OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2007-jun-30
Lördag 070630 China Fleet Country Club, Saltash (England)
Lämnade den hårda sängen, utan problem. Även om jag sovit gott så känner jag mig ganska slak? Drömde om jobbet? Mardröm?

Efter idogt studerande på vädret via BBC Breakfast så kom vi fram till att en inomhusaktivitet var det som gällde. Valet föll på Project Eden.

Project Eden är ett jättelikt växthus. Ja, eller två och så stora planteringar utanför. Alltihopa är byggt i en stor f.d. sandgrop. Jag tror det hela användes för framställning av Porslin (china).

De kallar den en krater och den är belägen strax nordost om St Austell. Vi körde dit via A38 och A390. Man kom till en parkering. Därifrån gick bussar som körde en vidare. Sedan var det en promenad till entrén. Regnet hängde i luften hela tiden.

Vi gick först in i den tropiska sfären. Jösses, det var varmt och klibbigt. Snabbt åkte plaggen av. Även om gick i bara kortbyxor och kortärmat så rann svetten.

Massa växter planterade efter världsdel och teman. Mycket arrangemang för barnen. Det som störde mig lite var att de tydligen hade släppt lös någon konstskola. En del verk kändes som om de inte riktigt hörde hemma där.

Efter besöket i den sfären var det klädbyte som gällde för min del. Så förutseende hade jag i alla fall varit så jag hade tagit med mig klädbyte.

En lättare lunch stod som nästa punkt på vårt schema. Skönt att vila benen lite.

Vi gick ut lite eftersom det höll upp. Vi gick bort till en byggand som kallades The Core. Den innehöll ännu mera konst. Många av dem mobila. Och i mitten, i ett eget rum, stod ett stort stenägg, i massiv sten, 80 ton. Den var dekorerad med symetriskt placerade kupor, ungefär som ett lagom fylligt kvinnobröst. Tittade man på stenägget uppifrån, vilket egentligen inte gick, så såg man att förebilden/mönstret var en blommas mitt.

Vi fortsatte vårt undersökande av utomhusplanteringarna tills regnet jagade in oss. Då angrep vi sfären som innehöll den s.k. tempererade zonen. Den var behagligare. Här fanns mycket mer vackra blommor (en del lägger jag ut via ngnfoto.blogg.se senare) så nu åkte min kamera fram.

Nästa punkt var fika. Då läste vi/jag i ett häfte vi köpt för en massa pund att det i den tropiska sfären fanns ödlor och bönsyrsor, för att hålla efter skadeinsekter.

Eftersom regnet fortsatte ute och förhindrade fortsatt utomhuspromenerande, fast vi gjorde ett försök, så gick vi in i den tropiska sfären igen och denna gång på ödlejakt. Men den jakten blev resultatlös. Efter det var det dags att dra sig hemåt. Vi stannade till i souvenirshopen och där köpte jag en T-skirt med texten: ”the 2007 eden sessions” för £9.50.

Vi hittade sedan vår bil, ja innan det tog vi ut lite kontanter i en automat.

Därefter blev jag enveten. Fastän jag egentligen var jättetrött så fick jag för mig att jag skulle leta upp en sådan där s.k. skattgömma (geocache) som skulle vara gömd i närheten. Jag satte på GPS’en och gav mig iväg. Det var väl ca 1,5 km. När jag var inom 35 meter från gömman så pekade GPS’en på att jag skulle gå rakt in i taggiga snår. Det gjorde jag inte. Eftersom jag inte villa vara borta för länge så struntade jag i att undersöka närmre, något var säkerligen fel med koordinaterna. Jag stängde av GPS’en och gick tillbaka.

Efter ett tag insåg jag att jag gått vilse. Så det var bara att sätta på GPS’en och följa spåret tillbaka. Det var förvånansvärt lätt att gå fel. Vilket jag gjorde en gång även om jag hade en GPS. Hustrun hade hunnit och bli orolig innan jag var tillbaka. Och en hel del regnskurar fick jag också utstå.

Som grädde på moset valde vi fel väderstreck när vi lämnade Project Eden, med vår hyrda Ford Focus (väldigt bra sittkomfort, för mig i alla fall. Bra in och ursteg.), Det blev en omväg via A391 mot Bodmin och när vi skulle ut på A30 mot Liskeard så körde vi fel även där och kom åt helt motsatt håll. Vi vände och sedan var det bara raka spåret via A30-A38 tillbaka till Saltash och China Fleet (porslinsparken eller porslinsflottan), lägenhet nr 31.
23.20 

fredag 070629 China Fleet Country Club, Saltash (England)
Det var med tveksamhet jag lade mig till rätta i går kväll. Sängen var stenhård. Kändes som en blandning mellan frigolit och masonit och kuddarna var näst intill lika hårda. Men det gick. Jag sov faktiskt riktigt bra.

Idag hade vi planer på att besöka Lands End och Project Eden. Efter en relativt lång bilkörning via A38 och sedan A30 så hamnade vi i Lands End. En klart positiv överraskning. Här var häftigt. Fotograferade en hel del.

Vi hade inte turen att se säl, delfiner och valhaj. Däremot hade vi tur med vädret, soligt växlande med soldis.

Vi valde sedan att promenera utmed de branta klipporna, norrut. Vi hade siktet inställt på ett litet stenhus. På väg dit gjorde vi en liten avstickare och letade upp en s.k. geocache, en sådan där ”skattgömma”. När vi kom fram till det lilla stenhuset fick vi syn på en sandstrand, i en vik. Och något rörde sig där nere? Var det människor som badade? Vi tog några få ytterligare steg åt norr och fick då se att här låg ju ett helt litet samhälle. Nyfikna gav vi oss dit. Väl där visade det sig att det var Sennen Cove. Hade vi studerat kartan lite bättre innan så hade vi begripit det med en gång. Jodå, folk badade och surfade. Här fanns både surfskola och surfbutik. Stranden hade också en livräddare. Givetvis tog vi av oss på fötterna och lät fötterna bli svalkade av ett ganska kallt havsvatten.

Innan badet åt vi Pizza på strandrestauranten och efteråt blev det glass.

Fotograferade lite mer på tillbakavägen. Kungliga marina livräddningen (Royal Navy Rescue) hade helikopteruppvisning när vi kom tillbaka till Lands End.

