OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2006-sep-30
Lördag
Jaha, en annan har varit upp sedan 07:30. Emellanåt är det lite tråkigt det där att man inte av naturen, så att säga kan få sig en ordentlig sovmorgon.

I går kväll var det trevligt. Skön jympa och därefter trevlig bastu med ett helt gäng tjejer. Var är killarna?

Jag kan ju lugnt påstå att jag är inte bortskämd med dylikt förhållande. Fördelningen brukar vara det motsatta. Men jag klagar inte, jag ställer mig bara lite frågande.

Det sällskap som det här gänget tjejer utgör är utomordentligt trevligt. Samtalsämnena varierar och är ofta ingående och analyserande.

Idag ska jag och hustrun träffa ett annat stimulerande gäng. Vår gode vän Håkan Nunstedt firar loss med ett kalas. Han har ju gått och blivit 50 gubben, he, he...

Undrar varför man lägger till ett: "he, he..."? Det är väl inte konstigare att fylla 50 än något annat? Egentligen. Måste vara något kulturbetingat. Skriver en som är 51.
10.20
kommentarer  
Jag tror det är för att man känner någon slags skadeglädje i att andra OCKSÅ blir äldre, inte bara man själv.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2006-sep-30 08.20

På tal om skadeglädje, det ordet finns inte på engelska.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2006-sep-30 08.21

Matildas fikarum:
Frid på andra sidan jordklotet!

Jo det kan nog vara så - skadeglädje.

Engelskan är ju väldigt ren från samskrivningar. Vilket vi i svenska är experter på.

Någonstans har jag hört att en engelsk ordbok har ca 60000 ord och en svensk 360000 ord. Och att den främsta förklaringen skulle vara våra samskrivningar av ord.

Men, vad sägs om: schadenfreude

- Nisse
- 2006-sep-30 09.24

Jo, jag har sett den tyska varianten användas här, men det är få som förstår vad det betyder. Annars använder man sig av omskrivningar, av typen "he loves to see them suffer", men det blir inte riktigt lika träffsäkert och låter elakare.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2006-okt-01 09.37

Matildas fikarum:
Det här får vi fundera vidare på och se om vi kan skänka världen ett nytt kort och kärnfullt ord.

Ha' de'!

- Nisse
- 2006-okt-01 17.07

Men "gloat" då? Eller betyder det bara att glädjas åt att man själv lyckats med något, medan andra misslyckjats?

- ab  hemsida 
- 2006-okt-03 08.14

ab och Matildas fikarum:
Självklart! Ett utmärkt uttryck. Och det betyder näsintill exakt det vi menar med 'skadeglädje". (I alla fall som verb; intransitivt)

'Matildas fikarum' har ni inte det (gloat) "där nere"?

- Nisse
- 2006-okt-03 10.23

det du var mig att ångerfärande bemötsligt horosontellt perspektivisk

- Inget namn
- 2007-maj-24 13.48


2006-sep-29
Fredag
1-års firande!
Idag, men för ett år sedan, torsdagen den 29 september 2005, vid den här tiden låg jag på uppvakningen på Sahlgrenska.
Jag hade på förmiddagen opererats i halsryggraden. Jag hade då ingen aning om att det ingreppet skulle ge mig ett nytt liv. Definitivt ett mer rörligare liv och viktigast av allt - ett smärtfritt liv.

Detta är en dag värd att fira. Det är också en dag för eftertanke. Hur tar jag tillvara på denna nya chans? Ett nytt liv. Eller ett till?

Så mycket tankar om min framtid har jag aldrig haft som nu det senaste halvåret.

Nu närmast ska jag leta upp ett gammalt pingisrack som jag har någonstans. Jag och min gode vän Matti ska börja spela pingis på onsdagseftermiddagarna.

Sedan ska jag cykla till F&S-jympan i Blåsutskolans gymnastiksal. Den börjar 17:00. Före jympan ska jag ta vägen om sonen och hjälpa han lite.

Efter jympan blir det AfterJympa i bastun (mix). Sist hade vi väldigt trevligt. Jag tror vi satt å snackade i nästan två timmar.
14.51
kommentarer  
Bordtennisracket:
Hittade inte mitt gamla rack? Var kan det vara? Det var ju bara 30 år sedan jag köpte det och säkert bara 20 år sedan jag använde det senast. Märkligt?

- Nisse
- 2006-sep-29 09.19

Många stora gratulationer på 1-årsdagen. Ta väl vara på ditt nya liv också i fortsättningen.

- Gunveig
- 2006-sep-29 13.38

Gunveig:
Tack, du är jätterar. Tänk om jag kunde bara ge en liten del av hur jag har det - till dig. Jag önskar att det verkligen gick.

- Nisse
- 2006-sep-29 15.47


2006-sep-28
Torsdag
Lugn fin dag kanske lite väl grå. Regnet har liksom hängt i luften hela dagen. Det har regnat, när jag varit inomhus och det är jag ju tacksam för.
Speciellt då jag cyklar.

Idag på jobbet kom det in en kvinna i det rum jag för tillfället var i och inventerade IT-apparater och det var en av mina före detta studerande.

Hon sa att jag var en av de bästa lärarna de hade haft. Sådant där är väldigt trevligt att få höra. Då mår i alla fall jag bra. Det piggar upp.

Hustrun har varit och handlat kläder. Vi ska på 50-års fest på lördag. Och precis nu är min uppgift som smakråd klar. Vi är nu överens om vilka kläder som ska lämnas tillbaka.

Och nu ska jag skriva, ett kapitel till boken om Po Svensson, det där han råkar ut för en olycka.
18.48
kommentarer  
Jag vill vara långt framme i kön i bokhandeln för att köpa din bok sen när den kommer ut.

- Gunveig
- 2006-sep-28 13.05

Gunveig:
Du är väldigt snäll du och så har du en framtidstro - ska kanske stjäla lite där?

- Nisse
- 2006-sep-28 13.56


2006-sep-27
Onsdag
Trög dag idag. Småregnigt, grått.

Det var den deppiga delen.

Nu till den glada delen.

Jag har börjat knåpa på en bok. Kan inte låta bli längre, den har värkt länge. Jag blir ju så himla inspirerad.
Det är en tragikomisk sak som handlar om ungkarlen Po Svensson.

Just nu skriver jag bara. Har inte bestämt om det ska bli i första eller andra person. Än så länge är det i andra person.

Jag har skrivit förut men det har handlat om missbruksförebyggeri så det har inte blivit någon större och spridd upplaga.

Jag får väl se var det landar.
15.18
kommentarer  
Det där låter alldeles ohyggligt spännande! Jag har länge tänkt att dina roliga historier borde komma ut som kåseribok, men jag vet ju inte hur många du har och de kan inte pressas fram - de måste komma naturligt.

Lycka till!

- ab  hemsida 
- 2006-sep-28 05.35

ab:
Tackar så hemskt mycket. Det glädjer mig extra att få ett "Lycka till!" från dig.

Sedan blir jag ju lite byxis; "alldeles ohyggligt spännande!", så höga förväntningar på resultatet har inte jag.

Men, det är sant, det finns en hel del oskrivna händelser och min unge herr Po kommer säker att figurera i dem och även i modifierad form i de redan skrivna, kanske?

- Nisse
- 2006-sep-28 08.27


2006-sep-26
Tisdag
Hälsa
Var till doktor. Har något knepigt under huden, på framsidan, nästan mitt fram. Sträcker sig i 1-3 "strängar från vänster bröstmuskel ned mot naveln. "Strängarna" är ömma och upplevs/känns svullna. Först hade jag bara besvär i området under vänster bröstmuskel, över revbenen. Men när det började "vandra" nedåt och dessutom verkade vara någon form av inflammatorisk process, så ville jag veta vad det var.

Doktorn klämde och kände och konstaterade att något liknande hade doktorn aldrig känt tidigare, men det var säkert inget farligt (?!).

Troligtvis var det en eller flera bitar av en muskel som "ramlat" ned (?!).

