OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2007-nov-30
Fredag
Jobbat förmiddagen. 3 timmar.

Hälsade på far lite efter jobbet, i väntan på nästa buss, så en slipper stressa. Vi (hustrun & jag) hade köpt lite fars favoritgodis (tror vi) så jag passade på att lämna det.

Far visade ett brev, som föregåtts av ett telefonsamtal, han fått från företaget som kränger (säljer) den s.k. seniofonen (en mycket lättanvänd och s.k. anpassad mobiltelefon). De har nu också blivit teleoperatörer. De ansåg nu att far skulle teckna deras abonnemang. Att far hade ett kontantkortsabonnemang som han trivdes med och behövde s.k. fylla på, ytterst sällan, var något de hade svårt att förstå – men…, minutkostnaden är ju skyhög, tyckte de. Far och jag är ungefär lika frekventa mobiltelefonpratare, ca max 15 SEK/mån. De tyckte då att han skulle ha ett abonnemang som var så fruktansvärt bra och billigt och så var ju nästan allt mer eller mindre gratis. De flesta s.k. rörliga minutpriser var faktiskt relativt låga och ingen fast s.k. abonnemangsavgift. Men det kostade minst 19 SEK/mån (vilket man fick ringa upp för). Och så visade det sig finnas en s.k. anslutningsavgift på 199 SEK enligt deras hemsida (www.seniofon.se/abonnemang/seniofon_minut.html). Fars erbjudande var faktiskt lägre, vill jag minnas?

Hemma åt jag min sallad (känner mig skitduktig).

Sedan gällde det att planera. På min att-göra-önskelista stod:
Se efter i förrådet och garaget om där finns några slangklämmor som skulle kunna passa för att hålla avgasrörsupphängningen på plats.
Krypa ned på backen och titta hur det ser ut, där under, vid avgasröret.
Ev. köpa nya passande slangklämmor.
Lämna paket som ska skickas till dottern i Japan.
Åka till systembolaget och köpa ett gäng öl.
Kanske också investera i något öltillbehör?

Så här blev det:
Letade i förrådet och garaget efter bättre begagnade slangklämmor, fanns inga (hittade inga).

Kröp ned på backen, bakom bilen (i garaget) lyste med en ficklampa och studerade vilken dimension som skulle krävas.

Körde till OKQ8 och köpte två förpackningar, slangklämmor, med lite olika dimensioner.

Åkte sedan mot paketinlämningsstället. Fick då se hushållsmaskinaffären. Vår diskmaskin lämnade in i går kväll.
Priserna ligger på från ca 3500 SEK upp till ca 9500 SEK. Man ska kolla energiåtgång och ljudnivå samt reservdelspriser (anser jag). Jag fick egentligen ingen vettig förklaring på vad det var som var dubbelt så bra på de dubbelt så dyra maskinerna. Mer än att ljudnivån faktiskt var något högre på en del av de dyrare? Det där får vi kolla mer på.

Väl inne i paketinlämningsbutiken ville jag ha hjälp med att kolla så att allt nu var riktigt. Så vi hade gjort rätt, efter de instruktioner vi fått.
Det visade sig att vi väl egentligen gjort alla fel man kunde göra - allt var mer eller mindre fel?
Det visade sig, eftersom vi ville skicka det som brev så hade vi inte behövt fylla i den stora paketlappen och den lilla gröna tulldeklarationslappen skulle varit ifylld på engelska. Det stod på baksidan. Paketet, förlåt brevet, vägde 17 gram för mycket. Och avsändare och mottagaradresser skulle skrivas direkt på brevet (som var en låda).
Det blev ett litet dividerande, personalen emellan, om det verkligen behövdes en grön tulldeklarationslapp när det nu var ett brev (var är gamla fina kunniga posten!).

En liten tant som försökte plocka till sig min tygkasse, givetvis av misstag, sa att det var nog bästa att sätta på en tulldeklaration på brevet eftersom det såg ut som ett paket. Jag höll med henne och så fick det bli.

Men först fick jag ju öppna det och plocka ut lite (sorry Katrin) så vikten kom strax under 2Kg.

Och paketet (brevet) blev till slut godkänt, frankerat, stämplat och omhändertaget. Ett under om det där kommer fram – tro mig.

Det där tog nästa alla mina resterande krafter. Så jag beslutade att åka inte åka till staden och handla öl och andra dumheter.

Jag åkte hem, backade in bilen i garaget. Kopplade in en sladdlampa. Ett gammalt liggeunderlag på backen. Fram med slangklämmorna och mejslar. Ned på backen. Skruvade dit en slangklämma så att den där avgasrörsupphängningsbussningen (eller vad det nu kallas) inte glider av. Det tog 5 minuter.

Bilen vilar nu tryggt i garaget.

Och jag konstaterar att jag klarat mig relativt bra (ska gå och ta ett gäng läkemedel nu).

Strax kommer hustrun hem. Hon är nog pizzasugen. Det är numer förbjudet i min lilla personliga dietsekt. För mig är det bovetegröt, mosad banan och risdryck som gäller. Och det tycker jag faktiskt är gott. Det är sant!

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista. NGN-css är uppdaterad.
16.24
kommentarer  
Nisse, har du försökt det här pillret mot din tinnitus?
http://www.expressen.se/halsa/1.948596/nytt-piller-mot-tinnitus


- ab e-post  hemsida 
- 2007-nov-30 15.52

ab:
Innan jag kikar på det måste jag först nämna att jag nyss sa till hustrun, efter att ha läst det där på en löpsedel: "Hade det inte stått som en löpsedelsrubrik för en kvällsblaska så hade jag kanske kunnat tro på det."

Nu ska jag kika nämre...

- Nisse
- 2007-nov-30 16.06

Tinnituspiller: Lite rätt hade jag, kanske? Pillret hjälper inte den som redan har Tinnitus. Det ska ju tas i förebyggande syfte och då är mig veterligen öronproppar både billigare och lika effektiva och också biverkningsfria. Och antagligen billigare...

Sedan finns det ju flera orsaker till tinnitus. Så jag med muskelinitierad tinnitus får nog vänta på något annat. Eller så får jag skära av ett gäng lite för korta muskler (som inte går att stretcha).

- Nisse
- 2007-nov-30 16.12

Men stod det inte att även folk som redan har tinnitus kan bli hjälpta? Det kanske är värt att pröva ändå?

- ab e-post  hemsida 
- 2007-nov-30 17.07

ab:
De meningar jag noterade var följande:
"När örats utsätts för skada startar en process som dödar hörselceller i örat."

och

"– Det kan alltså användas som en akutåtgärd om någon fått en akut hörselnedsättning eller tinnitus, exempelvis efter en konsert."

Jag tolkar det som att det inte är någon större mening vid kronisk tinnutus med oklar orsak.

Men, hörrdu, tack för omtanken! Det värmer!

- NIsse
- 2007-dec-01 03.49


Hur bär man sig åt för att öka antalet besökare på sin blogg?
Peter undrade ju: ”Hur fasen har du gjort” i en kommentar här nedanför, en bit.

Jag utgår från att du inte från början är en kändis, hög politiker eller ikon-förklarad på något vis.

1. Du måste först och främst s.k. publicera din sida på olika sökmotorer (t.ex. Google & Yahoo). En del s.k. bloggportaler har dock redan överenskomna ”kopplingar”. t.ex. blogger.com (blogspot.com) i det fallet med Google.
2. Registrera dig på några s.k. bloggtopplistor (t.ex. bloggportalen, bloggtoppen.se, blogtoplist, toppblogger och nyligen.se) De har lite olika tekniker för att hitta din blogg. En del kräver s.k. ping andra vill att du lägger in s.k. speciell HTML-kod eller s.k. JavaScript, i din bloggsidas HTML-kod.
3. Har du tillgång till en vanlig hemsida eller andra du känner så se till att det blir s.k. länkat till din blogg. Ju fler s.k. länkningar som finns ju mer kommer sökrobotarna att gilla dig.
4. Skriv om många olika ämnen. Det blir då fler sannolika träffar i sökmotorerna.
5. Skriv ett nytt inlägg minst en gång om dagen. Detta också för att aktivera sökrobotar. Skriver du mer sällan så kommer sökrobotarna och hälsar på kanske bara en gång per vecka.
6. Besök andra bloggar och kommentera. Tänk då på att du vinner på att verkligen försöka vara insatt i det du kommenterar om. Kommentaren ska väcka dels bloggägarens nyfikenhet och dels de andra som kommenterar. Glöm inte att uppge din s.k. URL (adressen till din blogg) i avsedda rutor. Utöver att detta ökar antalet länkar som sökrobotarna hittar så har ju läsare lättare att hitta till din blogg.

De var de mer tekniska möjligheterna. Nu över till de mer subjektiva.
7. Du måste skriva på ett sätt som fångar läsarens intresse.
8. Du kan vara en intressant personlighet och har förmåga att överföra det i text.
9. Du har en specialnisch. Kan vara intressant men då måste du vara ruggigt duktig inom just det området.

Det var väl vad jag kunde komma på (det går bra att komma med förslag att fylla på). Själv testade jag en del i början. Speciellt det där att vara aktiv kommenterare på andra bloggar. Sådan som då ofta låg i toppen på bloggtopplistorna men mycket även bland olika specialämnen som intresserade mig och där jag visste att jag hade på fötterna (debatterande). Det där skapade ett enormt uppsving. En period låg jag bland topp 10 på flera stora bloggtopplistor.
Men jag orkade inte hålla på sådär och antagligen var inte min egen text tillräckligt fängslande för det stora flertalet. Annars hade jag haft mycket fler besökare per dag.

