OBS!

NedlagdMy logo.. Detta är historiken. 
Bloggen fortsätter på: 
blogg.ngn.nu2007-dec-12
Tisdag
Jobbat förmiddag 3tim 20min.

Vi hade arbetsplatsträff (APT). Meddelade att jag kommer att sjukskriva mig helt.

Det funkar inte att jobba längre. Jag tar en massa mediciner och får ändå värk och stela muskler.

Fr.o.m. torsdag 12-dec-2007 sjukskriver jag mig 100%.

Har en ledig dag i morgon.

Massa tankar som snurrat i huvudet inför ett sådant beslut. Kan jag inte pressa mig lite till? Är jag verkligen så dålig så jag inte kan jobba? Det finns ju de som verkar ha mer besvär och värk än vad jag har, och de jobbar?

Massa velande. Nu är beslutet taget. Nu ska jag koncentrera mig på att få rätt behandling. Blir jag ännu sämre är det operation, igen, som gäller.

Och så ska jag också satsa på att hålla kroppen igång. Jag har en teori om att ju mer man verkligen försöker röra sig ju bättre rustad är man när man blir allt för dålig.

Så idag har jag tagit en promenad, efter jobbet. Och så var jag och jympade på kvällen.

Och nu har jag lite svårt för att komma till ro - gå och lägga mig. Fast det kan bero på att jag egentligen är hungrig?

I morgon ska jag dock göra en del jobb. Jag vill slutföra en del saker. Det känns inte bra annars...
00.00 

2007-dec-10
Måndag
Jobbat förmiddag (3tim 20min)
Stressigt som f-n.

Fick "plötsligt" prioritera en beställning om 20 st datorarbetsplatser. Som jag inte vet vart de ska?

Ligger efter med massor på jobbet och då har jag egentligen bara en arbetsuppgift, knepigt?

Fortsätter med min salladsdiet. En måste vara enveten.

Är bekymrad för min höga läkemedelskonsumtion. Får nog ta kontakt med doktorn och diskutera det där.

Var till Försäkringskassan efter jobbet och meddelade min löneförhöjning. Fick då veta att jag är under utredning. Kom på det när jag satt på bussen hem (är ju lite trög...). Vadå? Utredning? Jag har sjukersättning 50% och sjukpenning 50%. Jag misstänker att det är något lurt på gång. Sjukpennings-Handläggaren ringde ju hem häromdagen och var trevlig. Det brukar vara leda till något som inte är bra för den sjuke (jag).

Får se om jag hinner med att fråga i morgon.

Nu är det kvällen!

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista.
22.46 

2007-dec-09
Söndag
Istanes!

Håller på och joxar med min nya domän (och nya blogg) så det snurrar i huvudet. Massor med filer ska flyttas och till viss del göras om lite. S.k. sökvägar ska ändras.

Nacke, rygg och armar krånglar en del så en kan inte sitta för länge.

Började dagen med en promenad så jag har i alla fall varit ute lite...

Hustrun och sonen var till Björkås i Vargön och mumsade i sig julbord för 100 SEK per skalle. Jag var hemma jag och käkade sallad...

Och i morgon blir det några timmars jobb. jag ger inte upp än...

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista.
22.32 

2007-dec-08
Lördag
Sov bra då jag faktiskt tog det relativt lugnt med både ätandet och alkoholen.

Vi sov så bra så vi höll på att missa frukostbuffén. Det trodde jag inte var möjligt? Jag brukar hänga på dörrlåset i vanliga fall. 09:30 kom vi till frukosten. Kändes bra att M&M var ännu senare. :o)

Kl 11:00 var det julmarknad. Om jag förstått det hela rätt så är julmarknaden på Tofta gård, på Orust, rätt så välkänd och den största. Vi stabor är nog bortskämda här. Så stor var den inte. Men det är trevligt att går där och kika på vad som erbjuds. Och det finns en hel del att provsmaka för den som så önskar.

Efter det började jag känna mig seg så vi tog adjö av M&M och så reste vi hemåt. Var in till Willys på Trestad Center och bunkrade upp med en massa salladsingredienser.

Hemma packade vi ur bilen och sedan skulle det packas upp inne. Blev helt slut så det var bara att gå och lägga sig. Släpade mig upp ca 19:00.

Nu ska jag skriva lite om mina krämpor på NGN-css.

Sedan blir det troligtvis sängen igen.