Vi fortsatte förbi Lands End och gick söderut. Då hamnade vi på en minifarm. Betalade man £3 per vuxen fick man träffa smådjur. Det valde vi att inte göra. Däremot kunde man klappa ”farmarkatter” inne i en hantverkarbutik. Och så kunde man gratis gå och titta på grisar så det gjorde vi.

I souvenirbutiken köpte jag en T-skirt, med texten ”Lands End Cornwall” (£9.99).

Skrev jag att jag köpte en T-skirt för £9.99 minus P-avgiften på £3 vid Stonehenge?

På tillbakavägen hade vi tänkt titta in på Project Eden. Det var inte längre möjligt då klockan hade blivit alldeles för mycket.

Vi siktade då in oss på att försöka få fatt i en turistinformation och den närmsta fanns i Penzance. Vi parkerade nära centrum, trodde vi, och frågade efter vägen till turistinformationen. I en restaurant (Fish & Chips) fick vi veta att det var bara att följa vägen och förbi en stor P-plats och så skulle informationen ligga där strax efter. Eftersom vi hade parkerat på en 30-minutersparkering så ville vi veta om vi verkligen skulle hinna, inga problem sa de. För säkerhets skull frågade vi i en annan butik också. Inga problem där heller och bilen kunde stå där resten av dagen. Det där trodde vi inte på så vi skyndade snabbt mot centrum.

Det var ju hur långt som helst. Men vi hann i alla fall in till turistinformationen innan de stängde. Vi frågade om Project Eden och Dartmoor och hur det var med möjliga boenden norrut (det visste de inte eftersom det låg utanför Cornwall).

Vi skyndade sedan tillbaka. Staden Penzance gjorde ett mycket positivt intryck på oss här var ”mysigt”.

Väl tillbaka studerade jag parkeringen lite närmre och då visade det sig att vi faktiskt hade ställt oss på en parkering som inte hade någon tidsbegränsning. Och jag som hade gått slut på mina ben!

Eftersom jag var sugen på Fish & Chips så gick vi in en sådan restaurant och beställde detta, hustrun beställde paj. Tösen som expedierade oss måste varit blyg, ny och osäker eller riktigt dum i huvudet. För när hon frågade vad jag ville ha så böjde hon ned huvudet och pratade med låg röst. Dessutom doldes hennes mun av en stor utstickande keps. Och så stirrade hon stint ned i kassaapparaten. För varje sak hon ville veta så fick jag fråga ”Wath?”, varje gång. Och inte f-n höjde hon rösten. Sedan fick jag ingen ketchup och majonnäs till maten. Gick då fram och frågade och fick då två skålar antagligen avdukade från något annat bord för det vara bara ytterst lite kvar. Jag sa då att jag ville ha ”frech” majonnäs. Då fick jag något aioliliknande. Jag gav upp. Risken för att bli sjuk hade ökat enormt.

Vi körde hemåt (Saltash). Vi stannade vid matvaruaffären (Waitrose) och handlade mer kvällsmat och frukost.

Efter lite kvällsmackor och mjölk satte jag igång med att säkerhetskopiera mina bilder. Och nu är det dags för den hårda sängen igen.
21.11 

Torsdag 070628 China Fleet Country Club, Saltash (England)
Kom sent i säng. Det tog en himla tid att få CD-bränningen att funka. Nu har jag i alla fall bilder både i datorn och på CD. Jag lyckades ju pilla in det lilla minneskortet i datorn. Hade glömt att jag skulle ha en adapter. Lyckades till slut få ut det med hjälp av en nagelsax.

Frukosten på The Alex Lodge var väldigt omfattande. Den innehöll faktiskt med än den vi åt första morgonen. Vi tog god tid på oss. Därefter packade vi och gjorde rätt för oss i reception. Släpade väskorna till bilen och så rattade vi ut ur Yeovile. Vi lyckades på första försöket. Vägvalet till Plymouth, Saltash och China Fleet Country Club, blev A30 (först röd sedan grön) -M5-A38. Resan gick problemfritt. Körde rätt hela tiden och vi kom fram, rakt på.

De små vägarna här i denna delen av England är små. Men det hindrar inte de engelska människorna från att köra som fartdårar. Flera gånger hände det att de tutade på mig i rondellerna (roundabouts), bara för att jag körde försiktigt och sakta. Givetvis skulle vi kunna lägga till osäkert också.

Vi var framme ca 11:30 och incheckning var först 15:00 så det blev till att fördriva tiden med promenad i omgivningarna; Att ta sig ned till vattnet för att titta på det visade sig vara ett äventyr. Det växer ett tätt taggigt snår utmed hela strandkanten? Ingen strandpromenad där inte. Vi är envetna, efter idogt letande hittade vi ett ställe där man kunde ta sig ned.
Vi ägnade också väntetiden med att äta lunch i anläggningen s.k. Brasserie. Relativt dyrt. Beställde en hamburgertallrik och ett litet glas kola, £9,25. Där äter vi knappast igen. Det hela är en SPA-anläggning med massa träningsmöjligheter, massage och andra kroppsbehandlingar. Här finns också en stor inomhuspool, utanför, en stor golfbana. Stället är en kombination av golfklubb och SPA, tror jag.
Resten av väntetiden ägnade vi åt att ta bilen för att leta upp en mataffär. Efter att först ha hittat en bensinstation, Spar, där vi spelade riktigt dumma för att få veta att vi verkligen skulle tanka rätt soppa i bilen. Priset för bensinen är strax under £1 per liter.
I mataffären, som vi kom till efter ett ofrivilligt besök till en källsorteringsanläggning, köpte vi kvällsmat, frukost, engångsbestick, -tallrikar och –muggar.

Tillbaka till China Fleet Country Club. Vi checkade in och gick för att inspektera rummet. Gissa om vi blev förvånade. Det var en lägenhet; hall, kombinerat vardagsrum, matsal och kök, ett badrum och ett sovrum med två separata sängar.
Låt oss uppehålla oss vid sängarna lite. Hitintills har vi fått dubbelsängar vilket då har inneburit att vi ska dela täcke. Det har hustrun och jag inte gjort över 30 år. Så nätterna har varit lite ”bökiga”. Nu senaste natten löste vi det via att jag tog ett av våra påslakan som vi har med oss för vandrarhemsvistelser.
Här var alltså separata sängar – och det är bra.
I köket har vi kyl, mikrovågsugn, vanlig ugn och elektriska plattor. Det enda vi saknar efter några timmars boende är en disktrasa.