Just nu testar jag för att se vad som händer om man delar upp sig. Jag har t.ex. flyttat mina ormbilder (och andra naturbilder) till en särskild foto-blogg och politiken har också hamnat för sig. Lika så specifika teknikfrågor och så då min sjukdomsblogg.

Det kan finnas fördelar och nackdelar. Nackdelarna är ju givetvis att det är jobb med att upprätthålla och underhålla så många bloggar. Det går inte varje dag. Så därför prioriterar jag den här bloggen och min sjukdomsblogg.

För att kompensera ”de andra” har jag i varje inlägg en länk som länkar till en liten specialsida där man kan klicka sig till de andra bloggarna.

Vi får se hur det går. Löpande utvärdering sker. Det är möjligt att jag plockar tillbaka det mesta, förutom foto-bloggen. Det tar nämligen tid att ladda bilder via den här bloggen. Och sjukdomsbloggen kan vara ide att ha kvar. Den blir ju så eländesinriktad.

Och, till slut, jag bloggar inte för att få så många läsare / besökare som möjligt, jag gör det för min egen skull och att jag tycker det är kul. Sedan tycker jag att det är ett bra sätt att hålla ordning på vad som händer i mitt liv. Jag glömmer så lätt.

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista
13.19 

2007-nov-29
Mera Torsdag
Haft kungligt roligt med ett mejlutbyte med ett smärtsyskon.

Bilen är ju inlämnad för däckbyte och fix av avgasrörets upphängning. Så jag valde att promenera bort till Torpa VC och ett kuratorsamtal.

På tillbakavägen hämtade jag ut bilen, på OKQ8. Såg genast att det var något som inte stämde, på räkningen. Den var billig.

Det visade sig att reparatören hade missuppfattat det där med avgasröret. Tittat på det hela och tyckte att det såg bra ut och gjorde inget.

Så nu får jag fundera på om jag ska offra mig och kravla mig därunder och skruva dit en slangklämma t.ex. Eller vänta flera veckor på ny tid. Det innebär ångest, åjjanden och annat svårmod från hustruns sida.

Innan bilen kunde köras in i garaget skulle däcken lastas ur (tungt).

Hemma blev det läkemedel och sängen. Vaknade ca 18:30.

Lite fixande med ett paket som ska skickas till dottern i Japan.

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista
20.22
kommentarer  
Nisse!
Ge tusan i slangklämman! Det är väl ändå inte värt det!?
Istanes! Tänk på din viktiga uppgift som vice ordförand i Gnällspikarnas riksförening!
Kram!

- Kristina Birkesten e-post  hemsida 
- 2007-nov-29 15.38

Kristina:
Jag vet. Ska bara kika lite, först...

- Nisse
- 2007-nov-29 16.41


Torsdag
Ledig dag.

Har städat lite bland mina viktigare papper. Och kan då inte annat än småle, lite inåtvänt. Men ändå med en i bakhuvudet gnagande besvikelse.

Jag menar och tittar på mina lönebesked, från mitt jobb. Det har ju varit löneförhandlingar.

Är man en heltidare, eller åt det hållet, så är det ju alltid intressant med det retroaktiva. Och nu då, välkomna penningar till Jul.

Här nedan är en bild på mitt lönebesked:

Ser ju snyggt ut där i början. Sedan kommer det en massa minus.

Ser ni tredje raden från slutet: "PRELIMINÄR SKATT EXT -600:00". Den finns där för att FK envisas med att bara dra 30% i stället för enligt min skattetabell som är på ca 33% och någonting.

Nästa bild. Det är lönebeskedet från okt-2005. Då hade jag hel sjukersättning och ska då givetvis inte få någon lön. Men se vad som händer med det retroaktiva:

Visst har jag inte jobbat så ska jag inte ha nåt. Så är det. Men då tycker man ju kanske att det skulle ge genomslag på sjukersättningen. Icke! Den basera på den framräknade sjukpenningsgrundande inkomsten (SGI) som gällde vid det s.k. sjukfallet. I mitt fall skedde det aug-2003. Det sker dock en slags indexuppräkning.

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista
11.39 

Blogg-grattis!
Det är bara att gratulera. Det var en cyberbesökare från Skellefteå, via Skellefteå Kraft Elnät AB, som blev min bloggs 100000 besökare kl ca 00:00.

Den här bloggen, ngn.blogga.nu, har varit aktiv från 03-jun-2005. Det är 908 dagar. Det blir 100000/908 ca = 110 besök per dag. Tycker jag är bra för en medioker blogg med ringa krav på uppmärksamhet.

Återigen grattis!

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista

Andra bloggar om:
00.23
kommentarer  
Nisse!
Grattis! Det är ju jätteroligt! Du skriver både vardagsnära och roligt så jag förstår att många läser!
Kramar!

- Kristina Birkesten e-post  hemsida 
- 2007-nov-29 02.38

Kristina:
Tack! Min ödmjukhet hindrar mig från att ytterligare... öh? Ja just det. Tack!

- Nisse
- 2007-nov-29 03.57

Hur fasen har du gjort

- Peter e-post  hemsida 
- 2007-nov-29 06.10

Peter:
Om du menar hur jag fick veta vem den 100000:e besökaren var? - Så finns det knep...

Om du menar hur man uppnår det blygsamma besökarantalet? - Mest beroende på att jag är snäll & ödmjuk... Men det finns knep där också. Kanske ska skriva ihop ett inlägg om det?

PS
Vi har väldigt likartade hemmadatorarbetsplatser...
DS

- Nisse
- 2007-nov-29 06.23


2007-nov-28
Butikspriser
Ja, eller alla prissättningar, i Sverige, idag. Hur kan det egentligen komma sig att vi accepterar prissättningar på 9:90, 19:90, 99:90 etc. De finns ju inte. Köper du en liter risdryck får du (jag) betala 18 SEK. På prislappen står det 17:90. Visst det avrundas uppåt, och ibland nedåt. Men skit i det. Jag vill ha priser som stämmer överens med de valörer jag har.

Kan det gynna oss?. Jo om vi köper många varor och det är det affären vill.

Det är reklampsykologi. Av någon märklig anledning tycker vi att 9:90 SEK är mycket billigare än 10 SEK. Och visst, det är billigare. Men i detta fall bara 10 öre, en valutapeng som inte finns, i Sverige, idag..

Tro mig, oavsett anledningar så har de det där systemet för att de tjänar på det. De, inte du.

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista

Andra bloggar om:
20.59 

Onsdag
Jobbat 2 timmar.
Arbetsplatsträff. Givetvis kommer min ”punkt” upp när jag har 10 minuter kvar.

Kommer inte iväg förrän 10:10. Stressad.

Till mor & far och hämta grejer. Stressad.

Kör bilen, lugnt, till Vänersborg och bassängavslappningen. Är relativt nedvarvad när jag kommer. Sätter mig en stund innan i bastun. Och pratar en stund med hon som brukar sitta där. Jag får se till att presentera mig så jag får veta vad hon vill kallas. Hon ser ut som en Berit.

Bassängavslappningen (11:00) var nog den bästa hitintills. Mest beroende på kontrasterna; stress -> avspänning.

En social och varm stund i bastun efteråt var också givande.

Åkte till ICA Kvantum och köpte 1 liter risdryck och inget mer. Bara det? Jajamensan, bara det.

Hemma åt jag goda rester från gårdagen. Sedan har jag druckit kaffe och bl.a. skrivit av mig lite politiska funderingar vilka kan studeras på aktuell blogg: NGN-politik

Var och tittade till mobiltelefonen, ja de måste ju passas, vet ni väl? Jag hade fått ett SMS. Från vårt paketutlämningsställe. En av anatomiböckerna har kommit.

Vi ska lämna bilen till en verkstad i kväll, För åtgärd under morgondagen. Jag tänker mig då ta svängen om paketutlämningsstället och hämta ut boken.

Vi planerar att gå tillbaka hem från verkstaden. Men det är ett attans skitväder ute, nu. Och med en tung bok i en ryggsäck? Nja…? Vi får se hur det blir.

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista
NGN-politik och NGN-css har nya inlägg.

Andra bloggar om:
16.49 

2007-nov-27
Tisdag
Jobbat 2 tim.
Det var stressigt. Chefen skulle pronto ha en massa siffror från 2006 och fram till 2013. Så det blev en blandning av verklighet och gissningar.

Var till Apoteket och hämtade ut lite medicin. Det är många som köper läkemedel. Lång kö. Missade en buss. Fördrev tiden i affärshuset Odens's övriga affärer.

Hemma blev det sängen och vila.

Sedan kom hustruns kompis M och vi åt mat tillsammans. Därefter åkte de till Uddevalla och jag..., har glömt vad jag gjorde. Nu kom jag på det! Jag ägnade mig åt lite cyberdetektivarbete - och så talar vi inte mer om det...

Bestämde mig för att gå och jympa. Lite kluvet. Har inte känt mig så fräsch idag. Men det är kul när man väl är där.

Nu är det strax bädden som hägrar.

Kolla mina andra bloggar på: NGN-Blogglista. NGN-css är uppdaterad

Andra bloggar om:
21.02 

2007-nov-26
Måndag
Jobbat förmiddagen (3tim)
Nu har mina f.d. arbetskamrater flyttat tillbaka till nyrenoverade rum. Och mitt f.d. arbetsrum är numer då okuperat av en "heltidare".
Det känns - att ha blivit utslängd..., bara för att man 'bara' arbetar 25% och är 75% sjuk.

Nä, nu lämnar vi det där! Nu gäller det att se framåt!