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista. NGN-css är uppdaterad.
20.11 

Fredag 2007-12-07
Jobbade förmiddagen (2 tim 40min).
Det var jättestressigt. Normalt brukar jag hinna att beställa fem datorer. Idag var jag ”tvungen” att beställa 9st.
Detta kan säker i många tänk anses som heltokigt. ”Stressigt att beställa 9st datorer?” Och jag håller med. Normalt var detta något jag liksom skötte vid sidan av allt annat, när jag jobbade heltid. Och var helt frisk.

Det är bara det att nu tar allt längre tid för mig och så måste jag dubbelkolla så det inte blir fel. Jag missar lätt en massa saker.

Och för varje dator som ska bytas ut måste jag ta kontakt med en person som kan tänka sig vara kontaktperson, gentemot vår IT-avd.

Och så måste jag få verifierat att den dator jag har i mina rullor (inventarieförteckning) verkligen står eller finns där den fanns vid senaste inventeringen. Det har nämligen hänt att tekniker från IT-avd kommit och bytt ut datorer som inte ska bytas ut.

Nog om jobbet.

Efter jobbet åkte jag hem och åt sallad. Gjord av hustrun den här gången. Vilade en stund.

Packade och sedan åkte vi mot Tofta Gård På Orust. Det är ett vandrarhem. Nu vid jul anordnar de västkustinspirerat julbord med övenattning.

Vi var där förra året och blev förtjusta. Så nu gör vi en upprepning och så lyckades vi få med oss våra vänner M&M.

Incheckning var från 15:00. Vi kom ca 16:00 och då kom M&M samtidigt. Vi fick våra rum. Gick sedan upp till huvudbyggnadens loft och drack glögg och fick pepparkaka till.

Därefter bytte vi om till badkläder. Greppade ett gäng öl och gick ut till badtunnorna. Härligt att sitta ute, i kylan, i varmt vatten. Bara det. Att sedan ta en öl och sedan en till var inte heller fel. Jag och herr M satt lite längre än våra fruar. Vi gick sedan ned till bastun och duschade.

Därefter var det dags för själva det västkustinspirerade julbordet. Härligt! Jag åt massor! Till maten blev det en julölsbryggd och en snaps och kanske 1 eller 2 glas vin. Är osäker där, det var någon som fyllde på när jag inte var vid bordet?

Efter det kunde man gå upp till loftet igen och få kaffe. Vi roade oss med en dartturnering. Trodde att jag vann. Men eftersom mina dartregelkunskaper är rudimentära så vann jag inte alls, det gjorde herr M. Man skulle vist avsluta med en ”dubbel”?

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista.
20.09 

2007-dec-06
Torsdag
Ledig dag

Sitter som på nålar. Har köpt en ny domän (av Proinet HB / O. & K.): ngn.nu. Jag väntar på att den ska bli aktiv. Tillsammans med den domänen har jag nu tillgång till 1Gb severutrymme och möjlighet att installera det fria bloggverktyget WordPress.

För att delfinansiera det där köpet är jag ”tvungen” att säga upp min fina gamla domän ngn.nu.

Och det innebär att den här bloggen: ngn.blogga.nu kommer att slockna, om ett par månader. Så, på något smidigt vis, hoppas jag kunna ”föra över” hela den här bloggen till den nya. På ngn.nu.

Sedan blir det en massa besvär med min ePost också. nisse@ngn.nu försvinner också. Kvar är dock nisse.ngn(a)telia.com.

I väntan på att min nya domän ska ”sätta sig” så gick jag igenom mina SPAM-mejl. Min brandvägg lägger dem i en separat mejlkatalog så jag sådär lite snabbt kan gå igenom dem innan jag raderar. Ibland tolkar SPAM-filtret en del mejl som faktiskt inte är SPAM eller skumt på något vis.

Har noterat att en del handlar om storleken på min snopp, lillnisse. Undrar hur de resonerat när de kommer fram att jag är en som antagligen har en för liten en. Själv tycker jag att den är väldigt normal. Och jag är nöjd med den.

Här en genomgång över inkommet de senaste 10 dagarna.

Läs (in English of course!):

Your bigger dik will be your best friend now!” Här verkar det som om jag redan har en stor en... Lägg också märke til den medvetna felstavningen ”dik”. Det är för att det inte ska fastna i SPAM-filter.

Tried ineffective pills, vacuum pumps, and other advertised methods without success?” Nä, jag har inte prövat något av det.

