OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2007-okt-31
Onsdag
Jobbat förmiddagen (2 timmar)

Åkte sedan till bassängavslappningen. Idag slappnade jag tydligen av på rätt sätt - jag fick beröm? Jag trodde jag sov...

Idag hade alla nakenskydd på sig i bastun. Och vi diskuterade ljud- och ljusterapi. Det där med ljudterapi gick jag igång på. Man ligger på en slags bädd och så går bastonerna in i kroppen och liksom masserar. Om det inte blir någon operation (ja det vet man ju inte) så kan det där ju vara något som kanske underlättar och lindrar. Eller varför inte i väntan på en eventuell operation?

Efter bassängavslappningen blir det buss hem och sedan mat. Sedan slår liksom tröttheten till. Det går bara inte att hålla sig uppe. Bara att bädda ned sig. Försöker vakna flera gånger. Hamnar i s.k. komasömn. "Nu går jag upp!" Tänker jag, bara för att upptäcka att man vaknar till en stund senare. Och sådär håller det på. Kom i alla fall upp ca 16:30.

Nu ska jag strax gå och lägga mig, igen. Och stoppa i mig ett gäng muskelavslappande preparat. Musklerna i överkroppen går på högvarv, fast inte jag, liksom.

Men först ska jag skriva till Mortimer.
21.17
kommentarer  
Jag har gått på nånting som heter Fysioakustisk stol. Det är ljud som sätter igång olika vibrationer i stolen/sängen man ligger i. Efteråt blir man avslappnad, trött och väldigt kissnödig. Om det är samma sak vi pratar om, så kan jag bara säga att SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT. Det lönar sej absolut att prova på.

- Gunveig
- 2007-nov-01 12.53

Gunveig:
Låter ju vettigt med en stol...

Får ta och undersöka det där och se vad som kan finnas i närområdet.

- Nisse
- 2007-nov-01 15.07


2007-okt-30
Tisdag.
Varit och jympat. Befriande. Lite ont i hö knä men det har faktiskt spökat i en vecka nu...

Försöker och få tag på doktorn som opererade mig i nacken. Kan bli knepigt, han är ju privat nu...

Men det jobbar på, min jätteduktiga vårdcentralsdoktor hjälper mig att ta tag i det här. En remiss till ortopeden kan vara påväg.

Vad har hänt idag, i övrigt...?

Brodern var här på en fika. Vi diskuterade drivrutiner till nätverkskort bl.a. (Visst låter det skitintressant?)

Före det grenslade hustrun och jag cyklarna och trampade till Överby. Där tittade vi bl.a. på någon slags fåtölj som skulle kunna, främst, passa hustruns onda rygg. Svårt, jättesvårt...
21.39 

2007-okt-29
Måndag
Jobbat förmiddagen. Eller rättare, jag har varit på brandutbildning.

Hemma ringde jag till Ortopedmottagningens tidbokning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) i GBG. Det var nedslående besked.

De har sorterat bort alla (återfall) äldre än 1 år. P.g.a. resursbrist. Resursbristen består bl.a. i att tre ryggkirurger, som under många år lärt upp sig inom SU, nu har startat privat operationsmottagning.
En annan orsak är ju också politikens spariver.

Troligtvis kommer en skickad remiss att gå tillbaka till den som skrev den (vårdcentralsdoktorn). P.g.a. att mitt tillstånd inte är så allvarligt. Det krävs minst förlamningar.

Och med den där remissen ska det följa nytagen s.k. slätröntgen och magnetröntgen. Mitt problem här, är att inom NU-sjukvården och NÄL är kunskaperna om nackar rudimentära. Och röntgenläkarna är inga hejare på sin bedömning heller. Kompetensbrist. Jag har ju blivit felbedömd förut.

Skulle det nu gå att få en remiss med RTG & MR till SU så kommer ju den tillbaka. Då kan det kanske öppna en möjlighet att få bli bedömd i en annan region (landsting), men bara kanske.

Ingen direkt ljus möjlig framtid. Hur ska det bli?

Kan inte låta bli att bli lömsk på alliansen och fega gråsossar (alla är de i händerna på ”marknaden”). Som roar sig med att jaga svaga, halta och lytta. (Koncentrera er på fuskarna!)

Begriper inte att Alliansen klankar ned på tidigare s-regering? De förde ju en utmärkt borgerlig politik (då bräkte inte alliansfåren så högt…).

Alliansen kom till dukat smörgåsbord. Vad gör de då? Givetvis sätter dessa frossare igång med att äta upp allt. Tänker de duka upp nåt igen?

De yrar så ini attan om alla nya jobb. De hänger ihop med om det är hög- eller lågkonjunktur, så tagga ned lite.

När ska det skapas riktiga, varaktiga jobb, som behövs, där det behövs? Inom hälso- och sjukvård och skola t.ex. De bågnar ju under sin resursbrist.
16.14
kommentarer  
Vilket korkat system. Har politikerna i Sverige aldrig hört om förebyggande sjukvård. Har för mej att det kostar en del mera att vårda sen när patienten är förlamad istället för att i tid göra någonting. Hu, vad jag blir arg.

- Gunveig
- 2007-okt-30 05.23

Gunveig:
Det förebyggande arbete som byggts upp, har och håller på att raseras. Med hänvisning till sparkrav...

- Nisse
- 2007-okt-30 12.44

Kanske ett bra sett att spara om man ser kortsiktigt. Kanske det blir ändring sen om nån politiker blir ordentligt sjuk, men dom har väl råd att gå till en privatläkare =(

- Gunveig
- 2007-okt-30 14.36

Gunveig:
Det är ju det som är problemet, delvis. Att de är ju inte i närheten av "vanligt folk". Sedan verkar det som om ansvaret, makten också bidrar till att skapa större avstånd. Till just de människor de är satta att värna om. De liksom glömmer sin gärning och blir ett offer för "mammon". Deras politiska karriär blir viktigare...

- Nisse
- 2007-okt-30 16.34


2007-okt-28
Söndag
Mysig frukost, efter en god natt, med våra goda vänner M&M.

Promenad, lite väl rask för mig.

Sedan vinkade vi av M&M. Herr M skulle med flyget till Tyskland. Fru M skulle väl hem, antar vi.

Ute har det utvecklats ett ruskväder.
Har till och från ägnat dagen åt att sitta framför datorn och läsa och begrunda. Dels andras livsöden och så ett försök att sammanfatta mitt eget. Utifrån den sjuka delen: Cervikal Spinal Stenos. Är klar med alla åren håller på med 2007 nu. Är väl snart framme i nutid.

Länken till min nya "sjukdomssida" finns här till vänster (det röda). Klicka på "Cervikal Spinal Stenos".

Nyttigt att göra sammanfattningar och reflektioner, på sitt eget liv. Vad har hänt? Vad gör jag åt (med) det? Egentligen? Vilken framtid vill jag ha? Vad är rimligt?

Till morgonen ska jag på brandutbildning, hela förmiddagen. På kvällen har jag tvättstugan.
22.55 

Lördag 071027
Härlig morgon, sov bra i natt.

Våra vänner M&M kommer. Vi äter lite sedan tar vi bussen till Trollättan och Vinmässan på Folkets Hus arrangerad av Munskänkarna.

Biljett får man bara ur-hand-i-hand. 200 SEK kostar det och då fick man ett vinglas och två häften med 10 kuponger vardera, en penna och ett häfte med alla vinsorter beskrivna.

Vinerna kunde avsmakas uppdelat på 10 stationer, efter druvsorter, 211 olika viner. 5 kunde avsmakas i en vintest och två vid en förläsning om Rioja-viner.

