dig när du studerat färdigt så jag kan ta bort den.

- Nisse
- 2006-jun-28 05.51


2006-jun-26
Måndag
Jobbet
Fick i dag en handdator som vi beställde i förra veckan. Till den beställde vi ju en streckkodsskanner. Skannern fungerar 'sådär'. En liten besvikelse alltså.
Ska diskutera om vi kan testa med en s.k. pennskanner (läser in text) i stället - de är kanske billigare?

Tjyvar och banditer!
Innan jag skulle grensla min cykel och susa hemåt så besökte jag min arbetsplats offentliga toalett. Lade i från mig mina fleeshandskar. Upptäckte att jag saknade dem när jag kom till cykeln. Givetvis var de borta - man blir så förbannad!

Hundpromenad
På dagens promenad med hunden hände en märklig sak. Vi har en fårhage utmed vår promenadväg och när jag går där utmed staketet så kommer min hund farande bakifrån och passerar mig framåt - glatt skuttande. På min andra sida, på andra sidan fårstängslet, kommer en hare i samma fart med siktet inställt på hunden? Den stannar flera gånger och kollar vart hunden är och så skuttar den efter? Visserligen ligger ju ett fårstängsel emellan - men vad är det som händer? När så hunden till slut får syn på den förföljande haren ja då sätter haren iväg bort. (Givetvis kommer inte hunden åt haren, det är ett fårstängsel emellan).
Jag undrar - kan det vara så att hunden, ovetandes, var på väg rakt mot ett ställe där haren hade sina små? Och därmed är detta märkliga beteende förklarat?

Lite längre fram hade jag lång och god ögonkontakt med ett rådjur som stod en ca 10 meter bort. Såg till att hunden inte fick 'korn' på henne.

Slängde kottar åt hunden och upptäckte att hon skadat sig på 'tarsen' (vilket jag kallar den tillbakabildade 'tummen') på höger framben, igen. Blodet rann - nu ser det bättre ut.

Stadsbesök
Var inne till staden och köpte mig en subventionerad cykelhjälm, märkt med 'Vänersborg'. Ja - jag tillhör de som använder cykelhjälm - och tycker dessutom att det är en självklarhet. De som inte använder cykelhjälm skulle få betala dubbel sjukförsäkringsavgift, eller nåt.

Jag var också in till Expert och lät mig fotograferas. Det fotot ska användas till en tidning, inom Friskis&Svettis.

Ett besök i matbutiken blev det också - ett gäng thekakor - måste sluta med de där dumheterna.

Hemma
Efter kalasandet på thekakorna så blev jag trött (14:00) och somnade som en gris. Vaknade ca 17:30 - tvingade mig upp. Det är nog lika bra att sluta äta helt och hållet - blir man piggare då?

BAS-passet
Nu ska jag sätta mig och mixa lite med musiken jag valt till mitt jympapass. Fast först ska jag rasta hunden.
18.54 

2006-jun-25
Söndag
Alla har vi våra olika söndagsnöjen. Jag var till tvättstugan och bokade den. Visserligen fanns det ingen ledig tid i dag, som jag hoppades. Det blev på tisdag.

Nu ska jag koncentrera mig på att lyssna igenom min musik och sätta ihop ett BAS-pass (Friskis&Svettis jympa)
10.45 

2006-jun-24
Midsommardagen
Hej alla glada pigga...

Ja, jag är i alla fall relativt pigg - även om jag festade i går.

Vi hade det trevligt. Fast hunden hade det nog allra bäst. Hon går verkligen i gång när hon får vara ute, vid vatten, och så kastar vi kottar och pinnar hela tiden. Och så får hon korv och kött.

Nu var det ju attans kallt fram på kvällningen. Jag hade tänkt och sitta ute på vår gård och 'locka till mig' några grannar. Min gode kamrat Matti kom ut. Ganska snart bestämde vi att det var svårt kallt så vi bokade bastun och gick in å satte oss i den. Och där satt vi och tjôtate till rätt så sent.

WM-Fotboll
I dag blir det spännande. Kl 17:00 går avsparken i matchen Sverige-Tyskland. Bäst å önska fotbollspojkarna lycka till!

Flaggning
I dag flaggar
Midsommardagen Juhannuspäivä.

10.32
kommentarer  
Gick ju inget vidare för bollpojkarna, men, reflektion; vad kan det komma sig att höjdarna och deras massmedia i hela världen anser det så oerhört viktigt att folk sitter och skriker framför TV-apparaterna, kan det vara att religionen inte riktigt fungerar som avledare längre. Jag vet inte, men det ser ut som ju mer demokratin urholkas desto hårdare saluförs idrotten.

- Anders Åberg
- 2006-jun-24 13.18

Anders:
"Opium åt folket", var det någon som myntade.

Och - redan har jag "hört" att Tysklands seger kan medföra politiska/ekonomiska positiva effekter som kommer att gynna främst Tyskland men också hela EU. Hade Sverige vunnit hade den "effekten" uteblivit.
Vad ska man tro?

Våra fotbollspojkar har visat fotboll i världsklass - det är så ytterst små marginaler och tillfälligheter som avgör.

Synd att mycket idrott innebär "vinna eller försvinna."

- Nisse
- 2006-jun-24 15.28

Isses, vi kanske helt enkelt inte hade råd att vinna, och inte vågar väl Henke göra mål om hans aktieportfölj får ta smällen.
Ja suck, det var bättre förr.

- Anders Åberg
- 2006-jun-24 16.11

Hi... Interesting site... :)

- Ewelina Poland  hemsida 
- 2006-jun-26 05.54

Ewelina from Poland:
Thanks! I visit Your link and I don't understand a word - sorry.
Polish is not a language that I be a master of :-)

- Nisse
- 2006-jun-26 12.00


2006-jun-23
Midsommarafton
Ja då är firandet i full gång! Färskpotatisen har strax kokat färdigt. Grädden till jordgubbarna är vispad. Tre sorters sill och gräddfil är framdukat. Gräslöken är hackad.

Senare i eftermiddag ska vi cykla ned till kanalen och ha med oss engångsgrill och korvar åsså öl.

Glad midsommar på er allesammans!