More size means more sensitivity and s'e_xual response!” Jag kan tänka mig det. skinnflådd och en skrikande kvinna. Notera: ”s'e_xual”

Make your dik the envy of all your dudes in year 2008!” Mina kamrater och jag tävlar inte på det viset...

A guy with a small pen!s is the most unattractive thing ever” Är det? Den kan ju vara jättesöt... Och det måste väl för tusan vara bättre att ha en liten fungerande än en stor slak? Notera: ”pen!s”

Please be informed that you should be extremely careful choosing your penis enlargement method.” Varför ska jag informera mig om något jag inte är intresserad av?

CLAIM YOUR 1 FREE BOTTLE EnlargePENIS PILL FROM THIS SITE ddohuj” Är detta en vakumpump? Eller är det en burk med piller?


The bigger dic'k you have, the longer your s'e_x will last” Fantastiskt. Det hade jag inte en aning om? Kan det bero på att man förlorar känseln i snoppen när den blir större? Ja, inte normalt erigerad. Utan då konstgjort förstorad och sedan erigerad.

You will work wonders in bed with your new long and stiff magic love stic” Ska man ha med sig en pinne i sängen? En lång, styv och magisk en. Ett trollspö?

watch her jaws drop when you roll out your bid penis” Ja jösses! Se hennes haka ramla ned när du rullar ut din erbjudna penis.” Ja, hon skrattar väl eller skriker.

Your new penis size is here” Var? Blev den mindre? Kallt som f-n ute.

New s'e_xual pleasure with new bigger penis” Jag känner personer som lider psykiskt och skäms över sina stora kukar. Notera: "s'e_xual".


Den är handlar inte om min snopp:
Increase the size of your breasts without dangerous surgery.” Här lovas jag bröstförstoring utan farlig kirurgi. Faktum är att jag, lite lagom lönnfet, har större bröst än många kvinnor. Så…?

Den här handlar inte heller om min snopp och inte heller om mina bröst utan:
increase your wife/gf 1-2 CUP-size LargerBreast Boobies rgt” Här erbjuds jag att förstora frugans bröst 1-2 kupstorlekar. Undrar om hon måste vara med på det?

Nog om det.

Nu (ca 14:30) snurrade min nya domän igång: ngn.nu.

Nu blir det svettigt. Nu ska bloggverktyget WordPress tankas hem och sedan installeras. Väntar på svar av en fråga jag ställt dels till en som verkar veta vad han skriver om och dels till supporten för ebHotellet (Proinet HB / O. & K.). Ska jag installera WordPress i en katalog eller i en subdomän. Ni fattar? Vilka beslut! Skitjobbigt!

Och ingen diskmaskintransportmänniska har hört av sig?

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista.
15.55
kommentarer  
Jasså, din är för liten. Jag tycks ha andra problem, för min mejl blir bombaderad med reklam för viagra. Så där en 300 stycken i veckan.

Kramis

- Gunveig
- 2007-dec-06 11.47

Gunveig:
Åjo, jag får massor med sådant också. Så det har någon också klurat ut att jag behöver. Hur?

Kramisar.

- Nisse
- 2007-dec-06 15.19

Man vet aldrig vem vi har bakom sovrumsfönstret och tittar. Kanske dom lagt in nåt spionprogram i datorn.

Kram

- Gunveig
- 2007-dec-06 15.43

Nisse!
Dom är banne mig inte kloka.. Jag måste ha tur för jag har inte fått något sånt.
Ja, nu har du att göra ett tag. Hoppas allt ska fungera ordentligt nu! Kramar!

- Kristina Birkesten e-post  hemsida 
- 2007-dec-06 16.46

:)!
Även jag har blivit erbjuden både Viagra och större snopp. Tack, jag nöjer mig med en normalstor, med vidhängande trevlig kille då, tack.

- ab  hemsida 
- 2007-dec-07 14.51

ab:
Jag förstår inte...?

Jag har ju träffat dig, killarna borde stå på kö!

Är du lat, eller nåt, på den fronten?

Kramar!

- Nisse
- 2007-dec-08 12.39


2007-dec-05
Onsdag
Ledig dag. Och FF.

Strax efter 08:00 ringde jag vårdgarantisamordnare för ortopeden (NU-sjukvården), i Uddevalla. De skulle ringa tillbaka 09:20. De ringde 09:17 (inte illa!). Hela resonemanget kan läsas på min sjukblogg: NGN-css. Men det slutade med att jag sannolikt kommer att få träffa den doktor som opererade mig, via den s.k. vårdgarantin.