När jag försiktigt frågade om det kunde vara något typ lymfkärlsgrej så verkade det inte helt omöjligt - men mest troligt var nog "muskelnedfall".

Det där med att muskler skulle ha börjat "ramla" ned p.g.a. ålder, på mig, det tror jag inte ett skit på.

Däremot så fäster muskulus rectus abdominis i revbenen 5, 6 & 7, framtill på ett sådant sätt så att en eller flera muskelbuntar kan vara inflammerade/irriterade och då kännas som "strängar".

Mellan denna muskel och fettlagret under huden finns en s.k. senplatta (aponeuroser). Den går i ca 45 grader över m. rectus abdominis, från de sneda och tvärgående bukmusklerna i sidan och förenas in mot mitten i en bindvävssträng, linea alba (den vita linjen), vilken sitter upptill fast i bröstbenet och nedtill i blygdbenet.
Denna senplattas vinkel är för sned för att följa mina "strängar" så problemet sitter inte här.

Mellan denna senplatta och huden hittar vi, i alla fall på mig, ett relativt väl tilltaget fettlager.
I detta område, med fett löper inga, mig veterligen, större kärl (vener eller lymfa) och inga större nervtrådar - i den riktningen (uppifrån och ned).

Så allt talar för att det är övre delarna av m. rectus abdominis på min vänstra sida som spökar. Och då blir min ordination - låt den delen av kroppen vila. Eventuellt smörja på lite Zon-salva på kvällen.
Samt använd kroppen normalt - inga överansträngningar.
15.21
kommentarer  
Käre Nils! Du har ju bringa som en lungsjuk asjovis! Någon muskel som hänger på trekvart brukar inte få dig att bli lessen i ögat. Ska vi lira pingis imorgon?

- Matti
- 2006-sep-26 19.19

Matti:
"bringa som en lungsjuk ansjovis"?

Pingis? Det var längesedan. Varför inte. När?

Fast jag vet inte vart jag har mitt rack.

- Nisse
- 2006-sep-27 03.19

Matti:
Då bestämmer vi att onsdag eftermiddag/kväll blir pingistid. Något speciellt klockslag som bassar bättre än något annat?

- Nisse
- 2006-sep-28 08.29


2006-sep-25
Måndag
Jobb
Segt som f-n. Men det går ju – som vanligt.

Motion
Kl 17:00 ska jag åka iväg och förbereda mig för kvällens insatts på jympagolvet. Leda BAS-jympa i Blåsutskolans gymnastiksal 18:00.

Alkohol
Jag dricker alkohol – i måttliga mängder. Någon enstaka gång blir det mer. Mer än vad som känns önskvärt, dagen efter.

Nu ska inte detta handla om mina alkoholvanor. Ovanstående mening är mer med för att klargöra att jag inte är varken absolutist eller nykterist.

Alkoholens skadeverkningar, direkt och indirekt ökar dramatiskt i vårt Sverige. Det är med sorg jag följer den utvecklingen. En utveckling som är helt i händerna på alkoholtillverkarna (profitörer).

Jag är av den åsikten att:
- Införselkvoterna av alkohol måste minskas – mycket!
- Ett högt pris på alkohol är ett bra styrmedel för att få bukt med de skador alkoholen orsakar.
- Alkohollobbyister ska bötfällas för falsk marknadsföring. Det är INTE nyttigt att dricka alkohol. Oavsett mängd eller frekvens, i något avseende.
- Alkohol är och förblir en vanebildande drog. Liksom nikotin och koffein (och vad det verkar, även socker)
- Till varje pris förhindra att alkoholförsäljning ska ske i vanliga matbutiker.
- Lägsta ålder för köp av alkohol på restauranter och liknande höjs till 20 år.
- Att bjuda en ungdom på alkohol ska likställas med straffbar lagning.
- Det Svenska alkoholmonopolet är inte ett hot, det är en tillgång. Det verkliga hotet utgör alkoholtillverkarna och till stor del EU.
- En gång för alltid klargöra att det är INTE nyttigt eller helt ofarligt att dricka ett glas vin till maten, regelbundet – bara för att det är gott. Eller vad det nu finns för övriga försvar för att få i sig den där alkoholen. Det finns lika goda alkoholfria alternativ. De som hävdar motsatsen, ja där hävdar jag att det är alkoholens (bedrägliga) positiva effekt de är ute efter. Allt annat är nys.
Det finns de som hävdar att upp till 2 glas vin per dag ska vara nyttigt vad avser att förhindra uppkomsten av hjärt- och kärlsjukdomar. Och det finns faktiskt forskning som belägger det här. MEN, samtliga dessa forskare nämner inte med ett ord att den alkoholkonsumtion de forskat på samtidigt ökar risken för blödningssjukdomar och då främst småblödningar i hjärnan (stroke). Jag har pratat med två av dem (forskare) och de erkänner detta (ökade blödningsbenägenhet) men kan inte förklara av vilken anledning de inte tog med det i deras forskningsrapport.
Upplysningsvis: Dessa forskare får pengar från alkoholtillverkare, till sin forskning.

Det är utomordentligt själviskt, egoistiskt och cyniskt och mena att de som inte kan hantera alkoholen får skylla sig själva. Fy på er!

Jag vill ha en mer solidarisk alkoholpoitik. En politik som då skulle kunna minska de alkoholrelaterade skadorna och kostnaderna. Och då på sikt kunna sänka våra skatter.
14.50 

2006-sep-24
Söndag
Helkul dag i går. Idag är det sova, äta och sova som gäller.
19.33 

2006-sep-23
Lördag
Nu om några timmar ska jag hämta mor och så ska vi åka ned till Göteborg och bokmässan.

Där ska jag försöka hitta Annika Bryn och Sandra Gustavsson. Och då hoppas jag få mina böcker signerade och så vill jag kolla om Sandra fått sin nya upplaga, jag kanske är med på ett hörn där, på omslagets insida.

Sedan hem igen, lämna mor, svida om och preparera sig för kvällens aktivitet; stor fest, på Quality Hotel, där vi firar Friskis&Svettis i Vänersborg och att det var 20 år sedan (hösten 1986) Ing-Britt Lind startade upp vår fantastiskt trevliga jympaförening.
09.10
kommentarer  
Bokmässan:
Träffade bägge tjejerna! Skitkul!

Nu blir det fest! (Här i VBG)

- Nisse
- 2006-sep-23 10.20

Det var skoj att träffa dig också! jag kände igen dig direkt.

- ab  hemsida 
- 2006-sep-24 06.44

ab:
Jag märkte det och det känndes alldelses extera häftigt. Synd bara att man inte har mer tid att sätta sig ned och prata om 'allt'.

Noterade en annan sak - om jag nu inte hade helt fel - men var inte din signeringstid flyttad? Jag hade siktat in mig på 14:30 (på lördagen). Nu fanns ju då där tidigare när jag knallade förbi för att kolla in vart du skulle hålla hus.
Hade jag inte gjort så hade jag ju missat dig - vilken besvikelse, i så fall.

- Nisse
- 2006-sep-24 08.08

Det var för att det blev två signeringar och tiderna kastades om. Glad att du kom!

- ab  hemsida 
- 2006-sep-25 04.57

ab:
Och känner mig ännu gladare för att jag nu gjorde den där extrasvängen.

Vet du när nästa bloggträff är - och var?

- Nisse
- 2006-sep-25 08.54

Tyvärr ingen aning! Men får jag veta så skriver jag om det.

- ab  hemsida 
- 2006-sep-26 09.26

ab:
OK.

Då bevakar jag.

- Nisse
- 2006-sep-26 11.51

Jag var också på bokmässan Nisse! Försökte göra min röst hörd i förlagets monter. Inte lätt med mängder av kändisförfattare alldeles intill. Vi ses på Lördag!

Håkan

- Håkan e-post
- 2006-sep-26 17.24

Håkan:
Ja men se på f-n! Jag gick och letade efter dig. Inte hittade jag någon Håkan.
En miss med mässbladet, där fanns inget register om var man kunde hitta vilken författare.