PS
I dag flaggar

för Midsommarafton / Juhannusaatto.
DS
12.59
kommentarer  
Glad midsommar härifrån Finland också. Solen skiner och vi har huggormar som solar i vedstapeln. Ölen är på kylning och grillen är igångställd för liten midsommarfest. Första gången på många år som ingen av oss jobbar på midsommarafton. Nån bra grej med att inte vara företagare mera.

- Gunveig e-post
- 2006-jun-23 07.38

Gunveig:
Tackar! Låter väldigt mysigt. Huggormar i vedstapeln - det låter ju som om det vore något för mig att studera.
Det kanske ligger något i talesättet: "Inget ont som har något gott med sig."

Hälsa alla de dina.

- Nisse
- 2006-jun-23 08.04


2006-jun-22
Torsdag
Jobbet
Var det lite småkul på i dag. Jag ville veta hur länge jag skulle jobba. De som som jobbar heltid hade nämligen 'rätt' att gå hem kl 12:00. Då undrade jag om jag kunde gå hem kl 09:00. Det blev alldeles tyst - ingen sa något. Till slut mumlade nån om att det var s.k. servicetid till kl 12:00. Jaha, sa jag, jag går ju hem 10:00, ändå.

Uddevalla
Nu har vi varit en sväng till Uddevalla. Inte för att kolla trafiken, det fick vi på köpet. Jodå, det var köer, från Vänersborg/Trollhättan mot Uddevalla. Det lättar upp vid motorvägen vid Väne Ryr.
18.59
kommentarer  
Glad Midsommar!!

- Linda & Othello
- 2006-jun-23 03.13

Linda & Othello:
Tackar det samma!

- Nisse & Tessie
- 2006-jun-23 07.03


2006-jun-21
Onsdag
Huggorm
Var ute på en längre promenad med hunden i går. Inom det område som jag kallar ”mitt ormområde” ett ca 1000 kvadratmeter (10mx100m) stort område där jag ”saktar” in och ”söker av” efter ormar. Denna dag såg jag en vuxen brun huggormshona som låg och värmde upp sig efter regnskurarna.
Hunden upptäckte den inte? Det måste betyda att snok och huggorm luktar väldigt olika, i alla fall för Tessies nos.

Bloggbeteende?
Tjejen bakom bloggen ’ett-eget-rum.nu’, är tillbaka. Hon har varit borta från bloggandet ett tag. Jag var där och hälsade henne välkommen tillbaka (2006-jun-19 Sommartider 23:18).
Nu har hon tagit bort den kommentaren – märklig människa?
Här visar man en vänlig gest och så blir man 'raderad'?

Hundpromenad
Dagens promenad med hunden blev också 'lyckad'. Jag, inte hunden, hittade ett ormskinn, helt, från en snok. Troligtvis en hona (tjockare på mitten).
Visste ni att snoken har en tunn skyddande hinna för ögat som är en del av skinnet. Kolla bilden här nedan.

22.05
kommentarer  
skit i den där bruden. hon lever sitt eget liv. ovänligt att ta bort en vänlig blogg. kolla mina. där osar det skit men de får ligga kvar. det finns alltid några som försvarar det man skrivit. och finns det inte det - så skit detsamma. jag tror på det jag skriver. det ska du också göra. kul det där med huggormar och snokar. senast jag låg platt i gräset var med coachen. det minsta jag oroade mig för var ormar. men hon fick några fästingar på sig... men även de ger upp på henne.

- vänsterchaffisen  hemsida 
- 2006-jun-21 17.58

Är du säker på att inte skinnet kommer från någon sosse som har gått över till moderaterna.

- Anders Åberg
- 2006-jun-22 08.48

vänsterchaffisen:
Å till råga på allt utger hon sig för att vara 'liberal'? Sant - nu skiter vi i det. Tyckte bara att det var jävligt dålig stil.
"... men även de ger upp på henne", innefattar det även dig?

- Nisse
- 2006-jun-22 12.50

Anders:
Bomsäker! "gått över till"? De har väl mer 'konverterat' eller så möjligtvis är det en slags dubbelriktad trafik: sosse -> moderat och moderat -> sosse. Det är liksom ingen 'ordning' längre.

- Nisse
- 2006-jun-22 12.53

nej, nej! jag ger inte upp på henne. absolut inte. hon har en spindel intatuerad. i mina ögon en giftspindel eftersom den åtminstone har bedövat mig. mycket angenämt, rent njutbart. hoppas på fint väder...

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-22 15.26

Man behöver inte konvertera för att byta mellan S och M, det räcker med att ha lite tidsfördröjning. S genomför ju idag det som M sade för 8-10 år sen.
F.ö. håller jag med om att nu skiter vi i liberalerna och firar midsommar istället.

- Anders Åberg
- 2006-jun-22 15.45

vänsterchaffisen & Anders:
Ha en riktigt trevlig midsommar.
Må Gott!

- Nisse
- 2006-jun-22 16.53


2006-jun-20
Tisdag
Reaktion - Bidrag
I dagens morgonblaska hade de en rubrik på förstasidan:
"Nya statliga miljoner till fordonsindustrin"
Och i artikeln kan vi läsa att det är 76 miljoner SEK det handlar om. Samt att fordonsindustrin "ställer upp med lika mycket".
Detta antar jag är ekonomiska grepp för att säkra jobb och sysselsättning. Och kanske skapa några nya.
Men inte någonstans läser jag att det handlar om "bidrag", inte heller ordet "skattemedel" nämns.
När våra skattemedel går till näringslivet/marknaden så väljer media att i stället skriva "stöttning" (i stället för bidrag) och "Statliga miljoner" (i stället för skattemedel).
Vad tror ni det hade stått om 'satsningen' om 76 miljoner i stället gällt:
'förbättrade villkor för ensamstående lågavlönade/arbetslösa föräldrar' eller 'fler arbetslösa direkt till jobb' eller 'socialtjänsten får förstärkning så de kan uppfylla lagens intentioner' eller 'nu kan tiden kortas för att komma till en vårdkö'?