Ingen diskmaskinstransportmänniska än…

Åkte till bassängavslappningen som vanligt. Pratade med samma trevliga kvinna, innan bassängbesöket, som jag brukar.

Fick godkänt idag också ”Du ser väldigt avslappnad ut.” Jag har aldrig haft problem med att slappna av. Det är mellan avslappningarna jag har problem.

Efter avslappningen var det sedvanligt bastubesök. Jag vet inte om jag gjorde bort mig. Men det har börjat en ny kvinna i gruppen. Hon är egen företagare, ensamstående mor och sönderstressad. Vi kom in på detta med pensioner och pensionsfonder. Då släppte mina spärrar. Jag inledde diskussionen med att: ”Jag är socialist men tillhör inget parti.” och sedan laddade jag på med en harang om vad jag tyckte om att staten varje år skänker en massa s.k. ppm-miljarder till marknaden att leka med varje år och så lurar de i folk att de ska placera rätt och jobba på för att få bättre pension. Ja, sådär ångade jag på.
Då reser sig kvinnan upp och meddelar att hon måste lämna bastun; ”Jag fick sån hjärtklappning.”

????

I min värld får man hjärtklappning om man stressar, äter fel mediciner, får ångest eller hetsar upp sig (adrenalinet flödar).

Jag är nu helt ovetande om jag skapade så upprörda känslor så hon inte klarade att vara kvar i bastun med den där ”galningen”. Och var det mitt upphetsade resonemang kring ppm eller var det den plötsliga vetskapen om att får reda på att jag är partihemlös socialist? Parlamentarisk Socialist skulle jag kanske ha förtydligat med?

Eller? Hade hon hjärtklappning, på riktigt?

Hemma hackade jag ihop min sallad. Dagens bas blev tonfisk.

Jag ska förresten bjuda på min dagsmeny:
Frukost: ca 2 dl Havrefras och ca 1 dl mjölk. Och en kopp kaffe med mjölk
Mellanmål: Kaffe med mjölk
Lunch: Sallad. Idag med: Tonfisk (1 burk), majs (1 burk), paprika (2st gröna långsmala), gurka (en halv), tomat (en hel, fanns inte mer…), alfalfa-groddar (två nävar), butter beans (ca 2dl, uppsvällda, kokade, svalnade), dinkel (ca 2dl, hela, uppblötta, kokade, svalnade). Sedan toppar jag med ca en halv dl olivolja. Dessa sallader är aldrig lika från dag till dag. Och idag firade jag till det med med bubblande vatten. Och så kaffe med mjölk.
Mellanmål: Kaffe med mjölk.
Middag (senast 18:00): Bovetegröt med mosad banan och risdryck. Och så kaffe med mjölk.
Kvällsmat: Ingen. Skulle jag få svältångest får det bli en banan eller äpple.
Och jag dricker minst ca 2liter vatten per dag.

Ni som läst noga förstår att jag måste jobba lite med mellanmålen...

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista. NGN-css är uppdaterad.
15.22
kommentarer  
Nisse!
Kan tänka mig att hon fick hjärtklappning, hon stod kanske inte riktigt på den sidan..
Jag tycker din meny låter förträfflig och god!
Själv kör jag måltidsersättningar helt +några frukter av det enkla skälet att jag inte har kraft att laga dietmat. Men en smaskig sallad kan jag ju lätt göra. Nu knycker jag ditt recept! :o) Kramar!

- Kristina Birkesten e-post  hemsida 
- 2007-dec-05 14.52

Kristina:
Jo den tanken har ju slagit mig också...

För hon blev nog inte upphetsad, liksom tänd, på det viset... :o)

Det var värst? Var det ett recept att ta efter? Ja, vassego!

Kramar!

- Nisse
- 2007-dec-05 15.36

Det är ju även möjligt att hon blev för varm i bastun. Det har hänt att jag fått hjärtklappning om det varit för varmt. Eller så kanske hon lider av panikattacker.

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-dec-06 04.58

Matilda:
Jo jag får väl hoppas att det var så. Eller jag menar; jo så jobbigt var det nog för henne.

Men, föregående onsdag satt vi i bastun i närmare tre kvart och språkade om allt möjligt. Mest våra sjukdomar och ingen politik. Så...?

