OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2007-aug-31
Fredag
Ledig dag. Rolig dag - hoppas jag.

Idag ska vi (sonen ska med också) åka norrut. Vi ska träffa dottern och hennes sambo, i närheten av Arboga. Vi möts liksom halvvägs.

Hon åker ju som stipendiat till Japan nu i september. Hon ska studera Japanska under ett läsår.

Vi har hyrt stuga vid en camping - Herrfallets Naturreservat.

Så nu packas det för full. Och katten skall till hustruns syster i Trollhättan.

Jag åker hem på söndagen (jobbar på måndag). Hustrun stannar kvar ett par dagar, kanske sonen också.
09.39 

Torsdag 2007-08-30
Ledig dag.

Morgonen började bra. Solen sken.

Packade fotoutrustningen och kaffe och cyklade bort till Onsjökärret.

Riggade upp utrustningen vid det s.k. ändträet. Och satte mig att vänta, på Skogsödlor. Då kom molnen. Det var så där kanske-väder.

Kallt var det också men idag hade jag förberett mig med långkalsonger och värmeunderställ samt vantar. Ändå kände jag att en vindtät ytterklädsel nog inte hade varit helt fel.

Det kom inga Skogsödlor. Det är väl bara jag som är dum nog och försöker vistas ute, på den platsen.

Utan några spännande bilder lommade (på cykel?) jag hemåt. Stannade vid den nyligen ditlagda plåten, inget där heller.

Väl hemma satte jag mig och liksom bara tittade på bildskärmen och enheterna/katalogerna som innehåller mina digitala bilder. De är uppe i 9279 st nu. Och den struktur jag nu har är visserligen organiserad men jag har dålig ordning på vad respektive bild innehåller.

Alltså dags för räfs och rättarting. Hittade en gratisprogramvara, installerad på min PC? Adobe Photoshop Album 2.0 Starter Edition. Jag drog igång den. Den är lite seg men verkar annars helt OK. Lite irriterande att den är såpass bantad som den är. Speciellt avseende taggarnas hantering. Som man använder för att sätta nyckelord till bildfilerna. Programmet hänvisar då till köpeversionen (självklart).

Så jag började alltså tagga mina bilder - intressant. Men lite tungrott är det när det är närmare 10000 st.

Men det är nog vettigt att ta tag i det innan det svämmar över totalt.

Det första jag gjorde var att sätta ett nyckelord som märkte de bildfiler som jag har publicerat på min fotoblogg. Ska ta tag i de bildfiler jag publicerat på den här bloggen också, kanske? Nästa steg blir att leta familjemedlemmar.

Klockan 15:15 var det dags att infinna sig för akupunktur på sjukgymnastiken. Förstår inte att det ska göra så förbaskat ont. Det gjorde det inte förra gången - före operationen? Har diskuterat detta med min sjukgymnast nu (bra så Matilda?). Två gånger till vill hon ha sedan ska vi utvärdera.

På kvällen fortsatte jag med bilderna.'

Jag har aktiverat min MP3-spelare. Laddar den nu med musikfiler och så pluggar jag in hörlurarna i öronen. Funkar tillfredställande för att "störa ut" mitt väsande ljud, tinnitus.

Nackdelen är att jag hör ju normalt ca 75%. Med ljud i öronen blir min hörsel ytterst begränsad.
09.33
kommentarer  
Ja, det är nog bra att fråga om sånt, för det låter ju obehagligt om inte annat.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-aug-31 07.42

Matilda:
Just nu upplever jag det som mycket obehagligt.

- Nisse
- 2007-aug-31 10.05


2007-aug-29
Onsdag
Jobbade hel dag. Planeringsdag. Det funkar inte för mig att jobba hela dagar. Skulle passa mig bättre om det kunde delas upp.

Tittade till den nyutlagda plåten, vid Onsjökärret. Lika mycket liv under den som under min huvudsvål...

Stapplade i säng när jag kom hem, tvingade mig upp efter någon timma. Käkade. Tittade sedan på Jessica Fletcher.

God natt!
22.23 

2007-aug-28
Tisdag
Ledig(?) dag.

Solen sken, klarblå himmel. Bestämde att jag skulle ge ändträet vid Onsjökärret ett besök. Ville testa om det fungerade att ha det lilla böjliga ministativet som stadga för en systemkamera, mot marken. Hur det gick kan studeras på: ngnfoto.blogg.se. Rubrik: ”Onsjökärret. Skogsödla 070828”.

Jag kunde inte vara kvar så länge som jag ville. Hade en tid hos tandläkaren 10:40. I och för sig var det inte så svårt att lämna platsen. Det blåste kallt och jag hade snäppet för lite kläder på mig.

Hos tandläkaren fick jag godkänt men jag ska gå tillbaka till att använda eltandborste. De hade fått någon ny apparat. En som tar bort tandsten med ultraljud. Otäck rackare, den tjöt och det ilade svårt i tänderna. Tandläkaren var snäll, han fortsatte med den vanliga manuella skrapen.

Väl hemkommen satte jag eltandborsten på laddning. Bäst att göra som man blir tillsagd.

Åt lite och vilade.

Hade fått lapp från försäkringskassan. Jag är ju sjukskriven 25% och då får jag en lapp som jag ska fylla i för att få 25% sjukpenning (som jag egentligen, enligt min handläggare, inte har rätt att få eftersom jag uppbär 50% sjukersättning). Jösses jag höll på att få hjärnstörtning när jag skulle fylla i. Vad svarar man på följande: ”Hur många timmar arbetar du, per vecka, normalt?”, när jag har sjukersättning på 50%? Innan jag blev sjuk så var ju det normala 40 timmar. När jag har sjukersättning på 50% så arbetar jag ju 20 timmar/vecka, är det då det normala?

Och så ska man bifoga läkarintyg i original. Konstigt? Anledningen till att jag nu fick denna lapp var ju att jag lämnade in ett läkarintyg (i original) till Försäkringskassan. Så då får man ju skriva det under ”Övrigt”.