Märk väl att jag inte är negativ till statens satsning till fordonsindustrin utan det är hur media väljer att lyfta fram informationen.
Media är snabba med att subjektivt värdera olika samhälleliga företeelser. Ha det i åtanke när media hävdar att deras journalistik och reportage är 'objektiva' och att deras främsta uppdrag är att föra fram 'sanningen'.

Det kan bli en händelserik dag i dag.
Först ska hunden ut på en promenad så jag får hoppas att det slutat regna.

Avtacka chefen 16:00

Jympa 19:00-20:00

21:00 är det avspark för WM-fotbollsmatchen Sverige-England. Det kan bli en rysare.
09.13
kommentarer  
Bra rutit Nisse. Håller med helt och hållet, massmedia i alla hittilsvarande samhällen har alltid kontrollerats av överheten och alltid tjänat deras syften. Enstaka undantag finns ju men dom spelar oftast rollen av demokratiska alibin och har begränsad spridning. Ordet objektivt i media sammanhang skall helst tas med många nypor salt.

- Anders Åberg
- 2006-jun-20 08.48

VM-fotboll:
Skrev jag inte att det skulle bli en rysare? Det blev det. Det Svenska fotbollslandslaget är kvar i "gamet". Utomordentligt duktiga fotbollspelare!
Grattis, Svenska fotbollslandslaget!

- Nisse
- 2006-jun-20 16.56


2006-jun-19
Måndag
I dag blev det en riktig långkörare på jobbet - för mig alltså.

Vi hade AT (ArbetsplatsTräff). Den tog 2,5 timmar. Det resulterade, till slut, i att jag arbetade 4 timmar så då bestämde jag att jag blir ledig i morgon.

Kl 16:00 i morgon ska min nuvarande chef avtackas. Vi har fortfarande inte en susning om vem den nye kan bli.

Nu ska jag kolla fotboll (igen?).
17.56
kommentarer  
jaha, Nisse. tror du att det är bra då att jobba mera en dag och ta ledigt nästa dag? du ska ju hålla dig till dina timmar. spela inte med krafterna. du har dina timmar och dem ska du hålla. vi har ju snackat om det där! efter sommaren kan du börja laborera. inte nu. se dig som en försökskanin. vi trappar upp dosen men vi gör det inte för helvete varje vecka! kroppen Nisse - den kan lura dig enormt!

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-19 12.52

vänsterchaffisen:
Det är liksom inte läge att gå mitt i en arbetsplatsträff när man är fyra personer. Men jag läser och tar till mig. Tack för omtanken!

- Nisse
- 2006-jun-19 14.18


2006-jun-18
Söndag
I dag händer det inte så mycket. Vill inte - en bra slappardag.
I morse var jag ute och sparkade lite boll med hunden - hon blev så trött så hon lade sig ned intill bollen och "ville" inte. Då är det varmt.

I går fick mor&far den stora äran att vara hundvakt. Hustrun och jag åkte till Torp i Uddevalla. Jag skulle försöka hitta en bra campingstol med nackstöd. Hittade en men då kom jag på att jag ingen behövde. Det funkar ju med "brassestolar".

Vi åt mat på Coop Forums restaurant och sedan åkte vi ut till Unda och jag lade mig i skuggan och somnade. Vaknade en gång av att vänstra armen var full med stackmyror. Jag hade tydligen blockerat deras väg till favoritbjörken. Så jag valde en asp i stället. När jag vaknade där och packade ihop mina grejer så var det fullt med svartmyror under ryggsäcken som jag haft som huvudkudde. Det är inte utan att det "kryper" i en.

Resten av gårdagen var ganska slapp.
12.41
kommentarer  
och din fru? åt myrorna upp henne? eller hade d henne i ryggsäcken?

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-18 18.17

vänsterchaffisen:
Hon är soldyrkare.

- Nisse
- 2006-jun-19 02.16


2006-jun-17
Lördag
Ett tomt kapitel. Inget är skrivet om denna dag. Inget planerat - fri.

Vädret verkar må bra - då mår jag bra.

Undrar vilka trevligheter vi har möjlighet att fylla den här dagen med?

Medan jag väntar på det så ska jag dela med mig av några utvalda citat ur en bok (Världens elakaste citat 2 av Leif Eriksson och Kristoffer Lind) jag fick av mor på min födelsedag;

Tema "Kärlek och äktenskap":
"Att gifta sig för att få sex är som att köpa en Boeing 747 för att få gratis jordnötter.
Jeff Foxworthy"

"- Sybil, kommer du ihåg när vi först blev tillsammans, vi brukade skratta ganska mycket?
- Ja, Basil, men inte samtidigt.
Basil och Sybil Fawlty i TV-serien Fawlty Towers"

"Det var en väldigt uppslitande skilsmässa eftersom det fanns ett barn med i bilden. Han.
Wendy Liebman"

"Vårt sexliv var en förolämpning mot sex.
Rosamund Lehman"

Ha en bra lördag!
08.51 

2006-jun-16
FREDAG!
Det här är första fredagen på tre år som jag ska på AfterWork och det faktiskt också är efter arbetet. Ja inte direkt efter arbetet just. Jag jobbar ju bara mellan 08:00-10:00 och AfterWork öppnar 16:00. Men ändå.

Nu blir det lite "stressigt";
Cykla in till Sjukgymnastiken
Göra sjukgymnastiken ca 1,5 tim
Cykla hem
Duscha
Rasta hunden
Cykla till Swania THN (AfterWork). Gärna till 16:00.

Ha en riktigt go fredag!
11.56
kommentarer  
ha! den här bloggen har jag väntat på. din första fredag! ha det bra och glöm inte att bada när du cyklar hem i natt. ta ett litet kallt dopp, Nisse. det går väl?

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-16 06.01

vänsterchaffisen:
Ha! En heldag! Jag är helnöjd. Kanonväder. Trevligt sällskap. Gott öl. Fantastisk cykeltur hem - omväg via Blåsut - "ledsagade" en god vän hem. Långpromenad med hunden nu på "nattimmarna" - härligt! Rådjur och hare. Såg en rävfamilj på cykelturen.

Funderade faktiskt på ett dopp - men jag besinnade mig. :-)

Ha' de' gott!