- Nisse
- 2006-sep-27 03.22


2006-sep-22
Fredag
Vilket väder! Härligt!

Snart ska jag åka iväg in till byn. Det blir BAS-jympa för Ing-Britt i Blåsutskolans gymnastiksal kl 17:00 med efterföljande mysig bastu (mix).

Ska ta vägen om sonen, före jympan.

Golf
De är lite småkul - golfarna. Jag är ju en f.d. golfare så jag har ju sett det hela från insidan så att säga.

Jag cyklar ju igenom en vacker golfbana två gånger per dag, till och från mitt jobb. Onsjö Golfklubb.

För det mesta har jag koll på utslagsplatserna (Tee) och brukar sakta in så de kan slå ut i lugn och ro (de får inte slå när jag kommer på cykel).

Idag saktade jag in vid utslaget för hål 7, men det behövdes inte, jag blev framvinkad, av en leende kvinna.

När jag passerar bana 8, vilken har en utslagsplats högt upp på ett berg så vrålar några golfare "FORE!".

På golfspråk betyder det att "Boll kommer - skydda dig!"

Det där vet ju golfarna. Men vet cyklisterna det? Egentligen borde golfarna utgå från att cyklister INTE fattar vad "FORE!" (låter som engelskan four = fyra) betyder.

När jag var nästan framme vid utslagsplatsen för hål 1 (Tee 1) så skrek ett helt gäng "FORE!", igen.

Nu kunde jag inte låta bli - jag stannade och frågade vad som händer, "Varför skriker ni 'FOUR!'?". "Ja, varför skriker vi 'fyra'?" svarade en och fortsätter "Vi ska egentligen inte slå ut när vi ser att du kommer."

Jaha, och varför gjorde de det då? Och varför i helsike skriker de något som cyklande icke-golfare rimligtvis inte ska antas förstå - de är ju inte 'invigda'.

Hur kan vi lära golfare det där?


Flaggning:
Idag flaggar

för Prinsesse Märtha Louises fødelsedag.
15.17 

2006-sep-21
Torsdag
Jag börjar med att nämna att vår hund nu kan lägga ytterligare en titulering till samlingen: Kamakazie-Collie.

Efter jobbet tog hustrun och jag en kort promenad med hunden. Och som hon brukar letade hon även denna gång upp ett äpple. Ett stort fint runt äpple.

Där vi promenerar finns en stor fin gammal grusplan, bredvid en nyare grusplan som utgör fotbollsplan. Denna fotbollsplan ligger brevid skolan ...

Tillbaka till den gamla grusplanen, där lockade jag till mig hunden och fick äpplet och kastade iväg det några gånger.

Hon, hunden, tycker det är extra kul om man liksom kastar det så att det (äpplet) rullar och skuttar utmed marken.

Det är bara det att då står hon oftast mitt i vägen så man "tvingas" svinga iväg det där äpplet åt ett annat håll.

Jag fintade mot grusplanen och skickade iväg äpplet åt sidan på cykelvägen. Äpplet åkte iväg långt - hunden efter, i full fart.

Då kommer det en cyklist, äpplet och hunden har kurs rakt mot cyklisten. Hustrun och jag står där som förstenade och kommer oss inte för att försöka stoppa hunden. Ett tag antog jag att cyklisten nog kommer att väja. Det gjorde den inte, cyklisten hade antagligen solen rakt i ögonen och uppmärksammade inte äppleprojektilen med en fokuserad hund efter.

Resultat: Hunden springer rakt in i cykeln och blir påkörd på bakdelen. Cykeln tvärstannar och cyklisten hoppar av. Hade inte så hög fart som tur var. Hunden försvinner ut på en äng bakom en häck.

Jag skyndar fram till cyklisten - man känner ju sig skittaskig i ett sådant här läge; lös hund på cykelväg och ett äpple i full fart.

Det är grannens pojk och det var ju tur. Han liksom känner ju till hunden och oss. Och snäll som han är frågar han hur det gick med hunden.

Då kommer hunden, gör en vid båge och visar tydligt att den där cykeln den är farlig den.

Där hade vi alla tur - det kunde ju ha gått riktigt illa.

Så nu ska vi träna hunden på att avbryta: "jakt på äpple".

*******

Senare på dagen var vi uppe till Hunneberg och Bergagården och vandrade runt utefter elljusspåret där. När vi hade tagit oss runt så unnade vi oss en smaskig fika och hunden - ja hon fick givetvis syn på en katt som hon ansåg inte hade något existensberättigande. Ibland blir man väldigt trött.

Vi tog omvägen hem om Blåsut för att kolla hur husbygget fortlöpte för P&M. När vi kom höll en kranbil på att lyfta takbjälkar på plats. Det vore ju himla skönt om de fick lagt taket innan nederbörderna kommer. Och det verkar ju som om det skulle kunna gå vägen.

Vacker väder och vi ser fram emot en slapp kväll.
19.07 

2006-sep-20
Onsdag
Jaha då har onsdagen snart passerat.

Först kan jag konstatera att jag missat, glömt eller vad det nu ska kallas att sköta mina sjukgymnastiska hemövningar jag fått. Jag hade föresatt mig att sköta dem onsdagar och fredagar.

Jag har också misslyckats kapitalt med att sköta mitt ätande, snudd på matmissbruk är det.

Jag försökte få hunden att förhålla sig lugn och vänlig gentemot en snäll och trevlig liten katt idag, när vi var ute på vår promenad. Givetvis misslyckades det. Den hunden är knäpp - när det gäller katter. Kan hon verkligen inte se eller fatta att de katter hon har hemma är av samma ras (katter) som de hon ser ute?

Hon, hunden, är i alla fall suverän på att hitta kottar och äpplen. Att bära på riktigt stora pinnar, ja eller närmast stockar är hon också en hejare på.

Och så verkar hon ha jäkligt kul - det är väl det som gör att man "står ut med" hennes 'brister'.

Katten Abbe, han med pälsproblem - jag tror han är allergisk, mot något i maten.

Själv har jag fortfarande problem med en trötthet som inte står i proportion till det jag uträttar.

Ringde vårdcentralen idag, för att få prata med min doktor - på kurs. Fick till slut talat med en sjuksköterska på sjukvårdsupplysningen.

Jag har något mysko besvär framtill på kroppen, på vänster sida, nära mittlinjen, från de två nedersta revbensbågarna och ned mot naveln, under skinnet. Det är liksom en sträng (ev flera?) som är svullen och ömmar när jag sträcker vänsterarmen uppåt bakåt. Och jag kan känna den (palpera) när jag för fingrarna horisontalt, fram och tillbaka. Blir inte klok på vad det där kan va? Det är i alla fall något som är inflammerat och det kanske kan förklara tröttheten.

Nu fick jag en tid till doktorn på tisdag 10:50. Vi får se då om man kan bli något klokare.

God natt!
22.34
kommentarer  
Låter sammantaget som en rätt jäklig dag..!

Hur mår du Idag?

- Jenny
- 2006-sep-21 03.28

Jenny:
Även om det låter jäkligt så ska det för det mesta tolkas som att jag har det rätt bra och i regel mår prima.

Ids jag gnälla så är det ganska OK.

Så relaterat till gårdagen mår jag idag ungefär lika bra, vilket innebär OK samt att jag är vid relativt god vigör.

- Nisse
- 2006-sep-21 12.45

Kan man säga att - du känner att du lever ;-) ..!?

- Jenny
- 2006-sep-22 12.44

Jenny:
ABSOLUT!
Och jag lever faktiskt väldigt gott - även om det ibland är lite upp och mycket ned.
Nja, egentligen är det nog mest upp.

- Nisse
- 2006-sep-22 14.25


2006-sep-19
Tisdag
Regnar, grått, tvättar sängkläder och handdukar i tvättstugan mellan 17-22.

Hur kul är detta, på en skala?

Politik
Politiken står och dallrar. Mer och mer röster hörs, vad händer nu?
Tänk om jag förlorar jobbet - vad händer då?
Tänk om jag blir sjuk - vad händer då?

