OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2007-sep-30
Söndag kväll
Vi lyckades hitta lite regnfri tid. Ut i skogen och jaga svamp. Vi hittade en hel del Kantareller.

Gott med smörstekt svamp (med citronpeppar) på mjuk smörgås.

Till morgonen blir det s.k. avstämningsmöte. Då får vi se om Försäkringskassan, Hälso- och sjukvården och Arbetsgivaren kan kläcka fram något intelligent som kan få mig bättre så jag kan jobba mer. Själv har jag slut på idéer.
20.07 

Söndag morgon
Har lagt ut en liten objektivjämförelse på: ngnfoto.blogg.se
Rubriken: Objektivjämförelse 070930.

Miljö
Läste i något medieblad att skogsindustrin inte vill lyssna på kraven om att bevara mer skog. En skog som inte avverkas genererar mer koldioxid. Så är det nog. Växande skog avger mer syre och tar upp mer koldioxid.

Men är inte bevarandet av hotade arter och miljöer också viktigt? Försvinner en art/miljö kan ju ett helt ekologiskt system rubbas och på sikt då kanske ge ännu högre koldioxidhalt.

Och dessutom blir jag alltid skeptisk när en marknadsrepresentant uttalar sig - de styrs ju uteslutande av mängden pengar.
10.27 

2007-sep-29
Lördag
Väser som f-n i huvudet. Det började igår, mot slutet av besöket på Bokmässan.

Efter jobbet igår så gick jag till Västtrafiks Tidpunkten och frågade igen om hur jag skulle bära mig åt med 24-timmars biljetten.

Jag frågade om de visste om det fanns några bussar vid järnvägsstationen vid tidpunkten strax innan tåget skulle gå. Senast jag pratade med dem gick det ju bara att köpa den där biljetten på bussar.

Då svarar de att jag kan ju köpa biljetten här (på Tidpunkten). Jag blänger då lömskt på den person som gett mig den förra informationen. Denne tittar envetet ned i en bänkskiva.

Och sedan får jag veta att enklast är nog att jag köper biljetten på järnvägsstationen, innan tåget ska gå.

Där ser man, de har alltså inte ändrat på någonting. Undrar om det ligger något i det att besked från män på Västtrafik är oftast felaktiga. Hustrun har den erfarenheten. Och så nu då jag också.

Jag handlade lite och intog en hamburgermeny innan jag gick bort till jvst och köpte min 24-timmars biljett (regionen runt) för 230 SEK.

Jag gillar att åka tåg. Det är liksom rofyllt. Och man kan resa sig och gå omkring, det gillar jag.

Från GBG Centralstation ska jag då ta mig till Mässan. Studerar spårvagnskartor och får för mig att Mässan ligger vid Redbergsplatsen så jag satte mig på spårvagn 1 mot Östra Sjukhuset.

När jag åkte förbi norr om Ullevi, då förstod jag att detta blir fel. Men så tänkte jag att det kan väl vara kul att se vad som finns där bortåt så jag åkte med till Olskroken. Där åkte jag tillbaka till Centralen.

Att ta spårvagn 4 mot Mölndal och gå av vid Korsvägen fungerade mycket bättre. Konstigt, egentligen, det är inte första gången jag tar mig med spårvagn från Centralen till Mässan och ändå blev det fel?

Utanför Mässan var det hur mycket kö som helst. Hundra meter åt vart håll, kan det ha varit så mycket?

Lite nervöst ett tag där. Jag hade ju min biljett i mobilen, förköpt. Letade upp en ingång där det stod utställare och förköp. Fungerade skitsmidigt. Ingen kö alls. Jag visade upp mitt SMS med den där streckkoden och de läste av den och så var det klart.

Det var mycket folk där inne, trångt. Jag strosade runt därinne och nosade på atmosfären. Tittade i varje monter och vad det handlade om. Såg en del s.k. kändisar, främst då inom den litterära världen; Carl-Einar Häckner, Liza Marklund, Jan Guillou, Sven-Bertil Taube, Leif G.W. Persson, Stig Torstensson (stod och tittade på Häckner), Bert Karlsson med fl.

Fastnade lite vid Nationalnyckelns monter. De hade ett gäng insektsböcker som intresserade mig. Gick en sväng och kom sedan tillbaka. Hade bestämt mig för att påbörja en prenumeration men ändrade mig igen. Vad ska jag med 100 band? 5st per år, lever jag så länge? Behöver jag allihop? Dessutom ingick det i mässerbjudandet att man fick med sig fem volymer i en s.k. dramaten (shoppingvagn), skittungt! Jag hade tillräckligt att släpa på ändå. Det fick vara. Ska kolla upp deras hemsida efter att jag skrivit klart detta och närmre se vad jag egentligen vill ha.

Klockan blev 18:00. 19:00 skulle ett gäng bloggare träffas på Gyllene Prag. Jag avrundade Mässbesöket med en öl på ett av de otaliga öl- och vinställena.

Tog spårvagn 6 mot Länsmansgården och gick av vid Olivedalsgatan. Gick därifrån upp till Slottsskogens vandrarhem. Tänkte kolla om de får något sista-minuten-rum ledigt. De höll på att titta på det och skulle vara klara om 20 min. Jag fördrev tiden uppe i Vandrarhemmets matsal. Det fanns endast en sängplats i sovsal och det lockade inte.

Jag styrde så stegen mot Gyllene Prag. Där var massor med folk, trångt. Förutom i mitten där det stod ett tomt bord reserverat för 16 personer, i en Helenas namn. Och i mitt huvud var det tomt. Men jag satte mig där för det var ju mest sannolikt. Och till slut kom det allt andra bloggare. Vi blev faktiskt 18st. Till min stora besvikelse kom inte Annika Bryn och inte heller Sandra Gustafsson.

Men vi andra hade en trevlig stund. Lite tråkigt att jag bara hann med att lite lära känna dem som satt i min ända. Det gick runt två närvarolistor hoppas att man får tillgång till dem. Får kolla upp det.

Tråkigt nog så ökade min tinnitus och förde ett oherrans väsen i mitt huvud. Så jag fick tacka för mig och leta mig hemåt. Kom hem via spårvagn 1 till Centralen. Tåg till Vänersborg jvst. Buss 91 mot Trollhättan. Den bussen stannade alldeles vid vår hållplats här där jag bor på Onsjö. Var i sängen före 24:00.
11.58
kommentarer  
Vad trist att vi inte sågs! Men nästa år...!

Finns det något du kan göra för att minska tinnitusen? Hjälper det att stressa mindre?

- ab e-post  hemsida 
- 2007-sep-29 08.23

ab:
Ser fram emot att få träffas.