- Nisse
- 2006-jun-16 17.52

Var såg du rävfamiljen Nisse? Kanske något att "fota". Kommer du och hustrun ut till markanden i morgon? Hör av er i så fall!

- Håkan e-post
- 2006-jun-17 15.41

Håkan:
Rävfamiljen såg jag på åkern väster om Överby/järnvägen.

Vi får se vad vi hittar på imorgon - ska diskutera marknaden med hustrun.

- Nisse
- 2006-jun-17 17.17


2006-jun-15
Torsdag
Jobb
Det rullar på - så sakteliga. Och det känns fortfarande helt OK.

Fritid
Nu har jag rastat hunden, käkat och fixat lite med ePost. Härnäst på "listan" står det städning. Den har jag skjutit på i flera dagar nu så det får väl bli en prioritering.

Därefter får vi se vad dagen kan få för innehåll.

I dag flaggar

för Valdemarsdag och Genforeningsdagen 1920.
12.01
kommentarer  
WM-Fotboll
Sverige-Paraguay 1-0, i sista spelminutrarna. Grattis Svenska fotbollslandslaget!

- Nisse
- 2006-jun-15 17.19


2006-jun-14
Onsdag
Hälsa
Det går framåt på sjukgymnastiken. Har fått lite mer "avancerade" övningar. Och det känns bara bra.

Jobb
Det funkar bra med två timmar. Min syssla består i att inventera IT-teknik inom vår kommunala omsorgsförvaltning. Utöver datorer, bildskärmar och skrivare ska nu också faxar, kopiatorer, skanners, digitalkameror och s.k. multifunktionella apparater inventeras och samlas på en lista.

Bra arbetsuppgift för mig. Den innebär att jag får röra på mig och variera arbetsuppgifterna samt att få träffa alla ute i verksamheterna igen - det är kul.

Ett problem: Flera apparater står så till att man måste antingen flytta på dem eller krypa och åbäka sig för att komma åt att se t.ex. serienummer och/eller modellnummer.
Det är inte bra för min kropp, de där övningarna. Så jag får diskutera om vi kan få fatt på hjälpmedel typ spegel på en teleskåparm. (Läsa spegelvänt har jag inga problem med). Eller någon liten digitalkamera som man kan "putta" på plats, ta en bild, Zooma in i displayen, dokumentera uppgiften och sedan kan man ju "deleta" bilden. Har nämligen också upptäckt att de där siffrorna är rackarns små. De verkar t.o.m. ha blivit mindre på de åren jag varit borta?

Att skriva ned alla uppgifter för hand visade sig också vara lite "bökigt" (har en urusel och nästintill oläslig handstil dessutom). Se om det går att utverka en liten handdator - för den uppgiften.
17.12 

2006-jun-13
Tisdag
GRATTIS!
Till vår förra granfru på landet!
Till min nuvarande mammalediga arbetskamrat!
Till mig själv!
Alla vi tre fyller år i dag.

Tältet
Vi var ut till ett mysigt ställe som heter Grönvik. Det ligger strax sydost om Ursands badstrand och camping, vid Vänern, en bit nordväst om Vänersborg.

Det var stort och så blev det lite knepigt eftersom det inte var med någon manual. Men nu är ju vi flexibla, tålmodiga och vana tältcampare så vi fick allt upp tältet, snyggt och prydligt. Åsså tog vi ned det igen.
[Var till affären (Intersport) och fick mig en manual, i dag, efter jobbet, när jag cyklade förbi Överby.]

Därefter var det dags för ett dopp i det nu iskalla Vänervattnet, 12,5 grader Celsius. Det blev några stela simtag.
Hunden däremot for upp och ned i vattnet som den värsta radiostyrda vätte (finns det sådana? Och, förresten - är inte de i vattnet hela tiden?), nåja, hursom, hon gillade att vara i vattnet.

Jobbet
Jag är fortfarande kvar. 2 timmar går väldigt fort. Se hur det känns efter denna vecka och så får jag fundera på om jag inte ska utöka till 4 timmar per dag, 50%.
12.18
kommentarer  
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAN!

- Linda & Othello
- 2006-jun-13 06.52

Linda & Othello:
Tackar så hemskt mycket. Hur går det för Othello? Han skriver inte så mycket. Bussy?

- Nisse
- 2006-jun-13 09.18

STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN !!!!

- Gunveig
- 2006-jun-13 10.19

grattis på din födelsedag. se till att fira den ordentligt.
men nu är du väl ute på djupt vatten, polarn. utöka arbetstiden innan du känt efter hur det känns. lägg ner de där tankarna. jobba dina två timmar och låt kroppen känna sitt. livet springer inte ifrån dig!
det där med tältet låter väldigt bra. vill ha mera info. skit i uppsättningen och koncentrera dig på - du vet vad.

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-13 15.48

Gunveig:
TACKAR!!

PS
Hoppas nu det går bra för dig i morgon onsdag.
DS

- Nisse
- 2006-jun-13 16.22

vänsterchaffisen:
Tackar!
Jag läser och begrundar - för en liten stund sedan diskuterade jag detta med hustrun.
Det lutar åt att jag i stället jobbar 4 timmar en dag och är ledig nästa.
Vi får se - problemet är att jag blir "stressad" av att inte "hinna göra något" på 2 timmar.

Ang tält - vilken info är det du vill ha?

- Nisse
- 2006-jun-13 16.26

Grattis min vän! Har du någon digital tårtbit att skicka. Annars kan jag bjuda på en via min blogga. Har du badat än? (ute alltså). KE Stolth var här hemma i går med fru- kul typ, berättade mängder av Restadhistorier.

- Håkan e-post
- 2006-jun-13 16.44

Man gratulerar,och instämmer lite med chaffisen, ta det lugnt nu.
Sen får man säga att det var värst vad det här med att bada kallt blev populärt, man undrar varför.

- Anders Åberg
- 2006-jun-13 17.42

Håkan:
Tackar!
Det var värst, lever de två än?

- Nisse
- 2006-jun-14 10.56

Anders Åberg:
Tackar!
Jag läser och tar till mig, som sagt.
Nu är väl inte grejen att just "bada kallt". Det är ju varmt ute och då är det skönt med ett dopp - även om det är attans kallt.