Ringde sedan Falck Helthcare Personalstöd. Behövde ventilera min relation till jobbet och att jag har överkrav på mig själv. Var väl sådär. Kuratorn som jag fick prata med verkade älska sin egen röst.

Huvudvärk? Trött.

Sedan (15:00) var det dags för nästa elände, akupunktur hos sjukgymnastiken. Idag gick det faktiskt bättre. Visserligen lyckades hon träffa mitt i en smärtreceptor vid höger öra som fick mig att gå i taket så den fick hon putta in på ett annat ställe.
När hon snurrade på nålarna i dag så var det inte så hemskt som de förra gångerna.

Efteråt var jag in till staden och handlade bl.a. lite tekakor. Gick sedan till biblioteket för att se hur uppdaterade de är på böcker om digital fotografering. Inte alls. Gick därför till Bokhandeln och köpte två böcker:
”Stora fotoboken, enkla tekniker för att ta bättre bilder”, John Hedgecoe, ICA bokförlag, Tryck: Toppan, Hong Kong 2006, ISBN 91-543-2620-7. 288 sidor. 299 SEK

Och.

”en komplett guide till DIGITAL Fotografi”, Tom Ang, Connaught Books 2007, Tryck: Tien Wah Press (Pte) Ltd, Singapore, ISBN 978 1 84517 137 7. 160 sidor. 149 SEK.

Fixat lite med mina bilder.

Nästa steg, idag, är att göra sjukgymnastikövningarna.

Kanske blir det sedan lite TV-tittande.
21.19
kommentarer  
Det är inte lätt att vara sjuk, med alla j...a papper hit och dit. Hoppas du blir bättre av akupunkturen. Jag har fått lite tillfällig lättnad av akupunktur men för mej är det nog lymfterapi som biter bäst på både smärta och tinnitus. Det borde du prova på.

Kram

- Gunveig
- 2007-aug-29 13.16

Gunveig:
Min pappersexercis står sig slätt - i en jämförelse - kan jag tänka. :-)

Lymfterapi - bäst att du skriver en utförligare redogörelse och förklarar för mig.

Massa kramar!

- Nisse
- 2007-aug-29 15.03


2007-aug-27
Mera måndag
Antar att det gick bra hos vårdcentralsdoktorn. Det resulterade i ytterligare 2 månaders sjukskrivning (mindre bra). Ska alltså fortsätta jobba 25% (10 tim/vecka). Vi ska också boka ett s.k. avstämningsmöte med Försäkringskassan, chefen och personalkontoret. Och vi ska träffas hos doktorn.
Det tror jag kan bli bra.

Blev väldigt trött under eftermiddagen.

Vi var och tittade på sonens nya lägenhet. 1 rum och kök med sovalkov i köket.

Avslutningsvis, denna dag, vill jag tacka alla kända och okända för de goda tankar ni sänder med syfte att hjälpa mig i min förbättring - tack - ett överväldigande och varmt tack.
19.31 

Måndag
Upp tidigt. Gick ju och lade mig tidigt i går (18:30).

Fixat lite med helgens bilder.

Klockan 11:00 ska jag till vårdcentralsdoktorn och diskutera mitt fortsatta liv (jobbliv).

Jobbar eftermiddagen.
09.35
kommentarer  
Lycka till vårdcentralsdoktorn! Hoppas det blir som du önskar. Jag följer din hälsa på bloggen och gläds över ditt rika liv, medan jag anstränger mig för att bli lika bra själv. Men jag förstår också att du inte är helt bra, och hoppas förstås på att du tillslut ska lyckas bli helt besvärsfri. /Lilian

- Lilian e-post
- 2007-aug-27 08.55

Lilian:
Tackar! Jag kämpar på.

Tråkigt att läsa att du också har problem.

- Nisse
- 2007-aug-27 11.21


Söndag 2007-08-26 (Håverud) / Hemma
Sov bra. Skön temperatur i rummet.

Efter frukost städade vi ur rummet.

Satte oss i bilen och åkte norrut. Vi skulle jaga svamp. Stannade några kilometer söder om Tisselskog. Där var väldigt bergigt (upp och ned) och de svampar vi hittade var väldigt torra. Läggs i speciell påse för torkning.
Noterade också att jag blev orimligt trött av det där klättrandet.

Vi flyttade på oss lite men det gav inget. Hustrun hittade en del lingon.

Nästa stopp blev strax söder om Dals Långed. Där var det flackare och jag kunde gå mycket mer och lättare. Verkar som om jag får problem när det är större höjdskillnader? Vi hittade en del svamp men inga mängder. Det började småregna.

Åkte in till Dals Långed och spanade efter något matställe, såg tunt ut. (Konstigt egentligen att Stenebyskolan ligger i Dals Långed, borde den inte ligga i Steneby?) Vi åkte då vidare ut till Baldersnäs. Där körde det ihop sig, det var någon slag flyguppvisning och det blev en del dividerande om huruvida vi skulle betala för den även om vi nu bara skulle äta mat. Vi tycket det där fick ett löjes skimmer över sig så vi struntade i det hela. Vi åkte tillbaka till Dals Långed. Där hittade vi en Pizzeria som precis hade öppnat. Vi beställde och åt en Kebabtallrik och en Pizza.

Därefter ville jag åka söderut, vägen väster om sjön Erve. Det händer ju att jag cyklar i de här trakterna och jag ville se hur den här vägen var i jämförelse med den som går mellan Håverud och Tisselskog. Den var OK. Visserligen grus men av bra kvalitet.

Vi tog vägen om Björnerud på väg hem. Hustrun ville kolla en liten sommarstuga som var till salu.

Stannade och handlade vid Kvantum i Vänersborg. Hem och packa ur bilen och plocka i ordning.

Härligt väder ute. Jag tog kameran med mig och cyklade till Onsjökärret. Där var ganska dött. Under den nyligen utlagda plåten hittade jag en liten Skogsödla. Bild på: ngnfoto.blogg.se. Rubrik: ”Onsjö, under plåten. Skogsödla 070826” .