Det var helt suveränt! Eftersom vi var där relativt tidigt så kunde man gå och botanisera lite i lugn och ro, mot slutet blev det nästan irriterande trångt och vinerna började ta slut. Mellan varje vinsort kunde man ta vitt bröd och bubbelvatten.

Vi var på två föreläsningar. Den första; "Choklad med goda drycker", föreläsare: Benny Eriksson. Utöver kunskap om choklad levererade också Benny en kulighet: Han vände sig till oss herrar och sa att nu skulle han ge oss tips på en trerätters perfekt middag. Han beskrev en urläcker förrätt och en lika läcker huvudrätt samt en smaskig efterrätt och till varje ett dryckförslag (vin givetvis). Och så avslutade han: "Och mina herrar, funkar inte det här - byt dam!"

Föreläsning nr två, som vi var på: "Det nya Rioja" med Michel Jamais var inte lika roligt. Det var mer högtravande och vände sig till vana vinprovare med Rioja som specialitet eller intresse. Så en annan öldrinkare kände sig inte riktigt hemma bland alla konstiga namn och beskrivningar. Dessutom var jag så kissnödig så det höll på att gå riktigt illa. Jag var tvungen att smita ut och lätta på trycket.

Jag tror att jag mäktade med att smaka på ca 12 olika viner. Ska inte redogöra för dem för det var ingen som träffade rätt. Jag är helt enkelt ingen älskare av vin - men jag försöker. Var är alla ölprovarmässor?

Vid provsmakandet av det 5:e vinet höll jag på att dö. Jag satte i halsen, rejält. Och sedan sved det en bra stund efteråt. Tog väl nästan 45 minuter innan jag var någorlunda funktionsduglig igen.

Hejade på många jag kände och pratade lite med en del.

Jag vet inte hur många det var där men det var många hundra, kanske 1000 (samtidigt)? Det var nog betydligt fler besökare, det kom och gick folk hela tiden. Mycket lyckat.

Vi tog bussen tillbaka till Vänersborg och Onsjö. Där blev det god mat och mysig samvaro. Relativt tidigt i säng. Vi var alla rätt så trötta.
12.28 

2007-okt-26
Fredag
Läkarbesök
Var till vårdcentralsdoktorn på förmiddagen. Det blir fortsatt sjukskrivning. Alltså fortsatt arbete 10 tim / vecka.

Har troligtvis en diskbuktning i nivå C7, åt vänster. Det innebär att för jag hakan ned mot bröstbenet så värker det till som attan i vänster överarm - så det gör jag inte. På morgonen kan det dock gå bra. Sedan blir det värre under dagen.

Tar nu medicin mot värk 3-4 ggr per dag.

Det värker ständigt i underarmarna men medicinen hjälper ganska bra.

Fick en hel påse mediciner. Ska få en kontakt med en kurator (och kanske massage) och så ska jag försöka få en tid till ortopeden på Sahlgrenska i GBG. Det kan faktiskt gå snabbare om jag sköter det själv än att gå via remiss. Det är i alla fall värt ett besök.

Mobiltelefonen
Var och hämtade den på det s.k. paketutlämningsstället (åh... vad jag saknar posten, gamla fina posten...)

Den här funkar till belåtenhet. Den är nu laddad och konfigurerad. Har precis fört över några mp3-låtar och så tre stycken avslappningsspår. Den är också synkad med mina kontakter och kalendern i Outlook.

Garderob
Vi har sålt en garderob. Hustrun ansåg att vi hade en för mycket...
Det var ett gäng här och hämtade den. Medan damen som köpte den gav mig pengar så bar hennes pappa och dotter ut den. Möjligtvis var pappan hennes man men han verkade väldigt gammal. Kände mig urusel som inte kunde hjälpa till. Men de klarade det galant.

20-årsjubileum på Överby (Trollhättan)
Vi var där. Vi gick till OBS, nej just det, Coop Forum heter det ju numer. Där åt vi tårta, ost, kött, choklad och så drack jag kaffe och cider (hustrun dricker inte kaffe). Efter det knallade vi bort till nyöppnade Max (Svensk hamburgerkedja). Där köpte vi en "original" för 39 SEK. Den var jätteäcklig (plastig) och pomes fritasen var sega. Helt klart minus. Ingen bra start.
En annan klar knepighet var att det fanns ingen väg att gå. Skulle man gå dit, lagligt, så fick man gå vägen via McDonalds, om du nu t.ex. åker buss. Hur smart är det?

Var en sväng till mor&far medan hustrun handlade.
21.41
kommentarer  
Jätte goda hamburgare var de, man blir snart lika trött på dessa som mcdonalds

- urban e-post
- 2007-okt-26 16.57

urban:
Hejsan! Sant man tröttnar fort. Att det nu blivit tre hamburgerkedjor som etablerat sig på Överby skapar ju ett bredare utbut. Och jag då, som gillar hamburgare, någon gång, får ju mer att välja på.

- Nisse
- 2007-okt-27 04.41


2007-okt-25
Torsdag
Jobbat förmiddagen.

Köpte en bok: Anatomisk Tecknarskola, Människa - Djur - Jämförande anatomi, András Szunyoghy & György Fehér, ISBN 3-8331-2145-9. Vikt: 3kg. Tur jag hade ryggsäcken men jag hade behövt en shoppingväska på hjul (dramaten).
En fantastisk bok som visar anatomin på ett sätt som du inte hittar i den medicinska litteraturen.

Tänk om jag kunde hitta en bok som hette typ: "Nervens väg", den ska innehålla detaljerade studier och teckningar på varenda större nerv och dess förgreningar. Vägen den tar genom kroppen. Någon som sett en sådan? Hittar inget vettigt (Än så länge) varken på bibliotek eller på nätets anatomisidor.

Hemma var det städning som gällde. Tog det i omgångar. Rasta ofta.

Och i morgon, till morgonen är det dags för läkarbesök till vårdcentralsdoktorn.
20.24 

2007-okt-24
Bassängavslappningen
Tänk att en bassängavslappning kan bli händelserik? Ja nu var det ju inte under själva avslappningen som det hände så mycket det var mer innan och efter.

Innan:
Efter att jag rengjort mig går jag och sätter mig i bastun och värmer upp mig lite, innan jag går in till bassängen. Dessutom får man inte gå in innan. Respektera andras tider å det där, ni vet.
Jag gick in i bastun, en unisexbastu, där sitter en kvinna. Jag sätter mig i närheten och börjar prata. Efter en stund kommer ytterligare en kvinna in men hon drar inte igen dörren efter sig så vi påtalar det. Och jag lägger till: ”Ja dina kamrater som duschar kanske inte blir så nöjda om det står öppet.” Sa jag då med tanke på att de inte har några kläder på sig och att det kan sitta gubbar i bastun, just då jag. Då svarar hon: ”Det gör väl ingen skillnad, det är ju ändå genomskinliga dörrar!” Och så blänger hon på mig, tror jag. Jag ser inte det utan glasögon. Och så fortsätter hon: ”Ja och det är väl därför du sitter där du sitter, för att titta!”.

Nu satt jag faktiskt så jag tittade rakt mot den där glasdörren med rugglig vågformad yta som faktiskt går att se igen och man kan se att det rör sig nakna personer, på andra sidan. Jag antar det i alla fall. Jag har inte med mig glasögonen i bastun. Så vad det är för kön på de där beiga figurerna som rör sig på andra sidan det där suddiga glaset, ja det kan jag inte avgöra. Och det talar jag om för kvinnan. Hon tar ingen notis om det, verkar det som, utan hon fortsätter: ”Ja de är ju felvända de där glasdörrarna, jag har påtalat det för personalen. Den mörka sidan ska ju vara inåt.”