- Nisse
- 2006-jun-14 10.59

dopp? har det med tältet att göra?

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-14 13.07

vänsterchaffisen:
Yes! När det är varmt.

- Nisse
- 2006-jun-14 15.10

Alltså chaffisen, så här e de. Han badar grejen kallt sen tar han ett dopp i tältet och då blir det varmt.
Fattarueller.

- Anders Åberg
- 2006-jun-15 13.56

Anders:
Vådå för "grejen"? "dopp i tältet"?
Tältet var ju tomt.
Fattarnada

- Nisse
- 2006-jun-15 15.51

Grattis i efterhand, Nisse! Hoppas du får din teleskopspegel.

- ab  hemsida 
- 2006-jun-16 00.52

ab:
Tack Annika!

På något sätt löser det sig nog. Ja på jobbet menar jag.

- Nisse
- 2006-jun-16 03.50


2006-jun-12
Diverse
Jobbet
Ja då har jag gjort mina första stapplande, trevande och lätt förvirrade två första arbetstimmar.
Det var mycket som var nytt men ändå var det liksom samma.
Men känslan var att det här ska inte bli några problem. Det är bara och lära sig avslappnande andning och att räkna till 10.

Hundutställningen
Gick jättebra - för vår hund. Ja hon var ju inte med på själva utställningen. Vi tog med henne mer för social träning. De första minuterarna gjorde hon utfall, skällde och försökte var stursk i största allmänhet. Men när vi kom liksom mer in i "gröten" och det blev en massa hundar runt omkring - då blev hon förvirrad. Dets sista gick hon, i princip, och tittade ned i backen.
Tyvärr så bröt hon det vinnande konceptet när vi satt vid Hernes Hotel och åt. Som tur var hade jag knutit fast kopplet i stolen som jag satt på och så var det väl tur att jag vägde såpass mycket som jag gjorde. Det kom en tant med en Sulukiliknande hund och den hade tydligen inget existensberättigande för vår hund bestämde sig för att den skulle attackeras.
Jävlar va rädd jag blev när det ungefär samtidigt hörs hur en hund vildsint och högljutt går till anfall och så samtidigt rycker det till i stolen.
Men, i alla fall, hon hamnade mest på plus.

Tält
Då har vi blivit med nytt tält. Ett McKinley beta 5 (1800 SEK). Det bästa med detta tält är att man kan gå in och ut - upprätt.
Ska sätta upp det ute på gården lite senare för att se hur det hela funkar och att allt är med och att det är helt.

Solbränna
Klantade till det i går. Tog på mig ett linne och ingen sololja. I dag är axlarna väldigt röda. Det knäppa är att jag smörjde in mig med sololja min inte på axlarna?
13.27
kommentarer  
Hur var det att träffa arbetskamraterna då. Det brukar väl vara dom man saknar mer än själva jobbet.

- Anders Åberg
- 2006-jun-12 13.34

Av mina två närmaste arbetskamrater är den ena mammaledig.
Sedan var det givetvis kul att träffa alla man känner. Det blir en hel det "tjôt" nu det första.
Kanske trycker jag upp en folder som jag kan dela ut så slipper jag dra allt så många gånger :-)

- Nisse
- 2006-jun-12 15.57


2006-jun-11
Diverse
Bad
Jag badade i går ute (Skräcklan VBG) för första gången, i år. Det var kallt - men det gick.

Vattenfestival
I Vänersborg pågår just nu den s.k. Vattenfestivalen. En massa aktiviteter. Och det verkar som om de fått ihop det ganska bra med tanke på fotbolls-VM å allt.

Hundutställning
Å Restad Gård pågår det hundutställning. Det blir nog en tur dit idag och kolla in alla jyckar. Kanske tar vi med våran också så hon får en chans att "vänja" sig vid att vara bland andra hundar. Nu kan hon visserligen det med det är "vissa" som hon anser inte har rätt att existera - och det blir lite jobbigt, tycker jag.

I dag flaggar

för Prins Henrik
08.28
kommentarer  
den upplevelsen du fick har jag aldrig uppnått när jag badat i iskallt vatten. oj!

- vänsterchaffisen
- 2006-jun-11 05.27

vänsterchaffisen:
Ha...Ha...

- Nisse
- 2006-jun-11 13.56

Hoppas det inte går fullt lika bra imorgon på jobbet.

- Anders Åberg
- 2006-jun-11 17.36

Anders:
Ke?

- Nisse
- 2006-jun-12 07.10


2006-jun-10
Diverse
Fredagens AfterWork
Det var utomordentligt trevligt att få träffa sin arbetskamrater och så var ju vädrets makter på sitt bästa humör. Studentfirandena bidrog också till att förhöja stämningen. Gänget bröt upp ganska tidigt. Jag och hustrun cyklade hemåt, stannade på Överby och handlade bubbelvatten, korv och korvbröd samt en engångsgrill.
Hemma hämtade vi hunden, tändstickor, ketchup och senap samt sittunderlag. Därefter cyklade vi ned till stranden vid Korseberg och grillade korv och avnjöt solnedgången.
Det var inga större problem att lägga sig i sängen efter den dagen.

Villaägare & trådgårdsavfall
Var ute och promenerade i solvärmen med hunden i går (fredag). Då passerade jag några snygga trädgårdar.
Jag noterade samtidigt stora skräphögar med trädgårdsavfall på kommunal allmänning alldeles nära villatomterna.

Antagligen resonerar villaägare utifrån principen att trädgårdsavfall är ofarligt och nedbrytbart i naturen. Och av den anledningen lägger de sitt avfall på någon annans tomt. Om den nu är så ofarligt – kan då inte villaägaren lägga det på sin egen tomt?
Nä, se det går inte – det ser inte snyggt ut – det stör villaägarens estetiska sinne.

Nu börjar vi komma fram till min poäng – min irritation. Jag då? Som promenerar där i naturen och försöker njuta av den men på allt för många ställen störs mitt estetiska sinne av fult trädgårdsavfall. Är det rätt?

Givetvis inte. Det är olagligt att tippa trädgårdsavfall på annans mark.