Arbetsgivare är ändå inte att lita på. Hör Ni det! Ni som har jobb, LITA INTE på din arbetsgivare. Du är bara värd något så länge du håller dig borta från sjukdom. Bli inte vän med ditt jobb. Visst det OK att tycka att det är skitkul och jobba som fan. Men gör det för din egen skull, fattaru?

Tog bussen direkt hem efter jobbet. Jag har börjat med en "ny" diet. Vanliga frukosten. Någon form av sallad till lunch och bovetegröt med tillbehör till kvällen - inget annat, nada!

Måste komma i den mörka kostymen, före den 14 december, den har krympt?

Efter att ha hackat ihop en förvånansvärt god och massiv sallad (jag orkade inte äta upp allt?). Ja, just det, efter det stoppade jag i mig ett gäng läkemedel och tog bilen till vårt paketutlämningsställe (å vad jag saknar posten!). Där hämtade jag ett paket från ExtraFilm. Det innehöll våra beställda s.k. canvastavlor, 4st.

3st är nu uppsatta, mina ormbilder, skitsnyggt!

Efter pakethämntningen så..., nä, vänta lite nu..., före paketuthämtningen var jag in till en sportaffär och köpte mig ett par lättare stabila vandringskängor, för höstbruk. 899 SEK.

Expediten frågade mig om jag inte skulle passa på att köpa tre varor till priset av två. Jag stannade upp, tittade på henne och sa: "Jag har knappt råd med det här köpet." Fick ingen kommentar tillbaka.

Efter de där besöken körde jag till Överby. Spanade runt i flera butiker efter present till sonen. Hittade till slut en som dög.

Utanför en av de där butikerna stod det representanter för TeleNorMaffian. Som vanligt blev jag antastad, av en TeleNora, och som vanligt svarade jag: "Sist jag hade med Er att göra lurade Ni på mig en telefon som inte gick att synka mot datorn och Jag betalar fortfarande 99 SEK per månad för den där!" Sedan stegar man iväg på något värdigt vis...

Inne i en av butikerna blev jag antastad av en annan telefonmaffia, Megaphone. De kränger IP-telefoni via befintligt bredband. Allt ser jävligt gratis ut och jämfört med Telia bas ser det också skitbilligt ut. Men först ska jag ha en router som jag kan sätta en "vanlig" telefon till. Och de routrar de hade var trådlösa (jag vill inte ha det). För att tjäna på det hela så måste man säga upp den fasta telefonin. Har man då telia ADSL så påför då telia i stället en förhöjd kostnad på bredbandsabonemanget.
Megaphone tar sedan 150 SEK för s.k. nummerportering.
Det här lönar sig bara om du ringer mycket, på din fasta telefon.
Har inte kollat vad telia tar för att säga upp det fasta abonemanget och föra på en ökad månadsavgift på bredbandskostnaden. Undrar varför...

Hemma hann jag knappt in förrän sonen pinglade på dörren. Han ville låna dator och bredband.

Efter att sonen gått så kom hustrun hem - det var efter det vi satte upp mina canvasbilder. Hustruns canvasbild ska det kluras lite på - var den ska sitta.

Sitter och lyssnar musik från mobiltelefonen. Låter lite plastigt, billig transistorradio. Varför gör jag det? Jo jag vill köra slut på batteriet, för att kunna ladda upp det från skretch. Men det var en rackare till å vara seg. Den har spelat i nära två timmar nu. Och batterindikatorn har stått på en skitsmal liten röd strimma.

Spana även in mina andra bloggar: NGN-Blogglista. Färskt inlägg på NGN-css

Kolla även in vad andra bloggar om: , , ,
21.00
kommentarer  
Hördu Nisse, jag tycker du är en riktig tuffing och fin kille som tar allting så bra som du gör. Jag önskar dig allt gott som tänkas kan!

- ab e-post  hemsida 
- 2007-nov-27 12.58

ab:
Istanes, du tar ju i så jag nästan rodnar. ...tack!

Jag försöker i alla fall se möjligheter men det är f-n i mig inte så lätt alla gånger.

Kramar!

- Nisse
- 2007-nov-27 13.17

Kramar tillbaka!

- ab e-post  hemsida 
- 2007-nov-27 17.07


2007-nov-25
Spansk TV.
Ett TV-program, Spanska ’Diario de Patricia’ kontaktas av en man, Ricardo Antonio Navaro. Och denne vill fria till en Svetlana Orlova, i direktsändning. De tar dit Svetlana, talar inte om för henne vad som ska hända. Sedan stegar då denne Ricardo in, faller på knä och friar till Svetlana. Svetlana tackar nej, i direktsändning.

4 dagar senare mördas Svetlana. Ricardo grips, misstänkt för att ha knivhuggit henne i halsen.

Tog inte TV-programmet reda på att denne Ricardo var dömd för misshandel, av Svetlana. Och att han dessutom hade besöksförbud som skulle ha gällt i två år.

Produktionsbolagets programdirektör, Baldomero Limon, svarar så här på anklagelsen om att programmet skulle kunna ha framkallat mordet: ”Det finns inget samband mellan orsak och verkan.

Är man inte dum i huvudet på riktigt om man säger så och tror på det?

Kolla också min andra bloggar: NGN-Blogglista
Färska uppdateringar på NGN-css och NGN-politik
18.03
kommentarer  
Hej!
Jo, då är man dum i huvudet på riktigt! Det är skrämmande! Bara att från början göra överraskande tv av det här slaget, utan att människor vet vad dom ger sig in i är under all mänsklig värdighet.

- Kristina Birkesten e-post  hemsida 
- 2007-nov-25 13.48

Kristina:
Å andra sidan, jag skulle aldrig gå dit. Under dylika förutsättningar.

Men det finns så många olika människor och mänsklig fåfänga så visst. Så länge det finns det och gamar till TV-producenter - och tittare!

Det finns nog många oskrivna kapitel om den här typen av s.k. underhållningsTV, tyvärr.

- Nisse
- 2007-nov-26 17.57


Söndag förmiddag
Ingen vilodag här inte...

Tvättstugan var bokat 07:00-12:00. Så det var ju bara att kravla sig upp och ta tag i det. Tar man lite åt gången så går det riktigt bra.

Var färdig före 12:00.

Mellan varven har jag svarat på mejl...

Nu ska jag författa några texter om händelser som upprör mig: Massmedias ansvar, Spaniens tjurfäktingar, djur som flås levande, Saudiarabiens kvinnosyn och Miljöministerns glömska.

Ska också plita ned några tecken på min s.k. smärtblogg; NGN-css.

Så håll koll på mina andra bloggar: NGN-Blogglista:
13.39 

Lördag (resten) 2007-nov-24
Vi blev inte så länge i centrala GBG. Jag hamnade i Akademibokhandeln, bland anatomiböckerna. Där bar jag mig dumt åt...

I stället för att sätta mig i utställda fåtöljer så stod jag upp och bläddrade i tunga böcker. Givetvis satte sedan värken igång i nacke, rygg och armar.

Ringde hustrun och frågade om vi skulle fika, leta matställe eller åka till IKEA och äta. Att just köra bil kan rätta till det för mig, jag vet inte riktigt varför men det är så i alla fall.

Vi åkte till IKEA (norra). Där åt vi. Livet återvände. Inför bilresan, från GBG C till norra IKEA så dopade jag mig med läkemdel, koffeintablett och en burk energidryck.

Vi köpte nya djupa tallrikar (6 vita & 6 svarta). 2st WC-stolsborstar. 1st besticklåda. Det blev faktiskt del hela. Riktigt duktigt.

Därefter åkte vi direkt till sonen och hämtade katten.

På hemvägen diskuterade vi och planerade vi mitt nya matliv. Måste helt enkelt börja äta mindre och nyttigare.

Vi stannade en stund, hos sonen och snackade lite.

Väl hemma efter att vi packat upp och plockat i ordning så fick jag någon forma av spel. I mitt rum har jag en laserskrivare (svartvit) som har pajat och den är så gammal så det är helt enkelt ingen idé nu längre. Jag har fixat med den två gånger förut. Den var placerad vi dörren. Jag sitter vid fönstret.

Man ska ju ha så lite dataapparater som möjligt, nära där man sitter. De är sprayade med flamskyddsmedel och när de används, blir varma, så dunstar det där lite. Det är cancerframkallande.

Så, nu blev det ju en plats ledig, för vår multifunktion-färg-bläckstråleskrivare (HP 1210). Och jag hade en 5 meter lång USB-förlängningskabel liggandes.

Ur med grejorna i golvhyllorna (Bonde). Dra ut den ena. Trixa USB-kabeln på plats. Ta bort den gamla RJ11-förlängningen. Det tog säkert två timmar och jag var helt genomsvettig när det var klart.

Sedan i säng.

Inte riktigt sant, jag fixade först lite med att försöka hålla ordning på min ekonomi. För att ytterligare förstöra den så beställde jag två stycken anatomiböcker: Sobottas Atlas of human anatomy, vol 1 & 2. 14:e utgåvan. 1036 SEK. Dessa anatomiböcker visar ryggmärgsnerverna på ett ypperligt sätt.
13.33 

Lördag 2007-nov-24 09:00
Frukostbuffén avklarad. Gott men brödet var gammalt?

Natten var jobbig. Obekväm brits. Och britsen över, där hustrun kravlat sig upp, gnisslade och förde allmänt oväsen så fort hon rörde sig.

Och jag duschade på morgonen. Det var jobbigt. Dels stämde inte varmt mot kallt. Dels tog det ca 10min innan varmvattnet kom och dels så fick man var 5 sek trycka på pumpkranen, eller vad det nu kallas.