Är inne på det, är anmäld till stresshanteringsutbildning och så går jag på bassängavslappning. Men hitintills har det inte funkat.

Tinnitusen ökar och blir som värst när jag är just avslappnad. Sjukgymnasten har förklarat det med att det har något med för korta muskler att göra.

- Nisse
- 2007-sep-29 08.54

Det är ganska rogivande att åka spårvagn egentligen tycker jag.

men kanske inte om man stigit ombord på fel!

- Studiomannen e-post  hemsida 
- 2007-sep-30 05.32

Studiomannen:
Helt klart irriterande och så känner man sig som en idiot :o)

- Nisse
- 2007-sep-30 06.19

Hopps du mår bättre nu!

- ab  hemsida 
- 2007-sep-30 06.35

ab:
Ja, något bättre är det.

- Nisse
- 2007-sep-30 09.47


2007-sep-27
Mera Torsdag
Nu har jag städat färdigt (dammsugit och rengjort toaletterna).

Har också köpt biljett till Bokmässan i GBG, via nätet och som SMS till mobilen, skitfräckt. På mässan ska finnas en snabbkö för oss med SMS-biljetter. Det är liksom en liten streckkod i mobilen.

Efter mässan ska jag på bloggträff. I morgon fredag.

Jag åker tåg ned. Spårvagn till mässan. Och till bloggträffen på Park får det väl bli spårvagn då också. Hem går en buss på natten från centralen. För resandet köper jag en s.k. Regionen runt på 24 timmar. Kostar 230 SEK. Då kan jag resa med buss, tåg, spårvagn och färja. Enda abret är att jag måste leta upp en lämplig buss, innan tåget avgår från Trollhättan. Man kan bara köpa det där 24-timmars kortet på en buss.

Och så, på begäran, här kommer länken till dotterns Resdagbok: Katrin i Japan

PS
Är det någon som tror på alliansens jobbpolitik om det blir lågkonjunktur?
DS
19.36
kommentarer  
tack för adressen till resedagboken, kul att veta mer om Japan

- Ing-Britt
- 2007-sep-27 17.19

oj vad rörigt det verkar vara med din sjukskrivning, hoppas att det ordnar sig på bästa sätt

- Ing-Britt igen
- 2007-sep-27 17.22

Ing-Britt:
Jag hoppas sannerligen att de inte rör till det. Livet är tillräckligt krångligt som det är.

Tack för omtanken.

- Nisse
- 2007-sep-28 04.34


Arbetarna får väl slåss om pigjobben.

- Mq e-post
- 2007-sep-28 05.27

Jisses! Här händer det saker när man inte varit inne på ett tag. är du sämre igen?
Jag inser när jag läser att jag haft en otrolig tur med handläggare från FK och AF. Det du skriver verkar inte klokt.
Inte nog med att man inte mår bra utan det skas späs på ytterligare.
Hoppas verkligen det ordnar upp sig.
Ha det gott

- Mia
- 2007-sep-29 04.37

Mq:
Hejsan!
Personligen tror jag att då kommer arbetslösheten att slå i taket ordentligt samtidigt som det socila trygghetssystemet är satt ur spel. Många kommer att fara riktigt illa.

"Pigjobben" är nog redan då fullbesatta.

- Nisse
- 2007-sep-29 05.56

Mia:
Jo, jag har nog blivit sämre. Men jag vet inte varför eller vad det beror på.

FK här i THN & VGB har mycket märklig organisation. Men det har fungerat mycket bra, tills nu.

De har ingen organisation/rutin för de som har både sjukersättning & sjukpenning. Det är kanske inte så vanligt?

- Nisse
- 2007-sep-29 06.00


Torsdag
Skulle vart ledig idag men så blev jag ju kallad till FK i Trollhättan.

Så jag satte mig på bussen och åkte till jobbet som vanligt. Jobbade lite och gick sedan på FK-mötet.

Jag hade ju skriftligen begärt att få en ursäkt, det fick jag.

Men sedan kom en kalldusch, liksom. Jag hade ju skrivit att jag försökt få till stånd ett avstämningsmöte under minst ett halvår och det förstod inte handläggaren eftersom jag bara varit sjuk sedan i augusti.

Antagligen satt jag och gapade som en tom lomholk. Jag trodde inte det var sant det jag hörde. Jag sa att jag har varit sjuk sedan 2001 men mest från 2003 och sjukersättning från 2004.

”Ja jag ansvarar inte för delen med sjukersättning. Jag handlägger bara sjukpenningsdelen.”, säger då människan jag har framför mig.

Jag menade då att jag bryr mig nog inte i hur FK delar upp sig men jag är sjuk till 75% och kan bara arbeta 10 timmar per vecka. Och den sjuka delen omfattar samma sjukdom. Jag förväntar mig givetvis att vi då talar om hela mig. Men se det går inte. Aktuell handläggare kan inget om sjukersättning.

Så det avstämningsmöte vi ska ha nu på måndag morgon omfattar bara 10 av veckans 40 arbetstimmar. Jag har ju sjukersättning på 50% (20 av 40 timmar) och så är jag sjukskriven 50% (10 av 20 timmar). Det är bara de 10 (sjuka) timmarna som kan avhandlas på måndag. Inte de andra 20 (sjukersättningen), jösses!

Men handläggaren skulle försöka hinna lära sig lite om sjukersättning till måndag morgon – känns väldigt betryggande.

Men det är nya regler på gång. Det ska bli som så att en person ska få en handläggare som handlägger allt som har med personen att göra. Tänk, va fantastiskt. Det blir så som jag inbillade mig (önskade/trodde) att det var.

Noterade också att de har noll koll på sina (mina) papper. De vet liksom inte var de dokument finns som associeras med min person. De har tydligen inget centralt arkiv utan dessa papper finns hos aktuell handläggare och när de inte vet vilken som är aktuell handläggare eller om det är oklart (som när man har flera handläggare) ja då är det ingen som vet var dokumenten finns heller. Inte undra på att det har försvunnit papper som en har fått skicka in igen.

Nu ska jag dammsuga.
14.07 

2007-sep-26
Onsdag - komplettering
Nu har jag studerat färdigt på bilderna från Kroppefjäll och de jag valde kan ses på: ngnfoto.blogg.se
Rubriken:
Kroppefjäll. Insekter 070922.
16.34 

Onsdag
Jobbade lite på förmiddagen.

Träffade en cyklande Matti.

Hämtade ut medicin (Diclofenac) på Apoteket.

11:00 var det dags för avslappning i bassäng. Kändes väldigt bra. Men det är jobbigt när min tinnitus ökar.