Sedan finns det mängder med tekniker för att få ett ”snyggt” trädgårdsavfall. T.ex. flismaskin – blir jättebra att lägga flisade grenar och kvistar på rabatter som ogrässkydd.
En kompostkvarn - mal sönder resterande trädgårdsavfall till mer lättnedbrytbar storlek.
En resa till den kommunala återvinningscentralen går också utmärkt att göra.

Jag är f.d. villaägare, med trädgårdstomt, så jag vet att det går att ha en snygg trädgård MED sitt trädgårdsavfall. Om inte annat så anser jag att det ingår i villaägarkonceptet att ha det ansvaret.

Ser jag någon villaägare som stjälper sitt trädgårdsavfall i naturen på annans mark så brukar jag försöka ta reda på vem det är och sedan skicka en skriftlig uppmaning om att låta bli.

Kanske en kopia till miljökontoret också? Ska fundera på det.
09.33 

2006-jun-09
Fredag
Jobb
I dag hoppas jag att det är min sista "helsjuka" fredag.

På måndag börjar jag ju arbeta 25%.

Nöje
Kl 16:00 ska jag på AfterWork (Swania THN) med mina nuvarande och en f.d. arbetskompis.

Egentligen borde just jag kalla det BeforeWork.

Hälsa
Som vanligt (fredag) är det sjukgymnastik kl 13:00.
Har de senaste dagarna besvärats av ett högre väsande/tjutande i huvudet än vad jag kan anse som "normalt". Annars är allt bara OK.

Teknik
Sonens PC är nu klar. Väntar på att han ska hämta den.

Hunden
Matvägran var högst tillfällig. Nu äter hon med god aptit.

Katterna
Vi gör våra försök med att inte ha dem instänga, i ett eget rum, på natten. Det går inte så bra. Det för ett oherrans liv. Så i natt blev det rummet.
De, katterna, har blivit smalare. Jag tror det beror på att de nu får ett mer nyttigt foder. Ett "onyttigt" foder måste de äta mycket av för att få i sig alla näringsämnen och då blir de tjocka.
Det är troligtvis likadant med oss, människor. Det är inte ovanligt att överviktiga människor har bristsjukdomar.
09.03
kommentarer  
Lycka till!

Ha det bäst!
Carl alias Sverigesurfaren

- Carl e-post  hemsida 
- 2006-jun-09 03.29


2006-jun-08
Torsdag
God morgon världen!

Teknik
Sonen kom i går med en gammal extern SCSI-CD-brännare. En YAMAHA CRW6416SX. Den gick igång och W2K hade inga problem med att hitta den.
Den interna CD'n inaktiverade jag.

Modemet är också installerat. Anslutning till internet via Spray är också fixat.
En uppdatering från IE5 till IE6 krävs för att det ska fungera mot internetbanken.

Upptäckte att strömkabelkontakten till PC'n är glapp.

Ett gratis antivirusprogram ska installeras.

Sedan ska ordbehandlings- och kalkylprogram installeras och slutligen ska sonens privata filer kopieras tillbaka.

Hunden
Vägrar äta maten nu på morgonen? Kan ha å göra med att vi nyligen droppade ExSpot fästingolja i nacken på henne.
09.17 

2006-jun-07
Uppvaktning
GRATTIS!
I dag fyller hustrun år.

I dag flaggar:
Unionsoppløsningen
1905
Prins Joachim

08.29
kommentarer  
Mina goaste gratulationer till hustrun.

- Matti
- 2006-jun-07 14.47

Instämmer med föregående bloggare
Ha det bäst!
Carl alias Sverigesurfaren

- Carl e-post  hemsida 
- 2006-jun-07 16.01

Matti & Carl:
Gratulationerna ska framföras.

- Nisse
- 2006-jun-08 01.58

Grattis Eva- krama henne från oss Nisse!

- Håkan e-post
- 2006-jun-08 15.28

Håkan:
Kramen är levererad.

- Nisse
- 2006-jun-08 18.02


2006-jun-06
Flaggning
I dag flaggar vi för Sveriges Nationaldag


Teknik
Sonens PC blir en följetong. Den är nu "rensad" och operativsystemet är helt ominstallerat. CD-läsaren vägrar dock att läsa några skivor så då kan vi anta att den är "död" (inaktiveras).

Sonen har tydligen kvar en gammal extern CD-brännare (inga drivrutiner). Den ska han komma med så får jag se om jag kan få fart på den. Drivrutiner till modemet behövs också.

Hunden
I går kväll (24:00) när jag rastade hunden, blev Tessie anfallen av en stor svart hund. Den kom farandes ur mörkret och "kastade" sig över Tessie när hon gick fot, kopplade vid min sida. Jag är osäker på vem som ´blev räddast, jag eller Tessie.

Vi "fann" oss snabbt bägge två. Efter som jag hade flexikoppel lät jag det löpa ut så Tessie kunde försvara sig. Och det gjorde hon. Även om den andra hunden var dubbelt så stor och ilsk så räckte det inte, för Tessie blev förbannad. Hon lyckades "driva" tillbaka den svarta stora anfallande hunden från det håll den kom.
Där kom hundens ägare. Jag fick en ursäkt och en förklaring om att han brukar göra sådär.
Då kanske hon ska ha den hunden kopplad jämt? Eller?

Nu blev det ju ingen skada denna gång. Jag tror han fick mer stryk än Tessie. He, he!

Hittade inte ett märke på Tessie så det var antagligen ett sådant där slagsmål som lät mer än vad det var.
09.28 

2006-jun-05
Teknik
Nu har jag fått något att ”bita i”. Sonens PC. En äldre Compaq Deskpro EN Series 6350 med Windows 2000 professional. Samt ett vanligt modem på 65K för internettrafik

Den vill inte alls fungera för honom (inte för mig heller).

När Internet Explorer skulle startas så ville inte uppkopplingen alls. Det visade sig finnas två stycken. När jag satt den andra som standard blev det bättre. Fast då kom meddelanden om att en massa nätverksprotokoll inte kunde snacka med varandra.

Jag inaktiverade då de nätverksprotokoll som ”felade”.
Sedan såg jag att där fanns ett nätverkskort som låg aktivt och ”störde” – inaktiverades.