Tänkte fixa lite med helgens bilder men en trötthet föll över mig.
09.34 

Lördag 2007-08-25 (Hemma) / Håverud
Efter frukost satte vi oss i bilen och åkte norrut. Målet var Håverud. Där hade vi bokat vandrarhem. Egentligen hade vi tänkt ha sällskap av goda vänner men den ene av dem blev sjuk så de fick ställa in.

Vi stannade till vid ICA Kvantum i Vänersborg, där köpte jag lite sockervatten (Coca Cola) och energidrycker (och smågodis) – kände mig ”ur slag”. Piggnade väl till lite.

Bilen tog oss först till Sunnanå hamn. Där tittade vi på de nya sjöbodarna. En var till salu (något över 400 000 SEK). Det låg också några sjöbodar mer ute i vattnet, med egen båtplats. Vi bestämde oss för att en sådan köper vi, i spekulationssyfte. Vi hejdade en inföding och frågade om priset (nypris). 1 milj SEK. Vi får nog funder på det där. Men rackarns läckert är det.

Vi hade tänkt äta på hamnrestaurangen med det såg inte så himla mysigt ut så det fick vara. Dessutom hade vi smockat smågodis så vi var inte så värst hungriga.

Jag bestämde i stället att vi skulle kolla upp om det fanns mat vid golfbanan (Melleruds golfbana) och det gjorde det. Gott men väl starkt. Det var en liten buffé. Kycklinggrytan var väldigt stark. Kasslern var OK men såsen var lite väl häftigt kryddad med svartpeppar. Potatisen var OK. Salladen var klart godkänd, väldigt fräsch.

Mätta åkte vi vidare. Hustrun ville titta på en fritidstomt vid norra delen av Teåkerssjön. Låg lite väl nära stora vägen enligt mitt tycke.

Så kom vi då till Håverud. Vi parkerade uppe vid viadukten och promenerade ned. Tittade på när småbåtar slussades. Vädret var härligt. Vi letade upp Vandrarhemmet och lurade ut hur vi skulle köra dit. Vi gick in i utställningshallen och turistinformationen (Dalslands Center). Kollade in camping (ganska öde). Inspekterade utfodringsmöjligheter.

Jag roade mig med att fotodokumentera ett gäng om 8 tyska ungdomar i tre kanadensare (kanoter). De verkade inte värst sjövana och de skulle slussa från Övre upperudshöjden till Åklången. Jag kanske kunde få en del ofrivilligt badande på bild. Jag tog 113 bilder. De höll sig flytande. Fast det var nära ett par gånger.

Ett kärlekskrankt Kålfjärilspar ställde upp på bild. Se dessa på: ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Håverud. Kålfjäril 070825”.

Tiden för Vandrarhemmets öppnande närmade sig så vi gick till bilen och körde ned. Checkade in och installerade oss i rummet, ett stort ett.

Vi spanade runt lite efter möjlig kvällsmat, annan än den vi hade med oss. Det fanns ett ställe som såg lovande ut ”Visitors”. En pub eller krog, kallades också ”Skurken”. Men det var stängt, på en lördagskväll? Kanalrestauranten var öppen men där var det väl dyrt. Så det fick bli medhavd kvällsmat.

Egentligen var vi väldigt trötta men kvällen var vacker och vi ville utnyttja den. Det blev en promenad utmed sjön Övre upperudshöjdens västra strand ned till Åsensbruk och tillbaka.

Efter den promenaden var det helt OK att inta horisontellt läge. Somnade bums.
09.33 

2007-aug-24
Fredag
Jobbat förmiddagen.

Härlig dag.

Stannade till i skogen på hemvägen och kollade ”mina” plåtar. Fanns en hel del Kopparödlor under dem. På en sten lite vid sida om en av plåtarna satt en gräshoppa. Bilden ligger på: ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Överby. Gräshoppa 070824”.

Passade också på att flytta en plåt närmare hemmet. Folk tittade lite konstigt på den där gubben som cyklade omkring med en bit korrugerad plåt tvärs över på cykelkorgen.

Dreglar efter ett digitalt kamerahus till. Sony kanske kommer med en ny modell nu i höst? Dreglar också efter ett 500mm objektiv.

Hustrun och jag bestämde möte vid Sundsberget. Gottade oss i eftermiddagssolen med grillad kyckling bl.a.

Har fortfarande ett meningsutbyte med supporten för Diino. De hävdar att jag måste ha något fel på min sida och jag hävdar att de har fel på sin sida – gissa vem som vinner den kampen?
20.59 

2007-aug-23
Torsdag
Ledig dag.

Var till Onsjökärret och gjorde en skarp test av fjärrutlösaren. Det blev jättebra. Tog massor med bilder (234 st). På ett gäng flygfän, en Skogsödla & en fluga (polare?). Ett gäng snokar och lite insekter.

På eftermiddagen bar det iväg till sjukgymnastiken och akupunktur.
Jag slapp nålarna mellan tumme och pekfinger. Fick i foten i stället. Det var värre. Speciellt på vänsterfoten. Det gjorde ont redan när hon med fingret letade var hon skulle sätta nålen - så förbaskat öm var jag?

Fick nålar i övre delen av m trapezius (tror jag), också. När hon snurrade på den vänstra gjorde det ont nere i fötterna? På ovansidan så tårna reste sig. Attans.

Verkar som om hela min vänstra sida är liksom överkänslig?

Har suttit hela kvällen och joxat med morgonens bilder. Och när jag ska publicera dem, på Diino, ja då ska det givetvis krångla! Får ett meddelande om att det redan är för många inloggade på kontot? Jag loggade in och ut i går eftermiddag. Jag är f-n i mig inte extra inloggad!

Vad är det för status på programmerare nu för tiden? Verkar vara något slags bottenskrap.