Hemma testade jag att koppla förbi min s.k. mus-/tangentbord-/bildskärmssplitter. Så den nya bildskärmskabeln går direkt till datorn. Och se då fixade sig upplösningen. Nu har jag 1680x1050. Känns väldigt trevligt.
14.33 

Tisdag 2007-09-25
Ledig dag.

Slappade på förmiddagen.

Fick ett svar från LG-support angående nya bildskärmen. Svaret var typ: Du kan ändra skärminställningarna genom att välja via kontrollpanelen. Jag var tydligen otydlig i min fråga? Nåja jag skickade en komplettering.

Vid lunchtid laddade vi bilen med mor & far samt en bekant till dem som passat katten Maja när vi var till Kroppefjäll. Vi åkte sedan till norra IKEA i GBG.

Började med mat. Och så fixade vi en rullstol till farsan.

Far skulle ha en fotpall (poäng). Hustrun köpte en röd fåtölj (poäng). Jag köpte svarta muggar (syntes), en plastlåda till min bokhylla (lekman), en morgonrock (njuta) och ett hårdplastunderlägg (kolon) att ha under min kontorsstol. Hjulen har mojsat liksom sönder under själva golvmattan? Mor köpte en pläd och en toalettborste, utan gänger? Den hon (de) hade skruvade tydligen isär sig och så ramlade borstdelen ned i toastolen.

Vi köpte också en svart och en vit servis (syntes), några handdukar (näckten) och lite annat, en potatisskalare (charm) t.ex.
Namnen är kul på IKEA.

Väl hemma igen gick hustrun och tränade med Friskis&Svettis. Jag angrep posten och höll på att få hjärnstörtning. Ett brev från Försäkringskassan med följande lydelse:
Kallelse till avstämningsmöte den 1 oktober 2007
Tid: 8:15
Plats: Torpa vårdcentral

Syfte med mötet är att klargöra dina förutsättningar för återgång i arbete d.v.s:
· Hur sjukdomen påverkar din arbetsförmåga – vad du klarar respektive inte klarar med hänsyn till dina besvär
· Vilka eventuella insatser som behövs och är möjliga för att du skall komma tillbaka i arbete.

Du har möjlighet att ta med dig en stödperson till mötet.


Så här långt är allt väl, nu kommer resten:
Vi vill redan nu upplysa dig om att om du vägrar medverka eller delta i utredningen kan det medföra att din sjukpenning sätts ned eller dras in.” Och så övrig text.

Det där fick mig att gå i taket.
Till saken hör att jag försökt (och har tjatat) att få till stånd ett avstämningsmöte sedan i våras.

Satte ihop följande skrift och skickade till aktuell handläggare:
Hej.

Fick brevet, "Kallelse till avstämningsmöte den 1 oktober 2007".

Jag vet att det troligtvis är ett standardbrev och att ni sannolikt fått information eller har regler om att det ska formuleras på det sättet, enligt en "mall".

Men det gör mig dels skitförbannad och dels ledsen.

Här har jag sedan i våras försökt att få till stånd ett avstämningsmöte och så läser jag följande:

"Vi vill redan nu upplysa dig om att om du vägrar att medverka eller delta i utredningen kan det medföra att din sjukpenning sätts ned eller dras in."

Har ni ingen skam i kroppen?

Det är möjligt att ni har dåliga erfarenheter från andra sjuka (beter sig flertalet så?) men jag ingår inte i den "mallen". Jag vill att det ska hända saker och jag önskar verkligen att jag kunde arbeta i samma omfattning som före 2001. Och jag har försökt och jag försöker.

Vad står det i breven till de övriga kallade? Hotas de också? Får de löneavdrag om de inte kan komma?

På vår träff den 27/9 förväntar jag mig en ärlig ursäkt.

Jag vill också att vi tar upp den där formuleringen på avstämningsmötet och diskuterar vad det egentligen ger för signaler. Hur påverkar det den sjuke, mig.

Vår relation, du som handläggare på försäkringskassan och jag en långtidssjukskriven som förtvivlat försöker kämpa mig upp i sysselsättningsgrad, är viktig. Den måste vara positiv, för att rehabilitering och andra insatser ska ha gynnsam verkan samt skapa ett grundläggande förtroende. Vi måste samtliga arbeta för positiva drivkrafter.

Det brevet, är ingen bra grund att bygga förtroenden och positiva relationer på.

Nils-Gunnar Nordlund


Vi får se om jag får en ursäkt.


Resten av kvällen ägande jag åt ett antal frågor som handläggaren vill att jag ska fundera på tills vi träffas den 27/9.
De lyder enligt följande:
”· Hur skulle du beskriva:
- ditt hälsotillstånd?
- din sociala situation?
- dina intressen och fritidsaktiviteter?
- din utbildning och tidigare yrkesverksamhet?

· Hur tycker du att din sjukdom påverkar din förmåga att arbeta?

· Vilka möjligheter tror du finns både hos dig själv och din omgivning, för att din arbetsförmåga ska kunna förbättras?

· Vilka hinder tror du finns hos både dig själv och din omgivning, för att din arbetsförmåga ska kunna förbättras?”

Tyckte att det hela behövde kompletteras med två frågor:
· Vad har du gjort för att påverka din situation?
· Utöver ovanstående, vad tror du kan ha påverkat din nuvarande situation?

Hade svårt för att somna, ilskan höll mig vaken.
14.30 

2007-sep-24
Måndag
Jobbat förmiddagen.

Ringde doktorn på morgonen. Fick en tid för läkarbesök (26/10). Har också fått en tid för s.k. avstämningsmöte med Försäkringskassan, min doktor, chefen och en personalassistent (1/10).

Försäkringskassans handläggare ska jag träffa nu på torsdag (27/9).

Skulle hämta inringda mediciner på Apoteket. De hade inte just dessa. De kommer på tisdag så de får jag hämta på onsdag.

Tittade in på tidpunkten och frågade om 24-timmarskortet. Det kostar 230 SEK och det går bara att köpa på bussar? Men man kan åka tåg, spårvagn och färja med det.

Efter jobbet åkte jag till Överby och köpte en platt bildskärm en 20” med 1680x1050 pixlar.

Väl hemma visar det sig att det blir inte mer än 1280x1024 och det beror inte på grafikkortet, det klarar upplösningar upp till 2048x1536. Vid ett tillfälle lyckades jag skrämma upp det till 1360x1024. Har skickat en fråga till tillverkaren där jag vill veta hur jag ska bära mig åt att få den upplösning jag betalt för: 1680x1050.