Det dök också upp felmeddelande om att systemregistret inte mådde bra – körde Norton Utilities och då verkade det mesta ha fixat sig.

Däremot verkade inte CD-enhetet funka tillfredställande och jag fick inte till det med registret så jag blev nöjd.

Så då valde jag att ominstallera Windows 2000 (reparation) mest för att fixa till registret.

Nya problem – givetvis.
En musdrivrutin efterfrågades som jag till slut hittade på en CD i mina gömmor.
Och nu får jag ingen kontakt med CD’n alls?
Aktivitetshanteraren uppträder mysko? Den ”släcks” direkt när den startar och programikonen nere i startfältet ”försvinner” så fort man kommer dit, med muspekaren?

Kör just nu (10:11) en viruscan, via nätverk, för att utesluta det.
Ska sedan kopiera, via nätverk, Windows 2000 programfiler (i386), ServicePack3, Office 2000 programfiler.

Ett virus hittades: Bloodhound.W32.EP. Infekterad fil kunde inte repareras och inte tas bort? Det lutar åt omformatering och ominstallation. Problem bara att denna PC inte har funktionen ”BootCD”

Jag får försöka fixa en diskett med DOS och en drivrutin för CD. Då kan man kopiera W2K-filerna till C: och så göra installationen därifrån. Fördelen med den tekniken är att W2K-filerna finns lättillgängliga på hårddisken.

Först ska jag pröva med att försöka installera SP3. Hjälper inte det ska jag pröva med en ”reparation” (ominstallation av Windows 2000) igen. Går inte det så får det bli totalrensning.

Då ska sonens ”viktiga” filer först räddas.

Helst vill jag ju att han knatar iväg till någon databutik och köper den billigaste nya PC han kan hitta.

Flaggning:
I dag flaggar Danmark (Grundlovsdag)

13.14
kommentarer  
Nisse, var hittar du alla flaggor?
Du får ha en trevlig Nationaldag. Glöm inte vifta med flaggan (flaggorna)
Nationaldagen är ju förresten den 060606, alltså 666 som i AntiKrist!
Det skulle ju vara typiskt om han dök upp just på vår nationaldag! Och hur går det då med VM i fotbollen?
Man får hoppas det bara e skrock...
Ha det bäst!

- Carl e-post  hemsida 
- 2006-jun-05 09.27

Carl:
Många flaggor blir det...
Sökte via altavista och hamnade på några länkar. Sedan har jag 'modifierat' dem i ett bildbehandlingsprogram.

Ja jösses! '666', det kan bli livat värre.

Jag ska fira '666' med F&S specialjympa och bastu.

Ha' de'!

- Nisse
- 2006-jun-05 10.51

Altavista? Vad är det? :-)
Tack för tipset. Skulle behöva lite snygga flaggor att lägga upp i vår lilla kalender på ländernas flaggdagar som du gör här på din blogg.
Får leta lite på Google då.
Ta det lugnt nu på Friskis & Svettis. 666 låter som ett olyckstal....

- Carl e-post  hemsida 
- 2006-jun-05 18.13


2006-jun-04
Söndag
I dag flaggar:
Pingstdagen Pinsedag
(Bevegelig)
Helluntaipäivä Pinsedag
(Bevegelig)

08.32 

2006-jun-03
Lördag - pingstafton
Gårdagens schema var ett sätt att visa att det inte alltid blir som man tänkt - även i det lilla.

Nåväl, jag kan meddela att västkusten visade upp sig från sin bästa sida - den soliga.

Och det blev mysigt. Goda vänner (C&E), gott att äta, gott att dricka. Jag fick tända i vedspisen. Och vi satt å pratade länge.

I dag var vi ute med C&E's båt. Vi tuffade in till "byn". Häftigt att glida fram i en riktig "dunk-dunk"-båt.

På vattenvägen åkte vi förbi ett par "nybyggen". I det ena fallet hade "byggaren" betalt 10 miljoner - för tomten. Jösses! Vart är det på väg?
20.02 

2006-jun-02
Dagens schema

Ladda en tvättmaskin
1. Till biblioteket
Handla
2. Promenad med hunden
3. Mat
Plocka ur diskmaskinen
Plocka i ny disk och starta diskmaskinen
11:50 Schemaändringar. (Skippar numreringen)
Hänga upp tvätten
Ladda en ny omgång tvätt i tvättmaskinen
Kort promenad med hunden
4. 13:00 Sjukgymnastik (Regn? Tar bilen. hade tänkt cykla)
14:47 Schematillägg: Tanka bilen
Schematillägg: Svara på en del ePost
Hänga upp tvätten
Schematillägg: Äta lite
Schematillägg: Duscha
5. Packa
Hänga upp tvätten
6. Hustrun kommer från jobbet
7. Mat
8. Ev vila lite
9. Rasta hunden
10. Handla
11. Åker till västkusten
12. Umgås och har det mysigt
09.14
kommentarer  
Å dessa listor...jag ska inte ens börja inser jag.

- SANDRA e-post  hemsida 
- 2006-jun-02 05.56

Sitter ni fortfarande och umgås och har det mysigt, klockan är faktiskt 8 minuter över 12.

- Anders Åberg
- 2006-jun-02 06.09

SANDRA:
Du är ju min mentor när det gäller listor.

- Nisse
- 2006-jun-02 06.39

Anders:
Myset kommer väl att börja vid typ 18:00, tror jag.

- Nisse
- 2006-jun-02 06.40

Jösses! Är det någon form av förberedelser för kommande arbete? Men det kansek skulle vara bra att dokumentera vad man egentligen gör under en dag, för att sedan reflektera över dagen då kvällen kommer! Bra idé. Kanske skriver en bok om detta.

- Håkan e-post
- 2006-jun-02 12.52

Håkan, du kan väl skriva en bok om mys, vilket klockslag det skall börja och hur man gör och så. Du kan illustrera den med några fina bilder av Nisse i velour.

- Anders Åberg
- 2006-jun-02 17.50

Bra idé! När kan vi ta bilderna Nisse?

- Håkan e-post
- 2006-jun-03 10.38

Håkan & Anders:
I velour?