Skrev ett meddelande till supporten. Får se om de får tummen ur, idag?
20.23
kommentarer  
Diino support team ska i alla fall ha kredit för snabb respons - de "jobbar" på problemet.

- Nisse
- 2007-aug-23 15.36

Tar genast tillbaka vad jag skrev senast. Visserligen var de snabba med att svara. Men nu fick jag ett meddelande om att de tänker försöka lösa problemet först i morgon?

- Nisse
- 2007-aug-23 15.46

Nu kom jag in.

Supporten "skruvade upp" antalet samtidiga inloggade användare (på mitt konto) från 2 till 12.

- Nisse
- 2007-aug-23 16.20

Skulle aldrig ha skrivit något.

Nu åkte jag ut.

- Nisse
- 2007-aug-23 16.24

... och så kom jag in igen.

- Nisse
- 2007-aug-23 16.29

... och ut igen...

- Nisse
- 2007-aug-23 16.30

... och efter att ha åkt in och ut ett antal gånger (mycket irriterande) så är nu dagens bilder publicerade på ngnfoto.blogg.se och studera de rubriker som innehåller "Onsjökärret. " och "070823".

- Nisse
- 2007-aug-23 17.27


2007-aug-22
Onsdag
Ledig dag.

Vad gör jag när jag är ledig och solen nästan skiner och det inte regnar inte?

Jo då tar jag med mig min fotoutrustning och cyklar iväg till Onsjökärret (vilken överraskning?)

Det var varmt idag men stå eller sitta still i blåsten, var inte varmt. Och så ville inte solen komma fram, här på Onsjö.

Det blev dock en del bilder på Snok, Huggorm och Skogsödla. Jag testade också fjärrutlösaren. Se mer på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna som innehåller: ”Onsjökärret” och ”070822” samt ”Fotografering med fjärrutlösare” .

Nu ska jag laga en cykel.
15.23 

Tisdag 2007-08-21
Det känns inte som om man har koll när man kommer till jobbet 08:00 och det visar sig att man skulle vara där kl 10:00. Jobbade förmiddag.

Cyklade hem efter att ha ätit Kebab i Trollhättan. Stannade vid mina utlagda plåtar och tog några bilder på Kopparödlor. Publicerar dem inte, då där redan finns en massa på just dessa Kopparödlor och de bilderna är väldigt lika. Miljön där ödlorna finns ändras ju inte (under en plåt).

Vilade ca 1 timma. Sedan var det dags att ta sig till sjukgymnastiken och denna plågsamma akupunktur. Jag fick ytterligare två nålar. Placerade strax framför örat (övre fästet för m masseter).
Jag vet inte om jag är ovanligt känslig men det gör förbaskat ont och känns mycket obehagligt, speciellt när det snurras på nålarna. Den i vänsterhanden får mig nästan att gå i taket. Och så betalar man 80 SEK för att utsättas för denna – tortyr?
Jag fick med mig tre sjukgymnastiska övningar att göra hemma.

Hem och vila igen. Klockan 18:15 var det dags att ge sig iväg till F&S Jympa. Jag hade lovat vara s.k. värd för Anna och hennes nysammansatta BAS-pass.

Häromdagen smällde det till i vänsterknät och det kändes som om det liksom vek sig bakåt. Har efter det haft svårt för att stödja på vänsterbenet, emellanåt. Så det var lite oroligt det här med jympan.

Det gick jättebra, på jympan, inte ont någon stans. Men det tog emot desto mer – det är för mycket Nisse, för många kilo.

En avslappnande bastu hanns med.

Hemma tittade jag på en film, Demolition Man, med Sylvester.Stallone & Sandra Bullok samt Wesley Snipes. Sedan blev det sängen.
08.58
kommentarer  
Men usch, då. Akupunktur ska väl inte göra så ont! Nä, ta ett snack med typen som sätter i nålarna, det där låter helt fel.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-aug-22 09.17

Matilda:
Om områdena där man sätter nålarna liksom är förbannade och irriterade från början så är det inte alls ovanligt att det gör rackarns ont där nålarna sätts in.
Och det ska kännas (ofta obehagligt) när nålarna "snurras".
Ibland kan man ju också ha oturen att få en nål alldeles intill en smärtreceptor.
Och enligt uppgift lär det vara så att känns det inget får inte akupunkturen någon effekt.

- Nisse
- 2007-aug-22 10.18

Hm. Ja, jag är ju ingen expert, precis, men det låter galet i alla fall.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-aug-22 10.45

Matilda:
Jamen det är ju bara när man rör på nålarna som det känns otäckt - inte annars.

- Nisse
- 2007-aug-22 10.53


2007-aug-20
Måndag
Känner mig ganska sliten nu. Jobbig helg. Men rolig!

Vi åkte ju till Göteborg i söndags eftermiddag. Installerade oss på Slottsskogens vandrarhem i ett av de minsta rum jag varit med om, för tre personer.

Nåväl, det gick och vi skulle ju bara sova där. Vi tog spårvagnen till Brunnsparken (och nu betalar man genom att skicka SMS, man får ett svar och det svaret gäller som kvitto. 18 SEK kostar det enligt informationen.

Från Brunnsparken gick vi till Lilla Bommen och RIX FM Festival 2007. Där var rätt så mycket folk. Vi kikade runt lite. Köpte mat. Fick äta den stående. Väldigt ”B”!

Showen drog igång. Underhållande. Det som störde mest var att folk tvunget skulle gå fram och tillbaka – hela tiden? Det var ett envetet knôande. Jag hittade en reklamskylt att stå vid, då kunde ingen knô sig framför.


Roger. Gert och Titti samt Tindra.

Vi tröttnade på trängseln och drog oss tillbaka. Vi hade ju med oss våra små kikare och det var helt OK att använda dem och kunna stå normalt.

Köpte popcorn (40 SEK! Hutlöst, men gott).

Eftersom det var så himla skönt väder så tog vi apostlahästarna till vandrarhemmet. Inga problem att somna, även om sängen var hård och jag fick kravla upp i överslaven på våningssängen.