Nu ligger vi och vilar. Väntar på att affärerna ska öppna.

Ortopedteknikern tyckte att jag skulle tänka på bättre skor nu när jag laggt ned så mycket pengar på inlägg. Ska kolla om jag kan hitta några billiga vettiga skor.

Fick ju med mig avgjutningarna med mig hem från ortopedteknikern. Det kunde de väl kläckt ur sig tidigare. Då hade jag tagit med mig en vagn. Tunga rackare det där.
13.07 

Fredag eftermiddag & kväll 2007-nov-23
20:00
Inga problem att anlända till GBG. In på P-huset vid 5:an, Nordstan.

Tog våra dramaten (hjulförsedda shoppingväskor) och gick direkt till hotellet, via systembolaget.
Vi fick faktiskt checka in nästan direkt. Ändå var klockan en bra bit före 15:00.

Rummet, eller hytten, var väldigt litet.

Vi tog några öl innan vi tog 5:ans spårvagn mot Liseberg.

Väl där konstaterade vi att det var svinkallt. Jag hade packat med mig mössa och vantar men de var ju kvar på hotellet.

Jag vann en ost. Efter en rundtur bland allt julpyssel, jag köpte en Hälge kylskåpsmagnet, hamnade vi i en restaurant med relativt överkomliga priser. Maten värmde.

Vi avslutade med en rundtur uppe vid "uppskjutet". Där hade de bl.a. utställningar av två fotografers bilder. Flera blev jag väldigt förtjust i.

Spårvagnen hem och sedan direkt i säng.

Kändes lite märkligt, det där. När vi klev av spårvagnen och gick vägen inom 5:ans köpcenter så mötte vi folk som precis handlat på systembolaget, det stängde 20:00. Och när vi gjorde oss i ordning för natten och kröp ned i våra kojer så var det full rush på de andra hotellgästerna. De var på väg ut...
13.05 

2007-nov-23
Fredag
Ledig dag.

Förutom ett besök till Ortopedtekniska kl 10:00 på NÄL.

Därefter, någon gång, riktar vi, hustrun och jag, näsorna söderut. Vi reser ända ned till Göteborg. Där ska vi bo på båt, Hotell Barken Viking. Och mot kvällen ska vi till Liseberg.

På lördagen ska vi spana runt i GBG City. Lite olyckligt att det besöket sammanfaller med den internationella köpfria dagen...

... inte blir det bättre av att vi samma dag planerat att göra ett stopp till IKEA på hemvägen.
11.54 

2007-nov-22
Torsdag
Jobbat förmiddagen.
Idag fick jag hitta ett annat rum. Den jag nu delar rum med jobbar onsdagar och torsdagar, i "vårt" rum.

Nämnde i förrgår om en försvunnen datorarbetsplats. Har lyckats reda ut det där nu. Den har funnits. Och togs bort. Men nu har den återuppstått, i en förrådsskrubb. Och den dator jag trodde var en s.k. administrativ dator som användes till personalen. Visade sig vara en privat dator som någon personal släpat dit. Och sedan sagt till mig att den användes till administration. Jösses.

Nu försöker jag ordna till så den blir en s.k. legal administrativ datorarbetsplats. Kan jag sedan övertyga beslutsfattare om att en förrådsskrubb inte är en lämplig arbetsmiljö, med eller utan dator. Ja då kan jag ju känna mig nöjd.

Åkte direkt hem. Åt. Ramlade sedan i säng. Vaknade 3 timmar senare.

Fixat med mina bloggar, svarat på en del mejl.

Nu ska hustrun och jag strax åka och jympa.

Kolla också på: NGN-Blogglista: Jag har skrivit på NGN-css
18.06 

2007-nov-21
Bortgång
Kan man kalla det så, när någon dött?

Jag väljer att idag sända en tanke till min jämnåriga kusin, hennes storasyster och deras pappa samt alla andra som stod deras mamma och maka nära.

Jag beklagar sorgen...
10.06 

2007-nov-20
Tisdag
Jobbade förmiddag (3tim 50min). Det betyder att jag ska jobba 30 minuter mindre på fredag.
Idag satte vi igång den "nya" servern, på jobbet. Vi köpte den i december 2006. Och den installerades, första gången i januari 2007. Den skulle ha tagits i drift den 28 mars 2007. Men det gick inte. Därefter har vår IT-avdelning jobbat med problemet och inte lyckats lösa det...
Nu det löst, med minst två s.k. WorkArounds. Det hela snurrade hjälpligt när jag hade 5 minuter kvar på min arbetstid. Har inte hört något än...

Ingen bra idé att skriva ned dagens händelser kl ca 22:45. Jag har så förbaskat dåligt minne numer.

Men antagligen tog jag bussen hem..., Nu! Minns jag! Jag slutade inte direkt, jag stämplade ut för tjänsteärende och gick bort till en enhet för att kolla upp en datorarbetsplats som inte fanns och den fanns inte. Den kanske dyker upp på fredag? (Det var där de extra 30 minutrarna kom till)

Därefter gick jag till Stadens hamburgerplace (Max). Läste Aftonbladet. Köpte en trisslot som givetvis var en nit - det är de alltid.

Var inne och spanade lite på nya OnOff-butiken i affärshuset Oden.

Sedan tog jag bussen hem och läste gratistidningen metro, på bussen.

Vad gjorde jag hemma sedan då? Jo, just det. Hade ett litet meningsutbyte med en annan funktionär i Friskis&Svettis i Vänersborg, via mejl. Enligt min mening har de klantat till det med ett extra årsmöte och vad det ska användas till. Återkommer om det, kanske.

Var och jympade på Onsjö, Vänersborg 19-20.

Sonen kom och hälsade på en liten stund - alltid kul.

Sedan har jag fixat lite med några av mina bloggar. NGN-foto och CSS - Cervikal Spinal Stenos fick var sitt inlägg. Kolla in: NGN-Blogglista:
23.00 

2007-nov-19
Måndag.
Jobbat förmiddagen (3tim 20min)
Upplevde mig virrig.

Efter jobbet knallade jag bort till WebShop i Trollhättan och köpte ett bildskrärmskort med dubbla bildskärmsportar (kontakter). På Drottningtorget gled jag in på Västrafiks Tidpunkten och fyllde på mitt busskort med en period om 30 dagar.

Bilen (ja busskortet var ju tomt, på morgonen...) hade jag parkerat långt bort på Drottninggatan, mot f.d. Nohab till. Heter numera Innovatumområdet och när folk ser ut som frågetecken, då säger man: "På Nohabområdet" och då fattar de. Ja även utsocknes och turister vet mer var Nohabområdet kan tänkas ligga, än Innovatumområdet.

Trollhättans Stads turistiska kommunbyråkrater har också bestämt att där ska turistinformationen ligga (dessutom). Att Resecentrum (och vandrarhem samt andra lämpliga boenden) ligger i andra ändan av staden, vid Järnvägsstationen, ja det har man liksom inte tagit hänsyn till. Det där luktar inte bra miljöval, tycker jag. Och det av en kommun som fått flera miljöpriser.

Efter den promenadfunderingen åkte jag hem, med vår bil. Värk och seg i hela kroppen. Åt mat. Tog sedan bilen (igen) och körde till Överby för att investera i platt bildskärm nr 2. Var först in till EL-Giganten. Där hade de en LG 19" för 1690 SEK. Den tar jag sa jag. Men de hade bara just demonstrationsexemplaret och när jag då undrade vad kan han göra på priset (1990 SEK) på en exakt likadan bildskärm med den skillnad att den hade både VGA och s.k. DVI kontakt (jag behövde inte DVI-kontakten). Inte en krona fanns det att göra på det priset sa försäljaren.

Då gick jag till SIBA och köpte en LG 19" (precis likadan som den först nämnda) för 1611 SEK. Så blev det med det. (nu har jag handlat på kredit - attans).

Hemma satte jag i det nya bildskärmskortet och kopplade dit bägge bildskärmarna. Det blev skitbra. Precis som jag tänkt mig.

En Frisksi&Svettis-funktionär ringer och är bekymrad över att vår F&S-styrelse klantat till det med ett extra årsmöte som ska handla om att vi ska få egen lokal. Snurret kan få till effekt att det inte blir någon egen lokal - i värsta fall. Föreningen behöver en egen lokal. Personligen är jag inte så het på gröten. Jag tycker man kan börja i mindre skala och arbeta sig uppåt. En lokal med kansli, omklädningsrum, duschar, unisex bastu, mindre jympasal för t.ex. redskapsjympor & KI-balans och utbildnings- och mötesutrymmen samt en liten cafeteriamiljö. Och så behålla våra större jympor i skolgympasalarna, tills vi sparat ihop pengar för att bygga ut vår egen, lite mindre lokal. Så tycker jag.

Får ett mejl från ett smärtsyskon, känner sig kränkt, och jag förstår och känner med. Inte nog att man har en kropp som det är skit med man ska behöva möta totalt oförstånd också.

Verkligen en upp och ned dag.

Läs gärna mina andra bloggar: NGN-Blogglista.
Jag har uppdaterat; NGN-teknik och CSS-Cervikal Spinal Stenos
22.53 

2007-nov-18
Söndag
Sov relativt bra. Vaknade vid ca 07:30 som jag brukar.

Hade bestämt mig för att åka till mor & far och borra ett hål i en mellanvägg. Jag var ju där för ett tag sedan och monterade en platt TV i deras kök.

Jag lade då antennkabeln tillfälligt utmed köksgolvet till hallen och vidare in i deras sovrum. Där jag placerat en antennförstärkare. Och så tejpade jag kabeln vid dörrtrösklarna.