Vi har varit ute på en promenad. Då passade vi på att hälsa på en arbetskamrat till hustrun, hon hade kattungar. Himla mysigt med kattungar.
18.55 

Söndag 2007-09-23
Även denna morgon blev det en promenad före frukosten. Vi hittade mor ute. Också på promenad.

Samma frukost.

Efter frukosten var det dags att packa och stuva in i bilen.

Vägen hem tog vi via västra sidan av Örsjön. Vi ville titta till hur det såg ut där vi tidigare haft s.k. sommarnöjen. Och så huset där syrran bodde en relativt kort tid.

I Vänersborg åkte vi till sonen så han fick ett besök av farmor & farfar och så fick vi ju hämtat katten.

Vi åkte sedan hem och packade ur katten och våra grejor. Hustrun åkte sedan vidare med mor & far till Överby och sedan hem.

Under tiden plockade jag i ordning och vilade mig lite.

Under eftermiddagen lurade jag på och undersökte huruvida mina ögon reagerar olika på en CRT-bildskärm och en TFT-bildskärm. Mina ögon mår mycket bättre av TFT-skärm.

Kom än en gång fram till att bildskärmsproducenter och handlare försöker blåsa en på det här med upplösning. Om en 17” platt bildskärm och en 20” har bildpunktsfördelningen: 1680x1050 så har 17”:aren betydligt högre upplösning. Fler pixlar per tum.
18.48 

Lördag 2007-09-22
Hustrun och jag tog en morgonpromenad. Vi hamnade givetvis mitt i en skogsavverkning. De gör ju ett köttfärsliknande jobb numer. På den promenaden hittade jag en blommande smultronplanta.

Frukosten var mycket trevlig. Bl.a. kunde man grädda sina egna våfflor. Och lägga på sylt och grädde. Eftersom Mor & Far var lite sena så blev resultatet att hustrun & jag åt frukost i två timmar :o)

Mitt på dagen fick hustrun sin behandling. På eftermiddagen gjorde vi ett försök i svamp alternativt lingonskogen. Det var väldigt tomt. Jag hittade däremot ett antal insekter som förevigades digitalt.

Efter en stunds vila var det dags för min behandling. Det första jag fick veta var att jag inte skulle få en hel ansiktsbehandling (med lermask) eftersom jag hade skäggstubb. Jag vet inte om det var bra eller dåligt.

Behandlingen var i alla fall helskön. Det var en slags halvkroppsbehandling. Baksidan masserades grundligt och sedan fick jag ansiktsmassage och då en halvmask av lera. Allt kändes väldigt avslappnande.

Kvällsmenyn var näst intill en upprepning. Fast nu var det ett rätt så segt lammkött i stället. I övrigt smakade maten bra, både igår och idag.
18.48 

Fredag (resten av dagen) 2007-09-21
Jodå lugnet kom. När vi väl var installerade på hotellrummet så besökte hustrun och jag en bubbelpool och därefter en stunds bastubad.

Mor & far fick sina behandlingar (massage och ansiktsbehandling)

Kvällsmenyn var tilltalande. Fågelköttet var kanske lite torrt?
18.47 

2007-sep-21
Fredag
Jobbat förmiddagen.

Hämtat bilen.

Ätit lite (mycket).

Rättat till i mitt dataprogram så att det nu sker en säkerhetskopiering av inmatade uppgifter.

Testade det hela. Så nu finns det ett nytt inlägg. Studera bilderna på: ngnfoto.blogg.se
Rubriken "Onsjökärret. Insekter 070920."

Nu ska jag sätta igång med att packa mina grejer.

Ut med allt till bilen. Inte glömma katten.

Katten till sonen.

Till mor och far och hämta dem.

Ta vägen förbi hustruns jobb och hämta henne.

Till Kroppefjäll SPA.

Kanske lugnet kommer?
14.08 

2007-sep-20
Torsdag
Ledig dag.

Var ut till Onsjökärret och fotograferade insekter. Kan konstatera att den utrustning jag har inte är en tip-top makroutrustning :o(

När jag gick där och smög så ringde mobilen. Det var bilverkstaden 5600 SEK kommer kalaset att kosta :o(

Ringde chefen (hustrun) och frågade hur vi skulle göra - det blev: betala.

Satt här nu på kvällen och testade (skarpt) mitt nya dataprogram. Upptäckte att jag inte skrivit någon funktion för att säkerhetsspara det som skrivs in. Jag lyckades radera information som jag skrivit om en massa bilder :o(

Dottern verkar trivas i Japan :o)

I morgon åker vi till Kroppefjäll SPA och kommer inte hem förrän på söndag :o)

Godnatt!
22.24 

2007-sep-19
Onsdag
Jobbat förmiddagen.
Har problem med ögonen - också.

Lämnade bilen till verkstad i Trollhättan. Vill att de kollar; avgassystem & styrning. Byter en trasig parkeringslampa (på bilen). Samt gör en vinterservice (byter olja t.ex.).

De skulle bli klara under morgondagen (torsdag).

Har pulat med mitt lilla dataprogram. Det går framåt. Nästan klar. Funkar precis som jag vill ha det.

Fick en bok med posten idag; "Trollsländor - i europa" av Åke Sandhall. Mycket vacker och mycket informativ.

Fick meddelande från dottern, via Resdagboken. Hon har det bra. Bl.a. skriver hon att hon är längst i familjen.

Sängdags!
23.38
kommentarer  
Oj, jag tycker jag är här och kikar mest varje dag, men nu har jag nog missat nåt. Har dottern åkt till Japan nu?

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-sep-20 11.00

Matilda:
Visst. Nu är hon där. Nu är ni ju nästan grannar :o).

Hon skriver och berättar om alla pinsamheter hon råkar ut för. Allt blir så oartigt, verkar det.

- Nisse
- 2007-sep-20 17.19


2007-sep-18
Tisdag
Ledig dag(?)

Tvingades till att vara behjälplig vid garagestädning samt därpå transport av skräp till återvinningscentralen.

Fick vila en stund efter det där.

Mesta lediga tid idag har jag ägnat åt programmering. Det går framåt. Jag har löst problemet med att komma åt s.k. EXIF-data från JPG-filer. Jag behöver inte köpa någon s.k. ActiveX (OCX) kontroll för VB6. Jag fixade koden själv. Därmed har jag mycket bättre kontroll.

Nu på kvällen har jag skött tvättandet i tvättstugan, precis färdig.

Dottern är i Japan. Vi har inte hört något från henne ännu.
22.47 

2007-sep-17
Måndag
Jobbat förmiddagen.
Tyckte nog att jag var lite piggare.