De som arbetar ska få det bättre - är det, det viktigaste?

Vi har en produktion/industri i det här landet som är så automatiserad och effektiviserad så allt färre människor behövs. Men samtidigt ökar vinsten.

Blir inte resultatet av den ekvationen att det blir fler arbetslösa, och högre vinster?

Arbetslösa: ska vi kalla dem utan inkomstbringande sysselsättning? Sysselsättning finns ju i överflöd.

Om det nu inte finns jobb, till alla, är det då verkligen ärligt att tala om arbetslöshet? När det inte ens är tänkt att det ska finnas jobb till alla.

Ett finansiellt EU-direktiv, för att hålla inflationen på plats, är ju att arbetslösheten ska ligga på en "viss nivå". Det är alltså mer eller mindre bestämt att det ska finnas för lite jobb.

Av vilken anledning kan vi, i Sverige, inte använda det finansiella överskottet till att ge sysselsättning inom främst äldreomsorg och skola.

Reinfeldt vill göra avgiften till a-kassan dyrare? Är inte det en fackföreningsgrej som politiker har noll möjlighet att påverka? Eller har jag åt h-e fel?

Ersättningar till arbetslösa och långtidssjuka ska också försämras - varför då?
Skrämma dem till jobb?
Om det inte finns jobb?
Om jag faktiskt är så sjuk så jag inte kan jobba?
Ska jag lida ekonomiskt för det?

Blir inte resultatet att lönerna pressas ned. Arbetskraften ska bli billigare.

Hur rimmar det med att de som har jobb ska få det bättre?

Av vilken anledning ska redan höga vinstuttag bli högre? Det fattar jag inte.

Vad kommer att hända nu, inom Svensk politik?
Troligtvis inget. Personligen tror jag att det skiter sig med regeringssamarbetet. Först och främst kommer centern att banga, därefter kristdemokraterna. Folkpartiet är ju nästintill blåare än moderaterna så mellan dem blir det inget problem - de kommer att ånga på. Frågan är - kommer c & kd att tas på allvar?

Att ha en solidarisk, jämlik och rättvis ekonomisk politik - är det fult?

Sverige har i världens ögon, hitintills, varit ett framgångsland, med en modell som många länder velat ta efter - vad händer nu?
19.27
kommentarer  
Märkte du att det fina vädret försvann direkt efter valet?!

;-)

- Jenny
- 2006-sep-19 15.24

Jenny:
Kan det vara så att det globala ekologiska systemet på något sätt är psykiskt - 'det' är kanske kompetent till att 'straffa'? Nu är det ju givetvis ett slags 'straff' det som sker - men om vi höjer det en nivå - till ett slags medvetande. Tänk om?
Då jävlar - ligger vi risigt till - om vi inte lyder mesam.

- Nisse
- 2006-sep-19 15.46

Jenny:
Ja, just det - grattis till din politiska framgång! Måtte det nu också gå bra och att du får igenom dina hjärtefrågor och att folket begriper att du är en klok person.

- Nisse
- 2006-sep-19 15.48


2006-sep-18
Måndag
Politik
Media går ut med att valet var en rysare, det tycker inte jag. Jag såg en valvaka på TV och den var mest rörig och oproffsig. Enda behållningen var Sverker och de närvarande politikerna.

Själv bevakade jag valresultaten via www.val.se. Där tycket jag att jag fick snabb och korrekt information.

Den sista valkretsen för vår region blev förresten färdigräknad nu för en liten stund sedan.

Sedan är det ju förtidsrösterna också. Så riktigt 'rätt' är det ju inte ännu.

Här kommer min egna lilla sammanställning:

Riksdagsvalet

2002: 3,6% = Ogiltiga röster och småpartier
2006: 5,7% = Ogiltiga röster och småpartier

VGregionen

2002: 2,3% = Ogiltiga röster eller småpartier
2006: 0,9% = Ogiltiga röster eller småpartier

Kommunfullmäktige Vänersborg

2002: 1% = Ogiltiga röster eller småpartier
2006: 4,1% = Ogiltiga röster eller småpartier

Inte världens snyggaste sammanställning men hyfsat informativ.

I Riksdagen blev det ordentligt regimskifte. Nu återstår att se om alliansen klarar att axla den goda utvecklingen och få den att fortsätta samtidigt som man vill genomföra sina vallöften.

Kommer 'lydpartierna' att stötta Reinfeldt fullt ut?

I vår region (VGregionen) kommer borgarpartierna inte överens och inte de socialistiska heller vad det verkar. Här har i stället (s), (fp) och (c) styrt regionen tillsammans.

I Vänersborgs kommun har man skött det via en liknande sammansättning; (s) & (c).

Trollhättan har jag inte redovisat något om men där fick (s) egen majoritet med 53,2% av rösterna.

Personligen gläds jag också åt att (sd) inte fått några mandat i vårt område.

Hunden
Har varit till veterinären med hunden. Det var något problem med analsäckarna men de var OK i storlek och själva säckarna var OK. Innehållet var dock infekterat/varigt.
Veterinären sköljde ur dem och Tessie protesterade intensivt - tur att man är kraftkarl -:).
Skulle problemen fortsätta så hör vi av oss igen.

Motion
Alldeles snart ska jag till Blåsutskolans gymnastiksal i Vänersborg och leda min Friskis&Svettis BAS-jympa. Det ska bli kul. Det var ju riktigt längesedan nu. I måndags hade jag en ersättare, Ing-Britt.
16.09

kommentarer  
Tjena Nisse, jag har blivit ordentlig. Det vill säga, jag använder versaler i början av alla meningar. Det är viktigt det där för folket. Coachen och jag har lagt ner ikväll. Vi har bloggat klart, fast vi kommer att kolla din blogg även i fortsättningen. Nu ska hon och jag plocka svamp och gå på andra äventyr. Känns lite hett det där, vi får se vad det blir.
Vi hörs!
Pierre, vänsterchaffisen och Ulla coachen.

- vänsterchaffisen  hemsida 
- 2006-sep-18 18.53

Pierre, vänsterchaffisen och Ulla coachen:
Tycker också det är trevligare med versaler i början - mer lättläst.

Nu ska vi se; "Vi har bloggat klart", vad innebär det?

För egen del har det varit dåligt på svampfronten eller ja, det har liksom inte blivit prioriterat.

Sköt om er!

- Nisse
- 2006-sep-19 04.18


2006-sep-17
Söndag
Valet
Jaha, då är det valvakan kvar nu då.

Valet 2002 såg ut så här:

Riksdagsvalet

3,6% = Ogiltiga röster och småpartier

VGregionen

3,9% = Ogiltiga röster eller småpartier

Kommunfullmäktige Vänersborg

1% = Ogiltiga röster eller småpartier

Så nu återstår att se hur fördelningen blir nu, 4 år senare.

Nattkomfort
Håller ju på å försöka hitta den optimala bäddkomforten eller i alla fall en som minimerar väsandet i huvudet och dunkandet i vänster öra.
I natt prövade jag hustruns något mjukare säng. Hade ordentligt ont i övre delen av ryggen i morse, inklusive väsande i huvudet. Dessutom har jag brottats med ett par katter hela natten. Katterna fattade inte riktigt att vi bytt säng.
Nu återstår en säng i vårt hushåll. Och så har jag inte riktigt testat färdigt våra kuddar. Jag ska försöka hitta en mellanhård. Den jag har nu är helplatt och den jag testade innan var lite väl hård/hög.

Övrigt
Hela förmiddagen ägnade jag åt att städa, damsuga och rengöring av toaletter. Hustrun fixade iordning smaskig vegetarisk lasagne och äppelpaj.

På eftermiddagen blev det en sväng till röstlokalen - spännande.

Tvätten hopar sig. Hustrun jagade tvättstuga igår. Nu blev det till slut nu på tisdag 17-22

Flaggning:
Idag flaggar

för att det är valdag.
19.35

kommentarer  
Kanske du borde ta och prova Ikeas nya dynor. Jag provade en sån på rehabiliteringen och den kändes otroligt skön. Den finns som både mjuk och fast. Priser var överkommligt också, 14,90 euro här hos oss. Jag håller på att vänja mej vid min nya bettskena, återstår att se resultatet.