Jag tittar dels på dörren in till damernas och dels på dörren in till herrarnas, det finns ingen mörk sida. Glasdörrarna är lika ljusa på bägge sidor. Att de ser mörka ut från duschrummet sett beror ju på att det är mörkt inne i bastun. Jag hinner inte påpeka det där för kvinnan, hon går iväg.

Mitt damsällskap säger då: ”Å inte sa hon nåt om att jag sitter här och tittar på nakna gubbar? Men det är väl bäst att hålla tyst om det.” Hon fortsätter: ”Hon måtte ha bra syn den där, jag ser då inga intressanta detaljer, det är ju bara suddigt.”
Klockan går och det har blivit dags för mig att gå till bassängen så jag reser mig för att gå och säger då till damen: ”Ja man lär så länge man lever.” Och nickar menande in mot damernas. Damen nickar i samförstånd.

Efter:
Även efter sätter jag mig i bastun för att liksom efter-koppla-av efter avslappningen. När jag sitter där och väntar på min bastukompis, en tjej som är med i samma avslappningsgäng. Vi brukar sitta en stund och samtala om allt möjligt, mest sjukligheter.
När jag sitter där, och väntar, slits damernas dörr upp. Jag hinner uppfatta att det är en mycket naken kvinna som ställer sig i dörröppningen. Gentleman som jag är så tittar jag stint åt ett annat håll. Kvinnan fattar att något inte stämmer. Stänger dörren igen. Och jag ser sedan hur hon viker sig och jag hör hur hon skrattar. Jag hör också min bastukompis som ursäktar och menar att det där skulle hon ju ha talat om, men hon hann inte.

De har nyligen bytt dörrar och skyltar om att det är unisexbastu har inte kommit upp än.
19.53
kommentarer  
Nisse! Vilken underbar humor du har!

- Kristina e-post
- 2007-okt-27 06.14

Kristina:
Tackar!

- Nisse
- 2007-okt-28 06.55


Mobiltelefonen
Jag beställde ju en via nätet. Som skulle hämtas i butiken som inte hade några…

Jag åker i alla fall dit och lämnar fram lappen. Men sedan kunde jag inte vara så elak att gå hela vägen så jag upplyste dem om att den där telefonen har de inte men jag ville veta hur de tänkte lösa problemet. De tänkte inte lösa det problemet. Jag tvingade dem dock att kolla om det fanns någon i Uddevalla (Torp) och där hade de 5st. Bestämde mig för att jag inte hade någon lust att åka dit, dessutom hade det här krånglat tillräckligt.

Jag åkte hem och satte ihop ett meddelande till El-Gigantens kundtjänst och förklarade hela snurrigheten och klämde till med att jag förväntar mig någon form av kompensation.

Jag blev erbjuden en presentcheck om 100 SEK. Jag accepterade det och så har jag beställt en mobiltelefon, som ska skickas till mitt s.k. paketutlämningsställe. Nu får vi se om det kommer och vad det innehåller. Slutkostnad: 990 (mobilen) + 89 (frakt) – 100 (presentcheck) = 979 SEK. Om allt är OK så får väl det vara OK.
19.51 

2007-okt-23
Tisdag
Jobbat förmiddagen.
Trög i kroppen & värk.

Var till Apoteket och köpte Alindrin, tog 2st.

Kollade upp vad Expert tar för mobiltelefonen SonyEricsson W200i, 999 SEK, utan abonnemang. Bra tänkte jag, och tog en kölapp och väntade. När det var min tur så sa jag att jag ville ha telefonen. Den är låst till Tele2 säger expediten då. Ska du ha den olåst kostar den 1500. Va!, sa jag och tittade på expediten - men det står ju inget om låst/olåst på prisuppgiften. Det var bara att gå.

På Audio Video hade de den för 1195 SEK, olåst, utan abonnemang. Noterade det och gick för att äta lite. På AirCall skulle de ha 1599 SEK.

Tog bussen till Överby. Gick till El-Giganten och där hade de den modellen till priset 1090, olåst, utan abonnemang. Jag slog till - var lite trött på trolleriet och värken gjorde ju sitt till.

Kom hem, satte in SIM-kortet och började ladda den, väntade lite. Sedan bestämde jag mig för att sätta fart på den. Matade in PIN-koden. Då dyker det upp ett meddelande: "Sätt i rätt SIM-kort".
Va!, f-n!, tänkte jag, har de gett mig en operatörlåst telefon i alla fall? Ringde El-Gigantens kundtjänst. Nejdå, jag hade köpt en mobiltelefon, olåst och utan abonnemang. De bad mig åka till butiken för att få hjälp. Och så gjorde jag.

Pratade med deras vararutlämning. "Gå in i butiken och fråga efter Patrik. Han hjälper dig." Jag går in i butiken och frågar efter Patrik. Får veta att Patrik är på lunch. De ber mig vänta i ca 20 minuter. Passade på att gå bort och spana på lite TV och hörlurar bl.a. efter 20 min går jag tillbaka och får vänta i ytterligare 10 minuter. Ingen Patrik.

Då förbarmar sig en annan pojk, över mig, och tar min påse med mobil och tillbehör och försvinner bort i butikens bort-i-bak, med orden: "Jag ska se om jag kan fixa det här." Jag får väl vänta i ytterligare 15 minuter. Under den tiden dyker Patrik upp.

Den andre pojken kommer tillbaka med orden: "Nu har vi löst problemet!". Vad bra, sa jag då. "Den var låst till Tele2." och han fortsätter: "Men det är ett litet problem som inte är löst, vi har ingen olåst telefon att ge dig, alla vi har är låsta till Tele2." Det var väl själve f-n, tänkte jag då. Tele2 spökar på ordentligt.

Jaha och när kunde de ha en olåst telefon till butiken då? I mitten på nästa månad?! Då får det vara sa jag, annullera köpet. Och så skedde.

Nu kunde väl allt varit bra, men nej. Jag tog en sväng till SIBA-huset och där stod de där TeleNor-Express människorna. De som lurade på mig en Nokia 2626-telefon som inte gick att synka med datorn.

Tänkte att jag frågar dem vad de kan tänka sig för att lösa mitt problem. Jösses! Den kvinnliga TeleNoran föreslog att jag skulle ta en betydligt dyrare - och bättre modell (de hade inte den jag ville ha). "Hur mycket ringer du för?", ville de veta. Jag svarade lite svävande: "Ja, det är väl inte så mycket...", då trädde hennes manliga kollega in och sa: "Ja men, vad är inte så mycket? För mig är 500 lite.", jag sneglade på han och sa: "Jag ringer inte för mer än 15 SEK, per månad." Han höll på att ramla ihop, de andra kunderna började skratta och min kvinnliga TeleNora blev blek.

Vi levde tydligen i olika mobilvärldar.

Pojken började ägna sig åt sina kunder igen och min TeleNora laddade upp och fick lite färg på kinderna. Sedan kom hon igång.

"Det här löser vi.", sa hon. "Du får den här för 1200 (egentligen sa hon; ’ett-och-två’).", fortsatte hon och pekade på den där dyra mobilen och så tog hon fram ett papper och skrev 149 kr/mån. Jag tittade storögt, på papperet.