Kollade lite på staden (THN). Var inne till Expert och pillade på en s.k. GorillaPod. Ett stativ med liksom gripklor till kameror. Är osäker på om den klarar vikten på min kamera + obekjtiv.

Intog en hamburgermeny. Köpte en trisslott som jag givetvis inte vann något på.

Tog bussen hem.

Väl hemma kom jag på att dottern sitter ju på ett flygplan, på väg till Japan. Jösses!? Hoppas det går bra för henne. Hon ska vara där ända till juni/juli nästa år. Hon ska lära sig Japanska.

Vi har fått namn och adress till den familj hon ska bo hos den första tiden.

Givetvis hoppas vi på att vi ska få ihop pengar och hälsa på henne.

Jag har dock ett problem, det verkar som om jag blir bra mycket sämre av att flyga och åka hiss när höjdskillnaderna är stora. Begriper inte det där men besvären sitter i flera veckor.

Får jag rätt mediciner av min doktor så ska det nog fungera.

Har kommit en bit på mitt lilla dataprogram som ska underlätta administrationen inför publicering av mina digitala bilder på min fotoblogg.

För att inte uppfinna hjulet på nytt kommer jag nog att köpa en s.k. OCX-kontroll. Ett objekt man använder i programmeringssammanhang som antingen jag(du) själv skrivit koden till eller någon annan.

I mitt fall handlar det om hur man enklast ska få läst in s.k. EXIF-data från en digital bild. Jag är beredd att betala ca 600 SEK (90 USD) för en sådan färdig funktion (OCX-kontroll).

Nåja, man får pröva den där EXIF-kontrollen i 30 dagar. Så jag knåpar på.
16.05
kommentarer  
Det där med att man blir dålig av hissar och flygplan hör till nackskador. En långsam hiss fungerar ofta bra , medan att åka en snabb hiss endast en våning upp eller ner kan sätta igång symptomen. Jag har för mej att det är många som lider av samma sak utan att egentligen känna igen av vad symptomen kommer.

Kram

- Gunveig
- 2007-sep-18 05.10

Gunveig:
Tack för den informationen. Då är man inte ensam...

- Nisse
- 2007-sep-18 17.45


2007-sep-16
Söndag
Vaknar mycket på nätterna numer. Det tjuter/väser som bara den i huvudet och i natt lät det som klockor i huvudet, också. Knepigt att det är som värst när jag sover?

Har fixat med mina bilder idag. Är lite irriterad över att det ska var så krångligt och få det hela att fungera smidigt.
Har bestämt att jag ska skriva ett dataprogram som ska underlätta för mig, i förarbetet till att publicera mina bilder.

Nu på kvällen har vi varit och jympat med Friskis&Svettis. Vi hade tänkt att jympa för Pontus men vi missuppfattade tiderna och hamnade på Helenas pass i stället. Bra det också!

Nu ska jag börja programmera...
19.28 

Lördag 2007-09-15
Bra väder på förmiddagen. Lite blåsigt. Cyklade bort till Onsjökärret. Hittade massa intressanta djur. Kolla bilder på: ngnfoto.blogg.se.
Rubrikerna:
Onsjökärret. Snok 070915
Onsjökärret. Några insekter (nya, för mig) 070915

Vilade, många timmar.

På kvällen åkte vi till goda vänner (T&M) på kräftskiva. Vi tog vägen om sonen han skulle ha inflyttningsfest.

Vi lämnade festen rätt så tidigt. Jag kände mig konstig i huvudet. Har inte känt sådär tidigare?

Skönt å komma i säng.
19.23 

2007-sep-14
Fredag
Jobbat förmiddagen, mådde inte alls bra. Var liksom i en bubbla. Men nu är det bättre. Vilade ett par timmar när jag kom hem. Det verkar inte som om cykla eller inte har någon större betydelse för orken på jobbet. Men jag ska i alla fall åka buss fr.o.m. måndag. Tog bilen idag.

Det blev ju lite bättre väder så jag tänkte mig ut till Onsjökärret och försöka få bättre bilder på de där Vattensorkarna. Tänkte nog inte färdigt där eller som man kan säga ”där hade jag allt otur när jag tänkte”.
Regnet hade ju gjort att vattennivån i kärret steg. Så pass mycket att det hål, i den s.k. strandkanten, var helt övertäckt med vatten. Då går det inte att få vettiga bilder på Vattensorkar som ilar in och ut. Det går att se dem ändå, simmande in och ut. Men det blir inga bra bilder.

Det blåste som attan så jag skippade andra tankar om bildjakt.

Hemma satte jag mig med gårdagens bilder. De kan studeras på: ngnfoto.blogg.se.

Rubrikerna:
Onsjökärret. Fågel 070913
Onsjökärret. Sniglar 070913
Trollhätte Kanal (Karls Grav) Fisk 070913
Onsjökärret. Några insekter 070913

Läste i morgonblaskan att nu ska regeringen tuffa till det ytterligare för de sjukskrivna. Ja jösses. En får väl hoppas att det endast är fuskare som åker dit och fångas upp.

Sedan har jag funderat lite på det där med arbetslöshet och jobb. Om nu alla arbetsplatser strävar efter att bli effektivare, slimmar sin organisation m.m. Så blir resultatet färre jobb.
Industrin automatiserar ju mer och mer, det kräver också färre folk.

Vilka jobb är det tänkt att folk ska jobba med?

Är det inte dags att revidera det tänket. Byt ut ”arbete åt alla” med ”sysselsättning åt alla”. Vi måste acceptera att alla inte kan vara i den s.k. produktiva sektorn.

Om det är tänkt att de flesta ska arbeta i den s.k. tjänstesektorn så kan det gå riktigt illa när vi går in i en lågkonjunktur. Men det skiter väl nuvarande regering i.

Lite märkligt är det, egentligen. Nuvarande regering är ju egentligen för en relativt hög arbetslöshet (det är EU också). Det håller lönerna nere och skapar en relativt lättillgänglighet på arbetskraft, när den behövs. Det är ju det som skapar den s.k. flexibla och rörliga marknaden som främst moderaterna vurmar för.

Jag tror inte ett skit på den här regeringen. De kör racet med den s.k. arbetslinjen endast beroende på att de då får mandat att sätta åt de som redan har det jobbigt (och som kostar, anser de), arbetslösa, långtidssjukskrivna, sjukskrivna etc. Framtiden får visa om jag har fel.
17.56 

2007-sep-13
Torsdag förmiddag
Nu har jag publicerat bilderna från igår. Se dem på: ngnfoto.blogg.se.