- Gunveig
- 2006-sep-18 03.29

Hej Gunveig!
Kul å höra av dig. Antar att jag har ett långt mejl som väntar när jag kommer hem.

Det finns ju en rackarns massa sköna saker att ligga på. Problemet är ju att det oftast inte ger sig förrän efter flera dagar om bäddarna är bra eller dåliga. Och många gånger får man inte ha dem på prov.

Den jag har nu tror jag är från IKEA.

Vad är det förresten för dynor du menar?

Jag ligger på en spiralmadrass (hård) och en bäddmadrass (från Tempur).

- Nisse
- 2006-sep-18 05.34

Gosa fast eller Gosa mjuk heter den här hos oss. Ergonomiskt utformad, liknande som Tempur men mycket bekvämare tycker jag. Jag har ju också provat en lång rad med kuddar.

- Gunveig
- 2006-sep-18 05.44

Gunveig:
Håller på och pröva mig igenom kuddförrådet hemma, först. Tack för tipset. Vi får se när det kan bli en tur till IKEA igen.

- Nisse
- 2006-sep-18 09.48


2006-sep-16
Lördag
Stora slapparedagen!

Vi har gjort två stora aktiviteter idag.
1. Skalat en massa rotfrukter till ett soppstorkok.
2. Hejat på Siv&Sune när de sprang SkräcklanMaran, 42 km! Jösses? Att de orkar. Duktigt!

Jag har också trixat med datorn. Den är seg i starten och emellanåt startar den om utan att jag vill det. Tror att jag har fixat det nu - eller inte?

I morgon ska det RÖSTAS!

Och så är det någon som mumlar något om att det behöver städas?
20.44
kommentarer  
bry dig inte om mumlandet, Nisse. vänta tills det börjar osa ordentligt. då kan du lyda order. men se till att göra bara lagom. så där lagom så det blir kel i soffan i kväll. trötta inte ut dig. alltså med städningen menar jag.

- vänsterchaffisen
- 2006-sep-17 09.40

vänsterchaffisen:
Och då kan jag meddela att jag misslyckades kapitalt - i så fall. Det blev jag som fick både damsuga och städa toaletterna.
Å andra sidan fixade hustrun vegetarisk lasagne för hela veckan åsså blev det en smaskens äppelpaj.

- Nisse
- 2006-sep-17 12.36


2006-sep-15
Fredag
Hej hopp! Nu är det snart After Work.
14.04 

2006-sep-14
Torsdag
Jobbet
Tycker det går bra. Idag la handdatorn av. Den svarade inte på penntryckningarna? Löste sig efter att jag gjorde en s.k. reboot.

Vi har ju flex på vårt jobb co nu har jag hamnat i ett svårlöst problem: Om man arbetar 25% och arbetstränar ytterligare 25% upp till 50% när ska man då stämpla in respektive ut?
Jag har s.k. ordinarie arbetstid mellan 08:00-10:00 och så arbetstränar jag mellan 10:00-12:00.
Jag är oftast ute till enheterna.
När jag kommer till jobbet stämplar jag ju in. En kort stund senare stämplar jag ut för tjänsteärende.
Strax för 12:00 kommer jag in och stämplar in från tjänsteärende och strax efter 12:00 stämplar jag ut.
Så länge man håller på så är ju allt OK. Men om jag nu någon dag skulle känna att jag liksom inte orkar jobba fullt ut mellan 10:00-12:00, då har jag ju rätt att helt enkelt bara knalla hem. Men när jag då stämplar ut, t.ex., 10:45 så blir det ju minusflex om 1:15. Och det är det ju egentligen inte. Egentligen skulle det just den dagen bli plusflex på 45 minuter.
Jag och personalredogöraren kom fram till att detta var ett överkursproblem och att vi får lösa det dag för dag.

Fritid
Igår när jag cyklade till jobbet och var nästan framme vid Golfbanan såg jag ett par jägare (de brukar smyga runt just här så det var i och för sig inget ovanligt) och efter ett kort stycke såg jag en massa blod som sträckte sig tvärs, lite snett, över vägen, från det ena diket till det. andra.

Då tänkte jag: "Jävla amatörjägare, nu har de skadeskjutit något djur igen." Det var nära att jag stannade och gav luft åt mina tankar. Men det var något som fick mig att låta bli. Och tur var väl det.

Fick idag reda på att min sons bästa kompis pappa kom körandes från Trollhättan, på en vespa. Och rätt som det är ställer sig en Älg framför honom. Han smäller rakt in i Älgen. Vespan blir i det närmaste skrot, framtill, men inte värre än att han kunde köra vidare och hem och ringa polisen. För Älgen hade blivit skadad.

Där ser man - ibland är det klokt att bara hålla käft.

Hunden
Tessie fick en tid nu på måndag 14:30. Då ska vi se om det är analsäckarna som krånglar.

Hon rullade sig i skit nu idag när vi var ute på promenad, jag och hustrun. J-a hund. Det blev dusch och schamponering.

Annan sysselsättning
När vi var ute på promenaden så blockerades gångvägen, vid Korseberg, av en personbil. I personbilen var en karl fullt upptagen med att pöka med en kvinna (tror vi).
Ångrar nu att jag fegade mig och visade hänsyn och tog en liten omväg. Givetvis skulle vi ha trängt oss förbi bilen och vinkat lite på tjejen (tror vi) som låg underst och blev utsatt för det mesta guppandet.
19.29 

2006-sep-13
Onsdag
Det var segt på jobbet idag. Tröttheten från gårdagen satt i. Nu denna vecka har jag börjat arbetsträna upp till 50%, från 25%. Inga problem idag.

Kommer precis tillbaka från en tur till Prässebo och Bodasjön. Vi var dit med mor & far. De fick titta till deras f.d. sommarställe och så fikade vi vid badplatsen.

Det blir tidigt sänggående idag också. I natt skall jag pröva en ”mindre” kudde.

Sonen ska ringa veterinären i morgon och få en tid så att hundens bakdel blir undersökt.
20.03 

060912
Tisdag
Frukost. Packa bilen. Städa rummet. Och sedan styrde vi bilen mot Ullared och GeKås. Vi hade med andra ord inte fått nog – vad avser shoppandet.

Det blev en heldag, i Ullared. Vi åkte därifrån ca kl 16:30. Jag 1000 SEK fattigare men med massa kalsonger, strumpor, T-skirt m.m.

Hämtade hunden hos mor & far. Hemma ca 20:00. Trött. Det blev tidigt sänggående.
20.02 

060911
Måndag
Sömnen var som sagt lite si och så då jag fick brottas med bäddmadrassen. Men jag noterade att jag inte hade något väsande i huvudet? Kom fram till tre orsaker;
1. Det är bra att brottas med sängen på natten.
2. En mindre och mjukare kudde är bra (glömde min nackkudde).
3. En mjukare madrass är värt att pröva (den jag har hemma är hård och som bäddmadrass har jag en tempur.

Denna morgon valde vi att inmundiga vandrarhemmets frukostbuffé, det är ju ändå vår bröllopsdag. Det var väl en hyfsat ordinär frukost utan några överraskningar.

Vi tog bilen in till centrum, Nordstan och femmanhuset. Vi resonerade som så att det kunde vara bra att ha bilen i ett P-hus, nära oss om det nu skulle vara så att vi handlade något så kunde vi gå och lasta av.
Vi hade också med oss jympautrustning och den kunde vi ju då ha i bilen och hämta när det blev dags.

Vi strosade runt i centrum var för sig och när det började suga i magen ringde jag hustrun. Jag var in till Stadium och köpte en billig vinddress och en dyr tunn mössa.

Från femmanhuset promenerade vi bort till Solrosen, på Haga. Det verkar som om det bytt ägare?