"Hur länge anser du att jag ska betala det där?" sa jag misstänksamt.
"Bindningstiden är 24 månader." Klämmer hon då till med.
"Hur kan du få det till 1200?" ville jag veta.
"Ja men, 99 SEK per månad ringer du ju för." sa hon då.
Och jag svarade: "Det gör jag ju inte, jag sa ju att jag ringer för ca max 15 SEK per månad."
"Ja men, du kan ringa för 99." kontrar hon då och ler.
Jag ler inte och fortsätter: "Jag betalar ju redan 99 SEK per månad för den där telefonen ni lurade på mig förra gången och de 99 kronorna får jag ju också ringa upp för. Kan du inte fixa till det där?"
Hon tittade oförstående på mig en stund, sedan frågade hon om jag hade fast telefoni. Och så frågade hon om vi hade bredband. Och jag svarade att vi hade bredband och att vi hade fast telefoni.

Då föreslår hon att vi ska säga upp den fasta telefonin och det fasta bredbandet och teckna ett mobilt bredband och sedan bara ha mobiltelefoner. Och det abonnemang jag nu hade (99 SEK / månad) det kunde vi flytta över till hustrun. Hon blir säker jätteglad över att få ett abonnemang, i stället för nuvarande kontantkort som hon tankar med en 100-lapp var tredje månad. Och därmed var problemet löst - hon strålade och log.

Jag blev häpen och sa: "Du menar att vi ska göra allt det där för att jag ska betala 149 SEK per månad i 24 månader för en telefon som har funktioner jag inte frågat efter?"

"Javisst!" säger hon då glatt.

Då svarar jag: "För det första känner du inte min fru och för det andra får det vara nog nu. Jag tar gladeligen med mig dina förslag hem och diskuterar dem med hustrun och tycker hon att det är en god idé så kommer jag tillbaka. Hej då!" sa jag och vinkade lite lätt.
Då flikar TeleNoran in: "Är det inte du själv som bestämmer över ditt eget abonnemang?"
Och på det svarade jag: "Jovisst och jag tar det ansvaret nu." jag vinkade igen och gick.

Tror ni att det är slut med detta - nejdå.

När jag efter en skumpig busstur kom hem så bestämde jag mig för att jag minsann beställer en mobiltelefon över internet. Då får jag den hemskickad till mig.

Knappade in www.prisjakt.nu i webbläsarens adressfält och knappade in w200i i sökrutan.

Med i listan över de billigaste var - ja just det, El-Giganten. Blev nyfiken och surfade dit. Sedan for djävulen i mig. Jag beställde en w200i, via internet, på El-Giganten. Med hämtning av mobilen, i butik. Just det, butiken på Överby. 990 SEK ska det då kosta (100 SEK billigare?).

Nu vet jag ju att de inte har någon sådan olåst mobil. Men jag tänker åka dit i morgon med min internetbeställning, med utlovad leverans - bara för att djävlas.

Och när jag sedan kommer hem så ska jag beställa den, någon annan stans, på riktigt.

Phu!...

Hade tänkt gå och jympa, men det får vara. Kroppen känns gammal.
18.56
kommentarer  
Åh, det var "härlig" läsning. Känner igen det där precis. Att de inte skäms, sälja en låst telefon som olåst och sedan hänvisa till någon som är på lunch.. Ser framemot att få läsa fortsättningen!!!

- Linda & Othello
- 2007-okt-23 14.52

Jag har skrattat en lång stund nu. Vad annat att göra över samhällets alla försök att lura varenda människa. Tror dom vi är födda utan hjärninnehåll. Tror jag tagit varenda mobiltelefon med tillbehör och drämt i huvudet på dom alla. Försöka duger, men med dig gick det inte!

- Erika  hemsida 
- 2007-okt-23 15.54

Linda & Otehllo:
Hejsan! Eländigt att du har liknande erfarenhet ('känner igen det där...'). Det borde vara undantag. Men nu är det ju inte så. Mobiltelefonmarknaden är befolkad med mänskliga hyenor.

- Nisse
- 2007-okt-24 11.32

Erika:
Välkommen! Visst är det komiskt och eländigt. Vet du vad? Jag misstänker att en del av de där aggressiva telefonförsäljarna fatiskt tror på det de säjer, att man får mobiltelefonerna gratis eftersom man kan ringa upp kostnaden. Jösses!

Ringer man så mycket, i mobiltelefon, då har man problem och behöver kanske gå i terapi. Eller så kanske de skulle anstränga sig att prata mer med folk; öga-mot-öga.

- Nisse
- 2007-okt-24 11.37

Det låter ju helt sjukt! Har aldrig hört nåt liknande. Sverige skrämmer mig mer och mer, ha ha.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-okt-25 06.43

Matilda:
Jag tycker jag råkar ut för sådant här hela tiden. Om det är speciellt nationellt (svenskt)? Det vågar jag inte uttala mig om. Sverige är en het marknad och då kanske företagen blir mer kåta?

- Nisse
- 2007-okt-25 08.29

Jovisst, men på något sätt låter det nästan på gränsen till lurendrejeri. Sådär är det inte alls här trots att Australien har världens högsta mobilanvändarsiffror - enligt någon tidning jag inte minns - men skulle de hålla på så där här skulle folk slänga skiten i sjön. Jag tror faktiskt att svenskar är lite mer långsamma på att protestera mot sånt här fuffens.


- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-okt-25 10.35

Matilda:
Är det inte så också att vi är liksom lite mer rädda för att bråka och ställa till besvär och så vill vi inte stoltsera med vår dummhet, eller nåt?

Jag har slutat med det där, jag var sån förr (mesig). Jag har blivit mycket bättre på att ifrågasätta och kräva förklaringar.

- Nisse
- 2007-okt-25 11.55

Jag vet inte vad det där beror på. Jag är ju ofta likadan själv, och då skrattar aussisarna åt mig för att jag är så rädd för att göra bort mig. Det ligger kanske inte i den skandinaviska kulturen eller naturen att vara uppstudsig.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-okt-26 06.15


2007-okt-22
Måndag
Jobbat förmiddagen.
Trött och så svider det i ögonen.

Körde pappa till frisören - han blev skitsnygg, på 20 minuter. Brudar! De ni...

Körde till Överby och strosade runt lite. Fantiserar om att investera i en ny mobiltelefon. Med MP3 och kalender som man kan synka med datorn. Det lutar åt en SonyEricsson W200i. Bra prisklass.
I butikerna säger de att den kan inte synka kalendern med datorn, bara synka musik.

Så när jag kom hem mejlade jag kundsupporten på SonyEricsson. Jodå W200i kan visst synka kalendern (Outlook), om man tankar ned en programvara; PC-suite.

Där ser man och butikerna som ville att jag skulle köpa en dyrare modell ...

Fick ta extra medicin. Kroppen känns väldigt gammal. Värk nästan överallt. Tar regelbundet T. Diklofenac 50mg 1st morgon och kväll numer. Och de senaste dagarna Ipren eller Alindrin som extra medicin på dagen.

Har ägnat tid åt att försöka skriva ihop min sjukhistoria, kortfattat. Mina besvär började ju 2001. I min text är jag nu på 2003 och det har blivit 2 A4, redan. Är det kortfattat? Jag är hopplös. Jag får väl skriva klart och så får jag skriva en sammanfattning av min sammanfattning :o)

Har också ägnat tid åt en ny mejl- och bloggkamrat. Hälsa på henne ni också: kristinasryggdagbok.blogg.se
21.37 

2007-okt-21
Söndag
Sådär! Nu har jag startat en tredje blogg. Den kallas: CSS - Cervikal Spinal Stenos. Klicka gärna in och tyck till. Det är än så länge väldigt rudimentärt.