Rubrikerna:
Onsjökärret. Sork 070912
Plåtvittjandet. Överby. Mus 070912
Plåtvittjandet. Överby & Onsjö. Några insekter 070912
Onsjökärret. Gröngöling 070912
Onsjöplåten. Skogsödla 070912
10.43 

2007-sep-12
Onsdag
Jobbat på förmiddagen.

Tog det lugnt hem – härligt väder.

Kollade lite i bokaffären i Trollhättan. Cyklade sedan till Överby och ställde svåra frågor till personalen på EL-Giganten om vad man behöver när man vill sätta upp en egen WEB-server (givetvis visste de inte det).

Stannade vid Överbyplåtarna. Det fanns massor med spännande djur att fotografera; Skogsmus, Dödgrävare, någon slags Stekel, Läderlöpare m.m.

Trampade sedan till plåten på Onsjö där solade en Skogsödla.

Hem och drack lite kaffe och cyklade sedan till Onsjöträsket. Där riggade jag upp kameran på stativ och med fjärrutlösare och satte mig och väntade på Vattensorken. Den kom. Men kamerans autofokus krånglade. Det var grässtrån i vägen som ställde till det. Fick en relativt hyfsad bild till slut.

Cyklade sedan till Onsjöplåten, igen. Där solade nu tre Trollsländor och Skogsödlan.

Alla dessa bilder kommer jag att publicera i morgon.

Nu är det dags att sova.
23.36 

2007-sep-11
Tisdag
Då har jag jobbat lite idag.

På hemvägen handlade jag lite på Överby. Lite blommor bl.a. Hustrun och jag har bröllopsdag idag, 31 år.

Stannade till vid plåtarna också. Inga Kopparödlor men väl lite andra kryp. Titta på dem på:
ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Plåtvittjandet. Överby. Några insekter 070911”.
20.33
kommentarer  
Grattis på bröllopsdagen!

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-sep-13 06.52

Matilda:
Tackar!

- Nisse
- 2007-sep-13 07.20


Tisdag förmiddag
Glada björnjägare.
Läste en artikel, sid 9, i ttela den 7 sepetember 2007. Rubrik: Lyckad björnjakt för Bengt-Olof.
Jag vet att det förekommer björnjakt och annan jakt och att det måste viltvårdas, jag är inte naiv på det sättet.
Men jag börjar undra när jag läser följande: ”Så här bra har jag inte mått sedan jag föddes.” och ”Då sköt jag mitt i björnen, rakt i bröstet. Då viker han huvudet mellan ramarna och rullar ned i diket.” samt ”… tog den sig cirka 30 meter.” och till slut ”Sedan gällde det att få bort hundarna, så jag kunde skjuta det avlivande fångskottet.”

Det här var alltså den här Bengt-Olofs lyckligaste stund.

På bilden i tidningen sitter han på backen med den döda björnes huvud i knät och ser stolt ut.

Jägare mår bra (bäst) om de får döda något.

Det här är ju beklämmande. Vad uppnås? Ärofullt? (knappast) Spännande? (troligtvis)

Nä, åter igen: Bara heltidsanställda viltvårdare ska få sköta viltvård.

Ta detta med Älgar. Skogsägarna vill ha bort Älgarna, skjut dem, allihop, de bara förstör (kostar pengar). Jägarna vill inte det. De vill ha fler Älgar – så det finns något att skjuta på. Intressant.

Och med anledning av spänning så kan jag skriva under på att det är minst lika spännande att ”jaga” med kamera.

Ja nu vet jag ju inte det egentligen eftersom jag aldrig jagat djur med skjutvapen. I min ungdoms oförstånd var vi tre kamrater som med pilar och pilbåge skulle skjuta Älg. Vansinnigt spännande men någon Älg blev det inte. Däremot tre skiträdda ungar som kutade för livet hem genom skogen.
09.47
kommentarer  
Grattis i dag!
Mamma och Pappa

- Nisse och Eva
- 2007-sep-11 09.14

Vem?:
Tackar så mycket!

- NGN
- 2007-sep-11 11.06

Grattis Nisse och "hustrun". Det kan man inte tro, då man ser er, att ni varit gifta så länge! Det där med älgarna och jägarna vill jag gärna diskutera mer med dig (kanske på Lördag- kräftskivan?). Vet du att 95%av alla skogsägare också är älgjägare? Tala om moment 22-läge!

- Håkan e-post
- 2007-sep-11 17.34

Håkan:
Tack för de trevliga orden!

Ja det verkar bli kräftskiva till helgen, igen. Ska bli kul.

Låter bra att du kan komma. Hade blivit väldigt ensam kille annars om jag fattat det hela rätt. Vi får se.

- Nisse
- 2007-sep-12 18.44


2007-sep-10
Måndag morgon.
Miljökris!
Vi det här laget borde väl ingen gå ovetande om att jorden idag är mitt upp i en miljökris.

Om vi nu antar att människan har del i eller är orsak till nuvarande miljöförändringar så borde ju rimligtvis varenda människa bli näst intill paniskt rädda.

Blir de det?

När jag funderar på det här så kommer jag fram till att det verkar som om människan inte vill bli räddad – oavsett om nu människan är orsak eller inte till nuvarande miljöförändringar. Eller så är hon osmartare än en struts.

Vi super för mycket – alkoholskadorna och relaterade alkoholskador ökar lavinartat.
Vi äter för mycket – fetman skördar fler och fler liv.
Vi kör för fort – fler och fler dör i trafiken.
Vi överkonsumerar (köper mer än vi behöver) – vilket bevisligen kostar energi och miljö.

Det går säker att utöka ovanstående lilla lista med fler galenskaper som människan har för sig. Galenskaper som tydligt visar att gemene man inte verkar vilja bli räddade.

Nu har jag inga siffror som kan belägga följande men jag har en känsla av att vi som tar nuvarande miljöförändring på allvar, är i minoritet.

Lägg därtill världens krig, profit- och makthunger samt oljeindustrin.

Det finns mycket som inte står på miljöivrarnas sida.
08.05
kommentarer  
Tack för hjälpen med Lönnaftonflyn! Hade nästan givit upp hoppet. Fin fotoblogg du har! Jag tycker också om att smyga omkring i naturen och leta kul djur att fånga på bild.

- Raz  hemsida 
- 2007-sep-10 16.04

Raz:
Hej. Bara kul att kunna vara till nytta. Har själv haft problem med att artbestämma larver och annat emellanåt.

- Nisse
- 2007-sep-10 16.39


2007-sep-09
Söndag
Härlig morgon.

Pigg och fräsch i huvudet. Blev inte så mycket igår, på kräftskivan.