Där ser man vad det nästan billigaste boendet kan innehålla.

Tyvärr finns här inget fungerande trådlös internetaccess. Enligt receptionen ska det finnas det. Men enligt min egen undersökning så är signalen för svag för att gå igenom husets betong/stenväggar. I receptionen hittade jag i alla fall en signal, en svag en. Då visade det sig att det skulle kosta en liten slant, per dag. Så då blir det till att samla på sig och sköta allt vid en och samma uppkoppling. Jag vill ju inte sitta ihopkrupen i en knepig fåtölj i receptionen, mer än nödvändigt.

Vi har sovit ett par timmar nu och ätit. Det blir nog mest att slappa resten av dagen.

Det ska komma en massa mer regn, mest till lördag / söndag. De har ju problem med översvämningar här i England mest i Sheffield om vi förstått nyheterna rätt.
21.10 

2007-jun-28
Onsdag 070627 Yeovil (England)
Tidigt upp. Vi ville ha god tid på oss med frukosten.

Den var utmärkt. Ägg, bönor, korv, bacon, potatis och champinjoner. Rostad bröd och kaffe samt lite mjölk och müsli slank ned också.

Tillbaka på rummet startade arbetet med att försöka finna ett boende för nästa natt och helst för flera nätter. Det blev en natt, i Yeovil (£45).

På vägen dit stannade vi vid Stonhenge. En av platserna jag markerat som jag ville se. Och nu har jag varit där. Tog en massa bilder. Och så en bild för Geocachingen också.

Vi stannade vid en vägkrog, The Bell Inn, och stillade vår hunger.

Vi missade första avfarten från A303, mot Yeovil, så det fick bli väg A37 in mot staden, i stället.

Efter lite letande hittade vi till slut The Alex Lodge. Lite bekymrade blev vi först när vi stod utanför en pub som också var nattklubb och hyrde ut rum. Men det visade sig att rumsuthyrningen visserligen sköttes från puben men rummen låg i huset bredvid, i samma kvarter.

Rummen är mer eller mindre sunkiga, hitintills, i England, så även detta. Men har det nu trådlöst internet så får en väl vara nöjd, eller?

Vi tog en tur i stan. Köpte lite s.k. kvällsmat i en jättestor affär där de bl.a. hade lite mat. Hustrun köpte godis och jag var duktig och köpte mjölk och smörgås.

Vi gick sedan till puben. Det ingick nämligen två fria drinkar, i rumshyran så det ville vi ju inte missa. Det vara attans till svaga drinkar.

Tillbaka till rummet. Hustrun sätter sig och letar boende, vid datorn och jag ger mig ute på en promenad.

Jag gick upp på en hög kulle, varifrån jag fick vid utsikt över staden Yeovil och mer därtill. Lite problem med att ta mig ned då jag inte ville gå samma väg tillbaka.

Tillbaka kom jag.

Hustrun hade hittat några möjliga boenden, det ena var fullbokat så det blev 4 nätter strax nordväst om Plymouth, China Fleet Country Club (£190).
00.26 

Tisdag 070626 VBG-Säve-Stansted-Farnborough (England)
Lämnade Vänersborg på morgonen och styrde bilen till Säve, utan för Göteborg. Säve flygplats kallas också för Göteborg City Airport. Undrar hur många som luras in till Centralen för att leta efter en flygplats?

Planet och flygresan var som väntat. Billig och snabb. Jösses, det är inte länge planet står på marken. Och det är full fart på cabinpersonalen under hela resan. Det säljs smörgåsar, godis och dryck samt typ kosmetika och sedan skraplotter snabbt följt av tåg och bussbiljetter från Standstedt till London.

Att få sitt bagage och komma igenom passkontroll(?) gick också relativt smidigt.

När vi skulle hämta ut vår hyrbil på Hertz, så var den inte klar?

Vi passade på att äta lite på en av terminalrestauranterna. Det var gott och priset var hyfsat om vi tar hänsyn till att det var en flygplatsterminal.

Så fick vi då bilnycklarna. Vet ni vad självrisken är på? £550! Det är typ (550x14,4=)7920 SEK. Här gäller det att passa sig så man inte vållar någon skada. Och stenskott på vindrutan ingår inte i försäkringsskyddet. Det var/är första och sista gången vi hyr bil, i alla fall av Hertz.

Att köra vänstertrafik har jag gjort förut så det är OK. Men att göra det i en högerstyrd bil! Himmel! Det var värre än jag trodde. Det knepigaste är att växelspaken måste skötas med "fel" hand. Och så har jag en tendens att köra som om den delen där hustrun sitter, inte finns. Har varit emot vägkanten ett antal gånger.

Vi bestämde oss ganska tidigt för att försöka hitta ett boende. Vi körde av M3 mot Fleet. Från Stanstedt körde vi via M11 och M25, runt London. I Fleet hade vi tänkt hitta en Turistinformation. Efter att ha kört fel en gång kom vi till slut in i Fleet. Där fanns ingen turistinformation, den öppnade i september? Närmaste fanns i Farnham. Efter att ha frågat några vakter vid någon militär anläggning så hittade vi till slut en turistinformation. Det resulterade i ett boende i Farnborough. Ett B&B, Colebrook Guest House, 56 Netley Street, Farnborough, Hampshire GU14 6AT, wwww.colebrookbandb.co.uk.

£60 kostade det (dyrt!). Men de hade trådlöst kostnadsfri internetaccess.

Vi tog en promenad i omgivningarna för att kolla efter något bra matställe. Det resulterade i att vi köpte mjölk och smörgåsar i en mataffär.
00.25 

2007-jun-25
Måndag
Hunden, mår mycket bättre, har fått mat idag. Ett bakslag dock, som jag hoppas är tillfälligt, hon hade relativt lös avföring för en stund sedan, fick duscha henne. Hoppas som sagt att det bara var något tillfälligt.