- Nisse
- 2007-dec-06 05.12

Hon kanske lider av politikfobi?

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-dec-07 07.00

Matilda:
Det avgörs på onsdag. Då är det avslutning. Kommer hon då, ja då var det nog vanlig normal hjärtklappning.

- Nisse
- 2007-dec-08 12.40


2007-dec-04
Tisdag
Jobbat 3tim 20min (+40min. Avslöja inte det till FK. Skit i det! Jag drar av det på fredagen.)
Idag fick jag utrett ett problem med en enhet som ville ha en datorarbetsplats i ett skrubbliknande förråd.

Jag var också till vår afa-expert och fick hjälp med att fylla i den blanketten.

Jag hann faktiskt med att jobba lite också.

Hade tänkt hälsa på far efter jobbet. Orkade inte det. Tog bussen hem. I väntan på bussen var jag in till Sportex vid torget i Trollhättan och kom ut med tre T-skirt, storlek XL. Betalade 118 SEK. Jag bestämde mig för lite djärvhet också. Har ju konsekvent köpt svarta T-skirt (svetten syns mindre på dem). Men nu slog jag till med en mörkblå och en mörkgrå och en svart. En får börja lite försiktigt.

Diskmaskinleveranspersonen har inte hört av sig ännu…

Hackade ihop min sallad. Idag blev ”basen” rökt kalkon och ost.

Sedan klappade tröttheten till. Jag orkade nästan inte gå och lägga mig. Då ringer FK-handläggaren och frågar hur jag har det. Då började jag skratta…

Sedan berättade jag hur jag hade det: Att jag går och väntar på att bli sämre. Funderar på hur länge kroppen ska klara läkemedlen. När ska man sluta jobba? Hur bassängavslappningen går. Att jag går på samtal och ska få massage efter stresshanteringsutbildningen. Att det är skickat en remiss till ortopeden och att jag försöker få kontakt med den doktor som opererade mig.

Annars blir jag väldigt reserverad när FK ringer och frågar hur en mår eller hur det är. Ofta är det något lurt på gång. De behöver veta något inför ett beslut de tänker ta. I mitt fall kan det vara att de lurar på att konvertera min sjukpenningsdel till sjukersättning. Men det gör inget. Livet blir enklare då. Då kan jag lägga min kraft på att hantera besvären. Visserligen blir det mindre pengar. Men det sparar jag in på den ökade frekvens av läkarbesök FK kräver när man har sjukpenning. Ja egentligen är det mest kringkostnader som resor, jag har ju s.k. frikort för sjukvårdskostnaderna.

Efter samtalet med FK blev det stört i säng.

Vaknade lite före 18:00. Hustrun slamrade i köket.

Kravlade mig upp. Tvingade mig att piggna till och gick sedan till F&S-jympa.

Klarade den utan allvarliga tillbud.

Nu ska jag strax (snart) gå och lägga mig igen.

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista. NGN-css är uppdaterad.
22.11
kommentarer  
Nisse!
Jag är imponerad över din djärvhet beträffande t-shirts :o) Låter ungefär som min vilken grundar sig enbart på bekvämlighet och att allt ska gå att tvätta ihop..
Ja, FK kan vara lurigt, man vet inte vad dom har för motiv.. men det var starkt gjort av dig att våga berätta om din rädsla att bli sämre!

Försöker skicka peppning för din diet! Bra gjort!
Kramar

- Kristina Birkesten e-post  hemsida 
- 2007-dec-04 17.39

Kristina:
Tackar! Du är så himla rar.

Kramar!

- Nisse
- 2007-dec-04 18.56


2007-dec-03
Måndag
Jobbade förmiddag. 3tim 20min.

Fick inte så mycket gjort. Folk ville mest prata med mig och då blir det ju inget jobbat…

Besökte FK. Var där och skulle fixa papper för att få ersättning från afa. Nu har jag ju redan afa. För den delen jag har sjukersättning (50%). Men jag måste söka nytt för den delen jag har sjukpenning. Fr.o.m den 28-okt-2007 har jag varit sjukskriven 50% mer än 90 dagar.

Ändå är allt för samma sjukdom? Dessutom höll handläggare på FK att få spatt. Jag hade nämligen sjukintyg från den 30-juli-2007 till den 31-okt-2007 som sa att jag var sjukskriven 75% men att jag hade fått endast 50% i ersättning från FK. (Hon ville rätta till det där och se till att jag fick rätt mängd (mer) pengar).