Hade en svår natt. Magknip och sura uppstötningar. Ett starkt misstänkt samband till en allt för stor portion PopCorn finns, rent hypotetiskt. Aldrig mer PopCorn.

Nu ska vi snart åka iväg å jympa för Pontus i Huvudnässkolans gymnastiksal.
14.57 

2007-okt-20
Lördag
Kan inte för mitt liv begripa (inte riktigt sant) av vilken anledning kungafamiljens eventuella framtida bröllop ska betalas med (mera) skattemedel.
Det apanage kungafamiljen får det får de väl hushålla med som alla andra familjer får hushålla med sin inkomst.

Och i alliansens anda är det väl dags att de där bidragstagarna sätter igång att jobba de med, på riktigt.

Och med det menar jag att vi avskaffar det s.k. kungahuset och monarkin. En republik med president (statsminister) och tillhörande stab kan mycket väl utföra samma marknadsföring av Sverige som kungahuset gjort.

Det här med den s.k. adeln och kungligt blod är inte det ruskigt omodernt?
16.19
kommentarer  
Jag tycker det funkar skitbra.

- matti
- 2007-okt-20 17.50

Matti:
Är du rojalist?

- Nisse
- 2007-okt-21 03.31

Jag skulle gärna byta vår trista president mot ert kungahus.

- Gunveig
- 2007-okt-21 09.59

Gunveig:
Jaha.. motståndet tenderar till att bli gigantiskt, jag får väl ge upp...

Det är kanske en billig marknadsföring, i det stora hela, om man jämför?

- Nisse
- 2007-okt-21 10.04


2007-okt-19
Fredag
Jobbat förmiddagen.

Jag satt och sökte någon information om något via google och då dök min blogg upp. Klickade mig dit och då upptäckte jag att jag ju redan visste det där som jag utgått från att jag inte visste? Eller är jag glömsk?

Upptäckte en annan sak, när jag läste det där från ca hösten 2005, att det kändes liksom kul. Det var på den tiden jag recenserade morgonblaskan eller i alla fall hade synpunkter och reflektioner på en del av innehållet.

Tror jag ska återuppta det där. I alla fall på lediga dagar.

Fick en virusvarning från en välmenande kamrat, via mejl. Normalt går inga virusvarningar ut via mejl så där började en liten varningslampa fladdra innanför pannloben.

Mejlet handlade om "Welcome to the matrix.pps" och att det skulle vara en "franskpirat" som kallar sig "Nwin2" och som satt ihop något fantastiskt virus som raderar hårddisken.

En sökning på symantec bekräftade mina misstänkar om att detta är en s.k. "hoax".

Läs mer om detta mejl på: http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2003-080107-4555-99&tabid=2

Och läs mer om "hoax" på: http://www.microsoft.com/sverige/athome/security/threats/hoax.mspx

Idag är det fredag!
15.13 

2007-okt-18
Torsdag
Ledig dag.

Varit ute på två härliga promenader.

Sonen var här och hälsade på. Vi tvingade honom att ta hem lådor och andra grejor som är hans. :o) Ha!

Till och från under dagen har jag skrivit ihop textmaterial om Cervikal Spinal Stenos. Det kanske blir något, vi får se.
20.06 

2007-okt-17
Onsdag
Jobbat 2 timmar, arbetsplatsträff, bl.a.

Bassängavslappning.

Sov en massa. Nu ca 18:00 har jag piggnat till lite.

Angående jobbet.
Jag annonserade lite tidigare om att jag eventuellt kommer att bli s.k. tvångsförflyttad. Jag är ju numer att betrakta som byråkrat och då har man ett eget rum, om man nu inte som jag bara arbetar 25%, då verkar det som om man får flytta på sig, bort från arbetskamrater och andra inarbetade ting.

Det får mig att tänka på något som jag undervisade om när jag var verksam som lärare i psykiatri. Jag drog den här undervisningen ganska tidigt på terminen. Den handlade om att komma för sent och vad det får för effekter. Den som mer eller mindre kroniskt kommer för sent har genom sitt beteende valt bort gruppen (klassen). Gjort en prioritering. Det tråkiga är att det kvittar vad som anförs som argument, har ingen betydelse om det faktiskt är behjärtansvärt. Gruppen upplever sig ändå som bortprioriterad.

Det där får som effekt att när gruppen planerar gemensamma aktiviteter så händer det att den s.k. kroniske senkommaren glöms bort. Det kan också bli så att det som senkommaren säger och tycker inte anses som viktigt även om det är skitsmarta grejer.

Det här är väl kända s.k. gruppdynamiska effekter och konsekvenser.

Det jag blir ledsen över är att det verkar fungera så även gentemot dem som blir sjuka (mig). Mina arbetskamrater som grupp agerar som om de blivit bortprioriterade av mig. Min insats eller närvaro är inte lika viktigt längre. Det kan till och med vara så att den upplevs besvärande. Ingen protesterar när chefen föreslår att jag ska flytta på mig för att underlätta deras möjligheter att kunna samarbeta mer effektivt (det fattas egentligen ett rum).

Det handlar egentligen om att de måste anpassa sitt arbete, efter mig, ca 10 timmar per vecka. De resterande 30 timmarna är jag ju inte där.

En medarbetare uttryckte det så här: "Du kan inte begära att vi ska anpassa oss efter en som bara arbetar 25%".

Intressant, det förväntas av mig att jag ska anpassa mig till 100% efter dem.

Helt bestämt är det inte men eftersom jag är den ende, av fem, som protesterar så är nog min möjlighet att få vara kvar i arbetsgemenskapen obefintlig.

Å andra sidan, med det klimatet, vem vill vara kvar då?
18.53
kommentarer  
Vad är det för egoistiska typer? På mitt jobb jobbar massor av folk deltid. Det går hur bra som helst att jobba runt.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-okt-18 08.44

Matilda:
Instämmer.

- Nisse
- 2007-okt-18 09.33


2007-okt-16
Tisdag
Jobbat 2 timmar idag.

Håller på och filar på en ny blogg. Har tänkt att den ska handla om Cervikal Spinal Stenos.

Eftersom jag då är så fruktansvärt upptagen så fyller jag upp dagens inlägg med en kul historia, hämtad från ev av mina serietidningar (Hälge, nr 2 2006):
"Oskar är betjänt hos gamle greven som är förfärligt döv. Greven kom hem sent en kväll. Oskar öppnade, bockar och säger med förakt i rösten:
- Jaså, du kommer hem nu, ditt svin! Du har väl som vanligt supit och skämt ut dig?
- Nej, Oskar, sa greven. Jag har varit i stan och provat ut en utomordentligt effektiv hörapparat."

14.46
kommentarer  
Ha, haa den var rolig =) Nu väntar jag med spänning på din nya "uppfinning"

Kram

- Gunveig
- 2007-okt-16 13.48

Gunveig:
Uppfinning å uppfinning...

- Nisse
- 2007-okt-16 16.48


2007-okt-15
Miljö,
i samarbete med BlogActionDay.org. Över 12000 bloggar i dag om miljö.
Att alla ska bidra till att värna om miljön borde vara lika fundamentalt som att söka mat, hitta en plats att sova på etc.

Miljön och naturen är ju den grund vi alla är beroende av. Bevisligen är inte resurserna oändliga. Och miljön tål inte hur mycket stryk som helst, oavsett klimatförändringar eller inte.

Var och en av oss kan göra mycket för att rädda vår miljö men för att det ska kännas meningsfullt måste de som har makt var med i ansträngningen och i försakandet de också.