Dags för etapp 2 (av 3). Hålet mellan sovrummet och köket borrades och antennkabeln drogs igenom. Inga problem. Enkelt och smidigt. Fort och lätt.

Steg 3 är att fästa antennkabeln på golvlisten i sovrummet och i köket. Det får bli en annan dag.

Den kropp jag har är ju så klen så jag får ju dela upp allt.

Hemma slocknade jag och kom till liv ca 17:00. Det där hade jag räknat med. Det blir så när jag gör något utöver det vanliga.

Dottern har skrivit och lagt upp bilder i sin "Resdagboken" och så fick jag ett personligt mejl. Med en bifogad bild på en gräshoppa. Känns fint att hon har det bra där borta i Japan.

På schemat idag, det som är kvar, har jag att svara på ett gäng ePost och så ska jag flytta på min blogg: NGN-teknik.

Den är ju nu på Diino. Men de gör det inte lätt för en. Det går inte att påverka utseendet på den bloggen på något vis. Men däremot gör supporten det?

Jag vill inte ha en blogg som sporadiskt ändrar utseende efter någon slags anonym majoritet.

Så det får bli en flytt och slutsatsen blir: Jag kan inte rekommendera Diinos blogg.
19.57 

2007-nov-17
Lördag
Sitter vid datorn, i godan ro. Har bestämt att denna dag ska vigas till att välja ut de där ormbilderna jag vill ha till s.k. canvastavlor.

Och så hade jag bestämt att idag skulle det inte göras något "ansträngande". Jag ville vara utvilad inför morgondagen.

Jag har då bestämt att jag ska hjälpa mor & far med att borra ett hål genom en vägg och dra en antennkabel igenom hålet. Sånt gäller det att samla krafter till. Om man är ägare till min kropp.

Då ringer telefonen, det är hustrun. Hon står med bilen vid ICA Kvantum och den låter konstigt.

Hon tror det är något med avgasröret under bilen och hon vågar inte köra vidare med den. Vad göra?

Vi har följande alternativ:
1. Be hustrun lägga sig ned i snöblasket och titta efter ordentligt. Hänger avgasröret löst och går att haka upp? Haka då upp det.
2. Be hustrun att först hämta en bit wellpapp att sedan lägga sig på och Se sedan punkt 1.
3. Ringa till någon verkstad och be dem titta på vad det kan vara.
4. Skiter i alltihopa, låter bilen stå och klurar på problemet vid ett lämpligare tillfälle.
5. Jag tar på mig s.k. ofina kläder, hämtar ett slitet liggunderlag i garaget. Tar ut cykeln. Cyklar till ICA Kvantum. Lägger liggunderlaget på marken vid bilen. Kryper ned och tittar på avgasrörsupphängningen. Konstaterar att det har lossnat från upphängningen. Hänger upp det. Rullar ihop liggunderlaget. Och cyklar sedan hem igen.

Vilket alternativ tror ni på?
1 & 2 faller på faktum att risken finns för smutsiga händer.
3 då? Det är lördag eftermiddag. Vilken verkstad ringer man till då? Inte har vi någon s.k. assistansförsäkring. Låter som ett dyrt alternativ.
4. Faktiskt ett tilltalande alternativ. Men att ha en bil ståendes nära centrum, på Vassbotten. Antagligen väldigt ensam under kommande natt, till söndag? Och dessutom behöver jag ju den på söndag.
5. Blir det, givetvis. Hustrun är översvallande vänlig. Jag är mer eller mindre som ett åskmoln.

Den där övningen med avgasröret gav mig ca 300% besvärsökning. Cykelturen fram och tillbaka rättade till det hela lite.

Hustrun låter också meddela att om hon inte hade mig utan var ensam så skulle hon inte ha någon bil.

Så nu är det jag som ska bestämma om vi ska fortsätta ha bil eller om det finns någon variant med leasing. Som inte innebär en sprillans ny bil (nervöst). En mer gammal. Och inga besvär med reparationskostnader, service, däckbyten och annat skit. Finns det?

Hustrun är nu och köper smågodis - till mig.

Idag har jag publicerat en text, med rubriken Bemötande, på RYFS blogg: Ryggont diskuteras

Jag är s.k. skribent där. Visst låter det tjusigt...
17.38
kommentarer  
Hos oss skulle det ha varit alternativ 1 som gällt om jag hade varit i samma situation som hustrun din. Tur att jag ingen bil har mera, färdtjänst medför inga sådanna problem, nog andra...
Kram

- Gunveig
- 2007-nov-17 14.47

Gunveig:
Kan tänka mig det...

Inte alla brudar som slänger sig i ned i blötsnö med shoppakläderna, och kollar vad som är löst under bilen.

Kramar!

- Nisse
- 2007-nov-17 15.48

Jag ber hustrun om ursäkt, men hon borde ha lagt sig i snön och hängt upp röret själv.

- ab e-post  hemsida 
- 2007-nov-18 03.38

ab:
Tur att jag väntade ett tag med att skriva. Jag var ordentligt förbannad på själva företeelsen, att dylika kvinns inte ens gör en ansats till försök...

- Nisse
- 2007-nov-18 03.51

Nisse, det är helt och hållet ditt eget fel att du fick ge dej ut på cykeln. Hade du skolat frugan rätt från början skulle detta inte ha hänt. Du har säkert gett efter i någon svag stund, eller ....
Kram

- Gunveig
- 2007-nov-18 05.38

Gunveig:
Mitt största fel är, i så fall, min snällhet.

Och jag har försökt, med skolning. En gång fick jag henne att byta däck på bilen, alla fyra, under mitt pedagogiska överinseende.

Hustruns kommentar: "Jaha, nu vet jag hur man gör, och jag har gjort det, och tänker inte göra det igen. Usch! Va smutsiga händerna blev."

- Nisse
- 2007-nov-18 06.57


2007-nov-16
Fredag
Jobbat förmiddag (3tim 20min)
fast egentligen ska det vara 3tim 24min om jag jobbar 3 dgr/vecka. Det har att göra med att det inom vår arbetsplats nu "jobbas in" s.k. klämdagar. Och heltidarna ska då jobba 8tim 10min per dag. Eller 40 tim 50min per vecka. Jag då som bara jobbar 25% hamnar då på ca 10tim 12min.
Undrar om FK har synpunkter på det där? Jag får ju i princip inte jobba en minut mer än 10 tim per vecka enligt senaste beskedet. Jag har löfte om att få flexa, några minuter, inom veckan. Och jag får inte hamna på plus.
Det är mycket ickeflexibilitet som drabbar oss sjuka som faktiskt, verkligen skulle behöva flexibilitet, i alla fall i regelverk.

Häromdagen betedde jag mig som en riktig surgubbe. Kom till busshållplatsen på Drottningtorget i Trollhättan. Där finns busskurer, av glas. Det snöade ymnigt. Grabbade en gratistidning, metro, och gick in i "min" busskur. Där står ett gäng ungdomar, och röker. Alldeles bredvid förbjudet-att-röka-märket.

Med hög och myndig stämma, med blicken på den som för tillfället höll i cigaretten (som vandrade runt) och det var en stor lång pojk: "Ska ni röka så får ni gå ut!" Säger jag och pekar ut i snöfallet. Och de gick ut? Inte illa, lydiga ungdomar. Synd att de röker...

Har ju själv varit rökare så jag är väl känd med det idiotiska i att röka och dessutom har jag p.g.a. det blivit med kronisk bronkit (ständigt irriterade slemhinnor i de s.k. bronkerna (luftrör)). Det har fått till följd att jag är extremt känslig för rök, alla sorts rök och partikeluftföroreningar.

Idag slog surgubben till igen. Det var på Överby, i affärshuset Etage, när jag blev expedierad av en Burger King anställd.
Jag beställer ett s.k. Wopper Meal med plusmeny.
Personalen bakom kassan frågar då: "Ska du ha ost eller bacon?" Överrumplad svarar jag: "Bacon." Och tänker sedan efter och säger: "Kostar inte det extra?" Och då svarar personalen: "Jo." Varpå jag replikerar: "Men då måste du ju säga det!"

Och jag min dumme f-n betalar för baconet? Som hämnd betedde jag mig sedan kriminellt. jag fyllde på min pappdrickamugg en extra gång, s.k. refill (för er som bara behärskar svengelska)

Läs gärna mina andra bloggar.
Nytt på: CSS & Teknik
19.53
kommentarer  
Nisse!
Ja, det var ju verkligen en kriminell handling med refill..men ta det lugnt, den med osten och baconet var etter värre! Hi! Kram!

- Kristina e-post  hemsida 
- 2007-nov-16 15.30

Kristina:
Jag blir så irriterad på mig själv när jag går på en sådan där lätt grej.

Och visst, de får inte sälja på det viset.

- Nisse
- 2007-nov-16 15.46


2007-nov-15
Torsdag
Ledig dag.

Slö.

Var ju till Landvätter i natt. Kört bil mellan 02:00 och 06:00.

Läs om värkläget på: CSS - Cervikal Spinal Stenos, Rubriken: Värkläget 15-nov-2007
21.21
kommentarer  
Jaha. Det verkar ju normalt? Att vara ute och köra bil mitt i natten på vintern.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-nov-16 07.45

Matilda:
Visst, och med sommardäck också...

- Nisse
- 2007-nov-16 08.54


2007-nov-14
Onsdag
Jobbat 2 timmar.
Arbetsplatsträff.
Undrar vad det kommer sig att jag blir lite smålömsk när jag hör förslag som gillas bara för att det kommer från någon annan än mig. Jag föreslog en grej för några månader sedan - då ansågs det både dumt och ogenomtänkt. Men nu kommer det från en annan person - då är det helt plötsligt genomförbart och kanske t.o.m. bra?