Här tar ju givetvis ärlige Nisse till orda och får förklara för handläggaren att om denne tittar på sjukintyget för perioden från 26-okt-2007 till 03-feb-2008 så stå där 50%. Uppgifterna i de andra sjukintygen berodde på förvirrade regler från FK. Och när jag sa att jag från den 30-jul-2007 arbetat 10 timmar per vecka. Ja då hängde hon med.

Hade jag gått på hennes första idé så hade jag välan åkt dit för bedrägeri och förlorat min sjukpenning, för tid och evighet...

Hem och hackade ihop en sallad med räkor som en slags bas (det var egentligen den ingrediens som det var minst av).

Åkte sedan till Överby för att köpa ett nytt sådant där s.k. avrinningsskydd att ha under diskmaskinen. Det gamla sprack ju, för ett tag sedan...
På Coop Forum skulle de ha 140 SEK. Jösses! Det var en massa pengar. Loggade ut. Ja man måste göra det numer om man loggar in med en sådan där självskanningsgrej (blipp-blipp). Gick till EL-Giganten. Där skulle de ha 260 SEK! Himmel! Det var bara att gå tillbaka till Coop Forum (logga in) och handla för 140 SEK. Billigt!

Väntar på att den där transport-installations-människan ska ringa. (inget idag i alla fall)

Nu ska jag fylla i blankett för afa-ansökan. För den del som jag har sjukpenning. Eller? Nej, jag fyller i min nya analoga fickalmanackan 2008 i stället, först, det är kuligare...
Så, då var det klart. afa-ansökan får jag nog ta med mig till vår afa-expert, på jobbet, i morgon. Där fanns en knepig fråga: "Vad uppgick din sjukpenningsgrundande årsinkomst till vid sjukfallet?" Jag har ju två "sjukfall". Ett startade aug-2003 och ett nu jul-2007. Jag har ju 50% sjukersättning. Är sjukersättningen sjukpenningsgrundande? (Det tror jag inte) Eller är min sjukpenningsgrundande årsinkomst de 50% av min heltidslön, från arbetsgivaren?

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista. NGN-css är uppdaterad.

Glöm inte att protestera på Blogger/Google's monopoliseringsförsök. Gör det via följande ePostadress: Comment Layout Back Group

Det handlar alltså om att tidigare kunde en person som kommenterade, skriva sitt namn och en s.k. sökväg / länk / URL till sin blogg eller hemsida.

Det fyller, enligt mig två syften. Jag (du) kan tala om att jag (du) finns och var och dels att jag kan kolla upp vad den som kommenterar är för en filur. Det kan ju vara något kul.

Nu är den enkla möjligheten borttagen. Vill en som kommenterar visa vad den har för blogg eller hemsida så måste denna person skriva in en HTML-harang, typ:
<a href="ngn.blogga.nu"><b>ngn.blogga.nu</b></a>
Det där är en s.k. HTML-länk till min blogg. Det blir så här då: ngn.blogga.nu

Det där gör ju att fler drar sig för att kommentera. Och för mig betyder det att man då "dödar" diskussioner.

Hela blogggrejen handlar ju om att jag finns, finns du?

Ska man hålla det inom slutna grupper, som Facebook, MySpace och nu då Blogger/Google så kan jag ju lika gärna skriva min dagbok på min PC och skicka texterna till de jag har i min mejllista.

Jag har ännu inte fått minsta signal från någon support på Blogger/Google så dagen då jag flyttar mina bloggar från blogspot.com kommer närmre.
20.11
kommentarer  
Jag som tyckte vår försäkringskassa är virrig, men det är ingenting mot ert ännu virrigare system.

Kramar

- Gunveig  hemsida 
- 2007-dec-04 05.17

Gunveig:
System...? Finns det ett system?

Kramar!

- Nisse e-post  hemsida 
- 2007-dec-04 09.29


2007-dec-02
Ovanligt trög dag. Långa diskussioner, med hustrun, som handlat mycket om framtidsutsikter och min ork och mina besvär.

Just nu vilar jag…, emellanåt. Jag håller på att ladda batterierna, i min kropp, inför en konsert med Björnligan & Roger Pontare samt Hanna Hedlund. I Vänersborgs Idrottshus. Det börjar 18:00.