Tillbaka till centrum. Återigen på egen hand. Jag gick till bilen och hämtade vara jympagrejor. Vi hade bestämt oss för en BAS-jympa på Friskis&Svettis å Västra Hamngatan, kl 17:00.
Det var en trevlig jympa – bra ledare.

Tillbaka till vandrarhemmet, Mat. Och sedan sängen, det är tröttande att shoppa.
20.02 

060910
Söndag
Efter att ha lämnat hunden hos mor och far styrde vi kosan mot Göteborg.

Vi körde först till Vandrarhemmet jag bokat, Torrekulla i Kållered. Där lyfte vi av cyklarna och tog en tur runt ett rödmarkerat motionsspår. Trevligt men väldigt backigt.

Efter att ha parkerat cyklarna tog vi bilen ned till IKEA.

Restauranten i IKEA syd är helt OK så det blev ett mål mat där.

Egentligen hade vi tänkt köpa nytt matporslin. Men även denna gång var vi inte överens om hur porslinet skulle se ut. Hustrun ville ha blommor, inte jag.
Det blev en komplettering med 5 djupa vita tallrikar.

Vi kompletterade också våra blå muggar med ytterligare fyra blå och fyra vita.

Det blev en del annat – som det brukar bli.

Vi tog svängen om Coop Forum och handlade lite kvällsmat.

Tillbaka till vandrarhemmet. Receptionen öppnade 16:00, vi var där 15:30. Solen sken så vi intog en behaglig position på en bänk och väntade lugnt in.

Rummet (34) hade en våningssäng och en fristående. Hustrun tog den fristående och jag den nedre i våningssängen. Hade vissa problem med den på natten. Bäddmadrassen liksom kanade ned och följde man med så hamnade man på golvet. Det var en jobbig natt. Brottas med en bäddmadrass kan vara tufft.

På kvällen blev det bastu, efter att vi käkat kvällsmat.. De hade jättestora omklädningsrum och själva bastun var också stor. Både den för herrar och den för damer. Det var inget större tryck på bastubadandet så jag följde med hustrun in på damernas och gjorde henne sällskap.
20.01 

2006-sep-10
Söndag
Idag åker hustrun och jag till GBG. Där ska vi vara till tisdag.

Vi har bokat rum på vandrarhem. Vi får se vad vi hittar på. Först på listan står en tur till IKEA sedan är det egentligen tomt.

Väldigt väderberoende.

Vi ska i alla fall försöka ha det så trevligt vi kan.

Vi firar 30 år som gifta på måndag, den 11/9.

Sköt om Er!
08.53
kommentarer  
Hoppas ni får en trevlig bröllopsdag!

:)

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2006-sep-11 06.39

Matildas fikarum:
Tackar! Den var jättetrevlig.

- Nisse
- 2006-sep-12 15.27


2006-sep-09
Lördag
Tillbringat större delen av dagen på Restad Gård.

Ypperligt trevlig tillställning som Lions arrangerar.

Jag började min yrkesbana på Restad. Som det hette då. Före det hette det Restad Hospital och Asyl. Under tiden jag hade anställning där så bytte det namn till Östra Klinikerna. Jag hade slutat där när de lade ner detta jättestora psykiatrisjukhus. Ca 1200 patienter och ca 2400 personal.

Nu kan man ju ha olika uppfattning om huruvida det var bra att ha stora sinnesjukhus eller inte. Men en sak gör mig fortfarande upprörd och det är sättet de valde att avveckla det på.

I ett slag bestämdes att de som inte hade medicinska åkommor eller var dementa skulle placeras i eget boende under öppenpsykiatriskt ansvar.

Ca 100 personer hann ta livet av sig innan dåvarande lansdstingsledning agerade.

I en hast upprättades ett antal s.k. gruppboenden för psykiatrin där man samlade de som hade blivit allt för hospitaliserade under sin tid på Restad / Östra Klinikerna.
Och därmed fick dessa människor ett mer värdigt slut, de fick åldras i det som de upplevde som trygghet.

Även idag finns arv kvar från detta tjänstemannabeteende. Ett cyniskt och känslolöst förhållningssätt till människor med psykiska problem.

Det hade kanske fungerat om psykiatrin hade varit mer mänsklig. Dåvarande och nuvarande psykiatri har en övertro på psykofarmaka och den är totalt underdimensionerad vad avser möjlighet till kontinuerliga samtal och uppföljning.

Ett stort problem är att de läkare som är ansvariga har problem med helheten. De har snöat in sig på att det psykiatriska problemet finns i hjärnan och att lösningen på alla psykiatriska sjukdomar finns i någon form av psykofarmaka. Möjligtvis kan det vara någon skada eller ärftligt fel i hjärnan som också kan förklara sjukdomen.
Att det skulle kunna vara ett urspårat samspel mellan en människas omgivning och dennes förmåga att hantera detta - ja det köper liksom inte dessa doktorer.

Så länge det är denna typ av psykiatriläkare som bestämmer över hur resurser ska fördelas så kommer aldrig andelen terapisamtal att öka.

Och människor med psykiska problem kommer även i fortsättningen att lämnas åt sitt öde, med en påse psykofarmaka, i bästa fall.
19.37 

2006-sep-08
Fredag
Idag bär jag på en bättre känsla. Det känns liksom lättare inombords. Konstigt? Har läst morgonblaskan och den innehöll samma elände som gårdagens.

Jag tror att jag har ePost från Kerstin och Ing-Britt att tacka för mitt goda humör.

Jag fick också ett från en man som har en fru med liknanden nackproblem som jag hade och denne man ville ha lite kontaktuppgifter av mig. Och det delade jag givetvis med mig av. Och igår fick jag ett trevligt tack.

Solen skiner, ska snart (strax) ta en promenad med hunden (och kanske sonen).

12-13 är det lunch med arbetskamraterna samt gammal & ny chef.

13:30-16:00 är det arbetsplatsträff.

Och sedan är det LEDIGT! (igen)
09.26 

2006-sep-07
Torsdag
Idag är jag ledig. I morgon ska jag arbeta dubbelt. Då blir det arbetsplatsträff (AP).

Skulle inte ha läst tidningen i morse, tror jag. Nu känner jag liksom en tomhet. En känsla av att det inte är någon mening med att ta sig för någonting. Tänk om jag gör fel? Tänk om jag orsakar en skandal? Eller ännu värre, en olycka.

Jag blir så trött av alla dessa krig, vart leder de, vilka vinner? Många av världens länder svälter samtidigt som de rika länderna bara blir rikare. Ännu tröttare blir jag när jag förstår att alla som skulle kunna göra något åt den globala miljöförstöringen bara pratar om det, i deras värld är det du och jag som ska fixa till det. Sjukdomar sprids i princip ohejdat, de fattiga länderna saknar kunskap och de rika är naiva. Och politiker bara babblar på och lovar och baktalar – inte f-n kommer det att bli bättre efter valet – det kommer att tugga på som förut. Och gnällandet kommer aldrig att upphöra.

Så, vad göra? Min grundläggande livsfilosofi är att gör du gott så sprids det. Och du behöver egentligen inte göra något, det räcker med att du är eller tänker goda tankar. Att lägga till lite glädje är också bra – det sprider sig.

Funderar på ett litet experiment. Kan bloggandet användas till att sprida godhet?

Vi gör så här:

”Du som läser denna blogg och känner att du vill vara med och sprida godhet, en varm tanke. Kanske tända ett ljus i någons mörka sinne. Kopiera då det som står inom dessa citationstecken och klistra in i din egen blogg. Genom den handlingen deltar du i spridandet av en god tanke.”

Kramar till alla!
08.26
kommentarer  
Du har rätt goda tankar hjälper dej
själv, goda gärningar hjälper både dej själv och andra

- Mamma
- 2006-sep-07 05.46

Mamma:
Jo just så vill jag tro att det är, fast jag vill gå ett steg längre; bara genom att ha goda tankar så mår jag bra och det i sin tur sprider godhet.