Nu är väskorna packade och vägda. Till morgonen bär det iväg.

Var runt i hela staden och letade billiga deckarpocket. Var har de tagit vägen? Jag vet att den s.k. litterära världen, bibliotek och bokhandlare fnyser åt denna typ av litteratur. Men jämför man med vad vår kvällspress presterar samt flertalet veckotidningar så anser då jag att flertalet billiga deckarpocket håller betydligt högre textkvalitet och ett avsevärt större underhållningsvärde.

Hittade något gammalt hemma i vid sängen som får duga.

Var ute till Onsjökärret på morgonen (som vanligt?) och kollade upp ormarna. Resultatet kan ni se på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna: Onsjökärret 070625.
21.41
kommentarer  
Hejsan! Ha en trevlig semestertrip & hoppas Tessie mår bättre nu. Läste att ni hade varit och badat, hon kanske fick i sig för många kallsupar?

- Linda & Othello
- 2007-jun-25 17.44

Linda & Othello:
Än så länge är det trevligt.

Sonen meddelar att hunden är OK, lite lös i avföringen bara.

Vad den hunden för i sig är ofta ett stort frågetecken för oss.

- Nisse
- 2007-jun-26 16.05


2007-jun-24
Söndag
Om vi börjar med hunden så verkar hon bli bättre. Avföringen är dock fortfarande lite lös och det är något lite bekymrande.

Hoppas verkligen inte att hon blir sämre. Det är sonen som ska sköta om henne medan vi är 14 dagar i Sydvästra England.

Var ute till Onsjökärret på morgonen och kollade upp ormarna. Resultatet kan ni se på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna: Onsjökärret 070624 (1) & (2).

Det börjar dra ihop sig till slutpackning. Det innebär att jag river upp allt och tänker om.

I morgon har jag tänkt fixa lite Engelska Pund.

Jag var iväg till Överby i och investerade i ett regnställ. Ett sådant där som andas, påstås det. England är ju inte känt för sitt soliga väder. Och när vi var i Skottland sist så visade det sig vara stört omöjligt att få tag på regnkläder. Det verkar som om människorna i England försöker leva som om det inte regnade? Märkligt? Vi får se om vi finner samma fenomen i södra England som i norra England och Skottland.
21.10
kommentarer  
Ha en så skön semestertrip. Jag ska fira semester med mitt nyförvärv. Dottern är just nu på väg hem med en ny sköldpaddsfröken till mej. Ungarna ska iväg på läger och gubben jobbar så vi ska njuta, sköldpaddorna och jag.

Kram

- Gunveig
- 2007-jun-25 14.24

Gunveig:
Önskar dig all njutning jag kan komma på :-)

Massa kramar tillbaka.

- Nisse
- 2007-jun-25 16.49

Sköldpaddsfröken råkade vara en liten herreman, inga flera såna här uppdrag för dottern.

- Gunveig
- 2007-jun-25 17.46

Gunveig:
Jaha, och vad sker nu då?

- Nisse
- 2007-jun-26 16.06


2007-jun-23
Lördag
Lite slö dag idag också?

Hunden verkar bättre men hon är fortfarande fastande och så började vi i går med att ge henne antibiotika (dihydrostreptomycin vet.). På söndag ska hon få kostersättning (Canikur). Och först på måndag kväll får hon sitt första mål mat. Avföringen är inte bra men den ser bättre ut, men lös.

Tog en sväng med cykeln, till Trollhättan. Ville kolla pappas nya mobil. En emporia life, säljs av Seniofon (www.seniofon.se). Tanken med denna mobiltelefon är ett enkelt handhavande. Och i stort kan man väl hålla med om det.

Men det krånglar till sig när beskrivning och bilder i manualen inte stämmer med själva mobilen.
I den Svenska manualen finns anvisningar och bilder som beskriver en högtalarfunktion. Men den funktionen finns inte, på telefonen. Utan där är i stället en alarmfunktion. Den Österrikiska manualen verkar dock riktig den beskriver knappen med alarmfunktion. Men ingenstans beskrivs någon högtalarfunktion. En funktion som finns med i telefonens säljargument.

Vi har skickat ett meddelande till ansvariga på seniofon och bett om en förklaring. Ska bli intressant att se vad de svarar.

Var och kontrollerade mina utlagda plåtar och fann en del: ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Plåtvittjande. 070623”.
19.32 

2007-jun-22
Fredag
Jag trodde att jag var den som skulle må sämst idag. Inte då, hunden är magsjuk. Vi vet inte men hon kan ha satt i sig något vid något obevakat tillfälle. Hustrun var uppe tidigt och fick gå ut med henne. ”Hon hade diarré så det small i backen” som hustrun uttryckte det. Och sådär har det sedan hållit på. Varje gång hon varit ute så krävs det också en duschning.

Nu är hon i alla fall bättre, hon ser piggare ut. Vi får se hur det går resten av dagen. Vi har en omgång läkemedel till henne att ta till om det skulle visa sig nödvändigt.

Jag har också piggnat till. Ätit lite sill och potatis. Hustrun håller på och bakar en tårta och jag får smaka.
17.04 

Torsdag 070621
Sista dagen på jobbet innan semestern!

Hustrun och jag hade bestämt date på vårat ställe vid älven. Det kom några regnskvättar medan jag cyklade.

Vi firade semesterstart och midsommar med korvgrillning och öl.

Hunden och jag badade.

Väl hemkomna upptäckte jag att min cykelnyckel var borta. Det blev till att cykla tillbaka och leta. Jag hade tur. Den låg där, i gräset.

Resten av kvällen tillbringade jag med några andra grabbar från vår gård, på gården.
17.03 

2007-jun-20
Onsdag
Ledig dag. Cyklade till Onsjökärret kl 08:00 och vad som utspelade sig där kan läsas på: ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Onsjökärret 070620”.

Jag har också uppdaterat ett tidigare bildinlägg. Det om Lindmätarlarverna. Jag har lagt till en bild som visar larverna mer i detalj: ngnfoto.blogg.se: Lindmätarlarver.

Efter naturen gav jag mig iväg till Överby köpcenter för att lämna tillbaka regn-/vindkläderna jag köpte igår, den utan huva.