Chefen ska sluta - det tycker jag är synd. Alltid jobbigt att lära känna nya... (och så får man ju förklara hela sjukhistorieeländet igen).

Sedan fick jag stressa till bussen för att hinna till min avstressningsövning i rehabbassängen. Men hallå! Nå't stämmer inte här...

Somnade, i bassängen, vaknade av snarkningar - mina...

I väntan på bussen handlade jag både nyttigt och onyttigt i ICA Kvantum.

Idag ska jag lägga mig tidigt, kl 18:00. Jag ska köra klanen Karlssons till Landvetter (bilen går 02:30). De ska till Egypten. Jag är inte alls avundsjuk...
16.21
kommentarer  
Nä, vad knasigt! Stressa för att stressa av. Ha ha...

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-nov-15 05.08

Matilda:
Ja, och lite samma var det ju med akupunkturen. Den skulle jag ju också gå på för att den skulle ha en avstressande effekt (stress som orsakas av värk och rädsla för att bli sämre [samma med bassängavslappningen]).
Men den där akupunkturen gjorde ju så ont, på min vänstra sida (ej högra?), så jag blev ju stressad av rädsla inför den smärtan...

- Nisse
- 2007-nov-15 05.58


2007-nov-13
Tisdag
Jobbat 2tim på morgonen.

Resten av dagen har ägnas åt bildletande. Vi ska skaffa s.k. canvastavlor med egenhändigt fotograferade bilder på. Det tar tid att leta bland alla bilder. Jag har bestämt mig för att jag vill ha ormar på mina, vad annars? Kruxet är att jag har ca 3000 ormbilder att välja bland och jag ska välja tre.

Var på jympa nu på kvällen. Skönt att få röra på sig. Är dock lite bekymrad över att jag är märkbart svagare på vänster sida.

Nu är det dags för bädden - natti, natti!
21.57 

2007-nov-12
Måndag
Jobbat 3tim på morgonen.
Man kan väl säga att jag jobbat in mig i nya rummet nu.

Tog en sväng på staden och köpte en ljusgrej på Åhlens, enligt hustruns order.

På bussen hem studerade jag gratistidningen metro. Politikerstollarna i Finlands regering ska tydligen grundlagsstifta om att det inte ska bli tillåtet med s.k. vårdkonflikter.

Hemma blev det lite rester från gårdagen. Vi hade ju mor&far här samt brodern med tillhörande barn och deras hund Ville. Vi firade Fars Dag - genom att träffas.

Efter maten kände jag att jag behövde vila lite. Lade mig på sängen kl 12:00. Vaknade 16:00, va f-n!

Det som blivit över på dagen har jag ägnat åt mina smärtsyskon (vi är ett gäng).

Läs gärna mina andra bloggar.
20.41 

2007-nov-11
Fars dag.
GRATTIS!
Idag till alla fäder.

Sänder en tanke till alla Er som inte har någon far i livet.

Ni som önskar Er pappa åt helvete, skänker jag också en tanke.

Ni som har en pappa som inte är närvarande, ja på Er tänker jag också.

Till alla Er som inte har någon pappa i livet eller inte har någon pappa som så att säga duger, gör så att Ni skänker några tankar till någon annan som förtjänar Era tankar.

Och så till slut... en tanke till alla nya pappor, där bebisen är så liten så den inte ens fattar vad en pappa är för något.
09.18 

2007-nov-10
Lördag kväll
Dagen idag har gått i lugnets tecken.

Morgonpromenaden var mycket stärkande.

Har känt mig pigg, hela dagen, nu börjar det väl bli lite besvärligare...

På eftermiddagen var jag på fika hemma hos en av mina bästa vänner. Vi bestämde att det går allt för långt tid mellan våra möten. Så det skulle vi lösa genom att bestämma nåt...

Har skickat en berömmande text till Hälges skapare, Lars Mortimer. Den mannen, via Hälge, förgyller verkligen min vardag.
Läs gärna mina andra bloggar.
19.49 

Lördag morgon
Sov bra hela natten.

Har funderat en hel del på att jag nu har en massa bloggar? Vad beror det på?

Tja, det började med att jag började fotografera ormar och då dök besöksfrekensen ned (och en del protester ökade) på den här bloggen rejält. Det var då jag startade min fotoblogg.

Sedan tyckte jag det blev så mycket om min sjukdom så då startade jag en blogg för det.

Har också upptäckt att de inlägg jag skriver om data och teknik inte är så värst intressanta för de som oftast tittar in på den här bloggen så då startade jag en blogg för det.

Och nu då så har jag noterat att när jag skriver om politik, jå de verkar många av er bli bortskrämda utav det också. Så då lägger jag det i en separat blogg det också.

Men varför på olika ställen? Kan man ju då undra. Det har med min vetgirighet att göra. Jag vill veta fördelar och nackdelar med de olika bloggportalerna.

Undantagen är nu den senaste: NGN-politik. Den lade jag på samma bloggportal som den om Cervikal Spinal Stenos. (Jobbigt att hålla reda på alla inloggningskonton)

För att hantera det här på ett någorlunda vettigt vis kommer jag att försöka med att sist i mina inlägg lägga en förteckning över mina bloggar och med senast aktuella rubrik (med datum).

Och så kör jag så här under en obestämd utvärderingsperiod och så får jag se hur det utvecklar sig.

******************************************************************
NGN-Blogglista:
Cervikal Spinal Stenos (CSS); Uppehållsförsök, 2007-nov-10
NGN-politik; Fusk!, 2007-nov-09
NGN-foto; Onsjö, Kanalen. Storskarv 071002, 2007-nov-03
NGN-teknik; Knepigt med IE6, 2007-nov-07

Egentligen har jag en blogg på MySpace också: www.myspace.com/nilsgn, men den ska jag nog inte börja använda. De enda som kan kommentera på den bloggen är andra MySpace-användare. Det blir lite slutet för min smak.

Nu ska jag ut på en promenad - i solen.
10.04
kommentarer  
Hej Nisse!
Din sjukdom och dina erfarenheter är ju en del av dig. Liksom ditt intresse för politik, foto och för tekniska mekapärer. Jag har full respekt för att du delar upp det och läser gärna alla dina bloggar! Men glöm inte att du är du och det är det som gör alltihop!
Varma tankar och kram!

- Kristina e-post
- 2007-nov-10 14.30

Kristina:
Jag vet och det där är ett stort problem, för mig. Jag är ju bl.a. holistiker och då är det ju inte bright att dela upp saker och ting...
Positiva varma tankar och mjuka kramar!

- Nisse
- 2007-nov-10 14.38


Fredag 2007-nov-09
Jobbade förmiddagen (3tim 20min)
Nu är jag installerad på min nya arbetsplats som delas med en annan pojk. Vi jobbar inte samtidigt.

Mina f.d. arbetskamrater sitter tillsammans i en annan fastighet.

Och när så renoveringen av vår gamla arbetsplast är klar så får inte jag flytta med tillbaka. Tanken är att jag ska vara kvar i nuvarande rum, så länge det kan vara tillgängligt.

Tanken är att nu, parallellt ska det arbetas för att ordna en ny fast arbetsplast, åt mig, så jag kan få vara tillsammans med mina arbetskamrater igen. Men hur stor är sannolikheten för det, när jag arbetar 25%? Det råder stor rumsbrist i detta kommunhus.

De personer jag har runt omkring mig är jättetrevliga så jag ska inte få några problem med arbetstrivseln. Och det är ju inte det som är problemet egentligen.

På lunchen letade jag farsdagspresent - hittade det!

På bussen hem fick jag peta i mig ett gäng läkemedel.

Hemma dopade jag mig ytterligare, en burk energidryck, en kopp kaffe och en koffeintablett. Sedan satte jag igång med att städa - det gick.

Hustrun kom hem. Vi delade på en pizza och jag drack två öl. Kl ca 20:00 låg jag i sängen - väldigt trött.
08.53 

2007-nov-08
Torsdag
Ledig dag.

Körde mor till Uddevalla sjukhus. Åkte ut till Torp och fördrev tiden. Blev dålig. Läs mer om det på: Cervikal Spinal Stenos (CSS), rubriken: Dagsform?

Följde med in till mor & far lite och fick kaffe och smörgås, tackar! Och så löste vi lite korsord, kul! Det var längesedan jag roade mig med korsord...

Politik:
Hur kan politiken anse att det är rätt prioritering att börja jaga bidragsfuskare som kostar 1 miljard (massa pengar!) när skattefusket uppgår till ca 60 miljarder (en väldigt massa mer pengar!).

Och varför administrerar facken den förhöjda a-kasseavgiften? Den går ju oavkortat till skattelättnader för de rika?

Sossarna (Socialdemokraterna) var illa men alliansen är ju etter värre. De sopar ju golvet med den s.k. välfärden. Helt i onödan?

Den enda logiken jag kan finna är att nuvarande politik syftar till att öka klasskillnader. Vill vi det?
21.02
kommentarer  
Hej,
Jag har i alla fall tagit steget ut nu och gått ur Kommunal. Det kan väl ändå inte vara rimmligt att man ska betala 417 kr varje månad när man bor i utlandet och dessutom lånar pengar av CSN...
Kram

- Katrin
- 2007-nov-09 08.01

Katrin:
Kära barn (om det nu är rätt Katrin?), hursom alla har vi väl i så fall varit barn. Och jag är pappa, till en Katrin. Som f.n. bor i utlandet och har studielån, så...