- Nisse
- 2006-jun-03 13.08

Visst låter mjukt och mysigt, gärna en hel dräkt, typ teletubbies.

- Anders Åberg
- 2006-jun-03 13.20

Anders:
Verkar som du har erfarenhet? Det kanske redan finns bilder?

- Nisse
- 2006-jun-04 01.50


2006-jun-01
Politik
Är det inte lite löjligt - egentligen?

När det är valår då bombarderas väljare av politiska argument. Alla vill locka väljare till sitt parti.

Alla lovar de "guld och gröna skogar".

En del partier har inget att komma med så då kastar de skit på de andra.

Är det någon som har forskat på hur många "vallöften" som blivit infriade? Är det något parti som "leder"?

Kunde inte politiken bli lite ärligare? Typ: "Vi lovar inget - men vi lovar att vi ska slita som f-n för att följande ska bli en realitet:..."

En påminnelse: "Politik är sättet att fördela pengar."
10.52
kommentarer  
MEN, pengarna fördelas inte av politiker. Kraften bakom politiska förändringar finns alltid utanför parlamentet och politikerna förhåller sig till den. Som läget är nu finns i princip bara en kraft att förhålla sig till, och det är arbetsgivarna. Därför plockas välfärden ner, bit för bit, eftersom dom som bestämmer betraktar den mest som en ren kostnad.

- Anders Åberg
- 2006-jun-01 12.23

Anders:
Sant. Det är skattepengar som fördelas av politiken.
Det är ju lite märkligt. Av vilken egentlig anledning strävar 'arbetsgivarna' efter att bryta ned välfärden?
Det håller inte att det endast ses som en kostnad.

- Nisse
- 2006-jun-01 17.33

Skulle varit tydligare och skrivit den offentliga välfärden, den som arbetsgivarna är med och betalar via skattsedeln och arbetsgivaravgiften.
Förutom att det är en kostnad som man gärna slipper av konkurrensskäl så minskar också benägenheten att acceptera dåliga arbetsvillkor och låga löner, även det en kostnad.
Den kraft som en gång tvingade företagen att ta dessa kostnader dvs arbetarrörelsen har i sverige köpts upp och försvarar inte längre offentlig trygghet och välfärd.

- Anders Åberg
- 2006-jun-01 18.11

Jag håller med! Blir så trött på alla löften, det händer ju ingenting.. Egentligen spelar det ingen roll vad man röstar på, det är 'same same - but different' alltihop ju.. *ler*
Ha en bra helg! :)

- vhcfan  hemsida 
- 2006-jun-02 06.34

Usch.. blir så trött på politiker.. Det spelar egentligen ingen roll vilka man röstar på, samma löften varje gång.. ingenting händer....
Håller med om att det skulle vara skönt om nån politiker bara kunde vara ärligt och säga "Vi har skitlite pengar o jag har ingen aning om hur vi ska lösa det här, men jag ska jäklar i mig jobba häcken av mig för att saker o ting ska ordna sig till det bästa.." Elller nåt... *ler*
Ha en skön sommar! :)

- vhcfan  hemsida 
- 2006-jul-10 04.36


2006-maj-31
Jobbet
Försäkringskassan, jobb & sjukersättning
Tack alla ni som gratulerat mig till att jag ska börja jobba 25% den 12/6.

Nu ska jag rapportera lite omkring det hela. Det jag nu skriver gäller möjligtvis inte alla arbetsplatser och alla Försäkringskassor, det har jag inte tagit reda på.

När jag nu friskskriver mig till 25% så innebär det flera saker;
1. Att arbeta 25% innebär att jag inte får betald semester. Och jag är osäker på om det ger några semesterdagar.
2. Däremot avsätts det en semestersumma som betalas ut i början på nästa år?
3. Försäkringskassan fattar ett preliminärt beslut som omfattar 75% sjukersättning, i och med att jag friskskriver mig till 25%. När jag sedan väljer att friskskriva mig till 50% så får de fatta ett nytt beslut igen.
4. Försäkringskassan har numer en trevlig regel som innebär att jag har rätt att under tre månader dels få hel sjukersättning och dels lön från arbetsgivaren.
5. Jag vet inte riktigt hur punkt 3 & 4 passar ihop?
6. Arbetsträningsreglerna är "frikostiga". I princip har jag rätt att delvis arbetsträna så länge jag har ett beslut om sjukersättning. Här skiljer det sig från sjukpenningen där är begränsningsperioden för arbetsträning tre månader och då ska du inom den perioden ha nått upp till din fulla sysselsättningsgrad.

Det som nu kan skapa smolk i bägaren är om socialförsäkringsnämnden fattar ett beslut om fortsatt sjukersättning som inte är relaterad till min takt i arbetsrehabiliteringen.

Jag räknar med att till hösten ha kommit upp till 50% och innan året är slut till 75%. Sedan får jag se hur det blir med prestationsförmågan.

Nu när jag har ett datum då jag vet att jag ska börja jobba så känns det faktiskt som om jag är "ledig". Det har jag inte känt sedan juli 2003.
09.33
kommentarer  
du kommer att fixa det där fint. du är ledig nu. snart kommer du att känna när det blir fredag också. det känner aldrig jag. jobbar i princip varje dag så dagarna flyter ihop. ta nu för fan inte i så det går åt skogen. låt kroppen bestämma. och du, glöm inte den där risdrycken!

- vänsterchaffisen
- 2006-maj-31 10.32

vänsterchaffisen:
Det där att "inte ta i så det går åt skogen" behöver jag höra många gånger! Jag är expert på att "ge järnet".
Jag lovar - jag ska lyssna på kroppen. Just nu väser det i huvudet.

Risdrycken finns fortfarande kvar i mitt liv. MVG för att du kom ihåg det!

- Nisse
- 2006-maj-31 12.52

Nisse! Jag håller med övriga. Ta det försiktigt och gå stegvis framåt (obs! Råd ej dogm!). Du behöver inte jäkta. Du ska ju hålla ett tag till. Vi behöver dig såväl på bowling som på kalas.

- Håkan e-post
- 2006-maj-31 15.57

Håkan:
Jag lovar! Jag ska vara försiktig.

- Nisse
- 2006-jun-01 04.56


arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6