Var sedan runt till varenda butik som kunde tänkas ha s.k. skalkläder. Inte någonstans hittade jag det jag ville ha. Det som var närmast var på Snäjk. En Fjällrävendress. Men då saknade den fickor? Jag betalar inte en massa hundra kronor för något som jag vet att jag inte kommer att trivas i.

Jag får helt enkelt leta vidare. Efter en s.k. skaldress som är billig, lätt och har s.k. innernät ända ut i ärmarna. Och gärna i byxbenen också.

Tog på krafterna, den där rundturen. Efter hundrastning och mat så slocknade jag och vaknade 2-3 timmar senare.

Och nu ska jag strax gå och lägga mig, igen. I morgon är det sista arbetsdagen före semestern. Det ska hustrun och jag fira med dryck och korvgrillning vid älven. Hoppas det inte regnar för mycket bara.
23.14 

2007-jun-19
Tisdag
Hittade en Bäver när jag cyklade till jobbet idag. Studera bild på: ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Trollhättan, Järnvägsbron 070619”.

Jobbat hel dag. Ett möte med Försäkringskassan på förmiddagen och en träff med chefen på eftermiddagen. Allt rullar på. Var ute på tjänsteförrättning idag och blev då bjuden på kaffe och tårta av sjuksköterskorna på Källstorpsgården – tackar!

Besökte mor och far, där var det fest. Tack för sill å potäter.

Botaniserade bland regnkläder på Överby. Hittade ett set som passade min plånbok bra. Dock upptäckte hustrun att det saknades huva på jackan och det vill jag ju ha – hur kunde jag missa det? Ja, jag var fixerad vid att ärmarna skulle vara klädda med väv i stället för sådant där glansigt syntet som bara gör att man blir kladdig på skinnet.

Efter Överby cyklade jag vidare mot hemmet och vittjade mina plåtar, på vägen. Vad jag hittade där kan ni studera på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna: ”Plåtvittjandet. 070619 (1)” och ”Plåtvittjandet. 070619 (2)”.

Skadade vänster vad på en elak avbruten gren. Slutade blöda ganska så snabbt.
20.42 

2007-jun-18
Måndag
Jobbat förmiddagen. Hade ett litet informativt möte med mitt fackförbund idag.

Allmänt lite trött. Det blev sängen och ett par timmars vila efter mat och hundpromenad.

Fotograferade ett sådant där träd som larver klätt in helt och hållet. Och så ”hittade” jag en huggorm. Studera vidare på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna: ”Onsjökärret. 070618” och ”Onsjö. Lindmätarlarv. 070618”
21.32 

2007-jun-17
Söndag
Idag har vi varit på utflykt till Laxbutiken i Ljungskile.

Vi tog med mor och far dit på en liten överraskningsutflykt.

Efter det en kort tur till Torp köpcenter och en fika.

Vi har också ägnat en stor del av dagen åt att provpacka. Det är svårt.

Flyger man med RyanAir så kan man bara ha 15 kilo i incheckat bagage per person plus max 10 kilo i handbagage.

Det första vi fick skippa var ett litet kupoltält, sovsäckar och liggunderlag.

Jag ligger fortfarande på gränsen. Ska försöka få ned vikten lite till. Det kan ju hända att man köper något kul i England och då kan det ju kännas bra att kunna ta med det hem, utan att behöva betala £5,5 per extra överviktskilo.
21.11
kommentarer  
Varför inte flyga med Sterling nästa gång? Kostar oftast under 1000 kr t/r och då får man han med sig 20 kg.

- Micke e-post  hemsida 
- 2007-jun-19 08.28

Micke:
Hejsan!
Menar du 20+10?

- Nisse
- 2007-jun-19 09.30


2007-jun-16
Lördag
Onsjökärret fick sig ett besök även denna morgon. Kolla på: Onsjökärret 070616.

Var iväg till Snäjk och köpte en trebens lättviktsstol. Ska ha den när jag är ute och fotograferar. Hämtade också en trådlös telefon som hustrun fått som gåva av telia(?), mot att vi låste vårt abonnemang i 12 månader. Lämnade en påse med grejer till Erikshjälpen.

Hustrun och jag har sedan ägnat en lång stund åt att boka och betala tågresa från London till Standstedt och hotell i London. Det är nära nu. Vi flyger iväg nästa tisdag.

Krafterna tog slut en stund på eftermiddagen så då blev det till att vila ett par timmar.
19.07 

Fredag 070615
Skönt med en ledig dag efter en stökig vecka.

Eftersom solen sken åkte jag till Onsjökärret och letade ormar. Kolla Onsjökärret 070615.

Promenerade med hunden.

Gjorde mig sedan i ordning för att gå till brorsbarnens skolavslutning på Onsjöskolan. Trevlig tillställning. Barnen sjöng och underhöll. Jag vill minnas att mina egna skolavslutningar var något segdraget och långtråkigt. Det enda en hade i huvudet var att det skulle ta slut – så sommarlovet kunde börja.

Vi åkte sedan upp till bergagården och firade barnens skolavslutning med mat.

Hemma igen började jag fundera på vad som skulle göras mer med fredagen.

Hustrun kom hem och då bestämdes det att det blir pizza och öl. Efter en stund gick jag över till Coca-Cola, det var faktiskt godare?
19.07 

2007-jun-14
Torsdag.
Ibland har man planer. Ibland har kroppen en annan plan. Det är besvärande det där när kroppens planer och det man vill, en annan plan, inte går ihop. Olika viljor.

Efter en dag på jobbet så har jag inte mer att ge. Det är bara att lägga sig.

Angående jobb, det verkar reda ut sig - tror jag?

Skulle vart ett rehabiliteringsmöte nu till tisdag, det blev inställt.

Annars tycker jag själva jobbet flyter på.

Får se om jag orkar ta mig upp tidigt till morgonen och ge mig ut i naturen med kameran.
20.56 

2007-jun-13
Onsdag
Idag är det min födelsedag. Grattis på mig!

Dagen började bra. Hustrun och sonen kom och grattade. Fick ett camuflagetält i present. Ska sy om det lite så det passar att fotografera från.

Efter frukost gav jag mig ut till Onsjökärret och ormarna. Hade inte tänkt mig det men nu sken solen och jag var ju liksom redan tidigt uppe. Och så var jag ju ledig.