Klockan ställdes på 05:00. Jodå, det är sant. Och vi gick upp 05:00. Packade, städa rummet. Lämnade nycklarna och körde med bilen till Lisebergsparkeringen. Och så gick vi till Hotell Gothia Towers. Där tog vi hissen upp till 23:e våningen och där i Heaven 23 satt Roger, Titti och Gert. Eller nej, det gjorde de inte alls. De kom samtidigt som oss. I alla fall Titti och Gert. Roger och teknikern var på plats. Vi bänkade oss i några soffor. 06:00 satte de igång.

Det var ruggigt intressant att studera hur de gör den där radioshowen. Klockan 06:30 bjöds det på frukost. De första som kom blev bjudna och vi var bland dem. En lös frukost, på den här nivån, lär kosta 139 SEK. Helt klart en frukost som får MVG.

Några kvalitativt dåliga bilder (de blir så i motljus, sorry.):

Roger


Titti gömde sig antingen bakom mikrofoner eller bakom papper.


Gert

Vi satt hela showen och tittade och lyssnade. Klockan 10:00 var det slut.

Efter detta körde vi bilen in till Nordstans P-hus och så vandrade vi var för sig omkring och studerade affärslivet. Jag för min del konstaterade snabbt att centrala Göteborg där ska man handla kläder eller skor och så ska man äta eller fika.

En teknikfreak som mig göre sig alltså inte besvär. Vi räknar bort Clas Ohlson och Teknikmagasinet. Och sorterar vi dessutom bort några mobiltelefonbutiker, ONOFF samt Expert. Vad blir då kvar?

Nä, det verkar som om den typ av butiker jag är ute efter gömmer sig någonstans. Till nästa GBG-besök gäller det att förbereda sig bättre. Kolla på t.ex. hitta.se var man kan hitta specialbutiker som intresserar mig (just nu är det mycket fotografering :-)).

Det var en svår bilresa hem, till Vänersborg. Jag var jättetrött. Vi lämpade av kompisen i Vänersborgs Nordstad och åkte sedan till Torpa. Jag hade fått ett SMS om att det kommit ett paket. Och jag antog att det var en fjärrutlösare med 5 meter kabel passande till min digitala systemkamera. Och det var det.

Nu kan jag placera kameran, på ett stativ. Skjuta fram den i en position som inte stör, t.ex. vid närbildsfotografering av grod- och kräldjur samt givetvis också andra djur. Sedan kan jag sitta upp till 5 meter bort och ta bilder, utan att jag stör, med min närvaro.
18.11 

2007-aug-19
Söndag
Det var kul på Restad Gård igår. Lyssnade på Lasse Tennander, bl.a. och träffade massa trevliga människor. Gamla och nya bekantskaper.

Nu fick jag kontakt med Diino så nu har jag publicerat de nya bilderna. Kika gärna på dem, på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna som innehåller: ”Onsjökärret” och ”070818”.

Nu på eftermiddagen idag åker vi till Göteborg. Vi ska besöka RixFM Festival 2007 vid Lilla Bommen och så ska vi sova över på Slottsskogens vandrarhem. Troligtvis kommer vi att kravla oss upp tidigt som attan på måndagen och ta oss till frukostmatsalen på hotell Gothia Towers, där ska RixFM köra sin morgonshow: ”RIX FM morgonzoo”.
10.11 

2007-aug-18
Lördag
Som vanligt körde antivirusprogrammet igång igår kväll och nu tar det ca 4 timmar? Jag har 593970 filer som ska genomsökas! Över en halv miljon filer? Vad är det? Många bilder har jag men inte flera 10000-talst, kanske 10000 men inte fler. Får nog se till att nagelfara det där.

Före det var vi till Trollhättan och åt god mat på Bishop Arms. Sonen uppmärksammades. Det var nu ett år sedan han överlevde motorcykelolyckan. Han har också fått tag i en lägenhet och så har han passat vår nu döda hund och vår levande katt, när vi varit på semester.

Var till Onsjökärret på morgonen / förmiddagen. Det blev många trevliga bilder. Men just nu när jag vill lägga ut dem, på Diino, så trilskas det. Diino hävdar att jag har nätverksfel? Jag är övertygad om att det är de (diino) som har problem.

Om en stund ska vi åka till Restad gård och lyssna på musik och ta några pilsner.
15.15 

2007-aug-17
Fredag
Vi åkte ju ut till Koberg i går för att se vildsvin. Det fick vi. Vi såg först en sugga med 5 kultingar. Därefter ett ensamt vildsvin och efter ytterligare en stund och på en annan plats två vildsvin. Men det blev inga bra bilder (mörker). Det kunde ha blivit en bra bild men då hade jag kameran felinställd.

Det blev några andra bilder i stället. Studera dem på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna som innehåller: ”Koberg” och ”070816”.

Har jobbat förmiddagen idag. Det var riktigt mycket att göra, det körde nästan ihop sig.

Var ju på akupunktur igår. Kände mig jättekonstig i ansiktet senare på kvällen som om jag varit hos tandläkaren och blivit bedövad på bägge sidor. Allt det av två små nålar? Idag är det bättre.

Det lär, enligt uppgift, bli en lugn fredag.
13.53 

2007-aug-16
Torsdag
Var till distriktssjukgymnastiken och fick akupunktur (jobbigt). De började lite försiktigt. Jag fick sex nålar. Två i nacken (fästena (i skallbenet) för m Sternocleidomastoid) och en på var sida käken (nedre delen av m masseter) och så i tum/pekfingervinkeln (främst pekfingerns m dorsal interossei).
Och så fick jag ytterligare tider till tisdag och torsdag.
Tanken är att mitt väsande (tinnitus) och smattrande ljud i vä öra (en liten pyttemuskel nära trumhinnan) ska ge sig med tiden, hoppas jag.

Det tar tydligen det där med akupunktur. Har legat i sängen en bra stund nu. Fick "tvinga" mig upp.