Dagen igår och dagen idag har jag lagt mycket av min obefintliga energi på att Blogger / Google begränsat personers möjlighet att uppge sin hemsida eller egen blogg. När de ska kommentera. Såtillvida de inte tecknar ett konto i Blogger / Google och blir medlemmar.

Sådan där styrning (monopoliserande) får mig att gå i taket. Är det den ”fria marknaden”? Släng er i väggen politiker!

Visst det är gratis och reklamfinansierat. Men det är subtilare än så. Det handlar om att skapa s.k. ”commuties”. Ett slags slutna grupper som kan analyseras och användas i marknadssyfte.

Blogger / Google vill inte ha konkurrens från andra liknande internettjänster. De vill bli störts. De vill tjäna mest pengar. De vill ha makt! Pengar i första hand. Visst jag är en idiot som gått på det där. Men det är liksom grejer en får ta. Om man nu tvunget ska använda internet. Men jag förbehåller mig rätten att protestera när det lockas med öppenhet och sedan sluter det sig mer och mer. Jag hänvisar till Facebook och MySpace som exempel.

Dessutom är det omöjligt att få kontakt med någon som helst support. Allt hänvisas till hjälpsidor, forum och en slags ”önskelista” där man kan skicka in önskemål om förbättringar. Men man får inga svar. Och det går därmed inte att få veta hur många som egentligen protesterar. Får jag inget vettigt besked från Blogger / Google så lämnar ja det där kapitalistcentret. Det lutar åt WordPress eller så en helt egen.

I väntan på det har jag startat en protestgrupp (en måste ju försöka påverka):
Besök (all in English): Comment layout back!
Gå till den här protestgruppen

Jag hoppas att den ska vara öppen, för alla. Jag har i alla fall ställt alla tillgängliga inställningar på öppenhet.

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista. NGN-css är uppdaterad.
15.16
kommentarer  
Ang. protesten:
Sorry, men det visar sig att, om du nu skulle vilja kommentera i den s.k. gruppen måste vara medlem, ha ett konto, i Google.

Så var det med den öppenheten...

- Nisse
- 2007-dec-03 06.42

Ang. protesten, igen: Däremot bör det gå att att skicka ePost till den. Markera och kopiera samt klistra sedan in följande: comment-layout-back@googlegroups.com
I ePostens Till-ruta.

- Nisse
- 2007-dec-03 06.49

Funkar det nu igen?

Du, var hittar jag permalänken till det här inlägget?

- ab e-post  hemsida 
- 2007-dec-03 07.27

ab:
S.k. permalänk till inlägg på blogga.nu nu finns inte. I alla fall inte enkelt åtkomliga. Men länken till detta inlägg är: http://ngnblogganu.ngn4u.com/2007-12.htm#2007-dec-02

Och nej, "det" funkar inte, smidigt, om du avser kommenterandet på blogger.

- Nisse
- 2007-dec-03 09.13

Protesten: Nu har jag kollat. Det går utmärkt att skicka ePost till: comment-layout-back@googlegroups.com

Så sätt igång!

- Nisse
- 2007-dec-03 09.50


2007-dec-01
Disk.
Nu har jag diskat. Massor. Sist jag diskade, på riktigt, var säker för ca 20 år sedan eller ännu längre tillbaka. Jag räknar inte de där festdiskningarna som man gör när diskmaskinen inte räcker till eller de där diskningarna man gör borta på kalas, någon gång.

Att vi fick diskmaskin i vårt hushåll, eller rättare, vårt äktenskap, beror på att: En gång för länge sedan. När barnen var små (mindre). Så bestämde hustrun och jag att hushållssysslorna skulle fördelas mer rättvist. Vi skulle bl.a. ansvara för diskandet var annan helg. När det blev dags för min helg så åkte jag iväg och köpte en diskmaskin. På måndagen fick den maskinen bekänna färg.

Efter det har vi alltid sett till att ha diskmaskin. Vi har nämligen insett att det är en tidsbesparare och räddare av äktenskap. Väl värd sina pengar.

Vår nuvarande f.d. diskmaskin lämnade in i fredags. Den hade uppvisat svaghetstecken tidigare i veckan. Symtom som ofullständig tömning och inte helt ren disk t.ex. Det slutade med att den vägrade ta in vatten. Antagligen någon pump som då lagt av. Går säkert att reparera. Men eftersom den där maskinen fanns i lägenheten när vi flyttade hit, 1999. Så gjorde vi bedömningen att det nog var bäst att satsa på en ny. De ska ju vara så mycket mer miljövänligare och energisnålare, de där nya.