Cyklade dit. Fick cykla tillbaka och hämta batteriet till kameran.

Idag var det ormkalas för en sådan som mig läs om det på: ngnfoto.blogg.se (Rubrikerna: Onsjökärret 070613 (1), Onsjökärret 070613 (2).

Växlarna har ju krånglat på cykeln. Satte igång med att fixa det. Det gick inte. Åkte till Trestads Cykelcenter. Jag kom hem med ett helt paket från växelföraren på styret, vajer och till den s.k. växelklickboxen. 480 SEK. Var väl i och för sig OK. Bara klickboxen skulle ha gått på 375 SEK.

Hem igen och monterade det hela, funkar fint.

Fick ett sms från Torpakiosken. Paketet från Cyberphoto hade kommit. Åkte dit och hämtade min efterlängtade telekonverter. Nu kan jag förlänga mitt teleobjektiv från 75-300mm till 150-600mm. Har inte testat det ännu.

Var runt i Vänersborg och letade kamuflagefärgat tälttyg. Hittade ett som dög i Birgits stuv på Hedmanstorget. Köpte också ett svart nät (myggnät) snoddar, öljetter och tråd.

Var ut till Överby och firade min födelsedag, mera, med att äta på Burger King. Köpte en grön längd - till eftermiddagskaffet.

Jobbet
Strular rätt så lagom. Kan för närvarande inte (vill inte) orda mer om det här.
22.40
kommentarer  
Stort grattis i efterskott på födelsedagen.

Kram

- Gunveig
- 2007-jun-14 05.49

Grattis i efterskott! Hurra! Hurra!

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-jun-14 06.07

Gunveig & Matilda:
Tackar!

- Nisse
- 2007-jun-14 08.47


2007-jun-12
Tisdag
Skulle ha jobbat hel dag idag men jag fick en tid hos doktorn kl 14:50 så det blev till att sluta tidigare.

Fick vänta över en timma hos doktorn, på vårdcentralen. Blev väl egentligen inget konkret resultat och jag ville ju liksom bara beklaga mig och gnälla lite. Fick dock en del bra tips om ett par saker i samband med rehabiliteringsmöten.

Om nu chefen inte kallar de jag vill ha kallade så kan jag göra det.

Och så ska jag kontakta facket och försäkringskassan innan rehabiliteringsmötet.

Köpte en låda Ipren på Apoteket.

På kvällen var det dags för agilityuppvisning. Hustrun och hunden Tessie har ju tränat agility.

Jag och sonen beväpnade oss med videokamera och systemkamera.

Det blev 160 bilder och hunden och hustrun skötte sig utmärkt, på banan. Med beröm godkänt.

Vid sidan av banan visade tyvärr Tessie upp sina sämre sidor. Bl.a. anföll hon en liten hanhund och det hjälpte inte att hon satt fast i en tung trädgårdsmöbel av massivt trä. Det for med som om den vore av balsaträd. Så småningom lugnade hon ned sig, lite.

Men som sagt, på banan gick det lysande.

Hittade inga riktigt bra bilder att visa, med bara hunden på, hustrun är med på samtliga och hon vägrar att bli publicerad och sådant ska respekteras.

Så vi nöjer oss med en beskuren bild på det sista hindret på banan.

21.38
kommentarer  
Hustrun har nyrakade ben?

- matti
- 2007-jun-12 18.13

Matti:
Jag ska kolla upp det.

- Nisse
- 2007-jun-13 02.07


2007-jun-11
måndag
Arbetade förmiddagen. APT. Jobbigt att sitta nästan en hel förmiddag. Var helt slut när jag kom hem. Efter att ha promenerat hunden och ätit så blev till att vila, i tre timmar.

Jag gick upp extra tidigt idag, på morgonen, för att kolla hur ormarna beter sig på morgontimmarna. Var vid Onsjökärret mellan 06:00 och 07:15. Kolla gärna resultatet på ngnfoto.blogg.se (Rubrikerna: Onsjökärret 070611 (1), Onsjökärret 070611 (2) & Onsjökärret 070611 (3)).

Tog vägen om slussarna bara för att det är så vackert. På grusvägen ungefär mitt i golfbanan gick cykelns växelvajer av. Bara lägsta växeln fungerade. Vände tillbaka hem och tog bilen, till jobbet, i stället.

Efter att jag vilat rotade jag fram mina cykelverktyg och reservdelar. Hittade en växelvajer som nog skulle passa. Det gjorde den inte. Åkte till Sportson, cykelaffären på Överby. De hade växelvajrar men den där lilla stopploppen i ena ändan tycket jag var väl liten. Men de hade bara en sort och den skulle passa sa de.

Jag åkte i alla fall till Trestads cykelcenter och köpte en växlevajer med stopplopp i rätt storlek.

Har väl hållit på i ca 2 timmar. Får det inte att funka klockrent. Det har hänt något inne i den s.k. växelföraren, baktill. Nu fungerar det i alla fall hjälpligt.

Fick meddelande från cyberphoto om att telkonvertern som jag beställde den 22/5 nu är skickad. Lite väl lång leveranstid, tycker jag.

I morgon, till morgonen, ska jag ringa vårdcentralsdoktorn och diskutera läget.
21.43 

2007-jun-10
Söndag
Lite, bara lite segt idag. Åldern tar ut sin rätt. Även idag är det varmt som attan.

Hustrun och jag tog bilen in till staden och gick runt lite på den s.k. aquautsällningen på Sanden i Vänersborg. Husvagnsbilar stod uppställda där. Inte utan att man känner stor lust att äga en sådan där och bara kunna ge sig iväg, när som helst. Men priserna. Den billigaste kostade 339 000 SEK.

Vi har räknat på det där tidigare och det innebär ett antal hotellvistelser, mängder med nätter på vandrarhem och flera års campingavgifter. Så varje gång slutar det med att vi nöjer oss med vårt tält och inser att vi hellre lägger våra pengar på upplevelser.