- NGN
- 2006-sep-07 10.49

Fick en liknande känsla när jag scrollade på en av nättidningarna. Det var bara död, elände, skandaler, krig och tortyr av stackars gnagare.. Då kände jag bara - Vilka typer det finns. Men så slog det mig - de flesta av oss är ju faktiskt goda. Det är de onda som vi får läsa om. Eller också är jag naiv, men jag vill tro på godheten jag också. Tidningarna lever ju på eländet....
Monika

- Monika  hemsida 
- 2006-sep-08 05.39

Monika:
Jamen visst är det konstigt?

Vill vi egentligen bara veta av det onda?

Är det egentligen inte det goda vi vill ska vara det som kommer till oss?

Är vi så styrda av massmedia?

Är massmedia medvetna om vilket styrfaktor de är?

- Nisse
- 2006-sep-08 14.54

Hej Nisse :-)
Jag hänger på ditt experiment :-)
Må gott :-)

- Jenny
- 2006-sep-08 15.11

Jenny:
Va' trevligt!

Må jättegott!

- Nisse
- 2006-sep-09 02.51


2006-sep-06
Onsdag
Politik
Eller spionage som massmedia vill kalla det. Folkpartiet (fp) har åkt i ett ordentligt blåsväder och tidningarna gottar sig i skandalen (dataintrånget hos (s)). Borde bli en del problem då många tidningar/media är liberala.

En del av mig anser att det folkpartiet gjort sig skyldiga till är en bagatell, ett marginellt litet problem.

Media basunerar ut att (fp) utpekat sig som juridikens (lagens) föregångare och rättesnöre och att det nu faller totalt.

Att politiker och partikansli skulle vara någon slags föredömen – var har vi fått det ifrån? De är väl människor som vi andra – lite småkriminella i största allmänhet; går mot rött ljus, struntar i bilbältet, cyklar utan hjälm (vilket är tillåtet, men dumt), försöker skatteplanera (inom lagligheten men i syfte att slippa betala skatt), kör rattfulla, misshandlar, stjäl, snattar, klipper och klistrar, använder skattepengar till privata affärer, parkerar hur som helst, kör bil fort sam f-n, lyfter gärna dubbla arvoden, etc.

Jag är inte ett dugg förvånad. Jag trodde partikanslierna medvetet jobbade med infiltration och idéstölder som tradition. Och ur det perspektivet, är ju en tillgång till ett annat partikanslis strategi via dator lysande.

Sedan är det ju den andra sidan; Självklart är det de gjort kriminellt och de ska åka dit så det blåser utav bara helsike.

Jag har föresten aldrig fått för mig att (fp) skulle vara mer ’lagliga’ än andra partier – vad är det för massmedianys?

Vad var det för partibeteckning som kastade sig, som vargar, över ansvariga politiker vid tsunamikatastrofen och i mina ögon (öron) ansträngde sig för att svärta ned personer (av annan partibeteckning) så mycket som möjligt och det i ett syfte att framställa sin egen politik i bästa dager? ”Hade ’vi’ haft ansvaret hade detta inte hänt.”, var inte det andemeningen i all kritik? Nog var det väl (fp), via deras jurister, som skällde mest, eller?

Så ur det perspektivet, bl.a., får deras trovärdighet sig en ordentlig smäll. Att detta, enskilt, skulle öka politikerföraktet – det tror jag inte. Däremot är jag övertygad om att det spär på det redan befintliga politikerföraktet och givetvis kommer det att påverka valresultatet. (fp) kommer att förlora röster – absolut.

Hälsa
Nu har jag sagt upp mig på sjukgymnastiken och lämnar därmed min plats till bättre behövande. Jag fick mig en lapp med lite hemuppgifter.
Jag bugar och tackar för alla trevliga stunder och en personal med fantastiskt tålamod och en uttalad professionalism.
19.19
kommentarer  
Hej Nisse
Själv tycker jag det är allvarligt och väl värt att blåsa upp. Men du ... En annan sak!
Din bild av dina medmänniskor ... jag har gått mot rött ljus, men något mer har jag inte gjort.... "lite småkriminella i största allmänhet - du tar väl då i? Men cyklisterna i Stockholm lever farligt. De kör mot rött och verkar tro att bilister kan stanna på en tio-öring. Jag är livrädd för att köra på någon. Hoppas du mår bra för övrigt!
:-)

- Monika  hemsida 
- 2006-sep-06 13.52

Monika:
Hejsan! Läget?

Med "medmänniskorna" avsåg jag politiker - det var ironi :-)

Massmedia ger oss ju intrycket att politiker är mer kriminella än vad vi "vanliga" människor är.

Största skillnaden mellan politisk kriminalitet och "vanlig" är att vi vanliga i regel blir straffade.

Oftast räcker det med att aktuell politiker avgår och så liksom anses det vara straff nog - märkligt?

- Nisse
- 2006-sep-06 15.35

Nisse
Jag tog det inte så allvarligt. Förstod att du raljerade lite eller också gjorde jag det....
Du har helt rätt att vi *vanliga* människor blir straffade medan andra går fria ... Ja, de avgår och så får de en fet pension som de kan leva länge på. Jo, jo ...
Jo, det är rätt OK, lite trött bara!

- Monika  hemsida 
- 2006-sep-08 05.36

Monika:
Och efter det förväntar du dig en ursäkt eller vad?

Det är lugnt, jag gillar dig också.

Vem är inte trött?

- Nisse
- 2006-sep-08 14.56


2006-sep-05
Tisdag
Jobbet - OK

Var och hälsade på Mor & Far. De hade det bra. (Och tack så mycket!)

Lite mat.

Åkte upp till Hunneberg och promenerade med Hund, Son & Hustru. Sonen bjöd på fika - tackar!

Sedan lämnades jag av hemma, lade mig och vilade lite. Det blev inte lite - det blev comasömn till ca 17:00.

Och, ja, nu är det ju snart dags att gå och lägga sig, igen.
19.40
kommentarer  
Du har da opplevd fine ting i dag! :)

Har du mye vondt? Selv har jeg tre prolaps og kroniske smerter.

Ønsker deg og dine en god kveld og natt!

- Innblikk  hemsida 
- 2006-sep-05 16.25

Innblikk:
Hejsan! Välkommen!

Jag har inga betydande besvär längre. Ingen värk, inga kramper, inga konstiga nervsensationer. Jag kan gå obehindrat.

Operationen, i mitt fall, hjälpte över min förväntan.

Det väser fortfarande i huvudet och dunkar i vänster öra när jag ska sova och så har jag fortfarande ett litet känselbortfall i höger tumme.

Var sitter dina diskbråck (prolaps)?

- Nisse
- 2006-sep-06 02.53

Heisann igjensann og TAKK for både svar, besøk, kommentar og alt godt! :)

Så GODT å høre at operasjonen gikk bra, og at du er blitt så fin nå i ettertid!
Den hvesingen; er den (og dunkingen) som tinnitus å regne? Ikke artig når man skal forsøke å sove, nei...

Har en stor en mellom C6 og C7. Så har jeg ett til i nakken men kommer inte riktigt ihåg hvor den er lokalisert hen.

Så har jeg en helt nederst i ryggen. I det nederste leddet i korsryggen.

Har bl.a. kronisk huvudvär

- Innblikk  hemsida 
- 2006-sep-06 12.28

Innblikk:
Hej. Ja, tyvärr så är det bara ca 490 tecken som tillåts.

Ja, väsandet=tinnitus och dunkandet/smattrandet som en liten trumma.

Låter inget vidare att du har diskbråck både i nacken och ländryggen.

Vilken behandling har du blivit rekommenderad?

- Nisse
- 2006-sep-06 13.15


2006-sep-04
Måndag
Jobbet
Hade ett möte med representant från personalkontoret, min avgående chef och så skulle en handläggare (rehabiliteringssamordnare) från F-kassan i Trollhättan varit med, men det kom ingen. Vi hade mötet ändå.

Det bestämdes att jag skulle arbetsträna upp till 50% från 13/9 - 6/10. Och under den perioden antingen friskskskriva mig från 25% till 50% eller fortsätta arbetsträna ett tag till eller, i värsta fall, fortsätta med 25% och göra ett nytt försök senare.