Om en stund har vi tänkt åka ut och se om vi kan få syn på vildsvin.
16.30 

2007-aug-15
onsdag
Jobbat förmiddagen.

Idag har jag tagit ytterligare ett steg mot färdigställandet av golvlisterna som jag började med i höstas. Jag har köpt betsfärg och lack samt tillbehör.

Nu har jag fått ordning på alla bilder, från Koberg och gårdagens besök till Onsjökärret. Får nog se till att inte välja så många bilder. Svårt att begränsa sig när det är kul.

Här kommer en tabell på fotoblogg-inläggen från den 13:e och den 14:e.
Direkt till rubrik Till respektive kategori
Onsjökärret. Huggorm 070814 Huggorm
Onsjökärret. Snok 070814 Snok
Onsjökärret. Skogsödla 070814 Skogsödla
Onsjökärret. Padda 070814 Padda
Onsjökärret. Trollslända 070814 Insekter
Onsjökärret. Flugor 070814 Insekter
Onsjökärret. Fjärilar 070814 Insekter
Onsjö. Igelkott 070813 Igelkott
Koberg. Dovhjort 070813 Dovhjort
Koberg. Älg 070813 Älg
Koberg. Fåglar 070813 Fåglar
Koberg. Groda 070813 Groda
Koberg. Svamp 070813 Svamp
Koberg. Natur 070813 Natur

Ett alternativ till att använda ovanstående tabell är att gå till ngnfoto.blogg.se och söka upp respektive rubrik.
16.14 

2007-aug-14
Tisdag
Morgon. Cyklade till Onsjökärret. När jag kom fram upptäckte jag att jag hade glömt att sätta i batteriet, i kameran.

Bara att cykla tillbaka hem. Väl på plats, igen, såg jag en huggorm som låg på vägen, den var död. Troligtvis dödad av en Vessla.

Det blev massor av bilder, på: Huggorm, snokar, skogsödlor, padda, fjärilar, trollsländor, flugor, bin och en humla. Har suttit med de där bilderna och bilderna från Koberg. Där var jag i måndags. De bilderna ligger ute. Kolla på: ngnfoto.blogg.se. Rubriker som innehåller: ”Koberg. 070813”.

Ska fortsätta med dagens bilder i morgon.

Klockan 13:00 hade jag tid hos sjukgymnast. Klockan 13:00 stod jag hemma och stirrade dumt på klockan och på ett papper jag höll i handen som det också stod 13:00 på. Jag hade på något sätt fått för mig att jag skulle till sjukgymnasten 14:00.

Jag ringde, upptaget, så jag fick hålla på, i en "evighet". Jag kom fram, till slut. Jag fick komma i alla fall. Upp på cykeln och iväg. Var där 13:20.

Vi ska pröva med akupunktur (torsdag) och enkla hemövningar för att få bukt med främst oväsendet i huvudet (väsande och smattrande).

Nu blir det bädden, ska jobba till morgonen.
23.38 

2007-aug-13
Måndag
Jobbat förmiddagen.

På eftermiddagen tog jag kameran och bilen och åkte till Koberg.

Hade gett mig den på att fota Vildsvin, hittade inte ett enda. Däremot hittade jag färska spår efter dem och så kände jag lukten. Så jag var nog nära men inte tillräckligt försiktig.

Däremot blev det Dovhjortshindar, Älg+2 kalvar (Kobergälg), ett Tranpar, en Ormvråk, Dovhjortstjurar med stora horn, en Groda, Kantareller, m.m. och så en Onsjöigelkott.

Ska ta och göra i ordning bilderna i morgon.

Gonatt!
23.15 

2007-aug-12
Söndag
Jösses vilken svettig natt. Vaknade av att hustrun diskuterad något med sonen. Och vad det handlade om kan studeras på: ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Fästing. 070812”.

I stort en väldigt slapp dag. Vi ryckte dock upp oss och åkte iväg på en promenad, till Holmängen. Där plockade hustrun svamp och jag fotade lite, studera resultatet på: ngnfoto.blogg.se. Rubriker som innehåller: ”Holmängen. 070812”.

Sov en lång stund efter maten.

Och nu är det ju snart dags att gå och lägga sig (igen). Möjligtvis blir det lite TV-tittande först.
20.31 

Lördag kväll 2007-08-11
Klockan 18:00 satte vi oss i bilen och åkte till Trollhättan. Kl 19:00 gick det en buss från parkeringen vid Ishallen.

Vi åkte på Viltsafari anordnad av Friluftsfrämjandets lokalavdelning. Färden gick till trakterna vid Koberg. Vi skulle titta på hjortar och vildsvin. 50 SEK per person kostade det att få följa med på bussen. Det var föranmälan som gällde.

Det första jag noterade när jag satt och pillade med min digitala systemkamera var att bussen hade tonade rutor – smart(?).

En kul utflykt men några vidare bra bilder blev det inte. Men några presenteras på min fotoblogg: : ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna som innehåller: ”Viltsafari 070811”.
18.45 

2007-aug-11
Lördag
Läser i morgonblaskan att vår nya regering, den som ska ”rädda Sverige”, fortsätter sitt tåg mot samhällets orättvisor.

Nu är det personer sjukskrivna för depression och utbrändhet som ska klämmas åt.

Tanken är att hälso- och sjukvården bättre ska hjälpa dem. Av vilken anledning börjar vi inte i den ändan då?

Det enda positiva med det här förslaget är att det möjligtvis kan leda till att ett stort antal MC-burna kriminellt belastade individer fortsättningsvis inte kan bli delvis försörjda av skattemedel, via t.ex. sjukersättning för just depression och utbrändhet.

Jag blir annars uppenbart bekymrad över hur många som kommer att ta sitt liv just p.g.a. att ett av samhällets trygghetssystem (FK) slår undan benen och utelämnar den deprimerade / utbrände till en inkompetent hälso- och sjukvård.