Var ute till Onsjökärret på förmiddagen. Såg bara bakdelen på en Vanlig Snok. En vackert blå trollslända fångade min uppmärksamhet. Studera den på: ngnfoto.blogg.se: Vanlig Jungfruslända

En vacker lilja kan ni studera här: ngnfoto.blogg.se: Gul Svärdslilja
17.33 

lördag kväll 070609
Efter en välbehövlig vila intog jag och hustrun vår baksida. Den balkong som nu låg i skugga, där var det 35 grader.
Vi lät våra strupar svalkas av kall öl.

Hunden rastades sedan cyklade vi in till stan och tog en plats på gatstenen snett framför den på vattnet uppbyggda scenen.

Cajsa-Stina Åkerström kom och hon sjöng. Det var bra. Efter det tog vi oss till ett ställe här i Vänersborg som har en flytande restaurant, på somrarna. Där fick vi sällskap med några vi kände. Vi fick vänta på mat och dryck länge, lite irriterande. Men det var ju massor med folk. När hustrun och jag mer eller mindre bestämt att vi skulle dra oss hemåt, ja då kom brodern. Det gjorde att vi stannade lite längre än vad vi tänkt.
Vi tackade för oss och tog en promenad ut mot Skräcklan denna helt underbara kväll. Sonen skulle vara där någon stans men vi gick om varandra. På tillbakavägen stötte jag på Matti och vid torget träffade vi fler ”kändisar”.
Jag var törstig så vi styrde stegen mot torgkiosken och sedan blev det jättekonstigt. Jag beställde en halv special – märkligt. Och den åt jag upp. Jag hade sura uppstötningar och kraftiga svettningar hela natten, tack vare det. Att man aldrig lär sig?
17.33 

2007-jun-09
lördag 070609
Konstaterade att Sebastian Karlson ståtade med två bilder i dagens morgonblaska (ttela) i ett reportage under coccos.

Kletade in mig med en massa solskyddsfaktorer 30 & 60. Lättklädd cyklade sedan jag och hustrun till Restad Gård och hundutställningen som ska hålla på i dagarna två.

Om möjligt så var det ännu varmare denna dag, stackars hundar. Vi tog inte med våran. Visst, hon skulle behöva den sociala träningen men vi valde att skona henne. Hon fick ligga hemma i den relativt svala lägenheten.

Massa hundar och en massa hundägare som borstar kammar klipper och pysslar. En del väldigt nervösa andra mer lugna.

Konstaterar som vanligt att en del hundar inte borde finnas. Som t.ex. de hundar med för mycket skinn, det skapar ju bara problem, för hunden.

Men det är roligt att gå omkring där och studera allt som händer och sker. Synd bara att det var så förbaskat varmt.

Lite svalkade det att ta en stor glass och en kall dricka.

Besöket på Restad Gård avrundade vi med en dagens på Hotell Herne.

Hem och vilade.

Senare mot kvällen ska vi in till city och bl.a. lyssna på Cajsa-Stina Åkerström.
15.03 

fredag 070608
Ledig (från jobbet)

Dagen började i tvättstugan. Gjorde en mellanstickare ut till ormstället. Inte ett liv, alldeles för varmt, troligtvis.

Rastade hunden.

Åt några smörgåsar.

Vilade.

Åkte till Överby och inhandlade present till student.

Åkte vidare till mor och far. Därifrån gick mor och jag till Magnus Åbergsgymnasiet. Varmt som attan. Letade och letade, efter platsen dit vår student skulle komma. Hittade den. Väntade. Mera varmt som attan. Fler kom. Ännu varmare.

Så kom då studenten. Hade kameran med mig, tog massa bilder.

Efter denna första gratulation gick mor och jag tillbaka hem till dem. Där satt vi och snackade lite. Sedan packade vi in oss i bilen och körde till Sjuntorp. Där var det studentkalas.

Tog mer bilder, på alla som var där samt en hundvalp, Ville, två katter, hästar och ett föl. Det blev totalt, för dagen, 341 bilder. Av dessa behövde jag egentligen bara radera ett 15-tal.

En fantastisk dag, högsommarvärme. Skuggan var ett självklart alternativ. Värmen tröttar så det blev relativt tidigt sänggående.
15.01 

2007-jun-08
torsdag 070607
Jobbat nästan hel dag, flexade ut lite tidigare.

Hittade några kopparödlor under plåtarna. ngnfoto.blogg.se: Kopparödla

Korrekturläst dotterns C-uppsatts. Phu!
09.28 

2007-jun-07
Bemärkelsedag!
Idag fyller hustrun år.
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
07.06 

2007-jun-06
onsdag
Sveriges nationaldag. Passerar vårt hushåll ofirad.

På förmiddagen fick jag med mig hustrun, dottern och hennes sambo med ut på en ormexkursion. Nu blev den inte så lyckat. Vi fick bara se en bit av en snok: ngnfoto.blogg.se: Vanlig snok

Ungdomarna skulle hem och backa så jag blev lämnad. Gjorde en vända till och då hade den bruna huggormshonan kommit fram: ngnfoto.blogg.se: Huggorm

Jag fotade även lite annat. Ladusvala t.ex.: ngnfoto.blogg.se: Ladusvala

Efter det blev det resa till Trollhättan och inmundigande av god mat hos mor och far.

På eftermiddagen tog jag och hustrun cyklarna och for till stället där jag har utlagda plåtar. Vi hittade några kopparödlor: ngnfoto.blogg.se: Kopparödlor

Passa då på och titta på gårdagens bilder: ngnfoto.blogg.se: Kopparödlor

Nu är det strax dags för sänggående. Rasta hunden först och komma överens med sonen om vilken okristlig tid vi ska upp till morgonen och gratulera hustrun.
22.59 

2007-jun-05
Tisdag
Jobbat hel dag.

Härligt väder.

Röd dag i morgon. Irriterande. Det är min ordinarie lediga dag i veckan.

Sista kvällen alla ungarna är hemma - var är de?
Hos kompisar!
21.35 

2007-jun-04
Fotobloggen
Nu har jag uppdaterat: ngnfoto.blogg.se. Bilderna är från den 3 juni. 2 huggormar, ett snokpar och en Talgoxe blev resultatet.
23.01 

Måndag
Kroppen kändes fortfarande som om jag gått igenom en sådan där wrestling-match.

Tidig frukost.