Efter mötet hittade jag den F-kassehandläggare som skulle varit med. Den personen(h2) hade meddelat till förre handläggaren(h1) att (h2) inte kunde. Och det berodde på att (h2) gjorde sin första arbetsdag på denna tjänst. (h1) hade missat att meddela oss det. Men nu blev det ju bra i alla fall eftersom jag fick träffat (h2). Det vi (min arbetsgivare och jag) hade bestämt godkändes och så kom vi överens om att jag skulle ta telefonkontakt om 14 dagar.

Fritid
Skjutsade sonen in till staden och tillbaka. Vilade lite, käkade. Sedan bar det av till Blåsut och BAS-jympan. Det gick jättebra. Däremot blev det besvärligt för det kom bara en värd, mot normalt tre, och den stackarn fick slita ordentligt för det var en hel del motionärer som skulle köpa jympakort. Vi satt efteråt i nästan tre kvart och räknade innan vi fick ordning på allt.
Det som krånglar till det mest är rabatter från t.ex. landsting och kommun. Samt att det numer är en separat medlemsavgift och olika jympaavgifter beroende på om man är vuxen eller ungdom samt om det ska vara per termin eller årsvis. Dessutom kan man krångla till det med s.k. kombinationsavgift, då ingår vattenjympa också. Ja och så har vi ju dem som löser s.k. enstaka 40 kr per gång och så får vi inte glömma de som köper klippkort.

Så, nu är det - god natt!
21.12
kommentarer  
Hoppas verkligen det går bra att öka tiden.
Det verkar som du ibland är väldigt trött.
Bara du inte tar ut dig fullständigt. Det är inte värt det.
Önskar dig vilket fall som helst lycka till och hoppas det blir bra.

- Mia
- 2006-sep-05 13.44

Mia:
Tack snälla du för din omtanke.

- Nisse
- 2006-sep-05 13.59


2006-sep-03
Berättelse!
Det var ett tag sedan nu. Så då är det väl dags. En berättelse som kanske livar upp lite?

Katten Linus ”dyker” (2005)
Under den period i mitt liv jag gick hemma och väntade på att få komma till och bli opererad i min nacke köpte vi både hund och katter.

Katterna är av rasen Rag Doll. Två pojkar ur samma kull. De fick namnen Abbe och Linus. Den större, Abbe, blev min katt och den mindre, Linus, blev hustruns.

Bägge två kan betecknas som ganska fega, ingen upptäckarlusta precis. Hoppar inte upp på en yta om det är högre än 90 cm t.ex. Men var det något som tvunget skulle undersökas så var det dock Abbe som var något modigare.

Vi har balkonger åt två håll, öster och väster. Som på de flesta balkonger hade vi också ett galler. Katterna satt ofta där med huvudet stickandes ut och kikade på omgivningarna. Vi bor på andra våningen. Under oss har vi en granne med gräsbevuxen tomt åt bägge väderstrecken. På baksidan, balkongen åt öster, avgränsas granntomterna av en Måbärshäck.

Det som nu händer skedde när jag inte var hemma och katterna var väl nästan ett år gamla. Hustrun gick och pysslade. Från baksidan hör hon plötsligt ett avgrundsliknade kattvrål. Hon rusar ut på balkongen och tittar ned. Där ligger Linus, uppe på Måbärshäcken. Alla ben pekar rakt ut från kroppen. Och han skriker konstant, högt och hysteriskt.

Hustrun rusar ut på framsidan, ned för spiraltrappan, rundar gaveln och till grannens tomt, på baksidan. Då har även grannen kommit ut för att undra vem eller vad det är för något som håller på att dö eller vad.

Linus har då lyckats ta sig ur busken och sitter förskräckt i ett hörn på grannens altan – och skriker, fortfarande lika högt och hysteriskt. Hustrun lyfter upp katten och den lugnar sig genast.

Strax efter detta kommer jag hem och får historien berättad för mig. Och jag blir förevisad platsen för händelsen. I häcken ser man en fördjupning, efter katten. Den fördjupningen var kvar en rätt så lång tid.

Vad kan ha förmått denna i vårt tycke fega katt att ta ett sådant språng? Det får vi aldrig veta. Däremot kan jag anta att katten trodde att det där gröna som var närmre än det där andra gröna lite längre ned nog gick att hoppa till. Ingen av katterna hade fram till den dagen varit ute och fått trampa på vanlig mark och då givetvis inte gräs heller.

Efter den händelsen satte vi sådant där grönt kompoststängsel för balkonggallren.

Och en lägenhet på nedre plan, med en liten tomt, står på hustruns önskelista.


Är ni sugna på mer berättelser? Ja var så goda - läs här.
11.00 

2006-sep-02
Lördag
Dagen började bra. Lugnt och fint, vakna i sakta mak och sedan en frukost och morgontidning.

Sedan började det. Städning. Det var dags, det gick inte att dra på det längre, var det någon som tyckte. Inte jag.

Det blev städning - givetvis. Dessutom var det kris med golvbrunnarna. När jag höll på med den sista var det så jag skakade i nästan hela kroppen (ena armen) och så mådde jag illa - det är sant.

Lite vila sedan bar det iväg in till city. Vernissage, paret Persson ställde ut mycket trevlig konst i Vänersborgsgruppens lokaler. Blev nostalgisk när jag kom dit. Var ju med i den konstnärsgruppen när jag var aktiv konstnär. Nu är jag passiv kostnär, vilande, slumrande, kanske på gång?

Nästa anhalt, handla mat. Sedan hem och fixa till maten. Och sedan kom goda vänner på besök M&M. Utomordentligt härligt att få träffa dem. Det är alltför länge mellan våra möten.
Vi kom överens om att det måste bli en tur ut med kanot nästa sommar. Det ser jag fram emot.

Nu börjar det dra ihop sig till sänggående, det är inte fel. Hunden ska dock ut först.
21.33 

2006-sep-01
Fredag
Nu är jag nästan helt slut!

Jobbat, hem å gå ut med hunden, äta lite, vila en stund, till sjukgymnastiken, hem, rasta hunden, vila lite, äta lite, leda en jympa åt en annan sjuk ledare, handla och så hem igen och äta lite.

Nu är jag slut - hustrun har lovat gå ut med hunden - god natt!
20.24 

2006-aug-31
Torsdag
Jobb
Det rullar på. Märker att jag nu lättare kan jobba 2,5-3 timmar. Har märkt det de dagar jag flexat plus i bägge ändar.
Nu på måndag ska jag träffa F-kassan och arbetsgivaren. Jag räknar med att gå upp till 50% fr o m vecka 37. Jag har arbetat in flex så att jag kan göra övergången mjukare. Från 2 timmar per dag till 4 timmar är för mig en ökning med 100%. Så jag kommer att flexa ut en timme tidigare under de två första veckorna. På så sätt jobbar jag 3 timmar per dag och kan "smyga" mig upp till 4.
Därefter får vi se när det är dags för 75%.

Hälsa
Sjukgymnastiken tröttar ut mig kraftigt. Igår somnade jag 20:00. Så igår kväll fick hustrun gå ut med hunden.
Ska ta upp det där med sjukgymnasten. Ja tröttheten alltså.

Motion
Jag håller igång bra. Cyklar till jobbet var dag 2x10km.
Friskis&Svettis en eller flera gånger per vecka.
Idag ska jag täcka upp för en ledare som är sjuk; Hagahallen 19:30-20:30. Av den anledningen har jag vilat ordentligt nu på eftermiddagen.
I morgon ska jag hoppa in igen, då blir det Blåsut kl 17:00-18:00.

I samband med detta kan jag också nämna att jag var med och representerade Friskis&Svettis vid Högskolan i Vänersborg, idag. Vi var några funktionärer som presenterade vårt utbud för studenterna samt erbjöd en tävling där man kunde vinna ett års medlemskap och en termins träningskort.
17.09 

arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6