Den förra regeringen var inte bra men den här ställer till det riktigt illa. De kommer att skapa djupa sår och stora och långvariga ärr i den svenska samhällskroppen. Bevare mig.
09.58
kommentarer  
Eh.... vad har ägandet av motorcykel med saken att göra?

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-aug-11 07.21

matilda:
Läste en debattartikel där det redogjordes från någon undersökning som visade att just tungt kriminellt belastade medlemmar i MC-gäng till stor del var sjukskrivna under diagnoserna depression.

- Nisse
- 2007-aug-11 07.48

Ok, då förstår jag.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-aug-12 05.14


Fredag 2007-08-10
Jobbade förmiddagen.

På hemvägen stannade jag vid Överby och var in till Apoteket. Behövde något för mitt onda högerknä. Avnjöt sedan en hamburgare.

Nästan framme vid platsen för mina utlagda plåtar mötte jag sonen. Vi gjorde sällskap till plåtarna. Han har ärvt mitt kräldjursintresse.
Resultatet av den undersökningen kan studeras på: ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Plåtvittjande 070810”.

Det regnade här på eftermiddagen. Hade tänkt cykla (tillbaka) till Trollhättan och gå på After Work med hustrun (hon cyklade till THN direkt efter sitt jobb). Regnet gjorde att jag skippade cyklandet. Sonen ställde upp och körde mig.

Vi hade sällskap vid vårt bord av ett mycket trevligt par, vilka också bodde på Onsjö.

Sonen hämtade oss senare på kvällen.

Klockan 22:00 låg vi i sängen och sov.
09.34 

Torsdag 2007-08-09
Ledig dag. Hade föresatt mig att börja måla golvlister idag. Bra tanke. Det som hände var att jag plockade fram en liten golvlist och ett prov på den gamla, för att ta med till färgaffären och visa vilken färg jag ville ha.

Att det inte kom längre än så berodde på att jag då inte var stadd vid kassa.

Nästa steg i projekt listmålning är alltså att köpa färg och tillbehör typ penslar.

På eftermiddagen åkte vi till Erikshjälpen (Då kunde jag ju haft med mig brädbitarna men jag glömde dem så det blev ingen färg köpt). Vi tillhör dem som kör saker till Erikshjälpen.

Utanför Erikshjälpen träffade vi KP. Hon uttrycket sin förtjusning över att läsa min blogg. Mycket trevlig feedback. Tack KP.

Handlade mat. Tittade på TV. Sängen.
09.33 

2007-aug-08
Onsdag
Sov lite oroligt, svettigt.

Efter frukosten cyklade jag bort till Onsjökärret och där fann jag en hel del; 3 skogsödlor, 9 snokar, 2 huggormar , 3 fjärilar och en fluga. Inte allt fastande lyckat på bild men det blev en del ändå.

Har också fixat lite med några dagar gamla bilder också så här kommer tabellen på nya fotoinlägg:
Direkt till rubrik Till respektive kategori
Skogsödla Onsjökärret. 070808 Skogsödla
Snok Onsjökärret. 070808 Snok
Huggorm Onsjökärret. 070808 Huggorm
Köttfluga. Onsjökärret 070808 Insekter
Fjärilar. Onsjökärret 070808 Insekter
Plåtvittjande. 070807 Kopparödla
Larv. 070802 Insekter
En liten rackare. 070728 Padda

15.30 

Tisdag 2007-08-07
Jobbade förmiddagen.

Kollade till ”plåtarna” på hemvägen. Fotograferade några kopparödlor – har inte granskat dessa bilder ännu.

Slapp eftermiddag.

På kvällen gick jag till F&S och upplevde en BAS Puls för Helena. Första träningen sedan i våras. Kändes bra. Glömde mina sandaler i omklädningsrummet.
08.28 

2007-aug-06
Måndag
Jobbat två timmar.

När jag kom hem såg jag att något konstigt nummer har ringt. Kollar upp det på ’hitta.se’ och det visar sig vara från caféet i Säffle? Ringde och jodå, det var där mobiltelefonen fanns.

Ringer dem och tackar så mycket för att de tagit hand om telefonen och gjort sig besväret att få fatt på mig. Bestämmer att jag skickar ett frankerat, vadderat, kuvert till dem så att det bara är för dem att stoppa i mobiltelefonen och lägga på postlådan.

Skönt väder. Tog kameran och cyklade till Onsjökärret – heldött. På hemväg cyklade jag nästan på en fasan. Stannade och fotograferade den men det blev inga bra bilder.

Åkte till stan och fixade med breven. Åkte sedan till Trestads Cykelcenter och köpte nytt bakdäck, det gamla var helt blankslitet. Och så investerade jag i en ny baklykta.

Hemma lyckades jag fixa min gamla baklykta med lite 555. Lägger den nya ”på hyllan”. Bytte bakdäck. Jag vände också på en mutter så att jag kan korta kedjan med två länkar och därmed ”sträcka den” mer effektivt. Blev väldigt bra. Nu är cykeln som ny och redo för nya turer.

Va’ varmt och svettigt det är.
20.36 

Söndag 2007-08-05
Efter en härlig tältnatt upprepade vi samma goda frukost. Det är något speciellt med att sitta ute, vid ett campingbord och äta. Det smakar mycket bättre, konstigt?

Packade ihop ett torrt tält och styrde sedan bilen till de Värmländska skogarna nordväst om Segmon. Där plockade vi svamp. Vi var nog inte ute i skogen ens en timma men vi kom till bilen med bärkasse kantareller och några taggsvampar.

Körde till Säffle och irrade runt där för att hitta någonstans att äta. Som avslutning gick vi på mysigt café.

F-n va jobbigt det är att packa ur och upp och sedan plocka i ordning. Sedan ska ju svamparna rensas också.

Upptäckte att min mobil var väck. Ringde flera gånger – inget svar. Kom fram till att den troligtvis låg någonstans i svampskogen.

Spärrade kortet, polisanmälde förlusten. Och spärrade så också telefonen. Beställde ett nytt SIM-kort (250 SEK)
20.33 

Lördag 2007-08-04
Sov länge, det blev sent igår.