Cyniska fabrikörer som släpper miljöförstörande ämnen rätt ut i naturen – bara för att det blir billigare för dem. Hur kommer man åt dessa? Givetvis måste de först upptäckas och sedan kan lagar hjälpa till att klämma åt dem.
Men vad gör vi om ett helt land är involverat som t.ex. Indien & Kina. Och då USA som länge vägrat ta till sig miljöhotet. Men som nu på senare tid börjat att agera mest p.g.a. att de nu upplever att de drabbats, mer och värre stormar, orkaner & tyfoner.

I Indien är det OK att ha en fabrik och orenat släppa ut miljöfarligt avfall i naturen. Därför investerar utländska profitörer i fabriker och produktion som i andra länder blivit förbjudna. Ett exempel är tillverkningen av asbest. Numer förbjuden i bl.a. USA och hela EU. De som tidigare ägde dessa fabriker driver nu denna produktion i Indien. Där har arbetarna inget skydd alls – bedrövligt! Och väldigt cyniskt.

I Kina är det svårare att få fram information om vilka miljöhoten är så jag kan inte precisera mig med mer än att jag någonstans läst att man över Kina (högt upp ovan molnen) kan mäta förhöjda värden av de flesta miljöfarliga ämnen som är mätbara och kända.

Hur kan man komma åt de här jättestora miljöhoten? Sverige är ju med och etablerar sig i Kina t.ex. Är det rätt?

Av vilken anledning måste det tillverkas och säljas bilar som kan köras i farter upp mot 250 km/tim när maxfarten i Sverige f.n. är 120 km/tim på vissa motorvägsavsnitt?

Av vilken anledning tillåter vi att råvaror i t.ex. Sverige s.k. förädlas utomlands och köps sedan tillbaka och då via miljöförstörande transporter?

Av vilken anledning tillåter vi att vissa fiskarter utfiskas (utrotas)?

Av vilken anledning subventioneras inte kollektivtrafik, kraftigt? Om den nu är ett miljövänligare alternativ?

Av vilken anledning är det inte en megamarknadsföring av dels cykling och dels utbyggnad av mer cykelvänlig trafikmiljö?

Av vilken anledning, egentligen, är politiker så fega?
06.55 

2007-okt-14
Söndag
Idag har jag plockat färdigt med mina grejer som skulle städas bort.

Väntar på att sonen ska höra av sig och hämta det som är hans.

Har ett tag irriterat mig på att min dator för lite för mycket oväsen. Så jag plockade isär den och gjorde rent processor- och nätdelsfläkt. Hjälpte lite grann. Är i ett dilemma; försöka hitta tystare fläktar eller helt enkelt köpa ny dator? Ju mer man kostar på en ”gammal” dator ju svårare är det att byta. Har redan investerat i ett nytt moderkort och utökat med mer minne.

Köper jag inte ny behöver jag utöka det s.k. RAM-minnet ännu mer, till 2Gb, har nu 1Gb. Och så då tysta fläktar. Det blir en kostnad om ca 2000 SEK.
En ny dator med de prestanda jag vill ha;
Processor med dubbla kärnor (gärna fyra :o))
2GB RAM-minne (minst)
150GB hårddisk (ca)
Plats för ytterligare en hårddisk
Grafikkort med dubbla bildskärmsutgångar
Kontaktingångar och elektronik för Video-IN & Digital Video (DV)
8 USB-portar & 2 FireWire (IEEE) (minimum)
5.1-ljud (minimum)
Och så ska den givetvis vara tyst.
Priset verkar hamna på ca 7000-9000 SEK. Det är dyrt, för mig.

Vad skulle det kosta att bygga den själv? (Priser från DUSTIN 071014)
  Benämning/Egenskaper Pris (inkl moms) Notering
Datorlåda (ATX) ACE AC-ANTE 4 MIDITOWER Svart 245  
Nätdel (minst 300W), tyst Zalman Nioseless 600W-HP (20db) 995  
Moderkort ASUS P5KC P35 S-775 DDR2/3 GBLAN RAID ATX 1240  
Processor (minst dubbla kärnor) Intel Core 2 Quad 2,4GHz 2665  
Processor (minst dubbla kärnor) Intel Core 2 Duo 2,66 GHz 1840  
Processorkylare Artic Cooling Freezer 7 Pro INTEL 235  
RAM-minne (minst 2GB) Corsair TwinX XMS2 2GB DDR2 665  
Hårddisk (till operativsystemet) HITACHI Deskstar 7K160 160GB 7200RPM SATA/300 8MB 455  
Grafik med dubbla bildskärmsutgångar Asus GeForce 8600GT 512MB Silent 2xDVI HDTV PCI-E 1570  
DVD-brännare Samsung DVD+/-R/RW Double Layer SATA 20x 325  
OS WXP SP2 Home 2495  

Summa Quad:

10890 + frakt

Summa Duo:

10065 + frakt

Och hur blir prisbilden om jag hottar upp nuvarande s.k. låda?
  Benämning/Egenskaper Pris (inkl moms) Notering
Nätdel Zalman Nioseless 600W-HP (20db) 995  
Moderkort ASUS P5KC P35 S-775 DDR2/3 GBLAN RAID ATX 1240  
Processor Intel Core 2 Quad 2,4GHz 2665  
Processorkylare Artic Cooling Freezer 7 Pro INTEL 235  
RAM-minne Corsair TwinX XMS2 2GB DDR2 665  

Summa:

5800 + frakt
Ett inte helt ointressant alternativ?
19.15 

Lördag 2007-okt-13
Det var trevligt på fredagsjympan. Pojkarna hade ordnat med röd matta och marschaller. Vi män/killar som var värdklädda hjälpte till att hälsa främst kvinnorna/tjejerna välkomna.

Det tre manliga ledaren; Pontus, Johnny & Thomas körde sedan en jympa i högt tempo.

Under stretchen delade vi ut rosor, sponsrade av Blomsterhallen, till främsta alla kvinnor/tjejer.

Efter jympan blev vi ett gäng som satt och snackade i bastun. Efter det transporterade vi oss till Sweet. Någon After Work hade de inte och maten var väl stark och de stora ölen var inte större än 33cl. En hel del minus.

Idag på lördagen har jag plockat i ordning i mitt trånga rum. En hög ska ned i förrådet, en till sonen och en till Erikshjälpen.

Vilade en stund.

På eftermiddagen åkte vi till Hamburgsund och hälsade på EL&C i deras sommarstuga. Det är allt för långt mellan träffarna. Vi hade väldigt trevligt.

Var hemma igen till ca 23:00.
08.35 

2007-okt-12
Fredag
Jobbat förmiddagen.
Ska eventuellt byta rum (tvångsförflyttning). Återkommer om det.

Käkade lunch med arbetskamraterna.

Shoppade lite.