Cyklade till Onsjökärret. Smög omkring i ett antal timmar. Resultatet blev; två Skogsödlor, en Trollslända, en Blomfluga och en Huggorm. Snokarna lyste med sin frånvaro? Bilder kan ses på: ngnfoto.blogg.se. Rubriker som innehåller: ”Onsjökärret” & ”070909”.

Var ordentligt trött efter naturbesöket. Vilade ett antal timmar.

På hustruns schema stod det idag att vi (notera ”hustruns schema” & ”vi”) skulle plocka ned sommargrejer till förrådet, städa ut sonen, ordentligt samt se till att han fick sina grejer som han har i vårt förråd.

Före det tog vi en promenad.

Och nu är det snart natten.
21.55 

Lördag 2007-09-08
Hade tänkt och gå ut i naturen och fotografera på morgonen. Taskigt väder.

Kl 11:00 hade jag bestämt träff med mor. Det skulle handlas. Så vi roade oss på Överby. Före det var vi och satte blommor på syrrans grav.

hade vissa problem med att hitta två havskräftor som hustrun skulle ha.

Vilotid.

På kvällen var vi bjudna till vänner (H&K) på kräftskiva. Tackar så mycket för en trevlig kväll! Sonen körde oss dit och hämtade oss senare.
18.03 

2007-sep-07
Fredag
Lite sovmorgon. Jobbade mellan 09:00-12:00.

Hem och åt lite. Vilade.

14:00 var det dags för besök till sjukgymnastiken. Hade bestämt mig för att göra slut med akupunkturen.
Nu ska jag i stället få gå på avslappning i bassäng och senare ska jag få gå utbildning i stresshantering kombinerat med avslappningsteknik. Det tror jag blir bra.

Senare på eftermiddagen gav jag mig iväg till Onsjökärret. Där hittade jag: Huggorm, Snok, Kärrspindel, Trollsländor, andra konstiga insekter, Lövsångare (tror jag), Kaveldun och så spanade jag länge på något råttdjur, eventuellt sork. Kan inte artbestämma. Bilder kan beses på: ngnfoto.blogg.se. Rubriker som innehåller: ”Onsjökärret” & ”070907”.

Jag tog också svängen om plåten, på Onsjö. Där fann jag två små Skogsödlor. Men de var så kvicka så att få dem på bild visade sig omöjligt. Jag tog 6 bilder men inte hittar jag några ödlor på de bilderna?

Hemma hade hustrun gräddat pannkakor, mums!

Nu är det dags att natta.
23.21
kommentarer  
Pannkakor! Nu vet jag precis vad jag ska göra till lunch imorgon.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-sep-08 11.19

Matilda:
Visst. Ett utmärkt alternativ!

- Nisse
- 2007-sep-08 11.47


2007-sep-06
Torsdag
Ledig dag (de börjar bli jobbiga de där, lediga dagarna).

Ringde ju sjukvårdsupplysningen igår och de sa att jag skulle ringa ögonmottagningen idag, på morgonen. Gjorde så och berättade om mina ögonbesvär. De ville titta på mig. Jag fick tid kl 11:00.

Jag som hade sett fram emot en dag då inget var inbokat. Ingen akupunktur. Ingen tandläkare. Inget annat som skapar olust.

300 SEK. Nu har jag frikort (t.o.m. aug 08).

Gissa vad de kan hitta på, på en ögonmottagning?

Nu blev det inte så farligt men de kunde ha sagt att jag inte skulle kört bilen till lasarettet.

Fick en massa konstiga droppar i ögonen. Det var bedövningsdroppar och droppar som skulle vidga pupillerna. Och nog blev de vidgade alltid.

Jag fick en lapp att läsa, medan jag väntade på att pupillerna skulle vidga sig maximalt, den handlade om Glaskroppsavlossning, skrumpnande glaskropp och i slutändan näthinneavlossning.

Ögondoktorn tittade mig grundligt i ögonen. Han hittade grodyngel? Flera stycken. Om jag förstått det hela rätt menas de där små svarta fläckarna jag sett skymten av någon gång. Trycket i ögonen var OK.

Annars hittade han inga alvarliga fel. Han letade efter blödningar och bristningar i näthinnan.

Så länge det bara handlar om glaskroppsavlossning så görs inget, man får leva med besvären, det är ofarligt och enligt texten avklingar de sakta av sig själv.

Risken för näthinneavlossning i mitt fall bedömdes som liten då jag har så lite närsynthet (+3).

Däremot ska jag akut kontakta ögon om något av följande skulle visa sig:
1. Markant ökande ”figurer” framför ögat.
2. Allt oftare uppträdande ljusblixt-fenomen (det jag har).
3. En mörk, ogenomtränglig gardin inskränker synfältet i dess ytterkant åt något håll.
4. Kraftig synförsämring.

Det där ljusblixt-fenomenet kan också bero på migrän. Och eftersom jag inte haft någon huvudvärk så sa han att man kan ha migrän utan att ha ont i huvudet. Är det migrän då?

Eftersom jag inte kunde köra bil hem så gick jag till hustruns arbetsplats och pratade med henne. Jag cyklade hem på hennes cykel. Hon tog bilen.

Det var attan vad ljuskänslig jag blev. Efter att jag vilat ett par timmar åkte vi ut till Gaddesanna och promenerade jag fick ha både solglasögon och keps.

På väg tillbaka mot bilen korsades vår väg av en larv av Vitsprötad skymningssvärmare (Hyles euphorbiae). Bild på den kan ses på: ngnfoto.blogg.se. Rubriken: ”Gaddesanna. Larv 070906”.

Hustrun har åkt till jympan. Jag är hemma jag och slickar mina sår…
19.05 

2007-sep-05
Onsdag
Ledig dag.

Härlig morgon. Solen skiner. Det betyder att det kanske går att hitta någon sensolande orm?

Var ut till Onsjökärret. Hittade en Storskarv, en Kråka, två Snokar, en Trollslända. Såg skymten av en liten Skogsödla. Fastnade också för en Nyponrosbuske. På en fotbollsplan satt en Sädesärla och gjorde rent sina fjädrar men där blev det inga bra bilder, avståndet var för långt. De bilder som jag tyckte dög kan beses på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna som innehåller: ”Onsjökärret”, ”Onsjö” & ”070905”.

Jag promenerade fram och tillbaka. Kom inte åt min cykel. Sonen har fått låna nyckeln till cykelförrådet. På hemvägen blev det svårt. Har numer ett vänsterknä som krånglar och utöver det så satte vänsterfoten igång med att värka.