Dottern och frun åker till Trollhättan och hämtar mor och far. Vi ska ha ett litet familjärt födelsedagskalas. Dotterns sambo tror att det är för hustrun respektive dottern samt lite jag då. Men huvudpersonen är han själv. Överraskning nummer 2.

Vi har i ”lönndom” köpt en mobiltelefon som vi vet att han vill ha och har suktat efter. Dottern har gått som på nålar och har faktiskt lyckats hålla tyst.

Jag fick present av mor och far, TACKAR! Och av barnen (ett gäng öl) TACKAR”!

Mot eftermiddagen körde jag mor och far hem och släpade mig in på jobbet. Väl där lyckades jag faktiskt prestera något som skulle kunna kallas för jobb. Jag fick en del gjort.

Hemma igen var det dags för sängen igen. Vaknade till för en liten stund sedan.

Imorgon blir det till att jobba hel dag.
20.40 

söndag 070603
Lite småslitet, kändes det, på morgonen.

Men inte sämre än att jag tog mig för att åka till ormstället och fotografera några ormar. Den sammanställningen har jag i skrivande stund inte hunnit titta på, så den kommer…

På eftermiddagen åkte jag och hustrun till jordbruksgymnasiet vid Nuntorp, söder om Brålanda. De hade de s.k. Nuntorpsdagarna där. Massa med utställningar, djuruppvisningar m.m.

Väl hemma var det dags att ge sig iväg på nästa aktivitet – frisbeegolf. På Restad Gård har vi en 18-hålsbana. Det kostar 40 SEK per person om man har egna frisbee. Och dotterns sambo hade en hel väska full.

Sonen lyckades slänga en i vattnet – det var kul. Och dessutom lyckades jag vinna över sonen med totalt två kast. Så det var värt all smärta det orsakade. (Jag har fortfarande ont)

Vi hade hunden med oss. Det var ett misstag. Hon var nästintill totalt ostyrig. Och dessutom uppstod en situation där hon blev förbannad på ett litet barn som stod och ville titta på oss. Hunden kom då loss ur sitt halsband. Dotterns sambo fångade då upp henne. Halsbandet hade tydligen trasslat in sig lite i pälsen och luggade henne. Det fick sambon skulden för så hunden bet honom på halsen (han stod lutad över henne) så det blödde lite. Huvudet sitter väldigt löst på den hunden nu, väldigt löst.

Hemma var det sängen direkt. Masade mig till slut upp och tillbringade resten av kvällen i TV-soffan. Vi tittade på I-Robot.
20.39 

lördag 070602
Full fart från första stund på morgonen. Det blev ett våldsamt hackande och skärande av grönsaker m.m. inför eftermiddagens fest.

Spänningen steg…

Kockan 14:30 skickade vi iväg dottern och sonen att hämta farmor, farfar och morbror. Det dottern inte visste då var att det var hon som var festens huvudperson. Hon trodde fortfarande att det var hannes mor som firade födelsedag.

Farmor och farfar hade fått instruktioner om att maska. Och det skötte de lysande.

Och så anlände de då till den hyrda lokalen. Det syntes direkt att dottern misstänkte att allt inte stod rätt till. Varför syntes ingen till och av vilken anledning var hon den enda som inte fick ett papper i handen och vad kom det sig att hennes pappa (jag) hade en videokamera riktad mot henne, hela tiden.

Vi sjöng en sång, mors lilla olle, med egen text. Dottern fick samtidigt syn på sina kompisar som vi i lönndom bjudit dit.

Och så fick hon en spargris. Jag och hustrun har skapat i minst tre veckor. Vi har jobbat med papir-mache. Blåste upp en ballong och smetade på tidningspapper blötta i tapetklister.

Spargrisen fick ett litet asiatiskt utseende, tror vi?

I alla fall så lyckades jag få kontakt med en Tor Dalsjö (tack!) som behärskade både svenska och japanska. Han hjälpte oss med att överstätta dotterns namn till japanska tecken. Vi skrev också ”Japan” också med japanska tecken på grisen. Grisen ska alltså användas som spargris inför dotterns stipendieresa till japan. Där hon ska studera det japanska språket.

Det var det ena vi firade henne för. Det andra var att hon på ett lysande sätt klarat sina universitetsstudier.

Festen avlöpte helbra. Kvällen fortsatt sedan med att dottern fick festa med sina kompisar.

Jag och dotterns sambo tittade på fotboll Sverige-Danmark och den matchen fick ju ett minst sagt märklig slut.
20.38 

2007-jun-01
Fredag
Ledig.

Städat.

Fixat med sonens "trasiga" minneskort till den stulna digitalkameran. Lyckades återskapa ca 120 bilder.

Vilat.

Ramlade i köket. Hjälpte till med att bära in handlade varor från bilen, regnade, blev blöt om tofflorna. Fötterna försvann under mig. Lyckades ramla in i ett dörrhandtag och få det i vänster armhåla - ont. Annars ok.

Dottern och hennes sambo kom.

I morgon blir det kalasförberedelser.
20.47
kommentarer  
Kära nån. Hur ska man se på det där då? "Hellre ett dörrhantag i armhålan än hjärnskakning" ?

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-jun-02 07.59

Matilda:
Ja, just det, faktiskt. Att jag ramlade in i dörrhandtaget stoppade liksom upp det hela. Och det är jag tacksam för. Eftersom jag är opererad i nacken så är man ju lite mer känslig.
Antagligen är jag starkare i nacken än många andra - men ändå, liksom.

- Nisse
- 2007-jun-02 09.06

Tack och lov att det inte gick värre.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-jun-03 09.25

Matilda:
Precis!

- Nisse
- 2007-jun-04 15.44


2007-maj-31
torsdag
Jobbat hel dag.

Var till mor och far på lunchen. På hemvägen var jag till plåtarna och kollade lite. Resultatet kan ses på: ngnfoto.blogg.se: Kopparödlor

Väl hemma ringde mor och far och meddelade att jag fått en gåva och den tackar jag och bugar för – jättemycket!

Det är inte slut på de bra sakerna här – sonen kom hem, efter att ha varit nere i Malaysia, Thailand m.m. Han åkte den 9/1-07. Och som sagt, nu är han hemma.

Och imorgon kommer dottern och hennes sambo.
21.17 

arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6