Och nu fördriver jag tiden fram till ca 17:15. Då cyklar jag till en s.k. förfestjympa. Den börjar 18:00. Därefter blir det sedan, kanske, After Work.
15.19 

2007-okt-11
Torsdag morgon
Ledig dag (idag också)

Satte mig och läste morgonblaskan (ttela 071011). På insändarsidan fastnade jag för följande:

"Ännu en tragedi i flumsamhället
Dödsskjutningen av 15-åringen i mopedgänget i ett litet samhälle i Sverige är ännu ett tragiskt exempel på det slappa flumsamhälle vi lever i och som är skapat av politiker — främst den gamla regeringen.
En familj har trakasserats i åratal av ett gäng ouppfostrade mopedslynglar utan att samhället gjort ett dugg för att hjälpa familjen. Den lätt handikappade sonen har mobbats, telefonterror nattetid, mammans bil anfallen.
Till slut tar en förtvivlad far saken i egna händer och skjuter några hagelskott mot mopedmobben.
Många svenskar förstår honom alltför väl.
De slappa myndigheterna skyller nu på varandra. “Vi har ingenting hört och ingenting vetat” säger både polisen och socialen. Trots minst fem polisanmälningar från familjen. På sedvanligt svenskt flumvis medger ändå till slut någon myndighet att den känt till något och “jobbat med problemet”, det vill säga suttit på möte och spekulerat om hur man skulle våga angripa slynglarna — deras föräldrar kan man naturligtvis inte räkna med.
EJ FÖRVÅNAD"Att EJ FÖRVÅNAD reagerar på flummet det förstår jag. Det hela verkar väldigt slappt och är givetvis väldigt tragiskt. Läs mer om det tragiska på: aftonbladet (hittade ingen web-artikel på ttela?)

Det jag reagerar på är att EJ FÖRVÅNAD lägger skulden på "främst den gamla regeringen". Antagligen är denne EJ FÖRVÅNAD mörkblå och ser allt som liknar rött som flum. Att få denne att förstå vad jag menar är lönlöst - de mörkblå, och EJ FÖRVÅNADE, är normalt väldigt inskränkta.
Jag vill mena att skulden nog mer kan läggas på företeelsen: "sköt dig själv och skit i andra". Vi har under många år mer och mer gått in i ett mer egoistiskt samhälle påhejat av marknaden och mer borgerliga högerkrafters ideal.

Att tycka att man ska bry sig om andra, att det inte alls är fult att dela med sig o.s.v. är liksom inte inne. Det förknippas ju med solidaritet. Och solidaritet låter nästan som socialism. Märk också att det även i föreningslivet har blivit svårare att få människor att engagera sig.

Jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara det men visst är det så att det är mer egoistiskt numer? Vad beror det på? Den förra regeringen? Nuvarande regering? Marknaden? Reklamen? "Because You are worth it." (satsa på dig själv).

Kanske är det så subtilt att det är det sistnämnda som fått oss att ändra riktning från "Enade vi stå" till "Ensam är stark"?

Media är väl inte helt oskyldiga heller. Hur utformar de nyheter? Vad lyfts fram? Kan det vara så att individuella framgångar får mer utrymme?

Om vi riktar blicken mot en annan tragedi; Mordet på Riccardo, i centrala Stockholm den 7/10-07. Är det också flumsamhällets fel, enligt EJ FÖRVÅNAD? Förövarna kommer (har jag fått uppfattning om) från Sveriges främsta (rikaste) familjer.

Här skulle jag kunna tänka mig att skylla på flum, rikebarnsflum och antagligen totalt aningslösa, godtrogna och lättlurade föräldrar. Eller är föräldrarna så kalla så att de mer ser det som att detta kan pengar lösa. Det gäller att välja rätt advokat?

Givetvis anser jag, ur flumperspektivet, att ungdjävlarna i Rödeby, som trakasserar en familj också är flummiga med troligtvis aningslösa och godtrogna lättlurade föräldrar.

Men man börjar ju undra, var får barnen (rika som fattiga) sina idéer från? Tänk om föräldrarna inte är aningslösa, godtrogna och lättlurade.

Det kanske inte alls är flum som ligger bakom.

Det är kanske väldigt medvetet?
09.20 


2007-okt-10
Onsdag kväll
Ledig dag.

Var till bassängavslappningen.

Åkte sedan till Trollhättan och hjälpte mor & far med ett väggfäste till nya platta frukostTV'n - svettigt!

Hemma har jag ägnat resten av dagen åt att rensa bort filer från datorn. Det blev 6st DVD. Ja jag gjorde bedömningen att jag ville ha dem (filerna) kvar.
23.01 

Onsdag morgon

Uppsnappat:
Hustrun pillar med en grej.
Maken: Akta dig det kanske är ett intelligenstest.
Hustrun: Nä det är det inte för jag klarade av det.

08.46 

2007-okt-09
Tisdag
Jobbat förmiddagen (idag igen).

Idag orkade jag inte utnyttja det fina vädret. Det fick bli en stunds vila i sängen i stället, tills hustrun kom hem från tandläkaren, stackarn, ja inte tandläkaren alltså, utan hustrun.

Sonen kom och vi fick till det med en liten gemensam promenad.

Hemma igen läste jag de sista sidorna i Morden i Buttle, av Annika Bryn. Lika bra som de två andra. Jag gillar hennes berättarkonst.
Lite irriterad blev jag dock på ett par stavfel (i början) och en dubblerad mening, på sid 275, andra stycket. Meningen; "Hon hade mörkblå overall och luktade gott av sågspån.", upprepas inom samma stycke.

Nu på kvällen var vi iväg och jympade med Friskis&Svettis. Svettig blev jag och jag hoppas att det hjälper till att hålla mig frisk eller i alla fall igång.
21.06
kommentarer  
Heej Nisse! :-D

Tack för att du tittar in och hälsar på! Alltid trevligt :-)
Saknar mina gamla blogg-grannar då.

Önskar dig en skön höst och många goda stunder!

J

- Jenny e-post  hemsida 
- 2007-okt-09 20.59

Jenny:
Det samma! Har tagit del av ert båtäventyr - härligt. Lycka till på Medelhavet.

- Nisse
- 2007-okt-10 03.35


2007-okt-08
Måndag
Jobbat förmiddagen.

Fantastiskt härligt väder. Kände tvånget att ge mig ut med kameran och se om jag kunde hitta något spännande vid mitt favoritställe, Onsjökärret.
Jag fann allt något som i alla fall jag tyckte var spännande, en Ryggsimmare. Se den och läs om den på: ngnfoto.blogg.se Rubriken: Onsjökärret. Skinnbagge 071008.

Kvällen har jag ägnat framför TV'n och en film, på DVD. James Bond, Casino Royale, 20:e Bondfilmen. Tycker nog att den är lite väl rå. Måste man se alla detaljer i våldet? Bortsett från det så tycker jag att Daniel Craig duger alldeles utmärkt som James Bond.
22.47 

2007-okt-07
Söndag
Magen är nu full med kakvåfflor, grädde & sylt :o)

Före det var jag och jympade. Nydiplomerade Pontus jagade på så mina ben höll på att vika sig. Ett bra pass!

Idag har vi haft fint besök Ronja & Oskar med mamma Patricia (Pontus syster) och mormor Monicka (Pontus mamma).

Av den anledningen ägnade jag förmiddagen åt att dammsuga och rengöra toaletter.

Och så har jag valt ut en (dålig?) bild på en otäck liten fluga som anfaller ute i svampskogen. Den utgjorde det tråkiga inslaget i gårdagens besök till Hunneberg. Bese det lilla äcklet på: ngnfoto.blogg.se Rubriken: Hunneberg. Fluga 071006.
20.17 

2007-okt-06
Lördag
I går eftermiddag hjälpte jag mor & far med att få en frukostTV installerad.

Idag har vi varit upp till Hunneberg. Plockade massor med kantareller.

Hade med mig kameran det blev en del bra bilder på spindelnät och spindlar. De kommer att visas - så småningom.
23.07 

2007-okt-05
Fredag
Jobbat förmiddagen.
Var ute på staden och åt lunch tillsammans med arbetskamraterna och chefen.

Hälsade på mor & far.

Funderar på om jag ska hitta på något festligt eller bara ligga lågt?

Har publicerat en bild på en fluga på: ngnfoto.blogg.se
Rubriken: Onsjökärret. Fluga 071002.