Efter mat blev det dags för vila. Kände mig inte så värst pigg. Vaknade när det var 45 minuter kvar till tiden för akupunktur. Hade planerat att ta bussen (ingen bil eller cykel att tillgå). Duschade, klädde mig snabbt och var ute vid busshållplatsen precis 14:30. Bussen ska lämna ändhållplatsen 14:28 och ska sedan vara vid vår hållplats 14:30. Det kom ingen buss. Antagligen hade busschauffören startat lite tidigare eller så körde han lite fortare än vad tidtabellen angav.
Jag gick in och ringde sjukgymnastiken och meddelade att jag inte kunde komma. Sedan gick jag och lade mig igen. Efter att ha tagit ett par ipren. Känns som om jag har en förkylning som inte vill bryta ut?

Sonen kom och lämnade tillbaka nycklar.

Hustrun kom hem.

Ringde sjukvårdsupplysningen. Har sedan ett par dagar ett irriternade fenomen i vänster öga. En slags ljusblixt. En ljusbåge i övre vänstra delen av synfältet. Kommer när jag rör ögonen på något speciellt sätt.
De skulle kolla med ögonjouren och sedan ringa tillbaka.
Jag ska ringa ögonmottagningen i morgon och få en tid för undersökning.
22.33 

2007-sep-04
Tisdag
Ledig dag.

Dagen mörkas inte bara av moln utan också av att jag ska till tandläkaren, igen. Hoppas att den går att laga, billigt, och utan allt för stort lidande.

Förökte hålla tankarna borta från tandläkarbesöket med lite fixande med mina bilder och bokläsande.

Tiden gick inte att tänja. Klockslaget närmade sig obönhörligt.

Efter en jobbig (motvind) cykeltur vacklade jag på ostadiga ben in till tandläkarmottagningen. Behövde inte vänta länge, attans.

Det gick att laga utan större ingrepp (1070 SEK). Bedövningen jag fick var i värsta laget. Tog flera timmar innan den släppte.

Hemma pysslade jag med lite av varje.

Eftersom sonen tagit bilen så hade han transporterat hustruns cykel till järnvägsstationen. Vädret hade blivit lite bättre så jag bestämde mig för att cykla dit och möta hustrun.

Tillbaka hem igen. Började tanka bilder till Diino. Krånglar, vad annars? Nu är en egen FTP-server (WEB-server) väldigt nära.
20.12 

2007-sep-03
Måndag
Arbetat hel dag.

Det första jag gjorde när jag kom till jobbet var att ringa tandläkaren och få en tid för lagning av den trasiga tanden. Fick tid kl 12:20 i morgon tisdag. Blandade känslor där.

Idag hade vi uppföljningsdag av planeringsdagen. Vi har också bokat en uppföljning av uppföljningsdagen – eh?

Var väldigt degig i skallen när jag cyklade hem. Lyckades köpa 3 liter mellanmjölk.

Stannade vid plåtarna, vid Överby. Hittade några Kopparödlor och en skalbagge. Kan beses på: ngnfoto.blogg.se. Rubrikerna som innehåller: ”Plåtvittjande, Överby.” & ”070903”

Cyklade till plåten vid Onsjö också men där fanns inget, under den. På den satt en Köttfluga och en Orangeröd Trollslända (hona). Jag hann också se en liten Skogsödla smita iväg. Det enda som blev något på bild var Trollsländan men det blev lite suddigt.

Väl hemma konstaterade jag att sonen har flyttat, nästan. Det är skor, kläder och en massa papper kvar.

Katten Linus är rätt så sällskapssjuk. Bäst att kolla om han har mat? Det var nästan slut. Så det är nog sällskapssjuka, kanske?

Nu ska jag lägga mig och vila lite och hoppas på att en del av mina besvär lättar. Har just nu irriterat känselbortfall i höger tumme och en brännande känsla i densamme. Värk i höger och vänster underarm. Värk i höger överarm. Väser i huvudet. De där besvären har jag nog jämt, egentligen, men de bler liksom mer eller mindre.
19.22 

2007-sep-02
Söndag (Herrfallet, Arboga)/Hemma
Efter frukost var det att sätta igång med stugstädning. Jag skötte packningsdetaljen.

Vädret var väl sådär men jag fick med mig de andra på lite skattjakt (GPS-gömme-letande). Hemma hade jag dokumenterat och valt ut tre platser. Vi åkte till alla tre men vi hittade bara två.

Helgen tillsammans (jag, hustrun, sonen och dottern med sambon) avslutades med mat på Dinners.

Efter maten åkte jag och sonen hem till Vänersborg via Trollhättan där vi hämtade katten hos hustruns syster, med familj. Katten hade skött sig bra.

Hustrun och dottern med sambo åkte norrut, till Gävle.

Och nu är då jag och sonen hemma. Har packat upp och plockat i ordning. Har också organiserat alla bilder 215+18 st samt bränt en CD med en del bilder som ska skickas till dottern.
21.14 

Lördag 2007-09-01 (Herrfallet, Arboga)
Vi var väl relativt tidigt upp på morgonen. Efter frukost åkte vi in till Arboga. Vi skulle gå på marknad. Nu var inte den där marknaden så där värst omfattande men det var kul att gå och kika. Och studera infödingarna.

Vi fikade vid Torget. Åkte sedan och handlade lite grillmat.

Tillbaka till stugan blev det mat. Efter det kastade vi kubb. Tills det började småskvätta från ovan. Vi lärde också känna en svart katt.

På kvällen blev det grillning – i ny fotbollsgrill. Funkade bra. Katten höll sig i närheten och det hade h*n gott av. Det blev lite rester.

Jag lade mig bra mycket tidigare än de andra. Kände mig konstig. Somnade relativt fort. Vaknade en massa gånger.
20.57 

Mera fredag 2007-08-31 (Herrfallet, Arboga)
Efter en l å n g bilresa kom vi slutligen fram till Herrfallet. Dottern och sambon var redan installerade i stugan.

Under bilresan sprack(?) en tand för mig. Den högra, nedre, inre kindtanden. 1/4 (minst) lossnade. Och jag som var hos tandläkaren i tisdags och då var allt bra? Kanske gjorde tandläkaren något? Måste ringa på måndag.

Vi dukade upp och åt bl.a. ett par goda pajer som hustrun gjort i ordning hemma. Därefter var det bastu som gällde. Bastun låg vid sjön (Hjälmaren). Stort och fint. När vi (pojkar) var ordentligt varma tog vi oss ut för ett dopp i sjön. Lättare sagt än gjort. Det var långgrunt och gyttjebotten – stor besvikelse men det blev liksom något roligt av det. Gång nummer två hittade vi ett lite bättre ställa, lika grunt men något stabilare botten.

Vi kom väl i säng ca 24:00.
20.55 

arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6