I går ”tvingade” jag därför med mig hustrun till vårt stora köpcenter Överby, mellan Trollhättan och Vänersborg (Som antagligen inom kort kommer att bli Trolleborg eller Vänerhättan). Jag hade ju under dagen sonderat lite i hembyn Vänersborg och hade lite på fötterna.

Vi är utomordentligt nöjda med vår tvättmaskin så vi gick först och ställde oss och blängde på den. Vad var det för sort? En Electrolux EWF 1221. Och var köpte vi den?

Hustrun gick till sina papper och jag gick till datorn och i google skrev: ”tvättmaskin site:http://ngn.blogga.nu” och se, jag fick träff – jag hann före hustrun. Den var köpt på EL-giganten, Överby, i juli 2005. Fattar ni nu varför jag bloggar?

Därför styrde vi näsorna först till EL-giganten. Där hade de en Elektrolux ESF 64020, för 3990 SEK. Bra pris, tycket vi även efter frågor till butiksexpedit om vad det egentligen var som var dubbelt så bra på de dubbelt så dyra diskmaskinerna. Den diskussionen slutade egentligen med att det bästa med de dyra maskinerna var ju att man kunde teckna deras försäkring och där med slippa t.ex. reparationskostnader.

Då frågade jag: ”Gäller inte det även för de billigare?”. Och fick till svar: ”Jodå.”. Därmed föll det argumentet. Till slut kom vi fram till att de dyrare nog höll bättre i längden och kanske behöll sin tysthet längre. Vi fick alltså inga övertygande argument som förklarade de där extra 1-6 tusenlapparna.

Nästa allvarliga fråga är transport hem, inmontering och borttagning av gamla (vi är ju totalt borträknade där). Inga problem för ca 350 SEK körde de hem den och för ytterligare ca 300 SEK så monterad de in den. Men då måste det vara klart för installation (den gamla bortmonterad). Då frågade jag vad det skulle kosta att få det gjort samt borttransport av den gamla. Det gjorde de inte och hänvisade till något om att den gamla var en kommunal grej? Antagligen menade hon att den ska transporteras till kommunal miljöanläggning. Hustrun hindrade min vidare argumentation. Expediten var nog ny för jag ville mena att allt har ett pris.

Vi ville ha hela paketet för att göra affär. Vi gick därför vidare, till Coop Forum. Där hade de en likadan maskin. För 4990 SEK och med ”Kopplat och klart”. Vi frågade vad det innebar. Det innebar hemtransport, bortmonterande av gammal, inmontering av ny och borttransport av gammal. Med orden: ”Ni ligger bra till.” Lämnade vi Coop Forum och kollade upp läget i SIBA-butiken.

Där hade de också en likadan maskin, för 4990 SEK. Men där skulle då ha 900 SEK extra för transport- och monteringstjänsterna. Klara förlorare!

Vi gick tillbaka till vinnaren, Coop Forum och gjorde affär. Den ska levereras i början på veckan. Det ringer en pojk och så gör vi upp om en tid.

Bara det inte dröjer för länge. Handdisk är inte bra för skinnet på mina ömtåliga händer…

Kolla också mina andra bloggar: NGN-Blogglista. NGN-css är uppdaterad.

12.42
kommentarer  
Man kan ju undra varför vissa säljare utesluter nödvändig service som bortforsling osv. Hur många kunder förlorar de inte på det?

- Matildas fikarum e-post  hemsida 
- 2007-dec-02 07.05

Matilda:
Visst är det konstigt!

Krasst tänkt förlorar väl de endast de som frågar efter det.

De andra blir ju förvånat stående eller sittandes där med en hushållsmaskin som de inte klarar att forsla bort på egen hand. Utan måste fixa med hjälp till det också.

- Nisse
- 2007-dec-02 09.32


arkiv
2007-12 | 2007-11 | 2007-10 | 2007-9 | 2007-8 | 2007-7 | 2007-6 | 2007-5 | 2007-4 | 2007-3 | 2007-2 | 2007-1
2006-12 | 2006-11 | 2006-10 | 2006-9 | 2006-8 | 2006-7 | 2006-6 | 2006-5 | 2006-4 | 2006-3 | 2006-2 | 2006-1
2005-12 | 2005-11 | 2005-10 | 2005-9 | 2005-8 | 2005-7 | 2005-6