Funderar på vad det kan vara för fluga. Någon som vet?

Låg ett brev från Försäkringskassan i brevlådan. Får alltid lätt ångest när det kommer brev från dem. Sannolikheten för att det är något djävulskap är skyhög.
Det låg ett brev från FK i brevlådan igår också. Då ville de göra mig uppmärksam på att de bara drar 25% i skatt från den s.k. dagersättningen (sjukpenning). Av vilken anledning gör de så? De vet ju att jag har inkomst av tjänst också. Rimligtvis borde de då dra enligt aktuell skattetabell. Nejdå. Jag har löst det genom att låta arbetsgivaren dra extra skatt var månad.

Dagens brev var ett protokoll från avstämningsmötet som skulle skrivas under. Handläggaren hade också bifogat en handskriven lapp med trevlig formulering - sådant är bra!
14.31 

2007-okt-04
Torsdag morgon/förmiddag
Då har jag tagit ett beslut. Jag publicerar inte alla bilder från 071002 på en gång. Jag drar ut på det. Sannolikt blir det inte så mycket mer småkrypsbilder nu när vi är mitt i hösten.

Jag valde att först av alla publicera bilder på Kärrgräshoppan. Mest beroende på att jag under en lång tid letat efter den och blev så himla glad när jag hittade den.

Vill därmed då påpeka att det är de små tingen i livet som gläder mest.

Vill ni studera bilderna på Kärrgräshoppan så välkommen till: ngnfoto.blogg.se
Rubriken: Onsjökärret. Gräshoppa 071002.
09.21
kommentarer  
Har varit och tittat på den och diggar den! Hittade en bamse variant här i Frankrike och önskade jag hade med mig lite bättre litteratur..!

kram, J

- Jenny e-post  hemsida 
- 2007-okt-09 20.55

Jenny:
Ta bilder! Skicka till mig och jag kan kanske artbestämma.

- Nisse
- 2007-okt-10 03.37


Torsdag morgon
Ledig dag.

Bildskärmar
När jag skulle köpa platt bildskärm var jag in till Elektronikhuset i Trollhättan. Där hade de en intressant bildskärm. Med den lanserades som LCD och jag hade tänkt mig TFT. När jag påpekar detta för butikspersonalen så får jag höra att det är ingen skillnad det är samma sak.

Jag protesterade inte omedelbart då jag blev osäker. Det är många förkortningar att hålla reda på inom elektronik-/databranschen.

Nu har jag kollat upp det där. Definition: ”TFT-LCD, en aktiv LCD-bildskärm som ger bättre bildkvalitet och snabbare respons än en passiv LCD-skärm. De aktiva LCD-bildskärmarna har en tunnfilmstransistor (TFT, Thin Film Transistor) i varje pixel.”

Alltså jämför man LCD-bildskärm och TFT-bildskärm så har TFT-bildskärmen bättre bildkvalitet och är snabbare. Dessutom en teknisk skillnad; en tunnfilmstransistor i varje pixel.

Och en korrekt benämning på TFT-bildskärmen är TFT-LCD eller aktiv LCD. Men då ska den andra kallas passiv LCD. Det är då förståeligt att producenterna förenklar och kallar dem TFT respektive LCD.

Återigen, det skiljer alltså både i teknik, prestanda och kvalitet. Och generellt är TFT bättre än LCD.

En länk till detta inlägg är skickad till Elektronikhuset.
08.15 

2007-okt-03
Onsdag
Jobbade två timmar på morgonen.

11:00 var det dags för bassängavslappning. Inte läge att utvärdera efter 2:a gången. Men jag är inte till mycket människa efteråt.

Väl hemma åt jag lite sedan lade jag mig för att vila och vaknade 16:30. Attans! Där försvann den eftermiddagen.

Nu på kvällen har vi varit till lantgården där vår f.d. katt Abbe numer bor. Han hade det jättebra. Och de var nöjda med honom. Han får följa med ut lite och det är nog bl.a. det som gör att han trivs. Och så har de en snäll hund. Och så är de själva väldigt snälla.

Han äter bl.a. rådjurskött och nötkött samt räkor.

Medan vi var där låg han och sov lugnt i en papplåda med en filt i.

Nu kan vi koppla av den biten - han har det bra. De fick nu alla ägarpapper och stamtavla.

Jag har gått igenom bilderna från gårdagen. Jag tog ju 449 st. Av dessa behåller jag 58. Följande djur & kryp är avbildade:
Storskrake
Storskarv
Fluga - Obestämd
Fluga - obestämd (halva vingarna gula)
Insekt - obestämd (kanske nattslända eller bäckslända)
Kärrblomfluga
Stallfluga
Baltblomfluga
Gul hagblomfluga
Blå Spyfluga
Bilik slamfluga
Liten stickfluga
Parasitstekel
Geting
Spetsbärfis
Allövbagge
Betbladlus (2-3 arter)
Ängsgräshoppa
Kärrgräshoppa
Skogsödla

Precis vilka bilder jag ska publicera har jag inte bestämt. Det får bli under morgondagen.
21.46 

2007-okt-02
Tisdag
Ledig dag.

Var ute på morgonen/förmiddagen med kameran till Onsjökärret. Hittade en massa för mig nya småkryp. Håller på och går igenom bilderna, det blev 449st. Så en publicering på min fotoblogg kommer att ske när den genomgången är klar. Kan redan nu avslöja, för er som är otåliga och nyfikna (någon?), att jag har hittat en kärrgräshoppa. De är i och för sig inte så ovanliga det är bara det att jag försökt hitta en i flera månader.

Vädret har i dag varit mycket tilltalande så det blev en eftermiddagspromenad också. Och nu på kvällen har jag jympat medeljympa för Johnny, här på Onsjö.

Har funderat ett tag på en fras som Helle Klein uttryckte i måndagens ledare, i aftonbladet. Hon skrev bl.a.: "I bloggvärldens egofixering och bristande empati..." och det är ju sant. Jag är t.ex. väldigt egofixerad och att försöka visa empati, via en blogg, det går inte.

Min definition på empati är att leva sig in i och förstå en annan människa utan att själv bli känslomässigt påverkad.

Hur visar man, via en blogg, att man inte är känslomässigt påverkad men ändå förstår och kan leva sig in i en annan bloggares känsloliv. Tja, man kan ju skriva som om man inte vore det men man kan ju vara det ändå (känslomässigt påverkad).

Jag tycker nog att man ska rensa upp framför sin egen dörr. Mediafolk, däribland Helle Klein är inte direkt de första man namnger om man ska radda upp personer som är kända för ödmjukhet och att sätta andra i första rummet, före sig själv.
21.19 

2007-okt-01
Måndag
Då var detta avstämningsmöte avklarat.

Resultatet blev att det jag gjort hitintills ska jag fortsätta med och så ska jag göra det jag hade bestämt. Inga nya idéer kom fram.

Det som var bra var att nu fick chefen, FK och personalmänniskan höra direkt från doktorn om mitt s.k. medicinska läge.

FK-handläggaren var väl den som verkade missnöjd. Den personens uppdrag var ju att jag skulle sluta med att vara sjukskriven så fort som möjligt. Mötets beslut blev tvärt om.

Om jag förstått det hela rätt ska jag arbeta 25% (10 timmar/vecka) fram till ungefär vecka 7-9 nästa år.

Det var tänkt att vi skulle hälsa på vår katts bror idag (han som är omplacerad till en gård på landet) men det blev inställt, p.g.a. kurs.

Vi gör ett nytt försök till onsdag.
19.44 

arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6