Frukost med nybakta morgonbröd.

Städade stugan. Och så kom vi fram till att det sannolikt skulle bli bra väder så vi gick (cyklade) och spanade in en campingplats.

Satte upp tältet, svettigt.

Softade och slöade just hela dagen. Det var någon form av fotbollsturnering, tjejer, småtjejer. Roade mig med att sätta mig i en campingstol och studera några matcher – kul.

Vid middagen kom det en gubbe med moped och släp. Jag riktade in stolen så jag skulle få bra sikt. Efter ett tag började jag skruva på mig. Gubben var väldigt överviktig och han hade ett tät som var på pricken likt vårat men en modell mindre och han bar sig riktigt dumt åt. När han hämtade en skruvmejsel för att göra hål för tältstagen då kunde jag inte låta bli. Jag gick dit och erbjöd min hjälp.

Först trodde jag att han satte upp det här tältet för första gången men det visade sig att han hade tältat runt med det i Norge – jösses.

Nåja jag visade han hur man skulle fästa tältpinnarna nere vid marken sedan fick han spänna upp det hela själv.

Han tyckte det hela var väldigt pinsamt. Han bodde nämligen i husvagn, året runt, på en camping och han brukade hjälpa andra med att sätta upp sina tält. Och nu var han på semester, med tält, moppe och släp. På väg till en döende kompis i Norge.

På campningar kan det mesta hända – tro mig.
20.33 

Fredag 2007-08-03
Köpte Marie Linbergs CD, i går, ”Trying To Recall”, för 125 SEK och så fick jag den signerad – ”Till Nisse Kram” - tjusigt!

Hustrun och jag letade oss upp till Karlstad och en stuga på en camping vid Skutberget.

Sent på kvällen cyklade vi in till city och Mariebergsskogen. Där lyssnade vi på Per Gessle och hans turné ”En händig man på turne 2007”. Jag tycket det var riktigt bra och då är jag ingen fan av Per Gessle.
20.32 

2007-aug-02
Torsdag
Jobbat fm.

Käkade-Handlade.

Har suttit en stund och försökt komma på vilka inställningar som ska gälla för att kunna kommentera på bloggen: www.mildamatilda.blogs.se.
- Har avinstallerat IE7 (inte bara av denna anledning utan också för att IE7 inte är kompatibel med NIS 2004.)
- Lagt till tillåtande brandväggsregler (TCP, UDP & ICMP).
- I IE’s säkerhetsinställningar lagt till: ”www.mildamatilda.blogs.se”, ” mildamatilda.blogs.se” och ”*.blogs.se”, i ”tillförlitliga platser”, detta för att tillåta cookies.
Inget av detta har hjälpt. Så jag kompletterade med ett meddelande till blogs.se. Så nu är det bara att vänta och läsa vad de svarar. Inte ska man väl behöva vara ”medlem” på blogs.se för att kunna kommentera?

Nu ska jag vila lite.

Sedan bär det av till Tofta gård på Orust. Där ska vi lyssna på Marie Lindberg & Ainbusk.
15.59
kommentarer  
Det förklarar varför admin på blogs.se varit inne och provkommenterat hos mig. Jag fattar inte heller varför vissa inte kan kommentera. Väldigt mysko.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-aug-03 06.27

Matilda:
Och detta svar fick jag:
"I have tried to replicate this problem but I couldn't. Did you receive any
specific error messages? Do you have this problem on any other blog?"

Skickade detta svar: "I do not recieve any error, it just stop.
I have this problem on all blogs att blog.se
And the problem is known about the blogger mildamatilda. I'm not the only one."

- Nisse
- 2007-aug-05 16.07

Märkligt.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-aug-06 08.38


2007-aug-01
Onsdag
Ledig. Solen skiner, härligt väder, det behövs.

Var en tur till Onsjökärret med kameran. Såg dystert ut till en början sedan tog det sig. Titta närmre på mina upptäckter på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna som innehåller: ”Onsjökärret 070801”.

Blev plötsligt matt efter det äventyret och fick gå och lägga mig på sängen en stund (30min).
12.27
kommentarer  
Är du säker på att det inte var 31 minuter?

He, he.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-aug-02 07.39

Matilda:
Absolut!

Ha, ha.

- Nisse
- 2007-aug-02 09.26


Tisdag 070731
Nu är det sent.

Har varit och tittat på "Die Hard 4", på bio. Helt klart godkänd - om man är lagd åt det hållet att man gillar de andra Die Hard filmerna.

Jobbade på förmiddagen. 4 timmar. Gick faktiskt riktigt bra. Jag ansträngde mig som bara den och lyckades faktiskt jobba hela tiden.

Efter lite lunch somnade jag som en stock. Vaknade när hustrun kom hem - åt lite mer(?). Sov lite mera.

Hustruns syster och hennes dotter kom på besök, vi ska vara hundvakt, åt en Shettland Shepdog. Han lystrar till namnet Love.

Love och vår katt Linus kom bra överens.
00.12
kommentarer  
Kul att hitta någon som bloggar i mina trakter. Jag har läst din "journal" om din "sjukdom" intressant. Du känns lite som en iller...enveten som f-n...Kanske behövs när man är sjuk. Fina fotografier på ormar har du oxå. Kanske inte min cup of tea men fina bilder ändå. En fråga bara. Har du barn? När man läser får man känslan av att du inte har barn. Dom kanske är vuxna.
Ha det gott och krya på sig.

- Shadow4u
- 2007-aug-16 06.14

Shadow4u:
Hej! Jasså... "mina trakter"?

Angående värk-sjukdomor så gäller det att vara enveten som attan - det är sant.

Jodå, jag har barn (det står under min bild, till vänster, i det röda). De är nu 26 respektive 28 år. Så det är klar... jag "har" väl inga barn.

Tack för bildberömmet - vad gillar du att fotografera?

- Nisse
- 2007-aug-17 09.08


arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6