Var det inte något lurt med din bror (min son) när han var i AU och var noga med att betala a-kasseavgiften, hela tiden? Han fick ingen a-kassan när han kom hem igen och var ju då arbetslös (eller hur var det nu...?), var han delvist arbetslös? Något lurt var det i alla fall.

Är allt bra?

Kramar!

- Pappa
- 2007-nov-09 08.24

Nej! Jag tycker att det är förskräckligt med den politik som nu förs! Vi måste minska klyftorna och stäva efter solidaritet! Men det möts ofta av ett hån. Solidaritet, ha, vilket århundrade kommer du ifrån? Här gäller det att sko sig!
Och jag blir så förbannad när det tycks vara mer regel än undantag att "de som bestämmer" fuskar allt vad dom kan. Moral tycks lika ute som solidaritet. Jag blir mörkrädd!
Fortsätt skriv Nisse!

- Kristina e-post
- 2007-nov-10 10.56

Kristina:
Och dina kommentarer sitter som en smäck!

- Nisse
- 2007-nov-10 14.40


2007-nov-07
Onsdag
Ledig dag.

Var till bassängavslappningen. Läs lite mer om det på: Cervikal Spinal Stenos (CSS), rubrik: Bra dag

Resten av dagen har jag emellanåt pysslat med mina HTML-sidor. Inte helt problemfritt. Läs gärna mer om det på: NGN-teknik, rubriken: Knepigt med IE6

Politik:
Tänker mycket på det politiska nu. Man kommer ju liksom inte undan. Visserligen har borgarpacket (alliansen) backat på försämringen, vid årskiftet 07/08, bl.a. för de med sjukersättning (såna som jag). Men jag litar inte på de där ormarna.

Nu gäller ju devisen: "Ta från de fattiga och ge till de rika!"

Snälla, alla Ni, som tror på de "Nya Moderaterna". Tänk efter.
* De vill inte att arbetslöshet ska bekostas av allmänna medel (skatt). De vill att var och en tar en (arbets)försäkring för detta i stället. De vill, alltså i förlängningen, ha bort a-kassan helt och hållet.
* De vill inte att sjuka ska belasta det allmänna (skatt, offentlighet). Det ska skötas i privat regi och finansieras av (sjuk)försäkringar. Och har man inte råd med det ja då har man prioriterat fel och får skylla sig själv.
* De vill inte att socialt utslagna ska belasta det allmänna (socialbidrag, skatt). De anser att de får skylla sig själva, de hade ett val (det finns jobb för alla [de är riktigt, riktigt naiva de där moderaterna (läs borgare i allmänhet)]). Och så kan frivilliga organisationer (välgörenhet) ta hand om dem. Och det är ju fint, då kan man ge, om man vill och så mår man ju jättebra, av att ha gett, till något välgörande.
* Tro inte på att de står på arbetarnas sida, de säger att de står på arbetets sida. Det är skillnad på det. Givetvis vill de att alla ska arbeta, till lägre löner.

Den moderata politiken sätter profiten i första rummet. Och visst är det så att pengar är jätteviktigt, men är det så till vilket pris som helst?

Det klagas på ett högt skattetryck här i Sverige. Och ja vi betalar mycket i skatt. Är vår välfärd dålig på grund av det? Ja, jag anser då inte det.

Vår arbetsmoral, är inte den en av de högsta i världen?

Anses inte den Svenska arbetskraften vara en av de mest grundutbildade?

Om det nu är så hemskt i Sverige, varför flyr inte alla företag då? Det är ju tvärtom så att de faktiskt investerar och etablerar sig i landet. Vad kan det bero på?

Slutligen tycker jag att de som inte vill bidra med skatt till en solidarisk skattepolitik. De kan ta sina pengar och flytta till något skatteparadis. De myglar ju ändå undan sin skatt. Och det är en myt att dessa pengar skulle borga för en marknadsstyrd välfärdspolitik.
Och jag tycker inte alls att de har rätt att nyttja våra välfärdssystem, när det skiter sig för dem - ja tänk om jag faktiskt tyckte så? Men då vore jag ju en av dem, Hujeda? Nu är jag en humanistisk reformist socialist så jag tycker faktiskt, i solidaritetens anda, att även de (rika, välbeställda m.m.) är välkomna i vår välfärd, även om de inte gjort rätt för sig. För lite skatt har de nog bidragit med ändå. Om de nu gjort slut på pengarna i Sverige, via moms och så.

Jag har sagt det förut och jag kommer att upprepa det (tills det blir en sanning): "Nu har vi en kapitalistisk demokrati, vänd det, till en demokratisk kapitalism."

Politik är: Sättet att fördela pengar - inte att ge dem till den s.k. marknaden!
21.48 

2007-nov-06
Tisdag
Jobbat förmiddag (ca 3 timmar).
Idag blev jag ensam på jobbet. Mina arbetskamrater har flyttat till andra arbetsrum, i en annan fastighet, och jag flyttas någon annan stans. Detta medan rummen renoveras. När de är klara så flyttar mina arbetskamrater tillbaka. Jag får bli kvar "någon annan stans". Arbetar man 25% så får man räkna med att det är den 25%-ige som ska ta hänsyn (bli flyttad på).

Det var jobbgnället det. Tänker inte gnälla något mer om det.

Vädret var härligt idag så det blev en promenad med hustrun. Trevligt!

På kvällen var vi till F&S-jympa med Johnny här på Onsjö. Det var bra men jag upplevde ett otrevligt motstånd. Läs mer om det på: Cervikal Spinal Stenos (CSS), rubriken: "Segt".

Håller på att trixa med att flytta mina HTML-sidor från passagen till Diino.

Kanske inte blir så bra. Vissa bilder vägras nu visning? Men det kan vara något lurt med IE6 (internet Explorer version 6) den s.k. webläsare jag har.
22.19
kommentarer  
Hej på dig! Jag tycker absolut inte att det är gnäll när du beskriver hur din arbetsplats behandlar dig. Jag tycker att det är förjäkligt, så ska man inte bete sig mot en medmänniska. Har de lyckats få fram skrivbordet till dig än? Hoppas att du får en trevlig dag!!

- Linda & Othello
- 2007-nov-07 04.06

Linda & Othello:
Jo, jag tycker också att det är för jäkligt och beklämmande.

Och faktiskt, hade mina arbetskamrater, behandlats så, ja då hade jag protesterat högt. Och det är väl det som gör en lite extra ledsen (eller vad det nu är man blir - besviken?). Egoistiskt och futtigt är det.

Men - det är så här många "svaga" bemöts i en allt mer effektivitetssträvande verksamhet.

Om vaktmästaren gjort det han ska så ska mitt skrivbord vara på plats på fredag när jag kommer.

- Nisse
- 2007-nov-07 11.09


2007-nov-05
Måndag
Jobbat förmiddagen (2,5 tim)

Missade bussen till NÄL. Läs mer om det på: Cervikal Spinal Stenos (CSS). Rubrik: ARRGH!!!!

Fixat en del med att flytta mina internetsidor från passagen till diino. Har tröttnat på passagens reklampolicy (uppoppande lättkläda damer). Upptäckte då att diino även har en bloggfunktion. Kunde inte låta bli. Startade en blogg till... NGN-teknik. Får se om jag fortsätter, de har något märkligt reklamtrix där som markerar text i det man skrivit och så dyker det upp länkar som är associerade med ordet - får hålla koll på det där.

Var ju och grattade pappa igår. Det blev lyckat, ur mitt perspektiv. Mor hade ju noterat att pappa blivit intresserad av s.k. foppatofflor som förevisades av en granne. Men det var svarta som gällde.
Hustrun och jag var iväg till Överby och hittade foppatofflorkopior. Två svarta par och så ett par liksom rosaorange. Man fick ta tre och betala för två.
Vi tänkte det kunde ju vara kul att ge farsan de färgglada (eftersom jag nu visste att han inte alls villa ha det :o)). Men, de passade mig också och jag är inte så nogräknad. Anser t.ex. att man inte behöver vara uppklädd för att kasta sopor.

Far höll god min när han fick tofflorna. Och han lyste upp, senare, när jag visade honom kassen med svarta. De var i något olika storlekar och tur var väl det för den lite större passade på den ena foten men inte på den andra, där passade den mindre - där ser man.

Hemma, senare under kvällen, visade det sig att katten fick för sig att de rosaorange foppatoffelkopiorna var till honom. Har nu räddat upp dem på hatthyllan(?). Den ena är hårt ansatt av vassa kattänder.


21.20
kommentarer  
Hej Nisse!
Hade jag varit katt så hade jag inte heller kunnat motstå dessa läckra tofflor. Knappt jag kan utan att vara katt...

- Kristina e-post
- 2007-nov-05 17.08

Kristina:
Tja, jag hittade dem ju på damavdelningen...

(Fast vårat kättkräk är en kastrerad pojke)

- Nisse
- 2007-nov-06 04.41

För sköldpaddshanar är det de gröna tofflorna som gäller. Har ett par (dom bästa skor som finns) och när jag separerade min Arthur från sitt harem i höstas så uppvaktade han mej och mina tofflor i några veckor innan han insåg att det var fejk och gick i dvala. Det var ett bra sätt att ha honom lös på gården när jag var ute för han följde alltid efter min tofflor.

- Gunveig
- 2007-nov-06 09.12

Gunveig:
Här är något lurt...
Vad är de gjorda av, egentligen, de där tofflorna...

Katt- och sköldpaddsmysk?

- Nisse
- 2007-nov-06 09.27

Hej!

Vi på Stoppatofflorna.nu hör av oss till er för att ni liksom oss skrivit om foppatofflornas förfärliga framfart!
För att visa vår avsky mot dessa fula skodon startade vi ett upprop emot dessa på vår hemsida: www.stoppatofflorna.nu . När vi når 1000 underskrifter ska vi överlämna dessas till Foppa himself så han förstår att sluta upp med den förskräckliga importen. Vi är nästan där!!

Stöd oss, skriv under och sprid nyheten att vi snart nått vårt mål! www.stoppatofflorna.nu

- stoppatofflorna e-post  hemsida 
- 2007-nov-17 12.02


2007-nov-04
Bemärkelsedag!
Idag fyller pappa år!
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
GRATTIS!
11.25
kommentarer  
Tack för alla Grattis.
Foppatofflorna är toppen.

Pappa Nils

- Inget namn
- 2007-nov-05 15.59

Pappa Nils:
Vassego!

- NGN
- 2007-nov-06 06.56


2007-nov-03
Lördag.
Härligt väder.

Vi bestämmer oss för en promenad vid Nordkrokens badstrand (vid Vänern, norr om Vargön). Blåser lite kyligt men ändå väldigt härligt.

Sedan åkte vi till Björkås. Där kan man fika för 50 SEK då ingår så mycket fika du orkar. En fikabuffé. Massor med kakor. Miljön är också mycket trevlig. Blandade gamla möbler från olika tidsepoker. Och så bjöd hustrun - bara det.

Körde ihop sig lite med min sjukliga kropp. Läs om det på: Cervikal Spinal Stenos (CSS) Rubrik: "2007-11-03 Promenad i Vargön"

Efter det så körde vi upp till Blåsut. Kollade svärföräldrarnas grav. Och sedan åkte vi till P&M's husbygge. Det går framåt, nu är alla väggar på plats. Trappan upp till 2:a vån fattas. Annars ska golv på och färg & tapeter. Kök och toaletter ska utrustas. Sedan är det klart! Lätt som en plätt!

Håller på och utreder hur jag ska få ordning på alla mina "websidor".

Jag har ju en s.k. domän på ".nu": ngn.nu. Till den domänen har jag s.k. ForWarding (hänvisning) ngn.nu kopplas till en hemsida på passagen (nino9869). Jag har också en ePostadress: nisse@ngn.nu som är kopplad från telia: nisse.ngn@telia.com. (där har jag ytterligare två ePostadresser och hustrun har en).

Vi telia (vi har bredbandsavtalet via dem) så har man ju tillgång till 5st s.k. hemsidor á 10Mb vardera. Jag utnyttjar samtliga.

På Diino har jag börjat lagra bilder. Utrymmet tog ju slut på telia. Där har jag tillgång till 2Gb (gratis)

Och så har jag då tre bloggar: Den här, ngn.blogga.nu. En fotoblogg på ngnfoto.blogg.se och en blogg om mina besvär: Cervikal Spinal Stenos på nilsgn.blogspot.com.

Grundproblemet är passagen (gratis), de har börjat ladda med reklam som jag inte gillar. Förstår inte av vilken anledning det ska poppa upp lättklädda damer när läsare vill studera mina långfärdscykelturer t.ex.

Ett annat problem är att jag via de där hemsidorna på telia definitivt får problem om jag vill byta bredbandsleverantör. Då "försvinner" de, man får inte nyttja dem mer. Dessutom förlorar man sina ePostadresser.

Så jag tänkte mig att börja fixa med det där innan man sitter på pottkanten inför fullbordat faktum, så att säga.

Nu är ju min kapacitet inte så värst omfångsrik, vad gäller ork och krångeltolerans så jag tänker mig följande upptrappning eller städande.

(1) Samla alla bilder till Diino. Det innebär att jag får ändra en del s.k. bildsökvägar på mina HTML-sidor på passagen, telia och ngn.blogga.nu. Och så givetvis uppdatera dem.

(2) Flytta HTML-sidorna (min huvudhemsida) från passagen till: [har inte en susning, något WebHotell?]

(3) Flytta telias HTML-sidor (mina subhemsidor) till: [har inte en susning, något WebHotell?]

Samlade kraft och publicerade en bildserie på Storskarv. Studera bilderna på: ngnfoto.blogg.se Rubriken: Onsjö, Kanalen. Storskarv 071002.

Har man inte å göra - så skaffar man sig...
16.30 

2007-nov-02
Fredag!
Jobbar förmiddagen (4tim). En stor del av den tiden gick åt till att fixa fredagsfikat (för ca 20 personer). Jag hade innan flaggat för att jag skulle bjuda på Bovetegröt, så det var lite nervöst i leden. Jag bjöd på bovetegröt, med mosad banan och risdryck, de flesta smakade och blev positivt överraskade.
Givetvis hade jag med mig sedvanligt bröd och pålägg också. Med den skillnad att jag hade ett "sunt" och ett "osunt" alternativ av bröd och margarin. Glutenfritt knäckebröd från Semper gillades. Och så diskuterade vi snabba och långsamma kolhydrater. Nyttigt och onyttigt fett m.m.

Det gäller att passa på när det blir läge att predika. En predikan som jag är den främste att inte följa - visst är det märkligt?

Blev väldigt trött och slut av all aktivitet och den mer än vanligt långa arbetsdagen, för mig. Den sjukligheten kan läsas om på: Cervikal Spinal Stenos (CSS) Rubrik: "2007-11-02. Ibland klappar det till."

Nu ska jag strax lägga mig och vila. Sedan ska jag hämta hustrun vid hennes jobb. Därifrån åker vi till Egnahem i Trollhättan och hämtar S. Målet är Friskis&Svettis ute på Håjums industriområde i THN. Vi ska jympa Styrkemedel. Sedan ska vi hem till S&S. Det ser vi fram emot.

Trevlig fortsatt fredag till Er alla!
14.04 

2007-nov-01
Torsdag
Ledig dag.

Skickade tillbaka en bok om skalbaggar (Nationalnyckel). Den var liksom upp och ned samt bak och fram.

När hustrun kom hem åkte vi till Överby och tog först en promenad. Bl.a. på den nu nedlagda järnvägen. Ingen bra promenadväg, knagglig. Men det var ändå liksom kul.

Tillbaka till Överby blev det fika och så var jag in till H&M och köpte mig en långärmad T-skirt. Den T-skirten jag hade på mig hade börjat lukta...

Därefter vandrade vi till Coop Forum och handlade. Jag handlade en massa till morgonens fika på jobbet, min tur.

Inspirerad från måndagens brandutbildning investerade vi i en 6kg tung pulversläckare att ha i vår lägenhet samt en brandfilt och så två nya brandvarnare.

För er som har sköldpaddor som intresse måste jag rekommendera följande blogg: Sköldpaddsliv

Och från nu kommer jag att blogga sjukdomsbesvär på min blogg om: Cervikal Spinal Stenos (CSS)

Möjligtvis kommer det att här smygas in ett och annat gny och gnäll. Vardagen är ju sådan.
20.27
kommentarer  
Hej Nisse!
Blev inspirerad att blogga sjukdomsbesvär separat från annat. Men på tal om gnäll och gny så kommer jag förmodligen att blanda ihop allt ändå...
Spännande med dina bloggar!

- Kristina e-post
- 2007-nov-01 17.33

Kristina:
Egentligen är det lite märkligt att jag delar upp mig själv på det här sättet (det är väl tekniken som inbjuder till det...), jag är ju en motståndare till att (hur) främst vårt hälso- och sjukvårdssystem är så uppdelat. Människan är ju hel. Och har man problem med en del så får man problem med allt det andra.
Även om nu "alla" myndigheter / instanser menar att de arbetar utifrån ett helhetsperspektiv så blir det väldigt splittrat för individen.

- Nisse
- 2007-nov-02 06.09


2007-okt-31
Onsdag
Jobbat förmiddagen (2 timmar)

Åkte sedan till bassängavslappningen. Idag slappnade jag tydligen av på rätt sätt - jag fick beröm? Jag trodde jag sov...

Idag hade alla nakenskydd på sig i bastun. Och vi diskuterade ljud- och ljusterapi. Det där med ljudterapi gick jag igång på. Man ligger på en slags bädd och så går bastonerna in i kroppen och liksom masserar. Om det inte blir någon operation (ja det vet man ju inte) så kan det där ju vara något som kanske underlättar och lindrar. Eller varför inte i väntan på en eventuell operation?

Efter bassängavslappningen blir det buss hem och sedan mat. Sedan slår liksom tröttheten till. Det går bara inte att hålla sig uppe. Bara att bädda ned sig. Försöker vakna flera gånger. Hamnar i s.k. komasömn. "Nu går jag upp!" Tänker jag, bara för att upptäcka att man vaknar till en stund senare. Och sådär håller det på. Kom i alla fall upp ca 16:30.

Nu ska jag strax gå och lägga mig, igen. Och stoppa i mig ett gäng muskelavslappande preparat. Musklerna i överkroppen går på högvarv, fast inte jag, liksom.

Men först ska jag skriva till Mortimer.
21.17
kommentarer  
Jag har gått på nånting som heter Fysioakustisk stol. Det är ljud som sätter igång olika vibrationer i stolen/sängen man ligger i. Efteråt blir man avslappnad, trött och väldigt kissnödig. Om det är samma sak vi pratar om, så kan jag bara säga att SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT. Det lönar sej absolut att prova på.

- Gunveig
- 2007-nov-01 12.53

Gunveig:
Låter ju vettigt med en stol...

Får ta och undersöka det där och se vad som kan finnas i närområdet.

- Nisse
- 2007-nov-01 15.07


arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6